Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#161 Потребителят е офлайн   bebe айк Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 April 2009 - 11:33 AM

Извинявам се,но и аз имам един въпрос породен от твоя-На каква възраст си? :zz_219:
User's Signature

Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 03:44 PM

На 21 години съм bebe айк, съжелявам ако са ми толкова инфантилни въпросите.
Просто какви ли не животни съм имала, папагали, зайчета, джербили, плъхчета, игуана, но кучето определено е нещо, чакано цял живот (поне 21 години) и питам каквото ми хрумне.

Мерси lonesome за изчераптелния отговор, видях на един приятел булонката с памперс по време на разгонване и се зачудих.

Благодаря ви на всички.
User's Signature

Качена снимка

#163 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 03:52 PM

Infetka,спокойно въпросите ти са нормални за човек,който никога не е имал куче :ae_085: . Бебе Айк,ако знаеш какви неща за кучетата са ме питали хора на по 40 години,даже съм си мислела,че се шегуват,но не.Има и такива.Не могат да познаят кучето дали е мъжко или женско,повярвай ми.А,и една молба infetke-смени тая котка от аватара си ако ще минаваш в нашия отбор.Ние мразим котки!!!Шегувам се :da_005:

#164 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 06:26 PM

готово, сложих един кучо, стискам палци скоро да сложа аватарче на моето куче :)))
User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 08:27 PM

Браво,супер си :ba_025:

#166 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 10:33 AM

Показване на мнениетоlonesome, в Apr 26 2009, 07:25 AM, написа:

Татуировка може да се сложи на всяко едно куче ако собственикът му има желание, но по принцип в България няма практика нечистопородните развъдчици да слагат.

В България,клубовете по породи определят дали ще се слагат татуировки.Специално клуба на френския булдог не поставя тату на малките родени тук ,а изисква микрочипиране.Както е вече в много европейски страни.
Ако някой ви предлага кученце внесено от вьн с родословие , чип, европаспорт ,тату, ваксини и т.н проверявайте добре нещата!Ако трябва се свьржете с клуба по порода в сьответната страна.Защото е пълно с подобни обяви из нета ,пускани от агенции и зооборси, които в крайна сметка се оказват в повечето случаи измамни.
Най-добре сами комуникирайте с развьдчика!
User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 01:37 PM

Аз досега освен Нети-Мети друг не съм виждала да предлага куче с татуировка то която и да е порода, че дори не си споням и на Нети да съм виждала такава обява. Така де, съгласна съм с теб.

Едит: Какви точно грижи трябва да полага стопанина на френчи за отварянето на гръдния кош? Храним със храна супер пермиум, осигуряваме максимално много движение (естествено, вече започваме да се съобразяваме и с температурите), родителите (поне за майката съм сигурна) имаше добре оформен гръден кош или както аз казвам имаше конусовидно тяло, а моя продължава да прилича на кренвирш. Или може би има още да се променя?
User's Signature

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 01:58 PM

От първия отворен сайт за обяви:
"- Внасяме по заявка ВСИЧКИ ПОРОДИ .Всички вносни кучета са минали ветеринарно медицински преглед,ваксинирани и обезпаразитени вътрешно и външно,с РОДОСЛОВИЕ,европаспорт и поставен микрочип.Родители с доказан произход и качества.Гаранция за здраве и чистопородност."

Вече явно много хора като им се обаждат се интересуват от тези неща , та и рекламирането им е ъпдейтвано... а достатъчно много хора са се опарили точно от тях.
Просто като ще хващаш бика за рогата ,хвани го сам!
Не бих се доверила някоя агенция да ми избере куче и да ми го докара без да знам от кьде идва ,от кой развьдник е , кои са родителите ,кой е ЧОВЕКА стоящ зад получаването на точно това кучило и т.н.Пък ако ще и да е с хиляда татуировки и микрочипове.Между другото и двете могат да се сложат, не само в бебешка възраст.
Та ако имате сьмнения и така сте си получили кучето чрез прекупвач, най добре проверка в клуба в сьответната страна ,от където е кученцето.

lonesome,на тази възраст на която е Спайк (7-8 месеца ли беше?),само адекватни разходки и игри с приятелчета.
Колко е максимално дългата му разходка на ден?Пусни някоя нова негова снимка.
User's Signature

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 04:15 PM

Ами сутринта към 7 излиза само до тоалетна. После към 8 - 9 майка ми го пуска и до към 1 е свободен вънка. С Мишел си играят, скачат един върху друг, тормозят се по какъвто могат начин и по обяд се прибират. Спим като малките бебета наобяд. Вечерта от 5 до към 8 пак е навън. Някои вечери излизам с приятелка и му правим едночасови разходки, а пък вчера го водиха на гребната база. Смятам, че поне едно 3 часа е активен през деня. Той дори и да не бяга гони разни играчки, върти си ги, премята се с тях... забавлява си се както си реши.
User's Signature

Качена снимка

#170 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 08:42 PM

ох чакам отговори от две места в България и през 5 мин си проверявам мейла и форума, сега се чудя кой точно ден да си взема неплатен отпуск за да ходя на една от майските изложби с София, тя всъщност защо е цели четири дни?
User's Signature

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 09:43 AM

lonesome,може би всичко е индивидуално и до самото куче.Снимките които си пуснала са доста лоши явно снимани с телефон.
Относно движенията ,мисля ,че са му нужни разходки на повод(както на всяко друго куче), а колко точно си зависи от самото куче.
User's Signature

Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 03:59 PM

Много е шавлив. Почти ми е невъзможно да го снимам. Мерси за съвета, ще се опитам да му отделям повече време за разходка на повод.
User's Signature

Качена снимка

#173 Потребителят е офлайн   Zvezdichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 02:05 PM

Искам само да кажа ако някой е загубил домашния си любимец,че днес в Борисовата градина видях един чисто черен френски булдог.Женски..мисля,че скоро е раждала.Така ми се видя.В много лошо състояние..има нещо като рана на гърба.Изключително слаба.Иначе беше много жизнена и се радваше на хората,не стоеше на едно място.Нахранихме я,но вода не искаше да пие.После избяга на някъде.

#174 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 29 April 2009 - 05:05 PM

Здравейте, искам да ви съобщя невероятна вест... майка ми и баща ми туко що трагнаха да ми купуват френчи...много съм щастлива..направо съм на седмото небе ....бебчето ми ще е мъжко..надявам се да ни приемете в вашият готин форум..!!!
Сърдечни поздрави Симона :af_089: :af_089: :af_089: :rc_036:

#175 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 06:06 PM

magiz,радвам се за теб.Честито.Бих ти дала един съвет-грижи се винаги за своя любимец,обичай го и не го изоставяй никога.Съвета ми е продиктуван,от това,което прочетох по-горе.Изключително се депресирам като чуя,видя или прочета нещо такова,безотговорността и непукизма на хората е страшно нещо :tb_108: ...Нямам думи,може би ще кажете,че кучето е изгубено,а не изоставено,но факта,че сега е болно и на улицата доказва какви егоисти сме.Толкова ли не се намери някой да приюти булдочето докато си я приберат собствениците, или докато не я пожелае друг?Ти Звездичке не я ли мислиш постоянно,защо не я хвана и прибра?Хубаво пишеш тук,че си я видяля,но каде е сега според теб,може би е отишла в някой хотел или е на кафе? :wg_053: Не си и помисляй,че е под гумите на някоя кола или е имала среща с някое ,,добро,,куче....Неее най-вероятно е отшла на хотел и сега е мноого добре :oj_088: .Браво,постъпила си правилно :ee_017: :xb_035: Ей тва е.

#176 Потребителят е офлайн   Zvezdichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 06:39 PM

Виж какво това как да постъпя си решавам аз.
Щом не съм я прибрала значи си имам причина и няма как това да стане като се има предвид колко животни имам вкъщи и други фактори.Направила съм каквото ми е по силите,това е.Някои и това не биха направили.
Написала съм поста си за да помогна по някакъв начин ако е възможно,няма нужда да се заяждаш.
Повечето хора са много силни на думи по форумите,но в действителност не.Предполагам,че ти до сега си прибрала всяко бездомно куче,което си я видяла на улицата,щом говориш така.

#177 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 08:16 PM

Хващала съм много кучета,но не се е налагало да ги приютявам защото в Приморско всички се познаваме и за 5 минути кучето намира собственика си.Ако видя куче чийто стопанин очевидно не познавам естествено,че ще го прибера при мен въпреки,че и аз имам 2 кучета в нас.Никога няма да оставя домашно куче на улицата,а още по-малко ако е болно.

#178 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 29 April 2009 - 08:38 PM

Показване на мнениетоraya_buldog, в Apr 29 2009, 04:06 PM, написа:

magiz,радвам се за теб.Честито.Бих ти дала един съвет-грижи се винаги за своя любимец,обичай го и не го изоставяй никога.Съвета ми е продиктуван,от това,което прочетох по-горе.Изключително се депресирам като чуя,видя или прочета нещо такова,безотговорността и непукизма на хората е страшно нещо :tb_108: ...Нямам думи,може би ще кажете,че кучето е изгубено,а не изоставено,но факта,че сега е болно и на улицата доказва какви егоисти сме.Толкова ли не се намери някой да приюти булдочето докато си я приберат собствениците, или докато не я пожелае друг?Ти Звездичке не я ли мислиш постоянно,защо не я хвана и прибра?Хубаво пишеш тук,че си я видяля,но каде е сега според теб,може би е отишла в някой хотел или е на кафе? :wg_053: Не си и помисляй,че е под гумите на някоя кола или е имала среща с някое ,,добро,,куче....Неее най-вероятно е отшла на хотел и сега е мноого добре :oj_088: .Браво,постъпила си правилно :ee_017: :xb_035: Ей тва е.

благодаря за доброто посрещане и за съвета!!! моето сладко френчи се казва Джими и е на 54 дни!! много го обичам и никога няма да го изоставя или нещо подобно!! голяма забава е в къщи имам го от 2 часа а вече е толкова палавичък!!
поздрави Симона

#179 Потребителят е офлайн   Zvezdichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 29 April 2009 - 09:50 PM

Ами аз не съм от Приморско,а от София и очевидно няма как да познавам всички хора.

#180 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 10:06 PM

Ми точно щото няма как да познаваш всички и следователно не можеш да я закараш веднага,трябваше да я прибереш.Поне докато пуснеш обяви и се обадиш тук там ,за да алармираш.Явно обаче твоята отговорност се изчерпва до това да я нахраниш и да я пуснеш по течението.Пак ти казвам-браво на теб. :ba_025:

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни