Dog.bg Форуми : Как някои "разхождат" кучетата си

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как някои "разхождат" кучетата си

#61 Потребителят е офлайн   megito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 19 July 2010 - 09:12 PM

moqt kom6ia ima nemska ov4arka na oklo 2 god . Toi si igrae6e s nego i go razhojda6e. puskaha go prez denq v dvora oba4e stapka trevata .Sega sa ogradili nekolko kv.m i sa go pusnali tam na asfalt.Sega ve4e ne sam go vijdala da go razhojda daje da si igrae s nego.Re6il e 4e mqstoto zamestva lubovta. Gorkoto ku4e.

#62 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 July 2010 - 02:40 PM

На две пресечки от вкъщи, едно сравнително голямо куче, а и доооста агресивно "го разхождат" като забравят да заключат входната врата и то си я отваря и офейква :eg_033: .Аз това куче с водач не съм го и виждала.Когато кучето ми беше на 4ри месеца и беше около 2 кила, ми се наложи да я хвана във въздуха, за да не я срафа.Просто не знаех, че там има " домашно" куче, което се саморазхожда :zz_020: .От тогава и за двете ни това си е стрес :dry: .Ето за такива грижовни стопани не трябва ли да има решение някакво?Не е нормално минавайки по пътя за магазина, бабата от приземния етаж да ми подвиква "момичеее, вдигни си кучето, че нашият пак е излязал!" :ud_009: - и аз вдигам, какво ще правя.А длъжна ли съм да се съобразявам реално?Моето ледам куче е на повод и е с мен :dh_188:

По темата за изпражненията ... Аз винаги събирам.Често и с хартийка.Нооооо, около нас е акалник.Не съм видяла човек да събере изпражнение на кучето си.А минават тооолкова едри кучета :tb_195:
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#63 Потребителят е офлайн   Tara* Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Кучета
Публикувано: 17 August 2010 - 08:25 PM

Показване на мнениетоКака на Жужето, в 28 June 2010 - 03:39 PM, написа:

Пред моя блок има един същия! В 9 и 30 четири пенсионера вече пият по втора бира, а кучето на единия (размери на доберман, даже малко по-едро куче) възано за един кол! Вече горкото като ме види почва да се дърпа към мен а като отида при него ме бута да го галя..

Кучето се опитва да социализра с човека(в случея с вас),самото куче явно не получава достатъчно или изобщо любов и малко грижи:
Храна,вода,разходка,бой - досъщ като в кучкарник.Този вид хора(Ако могат така да се нарекът :tb_195: ) не са малко.Да държиш кучето си с верига в мръсния заден двор,да го малтретираш и да го вкарваш в боеве!Ха сега кажете ми кой е ЖИВОТНОТО!!! :ea_103: Не си струва дори да им говориш на тези хора,те си карат само своето мнение и това си е!Тъжно е,всички тези гледки са тъжни,хората-животни,бездомните и домашни животники лишени от капчица любов :dh_188: ,просто в България тъжните картинки се срещат на всеки ъгъл:Наркомани,просяци... и много други!Човек почва да съжелява че се е родил.Но всеки един човек се е родил за да постигне нещо,жалко е че много са хората които го осъзнават късно.
User's Signature

Само притежателите на домашен любимец са изпитали истинската любов!

#64 Потребителят е офлайн   -Selene- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2010 - 01:22 PM

Здравейте!И аз да разкажа за още един такъв случай. :tb_195:
В съседния вход живее една бабка,добра жена,мила.Имаше си един много стар дакел,който почина от старост,мисля.След около половин година тя вече си има ново,младо и хубаво куче,дакел,което прелива от енергия.Аз,макар и рядко ставам свидетел на нейната разходка с кучето.Тя излиза и сяда на пейката в игрището срещу кухнята ни.Обикновенно се събира доста народ там-деца,лели и чичовци и всички се познават.Децата си играят,а възрастните обменят клюки.До тук добре,но забелязахте ли какво ви казах току-що?Тя СЯДА на пейката и кучето "стои" до нея.То иска да отиде при децата,да потича малко,дърпа се,лае след тях,а бабката дори не забелязва.От време на време едно от момчетата го разхожда около игрището и то,милото го влачи,понеже има много енергия,а момчето не е малко.Не съм сигурна изобщо води ли го редовно на разходка или не,аз ли не я виждам кога излиза,дали го прави често,но не смятам,че това куче получава нужните грижи.Жената не я познавам,но не ми се струва някоя злобарка да бие кучето и да го прави нарочно.Абе...не знам просто. :dry:
User's Signature

If you want to touch Me - touch the sun,
if you want to catch Me - catch the wind,
if you want to smell Me - smell the blood,
if you want to kill Me - kill the death,
if you want to live - be Me...

#65 Потребителят е офлайн   Doggy Deluxe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2010 - 02:29 PM

Който и стопанин да питате ще ви каже че полага грижи за своето куче, но въпросът е дали те са достатъчни?
-Selene- тази възрастна женица е свокнала да има компания(знаеш как е при старите хора не искат да са сами).За съжаление тя самата не може да устой на темпото на новото си дакелче...добре, че както казваш ти се намира някое момченце което да разходи, малко по надалеч от пейката. :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 August 2010 - 04:01 PM

днес разхождаики си моето куче виждам как зад мен се отваря входа изкача един пекенез и след него 1 мацка ....кучето не е вързано разбира се тя пресича улицата кучето нещо почна да тича около 1 дете и еди помияри после тя го извика от другия край an улицата и то хъкна към нея в същия момент минава 1 кола леле добре че кучето е пъргаво аз изпаднах в паника а стопанката дори en se stresna ...смятайте явно това е убичайното пресичане...................................искам да хвана и да ги ги удъша тия стопани.......
зад блока ми една жена си изкарва овчарката много стара без повод разбира се дори май нашийник няма .... мойта малката (американски буллдог) отива при овчарката и почва да и се катери по главата и овчарката оголи зъби не направих забележка разбира се това са си кучешки взаимоотношения после жената ми разпървя той знае че твоето къч е е от лошите и за това така реагира ...аз и казвам няма лоши кучета има лоши стопани....тя ми отговаря по следния начин НАЛИ ЗАЕш чЕ АКО КУчЕТО ТИ УБИЕ НЯКОИ щЕ ГО ЛЕЖИш ДО ЖИВОТ
(моето куче в случея беше пуснато когато няма никoй зад блока я пъскам за да я у4а на команди от сорта на ела и тнт
до нас има полянка но неможе да бъде използвана поради простата причина че буквално е осеяна със спринцовки ....тук има доста наркомани (дружна2)
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   celevra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 12:28 PM

Ние пък вчера с Голди играем в кучешкия парк и виждам аз как се приближава един мургавичък с едно подобно на питбул.Викам си е,супер ново приятелче,ся ще падне игра.Да ама не."Стопанинът" застана до оградата без да влиза.Естествено моето куче се засили да подуши другото и в момента ,в който се приближи онзи даде команда на питбулското подобие и то започна да лае ,да се пени абе ще изяде мрежата.Естествената реакция на Голди се сещате каква беше.Бях супер изненадана.Не предполагах,че има такива изроди.Разбира се изгоних го тъпия мангал ,обаче си представям каква щеше да е картинката ако бях навън при положение че съм с 5 кила по-тежка от кучето си.

#68 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 August 2010 - 12:55 PM

аз обикновенно разхождам моята на 1 езеро в кв дружба ...там е фуллс кучета понякога се събират около 10 и повече и пада игра голяма....
много често виждам цинаи с питбулли ... едните баха с много красив pit бежов с бяло .... невероятен красота чак пръсхти и явно го хранят ...отделен въпрос е с какво ...но си личи че кучето е крадено няма как те да се здобият с такова нещо .....
има още едни около 12-13godi6ni мангалета некъпани целите черррни водят 1 pit бяло с черно ....жал ми е за кучето целото е кости и кокали .... много много слабо анорехично ....и от компанийката чъх че това куче доста често го съскат и го пъскат да се бие я с помияри я видят друг pit и айде да видиме кой ще бие ....
нз много искам да направя нещо по въпроса за това куче много ми е жал аз толкова ги обичам питовете и като ггледам как живее...... мислех да им кажа няколко дъмички на 4 на 5 но се сетих за варянта да насъскат кучето срещу мен или моето куче ...тогава нз какво ще направя .... доста хора се канят да гурмат тобова куче ... нз според мен най добрия варянт ще бъде по някакъв начин да им се отнеме кучето и да се приспи ...едва ли ще може д аотиде в приемно семейство защото е агресивно и никoй не би го прибрал ...а пък и не е ясно дали може да бъде социализирано

всеки път като видя анохехичното куче искам да направя нещо....посъветвайте ме ... дали да не ги заплаша че ако до 10дни кучето не придобие вид ще звънна на \"властите от зоо полиция\" за да им го вземат и че ще ги \"глобят и преберат в затвора\" :Д
нз нещо което да ги стресне
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   celevra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 10:35 AM

Ммм не мисля че има нещо което да ги стресне в този случай.Аз бих направила по-скоро нещо от което да им стане гадно.Незнам да се засрамят малко.Например другият път като ходиш вземи една шепа гранули и ги питай дали можеш да му дадеш,като им обясниш ,че ти е жал да го гледаш толкова слабичко.Съмнявам се да ти дадат да му дадеш,но предполагам ,че ще ги жегнеш малко.

#70 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 30 September 2010 - 05:54 PM

хахахаха. Всякакви ги има. На мен пък ми се случвало да крещя по собственика да си викне кучето, понеже се завира в мойто, а мойто не го иска, ръмжи му . Ужас. Не знам как хора с малки кучета имат смелостта да си ги пускат при огроммните кучета. Аз преди съм гледала булонка и изпитвах ужас да я пусна при ръмжащо голямо куче. А някои го видят нашия (маламут) колко е голям. Тяхното му е за единия зъб , но си говорят по gsm-a и не си гледат кучето. Е аз после какво да направя ? Ядосвам се, че си ги пускат без каишка и не ги гледат, ми си лафят с тоя оня. Има всякакви кучета, хора, замислете се .
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 October 2010 - 10:46 AM

Иси-Арчи -Ами кофти е и в двата случая, но е по-зле голямо пуснато, отколкото малко.
Аз като изляза с две малки и към нас като хукне някое свободно голямо куче съм само за снимка.А ако съм и с детето е....При нас лошото е , че няма дори и една кучешка поляна :(
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#72 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 11 October 2010 - 02:27 PM

Показване на мнениетоЦвети Милева, в 08 October 2010 - 10:51 AM, написа:

Иси-Арчи -Ами кофти е и в двата случая, но е по-зле голямо пуснато, отколкото малко.
Аз като изляза с две малки и към нас като хукне някое свободно голямо куче съм само за снимка.А ако съм и с детето е....При нас лошото е , че няма дори и една кучешка поляна :(

Абослютно съм съгласна с теб. Моят не го пускаме без каишка, когато в парка има дори едно куче. А когато го пуснем, аз съм радар , а приятелят ми се занимава с него, пръчки и т.н . Оплаквах се затова, че дори с каишка да е кучето ми, при него идват такива без каишка... :(
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2010 - 11:38 PM

isi_ar4i-Качена снимка разбрах те :)
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com