Dog.bg Форуми : Английски сетер изоставен или загубен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Английски сетер изоставен или загубен Варна и околността

#1 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 17 June 2010 - 11:41 PM

Мъжки английски сетер ( предполагам за породата) се заигра с моите кучета.Последва ни до нас.Много слаб, но иначе жизнен и игрив.Дадох му хляб, изяде го за секунди, също така и купа гранули излапа.Пи вода като невидял. Незнам дали не е на някого, защото когато го пуснах в двора не искаше да си ходи от нас,няма кишка.Кучето изглежда младо, но само предполагам.Намира се в раьона на Варна с.Бенковски.Не го прибрах в двора за вечерта защото се надявам да си намери пътя за дома....така беше 20 мин докато не се заклещи 2 пъти под желязната входна врата.Наложи се за запуша с нещо.После я прескочи и сега е в двора...оставих го за през нощта.Много е добричък и любвеобвилен само върти дупе и гледа жално... :wub: Ако не се намерят стопаните му ще трябва да го давам за осиновяване понеже няма да успея да гледам 3 кучета и 3 котки дори и за малък период от време.Иначе кучето е страшно красиво :wub: Пу!!!
0889 248 555 Т.Мирчева

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 June 2010 - 12:31 AM

Мале, че е красииииив :wub: И колко слаб :dh_188: С теб е ударил джакпота. Всичко ще е супер от тук натам.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 June 2010 - 12:46 AM

Ух, че красотааа :wub: Ако не се намерят стопаните му, мисля че няма дълго да стои без човек.
Стискаме палци и лапки за момчето, всичко да се нареди по най-добрият начин за него.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 08:45 AM

Здравейте,
Не е сетер кучето а е Бретон - аз имам същото, освен двамата ми безпородни. Много е красив и със сигурност е загубен. Това е ловно куче. Някой плаче за него, а те са способни като се загубят да изминат километри. Моля Ви, лесно ще го осиновят, но пробвайте да намерите собственика. Сигурно отдавна е загубено това куче. Пуснете в ловните форуми, кажете на всички, някои околни села, знам ли, дано си намери собственика, като гледам колко е слаб - ужас. Като съм идвала във Варна и съм обикаляла селата съм установила, че там в много дворчета имаше бретончета. Страхотни сте че ссте го прибрали.

#5 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 18 June 2010 - 09:33 AM

Определено няма да го дадем на първия срещнат и без да сме потърсили стопаните му.И аз установих че не е англ.сетер понеже височината при холката му е 56см , а при възрастен мъжки трябва да е 64-68 - това са 10 см.Тази сутрин преди работа излязох на разходка с Зина и Нира и Чарли-Марли (така му викам) ни следва непрекъснато без да се отделя дори и за миг от мен.Само ме гледа жално и си проси наградки, много искам да му дам целия чувал с манджата да се нахрани както трябва,ноп знам че след като е гладувал трябва много внимателно да се захранва на малки порцийки.Зъбките му са добре, няма зъбен камък или да са счупени и захабени,поне това установих от сутрешния домашен преглед.Малко ме беше страх да не ме сръфа понеже все още се опознаваме, но кучо Чарли-Марли се оказа доста послушен и търпелив.Изтърпя ме докато му вадех 20-тината гигантски кърлежа къде ли не по цялото му тяло.Щом са се насмукали толкова явно отдавна ги е лепнал и си правя извода че отдавна се скита.Изтърпя също и досадната и миризлива пудра на Тапилан - пълен бъхльо се оказа милия, изпили са му кръвчицата гадинките.Незнам как има сили да е толкова жизнен при такава инвазия!!!През цялото време си наместваше главата да е гушната и допряна до коляното ми. :wub: Чудя се дали да му дам хапче да вътрешно обезпаразитяване или да изчакам да укрепне малко???Чарли-Марли се е харесал нашето дворче и не иска да го напусне, вечерта майка ми пак го изкарала на улицата понеже с Нира си играли и дрънкали под прозореца и.Сладура пак като маймунка прескочил вратата и влязъл :dog: Сутринта мама каза "аууу много красив оставям си го за мен, това ще е моето куче :ab_041: " Ами ако не се намери собственика му ще го гледаме докато измислим най-добрия вариант.Хайде да е жив и здрав и да укрепне.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 June 2010 - 09:36 AM

Аз също мисля, че кучето се е загубило. По вида му си личи, че не е от скоро навън - ужасно е слабо.
Няма да крия, че направо се влюбих в него, куч просто е прекрасен. :wub:
Причините да е самичък навън са много и можем само да гадаем. Дано се намерят собствениците му. Чудесно е че сте го прибрали! :rc_036:
Но аз също Ви моля, не бързайте да го давате за осиновяване.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 09:49 AM

Мисля, че е важно да се установи породата. Ако се пускат обяви за търсене на старите собственици, може да не обърнат внимание на обявите или изобщо да не ги видят, ако е посочена едната порода, а те търсят другата.

Обикновено опашките на бретон епаньолите/шпаньолите са купирани, а на този не е. Въпреки това, и аз залагам на бретон, щом е по-нисък. Но може и да е микс между двете?

Но бретон или сетер, и в двата случая е напълно възможно да е на ловец и може някой да го търси в доста широк периметър.

#8 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 10:01 AM

абе и на мен не ми прилича точно на Бретон, има общо, но фигурката и стойката са по-скоро сетерски. Може пък да е трета порода, която просто не съм виждала. :mg_062:
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 June 2010 - 10:06 AM

Показване на мнениетоbuddy, в 18 June 2010 - 09:54 AM, написа:

Мисля, че е важно да се установи породата. Ако се пускат обяви за търсене на старите собственици, може да не обърнат внимание на обявите или изобщо да не ги видят, ако е посочена едната порода, а те търсят другата.

Обикновено опашките на бретон епаньолите/шпаньолите са купирани, а на този не е. Въпреки това, и аз залагам на бретон, щом е по-нисък. Но може и да е микс между двете?

Но бретон или сетер, и в двата случая е напълно възможно да е на ловец и може някой да го търси в доста широк периметър.

Ще се радвам ако някой специалист - кинолог се включи и помогне да установим каква е всъщност породата за да преправим заглавието с цел по лесно ориентиране на търсещите го стопани. :ae_085: Писах във форума nalov.com ако някой знае подобни други места къде може да се пуснат обяви моля да сподели.Искам да намеря собствениците възможно най-бързо преди да съм се привързала прекалено много към Чарли-Марли, а повярвайте ми в този сладур многоооо бързо се влюбва човек. Благодаря!
Писах и във www.bglov.com

Това мнение е редактирано от nushcho: 18 June 2010 - 10:36 AM

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 June 2010 - 10:15 AM

nushcho пусни обява и във форума на БГ лов, ако още не е направено.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 01:50 PM

Ето го моя Бретон, аз затова реших, че и това е бретон. Нищо че не му е купирана опашката. Нали вече е забранено, пък и опашките са им точно такива.
Може да е смеска между Бретон и Сетер, но е невероятен красавец. Страхотни сте че се грижите за него, страхотни сте. Ще се справите и ще заглади косъма. И никога няма да ви ухапе. Те имат страхотен характер и са много умни. Само питайте ветеринар за обезпаразитяването. Милият и кърлежи е имал.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#12 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 June 2010 - 10:06 PM

Чарли-Марли има краста :dry: Въпреки че не съм ветеринар, няма как да сбъркам миризмата, струпеите и окапалата козинка :((( Мечо - предишното ми куче имаше доста напреднал стадии на развитие на болестта.От него ми е останал медицински шампоан с който днес беше умит хубавеца по врата понеже е хладно и не исках да настине вечерта.Утре ще го къпем целия и така 3 пъти седмично.Надявам се да минем без хапчета защото петното не е голямо.Не ме винете че ще правя самолечение, но сега нямам възможност за ветеринар :(((((((((
Ето малко слънчеви снимки на кучо.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 10:39 PM

Може пък късмета да си е твой. Красавец ненагледен. Хич не уважавам стопаните дето си водят животните на лов и си ги губят. Изобщо не уважавам лова. Моят бретон навремето го откупих умиращ, едва го спасих - двумесечно бебче кожа и кости. Хич не му търси стопани, ако не си го потърсят няма да има по-добър стопанин от теб. :smile: Има голяма вероятност някой да се опита да те излъже че му е стопанин, за да го ползва отново за лов.

#14 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 June 2010 - 10:57 PM

nushcho, с краста или не, кучо е страшно хубав и чудно се вписва в двора ви :smile:
Миси е права, нищо чудно някой да излъже, че е неговото куче. Ако имаш възможност да го задържиш ще е най-добре.
Признавам си, че от снощи на няколко пъти ми мина "греховната" мисъл да го поискам, но за съжаление нямам възможност да се грижа за две кучета. :dh_188:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 June 2010 - 11:06 PM

Да не казвам голяма дума, но майка ми е влюбена в него :wub: даже обяви че поема издръжката му, баща ми също се е размекнал, което въобще не беше така при Зина и Нира.Май са си взели някакво решение, нали са шефовете в къщи, но е рано да се каже може да се появи собственика.Абе той да се оправи пък другото ще го мислим.

Отново препрочетох темата за демодекозата .... :dry: ще се наложи да посетим доктор за да вземе проба и да докаже наличието на ганите гадинки, понеже може да прилича на друга болест.Но докато това стане (най-рано 1 юли) ще се мием със шампоана който имам, пък дано да помага :(((
Чудя се дали да не го вържа да стои поне отделно от другите кучета за да не се заразят и те, но така ми е жал...толкова слаб и с тежка верига на врата.

Това мнение е редактирано от nushcho: 18 June 2010 - 11:26 PM

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 June 2010 - 11:24 PM

Приказката, че животните сами си избират стопаните е съвсем вярна. Казвам го и от собствен опит.
Това куче само ви е намерило, предполагам и че се държи така, все едно винаги е живяло у вас.
Блеки от първата минута ми позволи да го галя, гушкам и мачкам. А като си доведох у дома, само след няколко минути се разхождаше все едно познава всеки ъгъл от апартамента. :smile:
А кучо ще се оправи, щом е попаднал в добри ръце.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 June 2010 - 11:35 PM

На мен ми прилича на сетер гордон,определено има нещо сетерско в този сладур.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 June 2010 - 11:39 PM

Нусчо, обади се на лекар да попиташ дали мазането с Имаверол би навредило.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 June 2010 - 10:53 AM

Чарли-Марли е окъпан с шампоан за демодекоза на Virbac, Pyoderm и лъщи от чистота.Милия изтърпя цялата 20-30 минутна баня без да се мръщи и да мърда.Нито веднъж не се изтръска за да не ме мокри излишно :))Никога не съм виждала толкова търпеливо и добро куче!!!!Все едно разбира всичко само с поглед.Уникален е Пу Пу!!!Днес ще звънна в клиниката да попитам за мазилото което предложихте. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 June 2010 - 11:08 AM

Нусчо, дай снимки на блестящия Чарли-Марли, дееее :ab_041:
User's Signature

Качена снимка