Говорим за нашите любими французи!
Публикувано: 10 May 2010 - 11:45 AM
Публикувано: 10 May 2010 - 11:50 AM
В нашия вход още не са се усетили и за сега минаваме метър, но едва ли ще е за дьлго.
Diora, в 09 May 2010 - 12:50 AM, написа:
Диора ,нищо ненормално не ви е казал домоуправителя , наистина по наредба за кастрирани кучета, не се плаща такса в общината.
Публикувано: 10 May 2010 - 12:35 PM
infetka и ние двама души с 2 кучета сме най-много регистрирани в блока :)
Публикувано: 10 May 2010 - 12:57 PM
PS: останах с убеждението , че входната такса за дом. любимец се определя на общо сьбрание на входа от обитателите.Това , че са решили да плащате пълната такса ,вероятно може да се промени на някое бъдещо сьбрание.поне на половина да е....
Публикувано: 10 May 2010 - 01:02 PM
Дано не се е заразил с нещо. Аз много се притесних. Никога не съм виждала толкова много кърлежи, имах чувството, че хвърчат. Поне по нас не се накачиха. Много са гнусни
Публикувано: 10 May 2010 - 01:34 PM
А сега като го слагаме за втори път ( след два дни ще го сложим, защото вчера се къпахме) трябва ли на 22я ден да сложим като сме пропуснали срока, или на 30я ден?
Публикувано: 10 May 2010 - 02:47 PM
Благодаря за съвета. Дано няма повече натрапници и с нищо да не се е заразил, че много ме е страх.
Публикувано: 12 May 2010 - 11:49 AM
но пък, чукай на дърво, все още кърлеж дори не съм виждала през живота си, сигурно голям стрес ще е като видя за първи път. Особено пък тук из младост като пекне слънце и излизат всичките онези братя с каручките и конете, та покрай конете няма как да няма някой и друг кърлеж.
Офф аз още не съм я регистрирала. Чипирах го горкото, отидох до там, те не знаеха нищо за това, дето Цвети го каза за първата година, че не му се плаща такса и аз отказах да се разправям. Много не ме бива май да си търся правата...патка...но трябва да се направи тва нещо де, само да си взема някой с мен да всява респект :)
Публикувано: 12 May 2010 - 12:31 PM
Разгледайте тази темичка, за пръскането срещу кърлежите. Хората споделят къде са забелязали да е пръскано за цялата страна има инфо.
С тази регистрация и аз се мотам сумати време. Чак срам ме хваща, че общината ми е на една крачка от вкъщи. Наканила съм се в Понеделник да отивам, че срамота е. За нашия район си заслужава и двойна такса да платиш. Златен ни е районния кмет. Ей това е, като виждаш, че парите отиват по предназначение с кеф да си платиш.
Публикувано: 12 May 2010 - 05:26 PM
Публикувано: 13 May 2010 - 04:42 PM
Да се похваля и с друго .Относно таксите за входа и общото благо на кооперацията /нашата е от дърти комунисти и бивши герои за деня тогава/.Нашия домоуправител има куче .Той е против да се плащат за животните в кооперацията и понеже е от хората "да изкяри от където може" и аз покрай него не плащам.Не съм им за 2 или 5 лв. ама каквото е за единия това е за другия.
Относно кърлежите и бълхите.Да чукна на дърво но поне за сега от това не мога да се оплача .Тази пипета която ми даде доктора явно е ефикасна но и страшно много мирише.От преди 3 дни съм я сложила/преди това беше с Фронтлайн/ все още козината на кучето мирише.Наскоро прочетох че Морската градина е пръскана против тия гадини .Вярвам защото и другите кучкари с които се виждам там не се оплакват .
Публикувано: 13 May 2010 - 10:28 PM
Да, Морската градина е пръскана .. обачее аз вече я намразих нея ..
Всеки път когато отивам с Джако, ми правят забележка, че кучето ми било от " онези опасните и злобните " ии да не съм го водила където има много деца да не ухапело някой и т.н.
Публикувано: 13 May 2010 - 11:25 PM
Само едно просто примерче, че съм бясна на злобата и невежеството на хората.В Троян сме, в една много красива гориста местност..Брат ми и снаха ми имат къщичка там.Техните съседи имат пинчерче ,което всички около тях обичат и при това съседите им са възрастни хора.Нямате си напредстава колко са щастливи на мъника, а оня обикаля от къща на къща и радва всички.Не съм видяла някой да вдигне скандал че кучето се е натрапило или че нещо му пречи.Напротив.Само като си помисля ако е тука в нашия град.Боже те ще намерят начин първо да се свържат с нужните власти ,сигурно ще си измислят че Джестър ги е нахапал и тем подобни простотии.Така реагирам ,защото жинвея в един от най снобарските квартали на Варна ,само пенсионери такива дето не обичат себе си камоли животните.
Извинявам ,се предварително за тона, но наистина кипвам при такива обстоятелства.Само ме е страх да не си изпусна нервите и яда някой дени да натупам някой.
Джако ,а сега къде се разхождате?Я идвайте в Морската и хич да не ви пука от тъпаците.Така искам да се запознаем ,че май само ние останахме варненците тук.
Е за съжеление понякога и такива неща се случват !Развали ми се настроението ,а такива са живаци и симпатяги тия Френченца.
Публикувано: 14 May 2010 - 01:34 PM
ПП: Ако някой реши да ми ритне кучето просто така... мисля, че ще го заритам много сериозно, да не говорим, ако попадне на приятеля ми... това направо ме разби...

Вход

Горе
Цитиране +