Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#1321 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 May 2010 - 11:45 AM

мерси Зори, ще огледам пак какво пише и ще видя. Освент ова забелязах, че повечето съседи се скътават, тоест оявили са примерно, че живеят по един човек в апартамент, когато ясно се вижда, че излизат по 4-5. Егати имам чувството, че аз приятелят ми и кучето сме най-многобройните обитатели.
User's Signature

Качена снимка

#1322 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 11:50 AM

А в крайна сметка по колко такса на куче ви искат?
В нашия вход още не са се усетили и за сега минаваме метър, но едва ли ще е за дьлго.

Показване на мнениетоDiora, в 09 May 2010 - 12:50 AM, написа:

Даже домоуправителя ни предложи да си ги кастрираме, за да спестим и да не плащаме годишен данък за тях ..... Ненормални хора има колкото щеш за съжаление :ea_103:

Диора ,нищо ненормално не ви е казал домоуправителя , наистина по наредба за кастрирани кучета, не се плаща такса в общината.
User's Signature

Качена снимка

#1323 Потребителят е офлайн   Diora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 12:35 PM

Chiita искат ни колкото и за друг член от семейството, т.е. при нас е по 2 лв на куче. А що се отнася до въпроса с домоуправителя и с кастрирането съм запозната с наредбата, но не смятам че той е човека който да ми предлага да тормозя кучтата си / това си е мое мнение за кастрирането разбира се / за да спестя 48 лв на година. Все пак не ги гледаме за да пестим или да печелим от тях, а защото си ги обичаме.
infetka и ние двама души с 2 кучета сме най-много регистрирани в блока :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1324 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 12:57 PM

:smile: да , едва ли е той човека , но е похвално , че знае наредбата ,това все пак за момента е един от инструментите за стимулиране на кастрациите(а би трябвало да се прави ,защото си разбрал , че е полезно и нужно,особено за женските) и има много хора ,които не знаят наредбите , а и не ги интереува.Сега с този нов закон за етажната собственост,общинарите ще имат достъп до домовите книги ,а там са записани и домашните любимци , та на една стъпка са да тръгнат по апартаментите да проверяват регистрирани ли са кучетата ,платени ли са им таксите и т.н.Ще видим как ще проработи това.
PS: останах с убеждението , че входната такса за дом. любимец се определя на общо сьбрание на входа от обитателите.Това , че са решили да плащате пълната такса ,вероятно може да се промени на някое бъдещо сьбрание.поне на половина да е....
User's Signature

Качена снимка

#1325 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 01:02 PM

Здравейте, да ви се оплача. Бяхме през почивните дни на една вила с кученце. Беше много хубаво, с дворче с райграс, супер. Спарки никога не е бил толкова щастлив. Два дни не се спря. По цял ден тичкаше като ненурмален. :dog: Всичко хубаво, обаче вечерта като го погледнах и лошо ми стана- пълен с кърлежи. А е накапан с адвантикс и стронгхолд и за по сигурно два дни преди това и кайшка му сложих. Първата вечер извадихме само един, а втората пет. Ужас беше. Вчера като си дойдохме и веднага на вет. Казаха ни, че нищо неможе да се направи. Да го наблюдаваме до двадесетина дни дали ще има някакви симптоми и ако има да го водим.
Дано не се е заразил с нещо. Аз много се притесних. Никога не съм виждала толкова много кърлежи, имах чувството, че хвърчат. Поне по нас не се накачиха. Много са гнусни :zz_020:

#1326 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 01:22 PM

Гадост.И моите кучета са с Адвантикс и Стронгхолд(въпреки че той не е за твърдите кърлежи)и смятам тази комбинация за доста успешна.
Преди колко време му беше накапан последно Адвантикса?
User's Signature

Качена снимка

#1327 Потребителят е офлайн   Diora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 01:32 PM

Съгласна съм че е добре домоуправителя да е запознат с наредбите :)
Аз лично няма да пестя от годишни такси за сметка на кастрирането :)
Sparky_TabY дано му няма нищо, стискаме палчета и лапички :md_064:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1328 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 01:34 PM

На 10.04 беше накапан за първи път. Вчера вета ни обясни, че когато го използваме за първи път след 22я ден трябва пак да сложим и след това на тридесет дни. Но това го научихме вчера. Вероятно това е причината. И кайшката на канина, която в магазина много ми прехвалиха, явно не е била достатъчна.
А сега като го слагаме за втори път ( след два дни ще го сложим, защото вчера се къпахме) трябва ли на 22я ден да сложим като сме пропуснали срока, или на 30я ден?

#1329 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 01:53 PM

30-тия ден би трябвало да е добре.
Промерис Дуо -пипети сьщо имат отличен ефект върху кьрлежи и на Вирбак-Доуина(това ако има отново пробиви)
От година на година все по лошо става с тези кърлежи.
User's Signature

Качена снимка

#1330 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 02:47 PM

Ами аз вчера купих пак Адвантикс. Досега в Пловдив ни се метна само един. Но това беше преди да напръскат. Откакто напръскаха няма проблем, а все сме заровени в тревите.
Благодаря за съвета. Дано няма повече натрапници и с нищо да не се е заразил, че много ме е страх.

#1331 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 10:03 AM

В Смирненски ли живеехте?
Аз в Тракия още не сьм видяла да е пръскано.Миналата година даже и в Лаута пръскаха , а тази още нищо.
User's Signature

Качена снимка

#1332 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 03:20 PM

Да в Смирненски. Там е напръскано навсякъде. И в централен е пръскано, около Градската градина и Гребната База също. И поокосиха и тревата, ама само покрай пътеките и детските площадки. Но пак е нещо де :tb_195:

#1333 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2010 - 11:49 AM

браво на Пловдив, в София не съм забелязала още някъде да е пръскано
но пък, чукай на дърво, все още кърлеж дори не съм виждала през живота си, сигурно голям стрес ще е като видя за първи път. Особено пък тук из младост като пекне слънце и излизат всичките онези братя с каручките и конете, та покрай конете няма как да няма някой и друг кърлеж.

Офф аз още не съм я регистрирала. Чипирах го горкото, отидох до там, те не знаеха нищо за това, дето Цвети го каза за първата година, че не му се плаща такса и аз отказах да се разправям. Много не ме бива май да си търся правата...патка...но трябва да се направи тва нещо де, само да си взема някой с мен да всява респект :)
User's Signature

Качена снимка

#1334 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2010 - 12:31 PM

http://forum.dog.bg/...showtopic=33593
Разгледайте тази темичка, за пръскането срещу кърлежите. Хората споделят къде са забелязали да е пръскано за цялата страна има инфо.

С тази регистрация и аз се мотам сумати време. Чак срам ме хваща, че общината ми е на една крачка от вкъщи. Наканила съм се в Понеделник да отивам, че срамота е. За нашия район си заслужава и двойна такса да платиш. Златен ни е районния кмет. Ей това е, като виждаш, че парите отиват по предназначение с кеф да си платиш.

#1335 Потребителят е офлайн   katina Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2010 - 05:26 PM

И ние вчера се регистрирахме. Вярно е, че ако кучето има чип първата година не се заплаща данък. Но пък на нас ни взеха пари само за остатъка от годината и ни дадоха медальон които трябва да носим когато се разхождаме.Бяха много любезни и когато ни обясниха, че ако до март догодина не си платим данъка се пишели актове на стойност от 100 до 2000 лв. :ud_009:

#1336 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2010 - 04:42 PM

Мене пак са ме излъгали.То с тая моя "тъпа физиономия".Питах относно регистрацията в Общината и ми казаха, че трябва кучо да навърши година за да се регистрира. След като се постави чип естествено.Въпреки че е логично да се регистрира животинчето от момента в който почне да се изкарва на разходка .Ама и аз каква логика търся в цялата ни българска политика.
Да се похваля и с друго .Относно таксите за входа и общото благо на кооперацията /нашата е от дърти комунисти и бивши герои за деня тогава/.Нашия домоуправител има куче .Той е против да се плащат за животните в кооперацията и понеже е от хората "да изкяри от където може" и аз покрай него не плащам.Не съм им за 2 или 5 лв. ама каквото е за единия това е за другия.
Относно кърлежите и бълхите.Да чукна на дърво но поне за сега от това не мога да се оплача .Тази пипета която ми даде доктора явно е ефикасна но и страшно много мирише.От преди 3 дни съм я сложила/преди това беше с Фронтлайн/ все още козината на кучето мирише.Наскоро прочетох че Морската градина е пръскана против тия гадини .Вярвам защото и другите кучкари с които се виждам там не се оплакват .

#1337 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 May 2010 - 10:28 PM

Ние сме с Фронтлайн и за сега нямаме оплаквания .. Качена снимка
Да, Морската градина е пръскана .. обачее аз вече я намразих нея ..
Всеки път когато отивам с Джако, ми правят забележка, че кучето ми било от " онези опасните и злобните " ии да не съм го водила където има много деца да не ухапело някой и т.н. Качена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1338 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2010 - 11:25 PM

Джаксън ,това наскоро и при мене се случи,въпреки ,че сме на 6 месеца.Една жена даже понече да го ритне ,защото много злобно изглеждал.Представяте ли си каква злоба и какво отношение.Ей народа се побърка.По принцип ние варненци сме много студени.Позволявам си да го твърдя, защото имам наблюдение върху хората във вътрешността на страната.Те имат много по топли отношения по между си.
Само едно просто примерче, че съм бясна на злобата и невежеството на хората.В Троян сме, в една много красива гориста местност..Брат ми и снаха ми имат къщичка там.Техните съседи имат пинчерче ,което всички около тях обичат и при това съседите им са възрастни хора.Нямате си напредстава колко са щастливи на мъника, а оня обикаля от къща на къща и радва всички.Не съм видяла някой да вдигне скандал че кучето се е натрапило или че нещо му пречи.Напротив.Само като си помисля ако е тука в нашия град.Боже те ще намерят начин първо да се свържат с нужните власти ,сигурно ще си измислят че Джестър ги е нахапал и тем подобни простотии.Така реагирам ,защото жинвея в един от най снобарските квартали на Варна ,само пенсионери такива дето не обичат себе си камоли животните.
Извинявам ,се предварително за тона, но наистина кипвам при такива обстоятелства.Само ме е страх да не си изпусна нервите и яда някой дени да натупам някой.
Джако ,а сега къде се разхождате?Я идвайте в Морската и хич да не ви пука от тъпаците.Така искам да се запознаем ,че май само ние останахме варненците тук.

Е за съжеление понякога и такива неща се случват !Развали ми се настроението ,а такива са живаци и симпатяги тия Френченца.

#1339 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 14 May 2010 - 01:11 PM

Аз там си го разхождам Джако ..
Вече никакво впечатление не ми правят тея снобари .. Качена снимкаКачена снимка
Жалко, че във Варна няма и други паркове където да разхождаме сладурите .. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1340 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 01:34 PM

На мен пък досега никога не ми се е случвало някой да се изплаши от Чарли. Като цяло породата по никакъв начин не може да се включи към опасните, ветът ми каза, че обикновено имат доста дребни зъби и не могат никакви сериозни поражения да нанесат.

ПП: Ако някой реши да ми ритне кучето просто така... мисля, че ще го заритам много сериозно, да не говорим, ако попадне на приятеля ми... това направо ме разби...
User's Signature

Качена снимка

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема