Как някои "разхождат" кучетата си
Публикувано: 16 July 2010 - 10:18 PM
С най-добри намерения

Публикувано: 16 July 2010 - 10:23 PM
zlatabani4ka, в 16 July 2010 - 10:02 PM, написа:
:-)))
Ясно.
Вие много-много писахте по темата, извенена съм задето ви попречих))))
rimela
Здрастиииииии. Ето пак тия дни видях една жена с НОК-подобен пес. Кучето е угоено така, че ум да ни зайде. То не може да ходи, влачи си корема по асфалта. На 8 години. Женско. Търсят му партньор на 8-годишно куче дето не може да ходи.
Питам: "защо искате да я заплодите?", а те ми казват: - Е, нали трябва да роди веднъж за здраве. А и като умре, ние искаме да си оставим нейното бебе за нас за спомен.
на осем години угоена женска как ще роди не ми е ясно... И какво ще роди - също не ми е ясно.
Не, всъщност лъжа - ясно ми е къде ще се озоват малки от кучката, ако роди въобще. Заплождане с цел получаване на малки и то на 8-годишна женска, до сега нямала скачка... Хъм... Нали не трябва да обяснявам КАК ще протече.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 16 July 2010 - 10:24 PM
zlatabani4ka, в 15 July 2010 - 02:16 PM, написа:
Къде видя, да споделям опит и знания по този въпрос, за да ме наречеш неграмотна! При това положение въобще не държа на добри намерения или добър тон, писна ми вече от тези опити да се превим на велики!

Публикувано: 16 July 2010 - 10:31 PM
Аз винаги съм на повод,по често с намордник заради големината ни и зачестилите глоби.С цяла раница антураж.От нас до парка и обратно с много къс повод.В парка на 1,5 метра.След това на полянката за кучета или без повод или на дългия 10 м. тренировъчен повод.Признавам си че на някои по безлюдни места в парка пскам без повод като се оглеждам непрекъснато да не се зададе някой и ако се зададе веднага викам и закопчавам обратно.Пликчета винаги имам и в раницата и в джоба.Ама имах случка дето брах голям срам.След вечерна разходка си лягам и на сутришната в джоба ми останали пликчета ама кой да види колко само 1 и прибрахме с него ние акото,ама не щещ ли кучо имал още и голям срам брах че нямах друга,че и едни познати минаха с тяхното куче и от тях исках пък те нямаха и така.

Публикувано: 16 July 2010 - 10:31 PM
zlatabani4ka, в 16 July 2010 - 10:29 PM, написа:
zlatabani4ka, в 15 July 2010 - 02:16 PM, написа:
Къде видя, да споделям опит и знания по този въпрос, за да ме наречеш неграмотна! При това положение въобще не държа на добри намерения или добър тон, писна ми вече от тези опити да се превим на велики!
Сама на себе си отговаряш? Н е е ли леко шизофренично?

Публикувано: 16 July 2010 - 10:35 PM
ShiBumi_GirL, в 16 July 2010 - 10:36 PM, написа:
Аз винаги съм на повод,по често с намордник заради големината ни и зачестилите глоби.С цяла раница антураж.От нас до парка и обратно с много къс повод.В парка на 1,5 метра.След това на полянката за кучета или без повод или на дългия 10 м. тренировъчен повод.Признавам си че на някой по безлюдни места в парка пскам без повод като се оглеждам непрекъснато да не се зададе някой и ако се зададе веднага викам и закопчавам обратно.Пликчета винаги имам и в раницата и в джоба.Ама иимах случка дето брах голям срам.След вечерна разходка си лягам и на сутишната в джоба ми останали пликчета ама кой да види колко само 1 и прибрахме с него ние акото,ама не щещ ли кучо имал още и голям срам брах че нямах друга,че и еднипознати минаха с тяхното куче иот тях иска пък те нямаха и така.

Браво!
Аз така съм с чантичка на кръста, където нося и вет-паспорт с бележката от общината за регистрация. Плюс лакомства. Зимата ако знаеш къв цирк сме - обличам се и се опаковам все едно отивам експедиции да правя. Зимеска ако видиш по тротоара добре екипиран пингвин - знай че съм аз. Ми тъй де - кучето има нужда от движение и разходка, не го интересе че ни е студено.

Публикувано: 16 July 2010 - 10:36 PM
Тук съм да се забавлявам, да се информирам за моите любимци, да покрепя хората, които се борят за тяхното по-добро съществувне, а не да споря с теб, не те познавам и не ме интересуваш? А по повод мързела: ти колко от нещата, които знаеш си ги знаела на 20 години, а ???
Ще ми казваш, че ме мързи, а може ли просто да не ми пука примерно ( не че е така), а може ли да си сцепвам задника а уча и работя, ох чакай забравила си какво е! Въобще не държа на добрия тон, към човек, който ме опрееля от 5 мнения в сайта, аз за себе си те опреелих, не искам а губя времето на хората а им го споделям!

Публикувано: 16 July 2010 - 10:48 PM
Furia_S, в 16 July 2010 - 08:40 PM, написа:
Аз винаги съм на повод,по често с намордник заради големината ни и зачестилите глоби.С цяла раница антураж.От нас до парка и обратно с много къс повод.В парка на 1,5 метра.След това на полянката за кучета или без повод или на дългия 10 м. тренировъчен повод.Признавам си че на някой по безлюдни места в парка пскам без повод като се оглеждам непрекъснато да не се зададе някой и ако се зададе веднага викам и закопчавам обратно.Пликчета винаги имам и в раницата и в джоба.Ама иимах случка дето брах голям срам.След вечерна разходка си лягам и на сутишната в джоба ми останали пликчета ама кой да види колко само 1 и прибрахме с него ние акото,ама не щещ ли кучо имал още и голям срам брах че нямах друга,че и еднипознати минаха с тяхното куче иот тях иска пък те нямаха и така.

Браво!
Аз така съм с чантичка на кръста, където нося и вет-паспорт с бележката от общината за регистрация. Плюс лакомства. Зимата ако знаеш къв цирк сме - обличам се и се опаковам все едно отивам експедиции да правя. зимеска ако видиш по тротоара добре екипиран пингвен - знай че съм аз. Ми тъй де - кучето има нужда от движение и разходка, не го интересе че ни е студено.
хаха да зимата тази година особено беше много голяма във Варна почти месец ни мъчи голям сняг и естесвено в морската с кучето.Има 3-4 други откачени като мен дето в 6 часа още тъмно в парка с кучето сняг,дъжд няма как.А иначе моето си е баш раница

Публикувано: 16 July 2010 - 10:52 PM

А иначе има специални чантички за водача на кучето които събират лакомства,повод,торбички и др.
Публикувано: 16 July 2010 - 10:54 PM
ShiBumi_GirL, в 16 July 2010 - 10:53 PM, написа:
Furia_S, в 16 July 2010 - 08:40 PM, написа:

Браво!
Аз така съм с чантичка на кръста, където нося и вет-паспорт с бележката от общината за регистрация. Плюс лакомства. Зимата ако знаеш къв цирк сме - обличам се и се опаковам все едно отивам експедиции да правя. зимеска ако видиш по тротоара добре екипиран пингвен - знай че съм аз. Ми тъй де - кучето има нужда от движение и разходка, не го интересе че ни е студено.
хаха да зимата тази година особено беше много голяма във Варна почти месец ни мъчи голям сняг и естесвено в морската с кучето.Има 3-4 други откачени като мен дето в 6 часа още тъмно в парка с кучето сняг,дъжд няма как.А иначе моето си е баш раница

И трите ли лягат по команда като тренираш? като давах команди дори минувачите ме гледаха сякаш съм Осама бен-Ладен.

Публикувано: 16 July 2010 - 10:56 PM
Четох в наредбата, че кучето трябва да се регистрира до навършване на 6 месеца и се притеснявам да не ми се заядат, защото е много вероятно даже да не го знаят и съм си разпечатала наредбата да си я нося с мен! Дали ще имам проблем и нали съм разбрала правилно?

Публикувано: 16 July 2010 - 11:00 PM

Публикувано: 16 July 2010 - 11:04 PM
zlatabani4ka, в 16 July 2010 - 09:01 PM, написа:
Четох в наредбата, че кучето трябва да се регистрира до навършване на 6 месеца и се притеснявам да не ми се заядат, защото е много вероятно даже да не го знаят и съм си разпечатала наредбата да си я нося с мен! Дали ще имам проблем и нали съм разбрала правилно?
Не знам,но мисля че няма да има проблем все пак ще взимат пари.Ние не бяхме плащали 3 години такса на единия куч и като отидохме тази година си платихме 4 вноски на веднъж не се заядоха просто казаха че ако искаме да платим трябва да се плати на веднъж.Предплагам няма да има проблем.

Публикувано: 16 July 2010 - 11:11 PM
ShiBumi_GirL, в 16 July 2010 - 11:05 PM, написа:

а защо не пускаш тези, които не са за режима "Падни-легни" по команда "Играй"? Това е упражнение в група все пак е сериозно упражнение.
даваш командата н а двете кучета ПЛЯЦ, а на третото АПОРТ или каквото там решиш.
Аз бих използвала такъв сериозен дразнител при отработването на командите в момент на разходките точно по този начин.
Впрочем, точно това го правих навремето.

Публикувано: 17 July 2010 - 11:34 AM