Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#1141 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 February 2010 - 09:25 PM

ЗДРАВЕЙТЕ!
ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ, ЧЕ СЪМ ПОТРЕСЕНА ОТ МОЯ МЛАДЕЖ, НА 6 МЕСЕЦА Е, А ВЕЧЕ СЕ КАЧВА ПО "ОНЗИ" НАЧИН НА ВСИЧКО, КОЕТО МЪРДА. УЖАСНО НЕПРИЯТНО Е. ИНТЕРЕСНО МИ Е КАК СА ДРУГИТЕ МЛАДЕЖИ ОТ СЕМЕЙСТВОТО. ПИШЕТЕ RS6 И ДЖАК I smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#1142 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 28 February 2010 - 10:44 PM

Ch@Rlie и Джако на 6м. правеше така .. даже все още е така ..
Ветеринарят каза че е нормално за тяхната възраст ..

User's Signature

Качена снимка

#1143 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 12:50 AM

Честита Баба Марта!
Бъдете живи, здрави, бели и червени.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

#1144 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 10:00 AM

Честина Баба Марта на всички! Бъдете живи и здрави - това е най-важно smile.gif

Джако, направо не знам как да реагирам в такива ситуации, а приятелят ми даже му се кефи. Интересното е, че не подбира изобщо по пол smile.gif

Искам да ви питам всички с какво се обезпаразитявате външно. Аз досега взимах Адвантикс, но ми препоръчаха каишка. Освен това в една тема бях прочела, че след къпане не бива да се слага Адвантикс веднага. Аз ли не съм разбрала или нещо съм пропуснала да запомня.

User's Signature

Качена снимка

#1145 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 01 March 2010 - 10:33 AM

Честита Баба Марта !!! af_089.gif
Да сте живи, здрави и малките сладури мнооого да ви радват . smile.gif
И ние не подбираме пол Ch@Rlie .
Обезпаразитяваме се външно с Фронтлайн . dog.gif
Вета ни каза, че не трябва веднага след къпане да се слага - прочела си правилно. smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#1146 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 12:46 PM

Честита Баба Марта и от нас. На всички да сте живи и здрави. Пък другото ще се подреди. Много да ви радват френчовците, пък и вие тях ae_085.gif

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

#1147 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 01:54 PM

Цитат(DJAKO_ @ Mar 1 2010, 10:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Честита Баба Марта !!! af_089.gif
Да сте живи, здрави и малките сладури мнооого да ви радват . smile.gif
И ние не подбираме пол Ch@Rlie .
Обезпаразитяваме се външно с Фронтлайн . dog.gif
Вета ни каза, че не трябва веднага след къпане да се слага - прочела си правилно. smile.gif

Аз купувам по една тубичка и на нея нищо не пише. Ще съм много благодарна, ако някой ми обясни.
User's Signature

Качена снимка

#1148 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 02:10 PM

Тези препарати се слагат два дни преди или след къпане smile.gif

#1149 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 04:38 PM

Честита Баба Марта af_089.gif Преди слагах мартеничка на Рая,но сега ако сложа няма да се задържи и 1 час...Все пак си имам и Рей ab_041.gif eg_033.gif

#1150 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 10:37 AM

Честита Баба Марта и от нас !Весели ,здрави и засмени wub.gif !
User's Signature

Качена снимка

#1151 Потребителят е офлайн   jspet Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 03 March 2010 - 01:31 PM

Честита Баба Марта.
Да сте Бели и Червени през годината
User's Signature

www.fashion.mops-bg.com

#1152 Потребителят е офлайн   RS6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 09:10 PM

Чарли,
за обезпаразитяването - аз ходя на месец и половина при вета, капе му капки фронтлайн комбо.
За катеренето по " онзи" начин - Айк за сега не напада нищо....ама сигурно ще почне ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#1153 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 12:58 PM

Здравейте скъпи приятели!Моля за извинение ,че не съм писала скоро, но много работа последно време при мен.
Честита баба ви марта и 3-ти март!
Почвам да ви се хваля с моята душичка.Първата ни разходка мина превъзходно.Много съм горда с малката френска въшка.Още с изилизането от блока се държа така все едно сме излизали вечно.Като изключим треперенето от всеки един шум и това ,че като види куче се вцепенява и започва да квичи и да ходи в краката ми нещата са наред.Тази събота се разхождахме близо час при което не спря да си мрънка и да се плаши отново от себеподобните си .Имам чувството ч,е се е мислил за човек и след първата разходка е констатирал че е куче - незнам но нямаше дърпане ,бутане или тичане .Върви около мен като му сваля каишката.
Това добре но мисля че имаме проблем с обезпаразитяването .Много се чеше .Това започна след втората ,третата разходка.Преди да го изведа го водих на доктор и му сложиха "Фронтлайн"-пипета във врътлето под козината .Не съм го къпала или мокрила ,освен краката,дупето и коремчето след разходка.Доктора му откри малък участък под едната гънка на муцунката с гъбички.Каза че това е нормално хващали ги от майката.Брадавиците дето ги имахме ,вета ги върза с конец и те паднаха . Много ме е страх от бълхите .В Градината където го разхождам и на вилата където живее майка ми има много бездомни другарчета .Как да го огранича .
Сложих му противогъбична ваксина ,някой слагал ли е такава ?Отзиви моля!
А относно снимковия материал ,не мога да накарам сина ми да ми ги хвърли на скайпа та да ви ги покажа,но и това ще стане.
Как мина първата разходката на наборчето ни ?Шайни нищо не сте писали !

#1154 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 01:14 PM

Честита ви първа разходка!
Щом му е сложен Фронтлайн не би трябвало да имате проблем с бълхите и вероятно ,не са те причина за чесане,но знае ли се....Повече трябва да те е страх от кърлежите.
А, това с хващането на гъбички от майката хич не е нормално ud_009.gif Противогъбичната ваксина сега му е сложена с лечебен ефект ,може в следващата седмица да се появят и нови петна.Много са противоречиви мненията за тези ваксини.Всеки лекар си има някакъв опит с тях и е решил за себе си дали да ги използва или не.Аз лично ги избягвам,особено ако са ограничени петна.
Сьбира ви се ,чесане +папиломи+гъбички-имунитета му нещо куца dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#1155 Потребителят е офлайн   Canibalka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 05:02 PM

Ние сложихме противогъбична ваксина на Чърчи като беше малък /към 3тия месец/.
Малко след това разви демодекоза. Ветовете казаха, че ваксината е добре дошла в този момент, тъй като при такива кожни заболявания /демодекозата/ кучетата ставали податливи и към гъбични заболявания- 2 в 1.

Основното мнение на Ветовете, което чух обаче е, че е хубаво да се отложи слагането на ваксината, понеже тя отслабва имунитета, които и без това е слаб при малките кученца. Т.е. ако е възможно било препоръчително да се прилага след 9-10 м.

#1156 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 09:19 PM

Ние вече я сложихме ваксината ,тъй че каквото е станало е станало.Но днес вечерта забелязах и още едно малко петънце.Първото петно доктора го откри ,но тогава още не му беше поставена ваксина. За първи път чувам за ваксина за гъбички може би защото минаха около 5 години откакто умря моя пекинез, а той горкия беше постоянно с някакво кожно заболяване,а тогава ги нямаше.Поради тази причина поставих на Джестър тази ваксина.Наистина и доктора ми каза че са противоречиви мненията относно тях и при всеки е различно.По негова препоръка още не съм го къпала даже.Ползвам и мокри кърпички за дом.любимци.Братчето му/от предното котило/ също имал гъбички ,но са го излекували.Времето ще покаже.Благодаря ви за съветите, които наистина ми помагат страхотно . Кара и Цвети ,ние продължаваме да си ползваме балкона като тоалетна за което сте виновни само вие.Винаги се сещам за вас като отварям балконската врата.Чита, а ти с безценните си съвети винаги си била насреща .Незнам в даден момент как щях да постъпя ако не бяхте вие,дано ви има дълго време тук ,приятели. След 5 годишна раздяла с член от семейството /изключително скъп/мислих че никога няма да посегна към подобно създание и наистина толкова много да го обичам.

#1157 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 09:25 AM

И ние имаме прогрес wb_052.gif ,без да сме я учили сама ходи по нужда в банята на сифона или пък ходи до вратата на терасата и чака да и се отвори и там ходи по голяма нужда.Много ни улесни така,но въпреки това като се прибирам от работа внимавам за някоя мина ab_041.gif .Обаче още нямаме прогрес с пишкането на вън dry.gif .Върши си работата ако случайно много дълго време сме на вънка и няма как,иначе чака да се приберем и веднага отива до терасата.Да ви се похваля вече от 3 седмици пак сме с вдигнати уши и вета каза ,че този път основата на ушичките е много стабилна и добре си ги е изправила и едва ли ще клепнат(което ме притесняваше).Все още сме си щури и дивеем многоооо.Вече започна да си унищожава играчките и остави тапитете на мира,което много ни радва ab_041.gif .
User's Signature

Качена снимка

#1158 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 10:39 AM

Цитат(Canibalka @ Mar 4 2010, 05:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ние сложихме противогъбична ваксина на Чърчи като беше малък /към 3тия месец/.
Малко след това разви демодекоза. Ветовете казаха, че ваксината е добре дошла в този момент, тъй като при такива кожни заболявания /демодекозата/ кучетата ставали податливи и към гъбични заболявания- 2 в 1.

Основното мнение на Ветовете, което чух обаче е, че е хубаво да се отложи слагането на ваксината, понеже тя отслабва имунитета, които и без това е слаб при малките кученца. Т.е. ако е възможно било препоръчително да се прилага след 9-10 м.

Рано или късно е щял да развие демодекоза (тя се предава от майката) , вероятно ваксината е ускорила появата и, на базата въздействие върху имунната система.
User's Signature

Качена снимка

#1159 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2010 - 11:21 AM

Абе хора !Като чета за кожните болести по нашите французи направо ме побиват тръпки.Бре наистина е много сериозна работата.Ще отида да му направя изследване ,какви точно са тия петна при нас?При добра диагноза лечението е успешно.Оф незнам какво да правя.Доктора ми каза ,че го гледам в много стерилна среда .Е хубава работа мога ли да си оставя мръсна къщата.Какво толкова след разходка мием лапи ,дупето, чурка и това е .Постелсата му в къщичката я пера всяка седмица .При нас също започна да спи.Искам докато е прясна самата кожна история да започна лечение.
Моля ви давайте съвети! ea_103.gif

#1160 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 11:42 AM

ud_009.gif не виждам какъв е проблема, ако у вас е чисто!!!Напротив!!!Освен ако кучо не е алергичен към някой от препаратите.Не съм компетентна относно гъбичките и т.н. , но много странно ми звучи това.
User's Signature

Качена снимка

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема