Определено няма да го дадем на първия срещнат и без да сме потърсили стопаните му.И аз установих че не е англ.сетер понеже височината при холката му е 56см , а при възрастен мъжки трябва да е 64-68 - това са 10 см.Тази сутрин преди работа излязох на разходка с Зина и Нира и Чарли-Марли (така му викам) ни следва непрекъснато без да се отделя дори и за миг от мен.Само ме гледа жално и си проси наградки, много искам да му дам целия чувал с манджата да се нахрани както трябва,ноп знам че след като е гладувал трябва много внимателно да се захранва на малки порцийки.Зъбките му са добре, няма зъбен камък или да са счупени и захабени,поне това установих от сутрешния домашен преглед.Малко ме беше страх да не ме сръфа понеже все още се опознаваме, но кучо Чарли-Марли се оказа доста послушен и търпелив.Изтърпя ме докато му вадех 20-тината гигантски кърлежа къде ли не по цялото му тяло.Щом са се насмукали толкова явно отдавна ги е лепнал и си правя извода че отдавна се скита.Изтърпя също и досадната и миризлива пудра на Тапилан - пълен бъхльо се оказа милия, изпили са му кръвчицата гадинките.Незнам как има сили да е толкова жизнен при такава инвазия!!!През цялото време си наместваше главата да е гушната и допряна до коляното ми.
Чудя се дали да му дам хапче да вътрешно обезпаразитяване или да изчакам да укрепне малко???Чарли-Марли се е харесал нашето дворче и не иска да го напусне, вечерта майка ми пак го изкарала на улицата понеже с Нира си играли и дрънкали под прозореца и.Сладура пак като маймунка прескочил вратата и влязъл

Сутринта мама каза "аууу много красив оставям си го за мен, това ще е моето куче

" Ами ако не се намери собственика му ще го гледаме докато измислим най-добрия вариант.Хайде да е жив и здрав и да укрепне.