за пръв път ми се случва. Постоянно го третираме с фронтлайн комбо, преди 20 дни горе-долу го накапа лекарката.....явно не действа. Кажете вие с какво се предпазвате?
Говорим за нашите любими французи!
Публикувано: 14 April 2010 - 11:17 AM
lonesome,едва ли е проблем по-често да се къпе с катранен шампоан(разбира се не всеки ден) ,стига да не му изсушава много кожата.Но и само с чиста вода става да го измивате след като го приберете.
Публикувано: 14 April 2010 - 01:53 PM
Сега сме на Advantix и през петнадесед дни Stronghold. Едното отблъсквало бълхи, другото кърлежи и така имаме двойна защита. Така ми препоръча Ветеринарят.
Чудя се за вариант каишка. Малко гадничко мирише, но се преживява.
Кажете, според вас кой е най-добрият вариант? Като се има предвид, че мишока е постоянно по тревите и е много сладка мишена.
Публикувано: 14 April 2010 - 02:25 PM
Сега пък имаме проблеми с общуването. Някои кучета го изкарват извън нерви и се бие. Ужасно е. Хем искам да го пусна да потича с другите кучета, хем ме е страх да не се сбие. Снощи дори при един такъв сблъсък ухапа приятеля ми
Публикувано: 14 April 2010 - 10:26 PM
Иначе с кучетата е много дружелюбен.
Чарли също постоянно търси да го галят и това също ни е проблем, защото скача по хората и колкото повече не е желан, той толкова повече се натрапва. А беше толкова послушен... Все си мисля, че може да е от хормоните, които го тресат доста напоследък. Чудя се на мъжките кучета дават ли им се някакви хапчета да си успокоят страстите.
Публикувано: 15 April 2010 - 02:34 PM
Ch@Rlie и ние се време постоянно в хората.Все иска да му обърнат внимание.Бяга след хората в морската ,дразни го всичко което мърда-велосипеди ,скейтове,бягащи хора ,птици.С други кучета е много дружелюбен даже малко в повече-досаден.Сега го разхождаме с автоматична къишка ,че покрай тая дружелюбност си имахме неприятности.Не смея да го пусна .
Diora не сте ли питали доктора си ?Много интересно.То от много лаене файда няма ,важното е да лае тогава когато трябва.Аз например не си чувам звънеца от кухненския бокс и ако не е Джестър няма да разбера ,че се е звъняло.Като излизаме на разходка лае/явно се радва/ и си мрънка и по време на разходката.За твое успокоение попитай вета колкото и несериозно да ти изглежда.Ние в момента сме на 5месеца и 6 дена /почти на една възраст/.
Публикувано: 15 April 2010 - 02:50 PM
Хаха .. с тези тъпи муцунки ..
Публикувано: 15 April 2010 - 02:51 PM
Лала също като малка беше много досадна скачаше на всички, но сега не обръща много внимание, само ако някой я повика и то не винаги. Мисля си, че като пораснат улягат малко или много. Аз винаги съм била с разтегателен повод, ходи си свободно наоколо, но я дръпвам, когато се разминаваме с други хора по улицата и може би схваща, че не е готино да скача по всички, но пък не съм й се карала като се радва на хората, защото пък кой знае как ще го изтълкува.
Когато налитат вашите мъжлета да се хапят и бият, с какви кучета е? Агресивни или не? Защото може да ги оставите да се сбият и да видите дали сами няма да си направят някаква йерархия. Разбира се, ако се стигне до първа кръв и виждате, че не върви надобре се намесете. В нашата градинка, хората са доста толерантни и често оставят кучетата сами да се разберат и това действа, знаят си мястото :)
Аз също така оставям Лала да се оправя сама, тя най-често докато беше бебе сама си лягаше по гръб, но я виждам напоследък, че като прекалят с играта си казва сама.
Но зависи от кучетата и от стопаните де. Как ще се приеме този подход.
Публикувано: 15 April 2010 - 02:54 PM
Иначе и ние сме с такава каишка, защото сме много любопитни и се врем навсякъде, а най-много си просим от хората да ни се радват и да ни галят / явно всичките булдочета са такива любопитковци /:) За съжаление не всички хора обичат кучета, а и ме е страх да я пускам сама, защото обича само големите кучета, а те не винаги са много дружелюбни и искат да ядат мъника :)
Качете малко снимки на Джестър, да го видим този лаещ палавник :)
Публикувано: 15 April 2010 - 06:05 PM
infetka, в нашата градинка са ми казвали да го оставя да се разбере сам също, но мен ме е страх, честно да си призная. Той вдига такава шумотевица все едно съм на бой с кучета. Но все пак ще се опитам да не се намеся при първа възможност да видим до къде ще се стигне...
Публикувано: 16 April 2010 - 11:16 AM
Това май е единственото нещо ,което не харесвам в нашата порода-опитите за доминантност спрямо други кучета и безрасъдната смелост.
Има разлика ,разбира се, от куче до куче ,различни характери ,но като ,че ли почти всички в някаква степен си го имат.
Публикувано: 16 April 2010 - 11:18 AM
Ако не е тайна ,от къде е новото ви кученце?Развъдник?

Вход

Горе
Цитиране +