Dog.bg Форуми : 8-годишно момче се удави,опитвайки се да изхвърли котенце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

8-годишно момче се удави,опитвайки се да изхвърли котенце Оцени темата: ****- 2 Гласове

#81 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 June 2010 - 11:26 AM

Ххахха мен котето и кучо не будят в 5 ,но явно са решили да ми дадът почивка днес! А той е малък за разходки още, иначе и аз ще си търча рано сутрин :)

Да това е ужасно, моята майка е загубила дете и то без 0 вина и още неможе да го преживее, така че да оставим вече приказките за родителите! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 June 2010 - 11:33 AM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 26 June 2010 - 11:31 AM, написа:

Ххахха мен котето и кучо не будят в 5 ,но явно са решили да ми дадът почивка днес! А той е малък за разходки още, иначе и аз ще си търча рано сутрин :)

Да това е ужасно, моята майка е загубила дете и то без 0 вина и още неможе да го преживее, така че да оставим вече приказките за родителите! :)

Точно така, знаех си аз че с теб ще се разберем:-))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#83 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 11:41 AM

Децата винаги са жертва на родителите си и никога обратното. Дори когато на стари години децата зарязват родителите си и не ги поглеждат - корените са в детството. Родителите са отговорни за всичко, което се случва с децата им до навършване на пълнолетие.

По отношение на възпитанието за мен най-добрите родители са холандците и най-щастливите деца са холандчетата. Страхотен метод! И той се ползва от цялото общество - родители, учители и всички възрастни в отношението си към децата. Мотото на този метод е този: децата са най-важното нещо за всички нас, независимо дали са нашите или не и ние ще им дадем цялата си лювоб, внимание и търпение. Гледах в зоопарка в Амстердам деца на 6-7 години доведени от учителя си в зоопарка - те пищяха от удоволствие и щастие, той се смееше заедно с тях и въпреки, че бяха шумнички никой не им подвикваше а те изобщо не се опитваха да правят бели. Гледала съм как родителите играят в парковете с децата си, а те ги гледат с обожание. Обожание. На същото място гледах как германски турист беше вдигнал едно от децата си за яката на врата и го шутираше по задника, за някакво провинение. Народи всякакви, методи всякакви.
Аз съм за холандския метод. Той е свързан с това, децата да са не само нахранени, облечени и образовани, а да са и ЩАСТЛИВИ в семейството си и в обществото. Затова те са една от най-богатите държави - защото знаят кое е най-голямото богатство.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#84 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 11:55 AM

Всичко, което знам е следното:
1. Има лоши родители
2. Има лоши деца
И не бива да оставаме слепи и безучастни........
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 12:09 PM

Според мен никое бебе не се ражда лошо има лоши и прекалено добри родители , които в старанието си правят децата лигави и безотговорни! Няма лоши деца, всичко зависи от възпитанието!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 26 June 2010 - 12:14 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 26 June 2010 - 12:14 PM, написа:

Според мен никое бебе не се ражда лошо има лоши и прекалено добри родители , които в старанието си правят децата лигави и безотговорни! Няма лоши деца, всичко зависи от възпитанието!

Но някои деца имат шанса да се променят.Живота ги почуква и обрулва,характера се променя.А това детенце,съдбата му отне всички шансове за промяна.
Аз се отеглям от тази тема,за мъртвите или добро или нищо.Лека да му е пръстта!

#87 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 12:16 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 26 June 2010 - 10:14 AM, написа:

Така е, така е....Все повече ме радваш....Има безотговорни и лоши родители (не казвам, че тия конкретно са такива, сега да не ми се нахвърлите...), огледайте се като излизате с кучетата, Боже какво съм виждала... Някой разказа за майка с количка дето хвърляла отрова по храстите...ха сега кажете, що за родител е това????? Думи нямам.....А те такива са зли и с децата си. Беше преди много време, разхождх племенника ми и една майка така си преби детето, че тръгнало след някакъв човек с куче, че нашия сладкиш ревна от ужас, и се ме питаше-ама защо го бият така...? Какво да му кажа, още не знам...
пп Ха добро утро на всички... :md_064:

#88 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 12:23 PM

Хахах какво утро , та за Фурия вече си е обяд :)
Мерси и ти мен :wub: :db_046:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 12:38 PM

Не всичко зависи от възпитанието - има и ген... Но все пак съм съгласна, че възпитанието е с много по-голяма роля.
Между другото познавам най-разглезената котка на света. Гордият й собственик е едно наскоро пораснало момче. Като в приказката за грозното пате, което се превърнало в прекрасен лебед, и това момче от жесток тормозител на котки се превърнал в техен покровител и спасител. Разказа ми, че я е прибрал от улицата, гледал да е най-грозната, за която шансът да си намери дом е най-близо до нулата. Котката е взета голяма и си е останала почти дива, драска, хапе, прави поразии и е неговото изкупление, но това не е важно... Важното е, че едно лошо момче вече е достоен мъж..............Не забравяйте, че децата са тези, заради, които всичко има смисъл, а не котетата......
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 01:11 PM

ААА, много моля, и аз писах в 6.30, ама забравих да поздравя.... :db_046:
Ch@Rlie, не съм много съгласна, само 1 нещо в живота ни да има смисъл...ами котето дето е променило приятеля ти, то безсмислено ли е? Всичко и всички имат смисъл, защото ни изграждат като личности, не може да се борим само за децата и да мачкаме вс друго....
Тая тема така я разводних, че ще зема да изляза... :md_064:

#91 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 June 2010 - 01:24 PM

Младите забравят едно много сериозно нещо, като се чудят какво детето е правило навънка без надзор, какво правило там и т.н. Ние така сме раснали. Баба и дядо на детето така са раснали - без мобилни, компютри и телевизия, само навънка нон-стоп. За нас втори клас - точно около 8годишни - това бе лятото: навънка нон-стоп, игра до отмала, жмичка, топка, стражари и апаши. прибираш се капнал и мръсен колкото да изгълташ нещо на крак и пак айде вънка.
Времената са били други. И сега когато децата ми ходят на гости на баба и дядо си те са само навънка, бабата ще се покаже като стане дума за вечеря, викне ги и те с нежелание влизат да се хранят защото е лято, защото е пълно със приятели и братовчеди. Като бях на 8 с дружките от двора се шляехме в малкото поселение нагоре-надолу.
Ще ви разкажа и няколко случки от детството ми, може би ще проумеете че не винаги става дума за някаква жестокост-садизъм и т.н.
Поканих съученичката си у нас да правим домашни заедно, майка ми намали газта на котлона до практически минимум и предупреди да не пипаме нищо, защото ще отскочи до магазина. Да, не се чудете , на 8 вече умеех да готвя елементарни неща и знаех какво е котлон с газ. Веднага тази моя съученичка ми каза че пуфтенето и трепването на огъня е опасно и сега всичко ще гръмне. Аз се уплаших и вместо да го изключа духнах върху крехкото огънче, то изгасна. Тя се засуети и тутакси си тръгна. Добре че прозореца бе леко отворен и майка ми се прибра веднага... Че газта продължаваше да тече, нали се сещате. Защо тази моя съученичка е постъпила така? Нещо я бях излъгала - така ми каза тя, и тя е решила да ми го върне. Ето. Представете си само за момент какво би могло да се случи. Сега това е една нормална и добра жена, сигурна съм че нито е станала жесток изрод, измъчващ животните, нито нещо й хлопа.

Друга случка - пак втори клас през ваканцията стана. Две близначки ни канят да прескочим оградата на градинката на баба им за да ядем "цариградското грозде". Ние сме компания 5-6 души и все момичета. Правим го с детинския си акъл. Съседите виждат това и казват на бабата на близначките. Ние рев от срам, тя се смее жената и ни черпи наред, като казва "Ама защо трябваше така де, деца, да бяхте поискали, щях да ви почерпя" Според вашата логика до един трябваше да станем крадци. Нито един от компанията ни не е пораснал такъв.

Има уроци, които живота ни преподава включително по този начин. Понякога не става дума за жестокост и садизъм, а за елементарно незнание и глупост.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#92 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 01:33 PM

Данито, трудно ми е да ти отговоря. И все пак в духа на предишния ми пост: колкото повече лебеди - повече красота в живота на всички ни. Колкото повече достойни хора - толкова по-добър свят. А не е ли това смисълът? Човекът, за когото разказах, е направил и ще направи в живота си много повече добрини за котките, отколкото злини е причинил като дете. И много повече добрини от други, които цял живот няма да се събудят от зимния си сън.
User's Signature

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 02:16 PM

И аз така отидох да бера череши като малка, ама бабата ме подгони със сопа, добре че не я питах може ли :) ! Аз като мноого малка по-малка от 8 години, бяхме на гости на роднини на село и там имаше котета. Те бяха мръсни и реших да ги изкъпя, но не да ги хвърля във вода , а да ги измия! Разбира се мама и тате бяха близко и ми хвърляха едно око и не успях да ги почистя! В първи клас (понеже още не ни пишеха отсъствия , вече на 7 години хранехме и гледахме едно кученце при училище, гледала съм лястовички, също така имаше една родила кучка в една кола и с нея се сприятелихме и тя ни пускаше при новородените бебета! Понеже от 5 годишна имам куче, което само аз наказвах ,знаех какво е добро и лошо, знаех как трябва да се отнасям с животните и на тази възраст не би ми хрумнало да хвъпля коте в реката! Даже от едно коте , при гушкането (никое дете неможе да се въздържи да гушне коте) ме зарази с микоза и едвам ме отделиха от него! :)

Това го казвам по пород на това, че на 8 години децата са толкова умни и развити, че би трябвало да знаят,че котетата не обичат вода! Ето ги моите случки!
Просто детето или не е израснало с животни или не му е обяснено!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 10:52 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 26 June 2010 - 09:17 AM, написа:

Децата , и мъжете сме мобиле , и за това дете щом проходи стабилно се учи целенасочено да плува .
Всичките ми деца плуват, а по Римско е било задължително и вапрос на елементарна култура .
Не може да обезопасиш сички дупки , и канали .
На село едно дете само от всички не можеше да плува , .. и се удави в Дунава .. нелепо , но явно закономерно .

За месец 2 пъти седмично малко дете проплувва , и това умение му остава за цял живот .
Родителите обаче масово ги мързи ... за съжаление.

Напълно съгласна. Но няма как да ги научат, като те самите не са научени :dh_188:
А и с мисленето е като с плуването. Много е хубаво, ако могат да ги научат да мислят, ама не винаги могат.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#95 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 08:56 AM

Напълно съгласна. Но няма как да ги научат, като те самите не са научени :dh_188:
А и с мисленето е като с плуването. Много е хубаво, ако могат да ги научат да мислят, ама не винаги могат.
[/quote]

Права си...За жалост...

#96 Потребителят е офлайн   niika Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2010 - 02:16 PM

gorkoto detence :X zaradi edno kote si e izgubilo jivota :x :dh_188:

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3