Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#1621 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 November 2011 - 01:08 PM

Взе ти шефския стол и това си е ,пиши на дядо Коледа да ти купи нов :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#1622 Потребителят е офлайн   keli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 02:40 PM

Здравeй dessymar. Благодаря ти за линка, кученцата са много хубави. Искам да те попитам къде се намират цените, защото не мога да ги намеря. Ти за колко взе твоето френчи и на каква възраст?

#1623 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 02:59 PM

keli,кученцата от сайта ,не се предлагат и не се продават и общо взето са безценни :md_064: (за нас ,собствениците им)!Не е онлайн магазин ,а сайт на регистриран развъдник.
А от къде ще е твоето щом юни месец ще е при теб, въпреки ,че е малко странно ,защото чакаш също пинчер ,пекинез и т.н. :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#1624 Потребителят е офлайн   keli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 03:07 PM

Не Chiita отказах се от пинчера и пекинеза и се заех с това да се сдобия с френски булдог, но не мога да намеря от къде да си взема. Чувала съм много хора да казват че не трябва да си взимам куче от зоомагазин. Благодаря ти че ми каза че кученцата не от сайта не се продават. А може ли да ми предложиш места от където да си взема френчи?

#1625 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 03:20 PM

Тук доста често е имало такива запитвания и съответно отговори.Може да поразгледате форума. Ето един такъв ТУК
А иначе сайтове на развъдници има безброй в закачените теми "развъдници в чужбина" и съответно в Бг.
User's Signature

Качена снимка

#1626 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 03:23 PM

Здравей keli и добре дошла :md_064:
Наистина е странно това, че казваш как през юни ще си имаш френчи :wb_052: но очевидно търсиш и се интересуваш от
родословно кученце, а аз лично бих ти препоръчала наистина да изчакаш за такова! Предполагам че следващата година ще има клубни кучила, а за да следиш кога и къде ти препоръчвам да се запознаеш и с лицензираните развъдници на породата ето от тук Български развъдници за Френски Булдог
В сайтовете на всеки един развъдник се публикува информация кога има планувано кучило и от кои родители :smile:
Успех!

#1627 Потребителят е офлайн   keli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 03:41 PM

Моля да си говорим на ти. Та ти от къде си взе кученцето и на каква цена? Става дума, че искам чистопородно френчи, което да мога да водя по изложби и също така да имам приятел до себе си. Живея в къща на 2 етажа с село с чист въздух. Мога да му отделям по 2-3 часа разходки дневно, зависи от самото куче. Кучето ще има всичко, ще се гледа вътре, също така имаме и две малки деца. Мога да отделя 1000 лева, когато го взимам. Но проблема е че живея в Русенска област и ми е далекичко затова те питам дали знеш някое място от където да мога да си го взема и да е малко по евтиничко. Ако познавах някой който има малки бебета щях да си взема, но проблема тук е че в село не всички имат кучета и не чистопородни. Селото е малко и има малко жители в него, спокойно е според мен идеално за куче. :ba_025:

#1628 Потребителят е офлайн   keli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 03:46 PM

Благодаря ти kara and cveti :smile: . Искам да си взема кученцето през юни защото ходя на училище и ми се струва подходящо да си го взема през лятната ваканция, когато ще имам достатъчно време да го науча на хигиенични навици да свикне с мен и т. н. А ти имаш ли френчи, разкажи нещо повече , ако не те затруднявам.

#1629 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 29 November 2011 - 05:46 PM

Всички тук имаме френчита- родословни или не....имаме :) Ако прочетеш малко повече из форума ще си отговориш на много въпроси......за 1000лв не мисля,че ще си намериш родословно....но щом смяташ да отделиш 1000 мисля,че да речем 1600-1700 няма да са проблем.....хората (от развъдниците) ти дават едно изгледано бебе, защото няма да го вземеш на 40 дена ,а поне на 3 месеца с ваксини и т.н Така,че само от там ето ти още 100 лв. Като го взимаш от развъдник хората ти гарантират за произхода и здравето на това куче. По добре ги дай паричките като си взимаш кученцето,а не после по доктори и за лекарства. Пак казвам прочети малко повече и ще ти станат ясни много неща....имаш време,така,че добре можеш да го обмислиш. Давам ти този съвет като притежател на неродословно куче за 400 лв. :wb_052: Кученцето ми е сравнително здраво,но въпреки това следващото ми живот и здраве ще е от развъдник! Сама си направи изводите :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#1630 Потребителят е офлайн   keli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 08:29 PM

Благодаря ти. Родословно или не няма значение. Само казвам, че предпочитам да е родословно, но ако не е какъв е проблема? Все пак е живо същество!!! Аз по скоро търся най- добър приятел. Поставила съм си таван на цената, защото смятам, че толкова мога да събера. А ако не си намеря родословно френчи, за мен не е проблем да си взема нещо "подобно" на френски булдог. Обожавам тази порода и от доста време искам да си взема, но все пак трябва и да го платя. Искам да го взема на 2-2,5-3 месеца за да мога да си го възпитам, взаимно да си свикнем. Само като си помисля колко още трябва да чакам ми домъчнява, но знам че най- хубавото е за накрая :ae_085: Все пак благодаря на всички за съветите :rc_036:

#1631 Потребителят е офлайн   bojkataara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 09:06 PM

Има една поговорка "Не питай старило а патило"
"Евтиното излиза скъпо" това е друга подходяща поговорка!
Имам не родословен Френски булдог! Зех го на 40д(никой не ги държи повече да му правят разходи за храна)! На 42-рия ден се разболя от бронхит-излекувахме я! 2 дни след това се разболя от фарингит-пак я излекувахме! Това щеше да се избегне при едно кученце от лицензиран развъдник, където се гледат до 3 месеца(поне)!
Два пъти се обострят гъбични инфекции които лекуваме с месеци(слава богу от няколко месеца няма и помен от това заболяване)! Това също е малко вероятно при кученце от развъдник!
В момента се лекуваме от заболяване на гръбнака което по думите на лекарите най вероятно е вродено! Само изследванията за да го открием, досега са 500лв. Най вероятно ще се наложи и операция за 1000 лева по предварителен разговор! При родословно кученце, селекцията е такава, че не се развъждат и продават кученца с подобни проблеми!

Можеш да си пресметнеш какви са разходите и сама да прецениш дали си заслужава да изчакаш докато си събереш сумата за закупуване на кученце от развъдник!?
User's Signature

Летисия-Мишел Де Ла Гюм Уж Френч :)))

#1632 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 29 November 2011 - 10:03 PM

bojkataraa явно им е трудно на хора като това момиче да ни разберат какво имаме предвид.....
Няма какво повече да се хабя да пиша за такива хора.....ти му казваш,че минимума на който го взимаш е 3 месеца - МИНИМУМА.....а то ти казва "аз ИСКАМ на 2 -2,5 - 3 м. за да си го възпитам...........явно е по важно да се възпитава болно куче(което ,разбира се не и пожелавам) отколкото да го вземе от лиц.развъдник на възрастта,на която е ПРАВИЛНО да се вземе........
Това не са хора.. да ги отделят тия малки мишлета от майките им на 35-40 дена........ама след това се проумяват някои неща от неопитните стопани! И все пак по добре късно,отколкото никога......ама като гледам за някои няма надежда дори и късно....... :dry:
User's Signature

Качена снимка

#1633 Потребителят е офлайн   keli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 10:08 PM

Честно казано има още мнооого време за размисъл..... Искам кученцето ми да е здраво, но това че ще имам към 1000лв. не значи да ги похарча всичките :ea_103: Съгласна съм и на нечистопородно френчи, но искам поне да видя родителите му и да се уверя чя няма някакво вродено заболяване и т. н. Много съжалявам за твоето френчи. Бързо да се оправя :wink: :wink:

#1634 Потребителят е офлайн   keli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 10:16 PM

Ами да за 1 път ще имам куче и не знам почти нищо. Хубаво дори и на 6 месеца да си го взема няма проблем. Въобще не искам да си взимам болно куче. Регистрирала съм се затова в този форум за да питам за да събирам информация и все пак благодаря че ми отделяте време за да ми изясните някои неща. Няма смисъл да търся неща в интернет които в повечето случаи се оказва че не са истина искам да питам тук намясто тези хора които имат френски булдоци те да ми разяснят с какво ще се сблъскам ако си взема такова куче..... Извинете ме но за 1 път ще си имам куче и незнам но за мен е нормално да питам

#1635 Потребителят е офлайн   keli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 10:20 PM

Напълно си прав/а Valka но не ми се нахвърляй. Не знаех това за възраста

#1636 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 10:26 PM

Показване на мнениетоkeli, в 29 November 2011 - 08:08 PM, написа:

Честно казано има още мнооого време за размисъл..... Искам кученцето ми да е здраво, но това че ще имам към 1000лв. не значи да ги похарча всичките :ea_103: Съгласна съм и на нечистопородно френчи, но искам поне да видя родителите му и да се уверя чя няма някакво вродено заболяване и т. н. Много съжалявам за твоето френчи. Бързо да се оправя :wink: :wink:

Ето това вече... :dh_188: :dh_188: :dh_188:

#1637 Потребителят е офлайн   keli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 10:30 PM

В какво греша този път?

#1638 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 10:37 PM

За 1000лв. можеш да си купиш "френчи" и както казваш дори да ти останат парички. Но със сигурност дори и да видиш родителите
няма как да разбереш дали те нямат генетични заболявания и въобще здравословното им състояние. Рядко има съвестни хора,
които биха направили необходими изследвания преди заплождане на нечистопородни кучета! Има и друг момент, в който собствениците на такива бебета лъжат и дават нереална информация на кандидат купувачите. Внимавайте много когато избирате и купувате кученце!!!

#1639 Потребителят е офлайн   keli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 10:43 PM

Благодаря ти! Ще послушам съвета ти и много ще внимаваме когато го избираме

#1640 Потребителят е офлайн   keli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 10:49 PM

Живот и здраве когато си го взема лятото много ще се грижа за него.Срах ме е от 1 нещо. Понеже след като свърши лятната ваканция пак ще съм на училище до 14:30 дали кученцето ще се чувсва самотно? И още 1 въпрос. Нали кученцето може да излиза на разходки след 3-та ваксина?

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни