Dog.bg Форуми : Как някои "разхождат" кучетата си

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как някои "разхождат" кучетата си

#21 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 July 2010 - 03:37 PM

Е все пак майките си защитават бебетата, за бащите е отделен въпрос, но нямат чак такива майчински инстинкти, ако трябва да избират, за да оцелея млките са на втори план! Винаги има и други случаи, но природата е безмилостна! Но пък гледах как лъвове нападат слончета и те се бяха наредили в кръг, за да пазят малките и един от тях беше повален! Хайде малко изместихме темата, ама ....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   Loveanimals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 03:48 PM

Фурия,не идеализирам животинския свят просто се получи недоразумение.Сама казвате,че лъвовете стават грижовни родители за собствените си,а не за чуждите малки,ами и аз за това говоря. А кучето не е диво животно и домът на стопанина,а не улицата е естествената му среда.Преди доста години живеех в къща с двор и имахме котка с 3 котета,която ги учеше да ловуват с хванато от нея и поодъвкано насекомо или мишка.

#23 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 15 July 2010 - 03:49 PM

Бее гадост , мойто вчера направи 6/9 с едно улично , та се чудих снощи къде да го мия , отпред ли отдзад ли ,
та го мих отсекъде ,.

Иначе ако взема довечера пликчета да им раздам , предполагам ше е обидно .

Бее няма да оправям и възпитавам никого , не искам да оправям светът ...

Аз съм Ем. -събиращият акита . :af_089:

http://www.youtube.c...feature=related
Айде Наш'те - Вр. поздравява Сф. :af_089: :ae_085: малко ставане от компа и разкръшване ???? :ab_041: :af_089:

#24 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 03:57 PM

Еми ще раздаваш пликчета, аз само чакам да видя някой да му ака кучето и да няма с какво да го прибере и такива скандали вдигам, както аз така и той :) ще ровим в ........
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 July 2010 - 04:14 PM

Показване на мнениетоLoveanimals, в 15 July 2010 - 03:53 PM, написа:

Фурия,не идеализирам животинския свят просто се получи недоразумение.Сама казвате,че лъвовете стават грижовни родители за собствените си,а не за чуждите малки,ами и аз за това говоря. А кучето не е диво животно и домът на стопанина,а не улицата е естествената му среда.Преди доста години живеех в къща с двор и имахме котка с 3 котета,която ги учеше да ловуват с хванато от нея и поодъвкано насекомо или мишка.

Не ме разбирайте погрешно, но по вашата котка не можете да съдите за целия животински свят. От дете съм мъкнала от улицата намерени котенца, до един са мъкнали убити мишки, плъхове и скакалци, гордо слагайки плячката си до възглавницата на майка ми. Убиваха не за да се хранят. Задоволяваха съвсем друга нужда.

Животните убиват - в процес на игра, за удоволствие и без никаква необходимост за задоволяване на физиологичните им нужди. И изнасилват - факт. Така че моля дайте да приключим до тук с реплики колко са по-прекрасни от нас, защото ако се окаже един човек в условията на дивата гора - ще бъде разкъсан от един хищник просто защото му се мота в лапите и не се крие както трябва. Дори няма да го изядат тоз човек, ще го убият както се убива слязла от дърво непредпазлива маймуна.

Кучето като вид канис фамилиарис Canis familiaris (куче домашно)принадлежи към семейство кучета Canidal, обхващащо 38 вида. И куче домашно има най-разнообразни форми и функции. Кучета-парии, които са потомствени бездомници, родени и раснали на улицата, използват човека само и единствено като хранителна база. Ако не са задомени и възпитани от малки, след време социализацията им и опитомяването в постоянно съжителство със човека става практически невъзможно. Пак са от вид канис фамилиарис (куче домашно), но това не им пречи да са това, което са.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#26 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 10:10 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 15 July 2010 - 01:21 PM, написа:

Идеализиране на животинския свят стана поредна мода един вид.

Много съм съгласен с това,и аз го забелязвам,нямам крайно мнение по въпроса,всеки "има право"да си идеализира каквото си ще.
Обаче тази простотия с изнасилването на женска от мъжкар по улиците ме накара да се смея,но с нотка на съжаление .Нали не очакваш хорат да повярват на тази твоя измислица?В самото описание на случката има поне три факта които които свързани логически се взаимоизключват.Разбирам желанието ти да "зашлевиш" всички лигльовци дето искат да предадат на дивите животни най-висщите и "добри" човешки качества,ама недей с тия глупости.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#27 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 July 2010 - 10:23 AM

Показване на мнениетоalexy, в 16 July 2010 - 10:15 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 15 July 2010 - 01:21 PM, написа:

Много съм съгласен с това,и аз го забелязвам,нямам крайно мнение по въпроса,всеки "има право"да си идеализира каквото си ще.
Обаче тази простотия с изнасилването на женска от мъжкар по улиците ме накара да се смея,но с нотка на съжаление .Нали не очакваш хорат да повярват на тази твоя измислица?В самото описание на случката има поне три факта които които свързани логически се взаимоизключват.Разбирам желанието ти да "зашлевиш" всички лигльовци дето искат да предадат на дивите животни най-висщите и "добри" човешки качества,ама недей с тия глупости.

На моя възраст съм надраснала всякакво желание да "зашлевя" когото и да е. Това че ти не си го виждал, не означава че не се случва. Едър мъжкар прескочи оградата на човека с разгонена НОК-подобна на съседната улица и тя се скъса от квичене, когато тоя я набара след известно време гонене и я опъна. Малките се родиха мелези, добре че им намериха дом. Но тази женска имаше стопанин, за това бебета извадиха късмет. Ако беше поредна улична женска - всички знаем какво чака бебета им после.

Цитат

Ми, уличните кучета как се оправят?" (ми-и... куп мъжки се конкурират за разгонената кучица, по-опитният и по-силният изпопребива останалите и най-често изнасилва кучката, преди да е влязла съвсем в готовност, и после тя шляпа по улиците с цяла глутница ухажьори, който и когато я спипа... да не навлизаме в подробности)

от тук:
http://forum.dog.bg/...82%d0%b1%d0%b0/
На личните си наблюдения и на опита на ВаБанк вярвам много повече все пак.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 16 July 2010 - 10:40 AM

Най после и на мен някой да ми дигне настроението , а и ми предизвикахте романтични мечти :md_064:
А женската като заклещи нещастният мъжки , знае ли някой какво му е , и какви са болки , и кой кого насилва тогава :eg_033:

Вчера си забравих пликчето за ако , и пекинеза се изтропка точно на геом. център на площада , пред огромна публика ,се едно че го мери с лазерен теодолит .
Аз такъв срам брах , че ноща сънувах кошмари .
Сънувах че се боря с гигантско живо лайно което ме гони , гони
и накрая ме затрупа .
Стрелях като в клипа , пищова засече ... но се събудих преди да се задуша. :ud_009:

#29 Потребителят е офлайн   Loveanimals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 01:52 PM

Фурия, нещо май говорим на различни езици и не можем да се разберем. Имах и друга котка-домашна,не дива ,но злобна и ловджийка като за 5 тигъра(скоро ще постна и снимката и).Та тази котка- Пърсилина,освен че на вилата тотално ликвидира всички гризачи-мишки,плъхове,даже пор и къртица уби и малко съседско котенце,позволило си да влезе в нашия двор и с хитрост и мълниеносна бързина ослепи 10 пъти по-едро от нея куче,позволило си да гризе кокал пред нашата ограда,така че съвсем не идеализирам нещата. А колкото до отиването в гората,ами хищникът разбира се че ще Ви изяде,Вие за него сте потенциален агресор,навлизате в неговата територия, хората не водят ли териториални войни,много по-жестоки от тези в животинския свят. А иначе най-правилно казва emilvr - колкото и да коментираме не можем да оправим хората-който иска да не разхожда,да връзва или да пуска безконтролно,да не чисти, ние да правим каквото трябва. Поздрави на Вр. и на Пеки!

#30 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 July 2010 - 01:57 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 16 July 2010 - 10:45 AM, написа:

Вчера си забравих пликчето за ако , и пекинеза се изтропка точно на геом. център на площада , пред огромна публика ,се едно че го мери с лазерен теодолит .
и накрая ме затрупа .
Стрелях като в клипа , пищова засече ... но се събудих преди да се задуша. :ud_009:

:ag_106: :ag_106: :ag_106: :ag_106: :ag_106: :ag_106: :ag_106: :ag_106: :ag_106: :ag_106: :ag_106: :ag_106:
НЕЕЕЕЕЕЕЕ, не е истина просто .... :rd_139: предавам се .... :ag_106: :ag_106: :ag_106: : това ще ме убие .... :ag_106: :ag_106: :ag_106:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#31 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 01:58 PM

Loveanimals,

Цитат

ние да правим каквото трябва
- подкрепям:-)))
P.S. - Пърсилина е хубаво име за котка:-)
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 02:13 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 16 July 2010 - 09:45 AM, написа:

Най после и на мен някой да ми дигне настроението , а и ми предизвикахте романтични мечти :md_064:
А женската като заклещи нещастният мъжки , знае ли някой какво му е , и какви са болки , и кой кого насилва тогава :eg_033:

и накрая ме затрупа .

МОЛЯ TEEEE.....
Направо си стреснах котките.Няма такова идиотско изхилване.Сега ме гледат втренчено и имам подозрение,какво си мислят,нещо от сорта на....
Лелееее тая май сдаде багажа :ud_009: ....не е на добре работата.. :ab_041:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#33 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 July 2010 - 07:23 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 15 July 2010 - 01:16 PM, написа:

Това за лъвовете и аз знам, че е така! За изнасилването не съм виждала, ама съм виждала да се заклещат и тогава какво е скимтене, просто не е реално!

Ще извиняваш че влизам в подробности ама колко заклещени кучета досега си видяла че твърдиш че като са заклещени кимтят.Смятам съм видяла доста и не си спомням да са квичали напротив в повечето случаи стоят мирно и кротко и рядко се чува единично изскимтяване. :dry:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 09:40 PM

Виждала съм 2 пъти и скимтяха и се въртяха в кръг! Бяха две дребни улични кучета близо до нас! Ей ще ме убиете с тези съмнения и спорове! Ок може и да не скимтят, а тези да чудо на природата! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 July 2010 - 09:45 PM

не просто питам,съжалявам ако тона ми ти се е сторил по остър :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 09:51 PM

Споко :md_064:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 09:57 PM

Хора, хайде някой да напише нещо и да се върнем към темата :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 10:07 PM

zlatabani4ka
ShiBumi_GirL

колко кучешки сватби сте виждали? Колко кучешки бездомни сватби сте виждали?

Две или пет най-много. Престанете да си мерите най-неграмотно коя от коя по-повече виждала бездомните скачки. Тук говорихме за поведението на уличните кучета в условията на глутницата в присътствието на разгонена женска.

някоя статия, попреведена тук ви мързи да попрочетете. Включително на Фишер книгата "За какво мисли кучето ви" е преведена вече на български, но ви мързи да се барнете в гугъла.

2003-та повечето материал и статии, опубликувани тук, ги нямаше на български, хората се съдираха да ги превеждат.

И какво стана? 2010, епохата на интернета и все същите въпроси. на Жьоел Дьоас, на Фишер, на Лоренц, на повечето практиците тук са преведени и опубликувани статии и книги.
Вместо да си седнете на дупето и да попрочетете сте седнали да си го мерите кой колко скимтящи кучки видял/не видял.

Мързи ви дори да бръкнете в търсачките за да потърсите отговори на гневно-сополивите си въпроси.
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 10:11 PM

Абе , аз просто споделям какво съм видяла, казала ли съм нещо друго, а??? Не ти отива да се държиш така, сериозно неможе от всичко да се прави скандал, ако ще се караш имаш си деца, а аз майка!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2010 - 10:12 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 16 July 2010 - 09:02 PM, написа:

Хора, хайде някой да напише нещо и да се върнем към темата :)

Защо? Таман започна да става интересно!
И моята хубостница - стара мома и заклета девственица, се настани до мен, примляска и зяпна в дисплея с изплезен език да прочете още някоя пикантерийка...
:af_089:

Показване на мнениетоFuria_S, в 15 July 2010 - 02:21 PM, написа:

Подкрепям с плахо вдигната ръчичка, защото не съм "фурия", а кротка "римелка"...
:md_064:

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни