Dog.bg Форуми : Как някои "разхождат" кучетата си

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как някои "разхождат" кучетата си

#41 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 July 2010 - 10:17 PM

И не не говорихме за поведението на глутница кучета, а кой как си разхожда кучето! Стига с тези простотии, от къде знаеш колко съм грамотна и какво съм чела?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 10:17 PM

И не не говорихме за поведението на глутница кучета, а кой как си разхожда кучето! Стига с тези простотии, от къде знаеш колко съм грамотна и какво съм чела?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 July 2010 - 10:18 PM

Бе фурия кви книги кви 5 лв,аз не говоря за никакво поведение на никакви кучета,чисто и просто се обърнах към златабаничка с въпрос колко скачки е виждала.Ти защо се намеси не разбрах?Аз каквото имах да питам когото трябваше го направих и получих и отговор.Пък дали са 5 или повече това не е от значение,но моля не лепвай така грозно епитети ''неграмотен'' на някой когота ни най-малко познаваш.Знаем,че ти имаш много опит и много разбира от кучета и поведение и прочие,ама и ние не сме чак толкова боси.Хайде да си имаме уважението!
С най-добри намерения :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 July 2010 - 10:23 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 16 July 2010 - 10:02 PM, написа:

Хора, хайде някой да напише нещо и да се върнем към темата :)

:-)))
Ясно.

Вие много-много писахте по темата, извенена съм задето ви попречих))))

rimela

Здрастиииииии. Ето пак тия дни видях една жена с НОК-подобен пес. Кучето е угоено така, че ум да ни зайде. То не може да ходи, влачи си корема по асфалта. На 8 години. Женско. Търсят му партньор на 8-годишно куче дето не може да ходи.
Питам: "защо искате да я заплодите?", а те ми казват: - Е, нали трябва да роди веднъж за здраве. А и като умре, ние искаме да си оставим нейното бебе за нас за спомен.

на осем години угоена женска как ще роди не ми е ясно... И какво ще роди - също не ми е ясно.

Не, всъщност лъжа - ясно ми е къде ще се озоват малки от кучката, ако роди въобще. Заплождане с цел получаване на малки и то на 8-годишна женска, до сега нямала скачка... Хъм... Нали не трябва да обяснявам КАК ще протече.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#45 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 10:24 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 15 July 2010 - 02:16 PM, написа:

Това за лъвовете и аз знам, че е така! За изнасилването не съм виждала, ама съм виждала да се заклещат и тогава какво е скимтене, просто не е реално!

Къде видя, да споделям опит и знания по този въпрос, за да ме наречеш неграмотна! При това положение въобще не държа на добри намерения или добър тон, писна ми вече от тези опити да се превим на велики!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2010 - 10:31 PM

Така към темата вие как разхождате кучето си?
Аз винаги съм на повод,по често с намордник заради големината ни и зачестилите глоби.С цяла раница антураж.От нас до парка и обратно с много къс повод.В парка на 1,5 метра.След това на полянката за кучета или без повод или на дългия 10 м. тренировъчен повод.Признавам си че на някои по безлюдни места в парка пскам без повод като се оглеждам непрекъснато да не се зададе някой и ако се зададе веднага викам и закопчавам обратно.Пликчета винаги имам и в раницата и в джоба.Ама имах случка дето брах голям срам.След вечерна разходка си лягам и на сутришната в джоба ми останали пликчета ама кой да види колко само 1 и прибрахме с него ние акото,ама не щещ ли кучо имал още и голям срам брах че нямах друга,че и едни познати минаха с тяхното куче и от тях исках пък те нямаха и така. :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 July 2010 - 10:31 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 16 July 2010 - 10:29 PM, написа:

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 15 July 2010 - 02:16 PM, написа:

Това за лъвовете и аз знам, че е така! За изнасилването не съм виждала, ама съм виждала да се заклещат и тогава какво е скимтене, просто не е реално!

Къде видя, да споделям опит и знания по този въпрос, за да ме наречеш неграмотна! При това положение въобще не държа на добри намерения или добър тон, писна ми вече от тези опити да се превим на велики!

Сама на себе си отговаряш? Н е е ли леко шизофренично?
User's Signature

#48 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 10:35 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 16 July 2010 - 10:36 PM, написа:

Аз винаги съм на повод,по често с намордник заради големината ни и зачестилите глоби.С цяла раница антураж.От нас до парка и обратно с много къс повод.В парка на 1,5 метра.След това на полянката за кучета или без повод или на дългия 10 м. тренировъчен повод.Признавам си че на някой по безлюдни места в парка пскам без повод като се оглеждам непрекъснато да не се зададе някой и ако се зададе веднага викам и закопчавам обратно.Пликчета винаги имам и в раницата и в джоба.Ама иимах случка дето брах голям срам.След вечерна разходка си лягам и на сутишната в джоба ми останали пликчета ама кой да види колко само 1 и прибрахме с него ние акото,ама не щещ ли кучо имал още и голям срам брах че нямах друга,че и еднипознати минаха с тяхното куче иот тях иска пък те нямаха и така. :ab_041:

Браво!

Аз така съм с чантичка на кръста, където нося и вет-паспорт с бележката от общината за регистрация. Плюс лакомства. Зимата ако знаеш къв цирк сме - обличам се и се опаковам все едно отивам експедиции да правя. Зимеска ако видиш по тротоара добре екипиран пингвин - знай че съм аз. Ми тъй де - кучето има нужда от движение и разходка, не го интересе че ни е студено.
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 10:36 PM

Нали говорехме за повеение в глутница, къде нещастния инцидент по време на секс се свързва с това, а???
Тук съм да се забавлявам, да се информирам за моите любимци, да покрепя хората, които се борят за тяхното по-добро съществувне, а не да споря с теб, не те познавам и не ме интересуваш? А по повод мързела: ти колко от нещата, които знаеш си ги знаела на 20 години, а ???
Ще ми казваш, че ме мързи, а може ли просто да не ми пука примерно ( не че е така), а може ли да си сцепвам задника а уча и работя, ох чакай забравила си какво е! Въобще не държа на добрия тон, към човек, който ме опрееля от 5 мнения в сайта, аз за себе си те опреелих, не искам а губя времето на хората а им го споделям!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2010 - 10:48 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 16 July 2010 - 08:40 PM, написа:

Аз винаги съм на повод,по често с намордник заради големината ни и зачестилите глоби.С цяла раница антураж.От нас до парка и обратно с много къс повод.В парка на 1,5 метра.След това на полянката за кучета или без повод или на дългия 10 м. тренировъчен повод.Признавам си че на някой по безлюдни места в парка пскам без повод като се оглеждам непрекъснато да не се зададе някой и ако се зададе веднага викам и закопчавам обратно.Пликчета винаги имам и в раницата и в джоба.Ама иимах случка дето брах голям срам.След вечерна разходка си лягам и на сутишната в джоба ми останали пликчета ама кой да види колко само 1 и прибрахме с него ние акото,ама не щещ ли кучо имал още и голям срам брах че нямах друга,че и еднипознати минаха с тяхното куче иот тях иска пък те нямаха и така. :ab_041:

Браво!

Аз така съм с чантичка на кръста, където нося и вет-паспорт с бележката от общината за регистрация. Плюс лакомства. Зимата ако знаеш къв цирк сме - обличам се и се опаковам все едно отивам експедиции да правя. зимеска ако видиш по тротоара добре екипиран пингвен - знай че съм аз. Ми тъй де - кучето има нужда от движение и разходка, не го интересе че ни е студено.

хаха да зимата тази година особено беше много голяма във Варна почти месец ни мъчи голям сняг и естесвено в морската с кучето.Има 3-4 други откачени като мен дето в 6 часа още тъмно в парка с кучето сняг,дъжд няма как.А иначе моето си е баш раница :ab_041: Вътре купа за вода,вода,играчки-топки,хапалка,пискащи задължително че много ги харесваме.,поводи най-различни.Гребен задължително защото се решим всеки ден,торбички-ез тях за къде :ab_041: Мокри и сухи кърпички за всеки случай,телефони,ключове,паспорти на куч и моя,регистрации.А в джоба догоре на педигри кокалчетата че са ни любими.А като съм с 3-те кучовци наведнъж е голям цирк :be_107:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 10:49 PM

Защо не пуснат серия чанти за куче, като бебешките към количкита, които а вървят с всички екстри :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2010 - 10:52 PM

Защото на всеки са му необходими различни екстри.Имам познати които на разходка не вземат нищо освен кучето,дори и повод. :tb_195:
А иначе има специални чантички за водача на кучето които събират лакомства,повод,торбички и др.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 10:53 PM

Аз както се познавам ще тръгвам със сак! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 10:54 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 16 July 2010 - 10:53 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 16 July 2010 - 08:40 PM, написа:

Браво!

Аз така съм с чантичка на кръста, където нося и вет-паспорт с бележката от общината за регистрация. Плюс лакомства. Зимата ако знаеш къв цирк сме - обличам се и се опаковам все едно отивам експедиции да правя. зимеска ако видиш по тротоара добре екипиран пингвен - знай че съм аз. Ми тъй де - кучето има нужда от движение и разходка, не го интересе че ни е студено.

хаха да зимата тази година особено беше много голяма във Варна почти месец ни мъчи голям сняг и естесвено в морската с кучето.Има 3-4 други откачени като мен дето в 6 часа още тъмно в парка с кучето сняг,дъжд няма как.А иначе моето си е баш раница :ab_041: Вътре купа за вода,вода,играчки-топки,хапалка,пискащи задължително че много ги харесваме.,поводи най-различни.Гребен задължително защото се решим всеки ден,торбички-ез тях за къде :ab_041: Мокри и сухи кърпички за всеки случай,телефони,ключове,паспорти на куч и моя,регистрации.А в джоба догоре на педигри кокалчетата че са ни любими.А като съм с 3-те кучовци наведнъж е голям цирк :be_107:

И трите ли лягат по команда като тренираш? като давах команди дори минувачите ме гледаха сякаш съм Осама бен-Ладен.
User's Signature

#55 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 10:56 PM

А един въпрос:
Четох в наредбата, че кучето трябва да се регистрира до навършване на 6 месеца и се притеснявам да не ми се заядат, защото е много вероятно даже да не го знаят и съм си разпечатала наредбата да си я нося с мен! Дали ще имам проблем и нали съм разбрала правилно?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2010 - 11:00 PM

За съжаление да.Защото понякога като извикам на един ''не'' и всички се втренчват с един такъв виновен поглед и се чудят какво са направили.Ама как да им обясня че само един от тях е бил виновен в момента.Иначе при тренировки ползвам този метод-задавам на място и вземам едното куче работя с него и след това го връщам при останалите докато другите гледат и след това се побъркват да работят много се надъхват имам чувство че искат да ми се докажат кой от кой по добър :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2010 - 11:04 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 16 July 2010 - 09:01 PM, написа:

А един въпрос:
Четох в наредбата, че кучето трябва да се регистрира до навършване на 6 месеца и се притеснявам да не ми се заядат, защото е много вероятно даже да не го знаят и съм си разпечатала наредбата да си я нося с мен! Дали ще имам проблем и нали съм разбрала правилно?

Не знам,но мисля че няма да има проблем все пак ще взимат пари.Ние не бяхме плащали 3 години такса на единия куч и като отидохме тази година си платихме 4 вноски на веднъж не се заядоха просто казаха че ако искаме да платим трябва да се плати на веднъж.Предплагам няма да има проблем. :ba_025: Съвет иди по бързо да не те глобят,не толкова заради глобата колкото заради разправиите и скандалите,които най-вероятно ще си има с проверяващите. :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 11:07 PM

Еми аз ще отида, но дано само да имам време, а за скандалите не се притеснявам много , особено ако съм сигурна , че съм права, все пак на паспорта пише кога е роден и да си смятат :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 11:11 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 16 July 2010 - 11:05 PM, написа:

За съжаление да.Защото понякога като извикам на един ''не'' и всички се втренчват с един такъв виновен поглед и се чудят какво са направили.Ама как да им обясня че само един от тях е бил виновен в момента.Иначе при тренировки ползвам този метод-задавам на място и вземам едното куче работя с него и след това го връщам при останалите докато другите гледат и след това се побъркват да работят много се надъхват имам чувство че искат да ми се докажат кой от кой по добър :ab_041:

а защо не пускаш тези, които не са за режима "Падни-легни" по команда "Играй"? Това е упражнение в група все пак е сериозно упражнение.

даваш командата н а двете кучета ПЛЯЦ, а на третото АПОРТ или каквото там решиш.

Аз бих използвала такъв сериозен дразнител при отработването на командите в момент на разходките точно по този начин.
Впрочем, точно това го правих навремето.
User's Signature

#60 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2010 - 11:34 AM

ами не съм се сещала,така изпробвам да стоят по дълго на място,примерно ако ги оставя да ме чакат пред магазина да стоят или нещо друго.Ако им дам играй докато работя с едното или всеки хваща на някъде пък не мога да ги гледам кой на къде или идват да досаждат,крадат играчките на другия и така. :ab_041: Абе забавно е при нас :be_107:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни