Dog.bg Форуми : Търся ... това нещо

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търся ... това нещо (биберон за катерички)

#81 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 July 2010 - 12:00 AM

Яде бесквитки вече от 2 дни :) пийва много мляко. Щурее постоянно много е див постоянно щурее нещо и се закача :). Живее в един кашон със шише с вода а той самия се подвизава в джоб за прилепи :P
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Диви животни
Публикувано: 12 July 2010 - 07:47 AM

Страшно различен е по темперамент от Моми като беше малка. Тя предимно спеше и се гушкаше, а Бижо просто не застава на едно място и непрекъснато къто щръклица търчи. Може би това е заради разликата в пола, не знам.

Намерен е в Пловдив да тича между колите по улицата. Май много се беше наплашил. Като дойде беше един опърпан милия, само пищеше като го пипнеш, беше страшно студен и направо хърбав. За няколко дни разликата е потресаваща. Сега козинката блести, Бижо не пищи, а "говори" през цялото време и стабилно си хапва.

#83 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 July 2010 - 11:15 AM

Ще ги събирате ли с Моми?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#84 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 July 2010 - 11:54 AM

Абе пак съм с надежда да го пуснем Бижо, ама ако не става, ще е с Моми. Тя като го видя се уплаши :ab_041:

#85 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 12:19 PM

Показване на мнениетоfalconess, в 12 July 2010 - 11:59 AM, написа:

Тя като го видя се уплаши :ab_041:

:ab_041:

Четох, че не е лесно да събереш две катерици. Често се стига до побоища.
Но - дано успеете да го върнете където му е мястото.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#86 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 01:22 PM

И аз се надявам да бъде пуснат на свобода, но каквото стане всички ще се радваме да е добре на свобода или пък при кака му :)
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 12:43 PM

Е!!! Какво става тук,нямаше ме една седмица та през това време станахме четырима.А аз мыслих че токо аз не сым добре.ПРиятели ми се смеят че глядам катерица.Извинете ,аз вече имам малко погулям опит так как Кико живее при мен вече една година,поточно на 30 юли стане година как сме заедно.Искам да ви кажа че вначало даже не исках да и помысля той да се остана.Беше своенравен ,сереше навсякьды,хапаше ,буклук правеше за петима че по 3 пьти чистих стая.Пробрлемы имахме големи докато претрихмесе един кьм друг.Писах ,звьнях ,исках да го разкарам ,обаче мыжьт ми искаше да го остави и то стана.Направих ме голяма клетка ,купих ме и още една ,так как играе в една 170см. висока а спи в малка.
Но тая година той се промени и вече не сере навсякьде,закача се да играе като коте ,станал забавен и смешен домашен любимец.
Той введе свои правила а аз свои ,и в края намерихме общ язик и не сожелявам че го оставихме.
А това и руский сайт на катерици.Оттам черпих опьт.
http://belochki.ru/cgi-bin/belochki.pl

#88 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2010 - 09:10 PM

Има ли разбирачи тук? Нашите катерици какъв вид са?
Прикачена снимка

Защото са много по-различни от руските (масовите :)) например:
Качена снимка

Различни са като цвят, а ми се струва - и като размер - нашите са май по-дребни.
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2010 - 09:36 PM

Казват ,поточно прочетух в литература за ловци,че оцветяване на катерица може да бьде различно.Зависи дали от условия,дали от количества катериц за дадена година,и от територииТе ловци ги знаят тея работи.Обаче преди 3 или 4 години у нас в двора все кафяви тичаха,а в последньо време някакви мрьсно кафяво сивкави с черни опашки.Има даже вьв двора у нас и чисто черна,и янаблюдавам от минала година.Но четух че американска кива била завезена в Европа и от там започна да вьтеснява наша червена.Наши се оказаха по неиздержливи на вируса който занесуха сьс себе сиви катерици,но пак те сиви были издержливи кьм тоя вирус и постепенно започнаха наши да измират от тоят вирус.Но мисля че наши се обикновенни европейски толко из за природни аномалии започнаха да променят цвят.
Аз ще намеря тея книги и пообстойно прочета и ,че четух ги през рядове набьрзо ,в руски сайтове намерих тези книги.
А по повод че наши подребни това истина,так как основно в Россия хора предпочитат ТЕЛЕУТКИ,това се Крьмски катерици ,а те се погулеми и с подьлги кисточки на уши,обаче и моят има уши страхотни,след като доктор Димитров ми даде някакви витамини за да полинее покачественно,так Кики още от есента носи тези шикарни кисточки и не ги свали и през лято.Това започна да ме притеснява ,май пак трябва да взема някакви витамини,ненормално че той не ги махна за лято,значи не пролинеял хубово.
Прикачена снимка

#90 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2010 - 12:30 PM

Леле, страхотни уши има!
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2010 - 12:58 PM

Лелееее сега попаднах случайно тук....Супер интересно... :ba_025:
Въобще несъм предполагала,че катериците имало вариант да се кротнат...Ама какво се чудя,с тоя таралеж дето съм си го култивирала и няма отърване.... :ab_041:
Има тука една катерица по особена от останалите...Всяка вечер,точно в определен час минава по жицата на телефона и се нанася на терасата на горният етаж(всъщност сега ,като се замисля,се изнася оттам..сигурно отива храна да търси).....Така вече доста време...Мисля ,че си е приспособила нещо горе като хралупа,знам ли..(За да не я притеснявам ,от незнам си колко време,не отварям този балкон )...
Иначе супер интересно ми стана....Моля разкажете,малко повече за тези сладки и любопитни същества...Особено за тeзи домашните.....Не ,че имам някакво намерение да си отглеждам и катерица де...еееиии така от любопитство... :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#92 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 03:48 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 18 August 2010 - 12:35 PM, написа:

Леле, страхотни уши има!

И на твоя ще пораснат на зима.Но май ще се наложи малко витаминки да даваш.Но твоят случай друг,твоя навьнка ,може подобре ще линее ,моят баш стайньй .

#93 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 04:14 PM

По повод това че катерица кротне -забравете.Колко то и да е опитомена тя се остава диво животно и не можеш да я сравниш с коте.Вярно че понякого подмазва за да го почешиш ,но пак катерица владее положение.Не може да се наложите ,тя винаги ще бьде отгоре и накара вас да се сообразявате сьс нея.Ако ви мине през глаова да имате катерица ,то не ви советвам.Вярно че много интересно зверче,бьрз ,активен,но може и агресивно да нападне ако нещо не му харесва.На момента даже няма да разберете как ви ухапал.Всички негови движения молниеносни,.Аз приспособихся някак,и семейство ми знае как да се пази от това и как да не го предизвикваме.
Те се много плашливи и винаги готови за отбрана.Аз даже страхувамся за котарака да не го нападне ако той прояви интерес и опита да го хване.
Аз го намерих едва той отвори очички,изхраних го от биберон но без да исках го опитомих.Той няма как да оцелее на свобода ,в зоопарк не го взеха ,то че ние отговорни за тях кого опитомихме .
Колко хора минаха покрай него кога той ползял по раскален асфалт,и аз подминах.Оглеждахся че някой ще го вземе ,но никой не го взе.
Знаех какво ме чака ако го взема,молих някой да го прибере так как имам котка .Гнусен и в лиги беше,някой го ял.Донесух го в кьщи той поскоро приличяше на полуумрял и неискаше да пие даже вода.Завих го в парцалче а той пак до сутринта се свести ,а аз очяквах че ще го намеря умрял.И тогава вече затичях да го спасявам ,так как даде надежда чи ще оцелее.Тьрсих информация ,розпитвах ,книги от нета теглих
А това негова страница ,извинявамся че на руски ,но руснаци през нета ми помагаха.,за какво ние благодарни.
http://forum.belochk...?showtopic=1762

#94 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 August 2010 - 09:24 PM

Ооо да. Абсолютно потвърждавам думите на Ира. Това няма кротване. Страхотна животинка е, но и доста опасна. Както си стои в ръцете ми Моми и се гали размазана от кеф, достатъчно е нещо да я стресне като по-силен шум, например, и скача и хапе зверски. Да не говорим, че като нищо я изпускаш, защото мълниеносно става всичко. Никой от колегите ми не смее да влезе при нея, защото тя приема само мен. Всички други ги хапе и бяга от тях. Даже със закрити очи, когато я галя и мачкам, ако някой друг я погали в този момент, веднага усеща, че не съм аз и крещи и се сърди. Иначе, страхотна галушка е, мачкам я, гушкам, целувам, съкровище прекрасно, ама не дай си боже да се уплаши, хапе зверски дори и мен.

#95 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 10:03 PM

Моят не се дава да го мачкам,обаче забелязах последньо време че станал погалевен и позакачлив.Даже започна някак особенно да ми гледа в очи.И това вече прогрес ,обаче мина повече от година от както при нас.Живее с нас в апартамента свободно,в клетка само спи ,тогава го затварям и проветрявам стаи.Обаче когато влизат чужди хора то той замира чели се прави на статуетка и можеш изобщо да не го забележиш,но кога разбере че го открьха като молния качвасе на корниз .

#96 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2010 - 12:12 PM

Оооооххх хора ,как ми напълнихте душата с вашите разкази,направо нямам думи....
А освен ,че толкова интересно и завладяващо разказвате, за вашите малки скачащи дяволчета...каква любов блика от думите ви... :wub:
Направо ми стоплихте сърцето....
Продължавайте в същия дух,Комплименти за всичко,което правите и голямото желание и търпение,които демонстрирате...
Когато попаднах тук съвсем случайно, се почувствах като дете,което чете някаква хубава приказка :wub: ....Наистина много завладяваща и позитивна тема....
Ще продължа да следя ,как се развиват събитията и ви пожелавам успех от сърце с вашите скачащи разбойници...Дано ви радват още дълги години...
И Моля.....Разказвайте....Колкото повече,толкова по добре...
Желая на всички слънчев и успешен ден....и вашите любими същества,да са винаги с усмихнати очи... :rc_036:

P.S.....Aаааа да си допълня нещо ,че се присетих....
Моля за съвет....
Тази ужким "моята" катерица,която се е нанесла от доста време на балкона горе...Какво да правя?!...
Да се бъркам ли ,или да си я оставя да си прави там горе,каквото си прави?!Засега не ми е проблем да не отварям тази тераса...Страх ме е даже да погледна,защото напоследък немога да я уцела,кога се прибира и кога излиза, и да не я изплаша нещо...
Но ,ако се зайнатя,мога да я издебна,като се спусне по жицата да хвърля едно очо,какви ги върши....Но тъй като нямам никаква информация,нито минимална катеришка култура,та се чудех,дали въобще да се занимавам и дали няма да сгреша,ако се набъркам там където не ми е работа?!...
Защото много ми се е искало,поне храна да и слагам от време на време,но после се отказвам,защото май ще се набъркам и ще взема да направя нещо не ,както трябва....
Интересно ми е и кога и как им е размножителният период?!....Да не би за по сигурно да се е нанесла на балкона,заради евентуални бебоци.... :mg_062:
Да ви призная,сега като прочетох темата се замислих по така....иначе само си я наблюдавах и и се радвах ,как клатушкайки се по телефонната жица,с рунтавата опашка се размотва напред-назад.... :af_089:
Какво ще посъветвате?!...
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2010 - 02:38 PM

Катерици активни сутрин.Може би там и има бебоци,няма ли прозорец там да я погледнете.?Няма да е лошо да я подхранвате,най вече зима,а в тая жегане лошо да ий слагате водица.Те излизат рано сутрин да си тьрсят храна но следобед повече спят.Тя ако храни бебоци ще има набьбнали цици.Подобре да я следите и като излезе нанякьде погледнете какво става там на балкона.Ако има бебоци ,не ги пипайте,оставете всичко както е.Може би има начин наблизо да направите хранилка и да слагате там семки небелени ,орехчета сьщо небелени и лешници.А попринцип те ядьт плодове и зеленчуци основно,не се отказват и от сух хляб.Обичат много сушени банани и плодове.
Ядьт чаревица ,семки обичяат особенно тея на сиво бели раета ,тиквени сьщо обичат.
Хранят хора катерици и на балкона..Незнам дали розбирате русски язик .
http://forum.belochk...l=соня&st=0

#98 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2010 - 04:57 PM

Ами балкона е с дървени(как се казват точно)....врати....след стъклените....
Иначе Благодаря за отговора....ще се занимая тези дни дали и какво върши там горе...
Беше ме страх да не би да почувства човешка миризма и да вземе да се изнесе оттам....ако си позволя да шпионирам прекалено...Както и да е....
Ще гледам да разбера ,какви ги върши тези дни опашатата палавница и ще реагирам....
Най хубаво да я издебна и да и слагам вода и храна,като я няма...
Благодаря за напътствията и сега ще да се заема да прочета ,каквото сте ми дали,като информация....Няма значение,че е на руски.....Разбираме всички,ма неможем да се изразяваме.... :ae_085:

Ще гледам да снимам нещо тези дни....и да представя палавницата....
Но със сигурност можете да бъдете спокойни,че ще направя всичко необходимо да не наруша нейното спокойствие и уют :rc_036:
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 August 2010 - 07:51 PM

Аз сега в жегите и правя на Моми блокчета лед и тя лежи на тях, защото тук в Стара Загора е страшна жега. В една пластмасова кутия без капак 20 х 30 х 5 см замразявам вода във фризера и после направо оставям кутията. Водата бавно се топи през деня. Направо обожава да лежи на леда. Разпльоква се цялата по корем и блажено притваря очички.

Много яде плодове - черници, също пъпеш и диня. Праскови понякога, сливи също не винаги харесва.

#100 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2010 - 09:17 PM

Забравих да кажа да не слагате бадеми,това за катерица отрова.Не задолжително да слагате храна на балкона ,може и някаква хранилка измьслите наблизо,за да може тя да вижда.Хубово да слагате водичка ,те имат нужда.Прочетух в литература че пез година пока пораснат 70-80% млади катерици не оцеляват.То котки ги ядьт отдолу ,отгоре врани ,те наймного катеричета убиват ,а найголям процент загива през зимен период от недостиг на храна а от там нямат енергия да се топлят.Много се неиздержливи и на вируси и на глисти.Иначе раждат по 5 -7 броя два пьти в година ,но много малко порастват.
Так че ако подхраните тая катеричка през зима то някак си помогнете донякьде поне на едно животинче.И повярвайте че няма покрасиво животно от свободно .Аз да имах тоят касмет да имам катеричка на балкона ,ама нямам балкон .Подхранвам тук 2 в двора ,но то е друго.

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни