parrot_66, в 25 June 2010 - 08:20 PM, написа:
Furia ти хубаво даваш децата си при бабата и дядото,но те едвали прекарват свободното време давейки котенца в реката.Нама нищо нечовешко в това да упрекваме безотговорните родители.Ако смяташ че е правилно 8 годишна дете да се опита да удави коте,защото е невъзпитано + което знаете че децата приличат на родителите продължавай да защитаваш подобно поведение.
Мнението ми много точно го изсказа Денева по-нагоре. Някой от вас въобще дава ли си ясната сметка какво точно става в момента в това семейство та да ги плюете и злорадствате? Някой от вас бил ли е на път да загуби детето си, пък независимо по каква причина, та да злобеете тук?
Не веднъж съм влизала в дискусии по подобна хипотетична ситуация "Чий живот е по-ценен - на любимото ти куче, или чужд човешки?"
Представете си: ако някъде се давите вие (или вашето дете, родител, приятел), а до вас се дави кучето ми, и аз имам възможност да спася само едно същество, то ще избера ВАС. Да, да, плюйте ме сега, тук не става дума за някое случайно коте, а за кучето ми, което обичам така, както само аз си знам. И пак казвам - ако имам възможност в една ситуация или да спася кучето си, или вас (някой ваш близък) то ще избера човека та дори той да е толкова жесток и безочлив че дори няма да разбере и оцени жертвата от моята страна. Няма значение. Ако в парка вас ви нападат въоръжени наркомани, а аз имам куче, което може да е заклано докато ги разпръсква, спасявайки ВАС, то няма да се поколебая да му махна намордника и каиша.
И, повярвайте ми, плюещи по тези убити от мъка родители, в такава страшна ситуация ще се надявате да попаднете на човек, който разсъждава като мен, а не като вас. Защото в интернета всички сте герои, гневни и справедливи, а като опре нож до кокал всички искат някой да ги спаси.