Dog.bg Форуми : От днес Дания забрани 12 породи кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

От днес Дания забрани 12 породи кучета Забраната влиза в сила от днес ! Оцени темата: ***** 2 Гласове

#1 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 01 July 2010 - 03:20 PM

Дания включи още няколко кучешки породи в закон, който забранява отглеждането на опасни кучета у дома.

Това предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Промените в закона влизат в сила oт днес. Досега той забраняваше отглеждането на питбул и на японските бойни кучета от породата тоса ину.
Сега вече няма да могат да се отглеждат още 12 породи кучета, сред които американския стафордширски териер, американския булдог, бразилския мастиф, известен още и като фила бразилиеро, аржентинския дог и др.

Промените в закона бяха въведени след няколко инцидента с подобни кучета в Дания, ухапали други кучета или хора. Собствениците на забранените породи кучета, които са се сдобили с тях преди 17 март тази година, могат да ги задържат. Животните обаче трябва винаги да се разхождат с наморник и каишка. Според промените в закона, в Дания няма да могат да влизат хора с такива кучета. Нарушителите на разпоредбите на нормативния акт ще бъдат лишените от техните питомци, които ще бъдат приспивани с упойваща инжекция. Питбулите и кучетата тоса ину бяха забранени в Дания още през 1991 г., като така страната влезе в крак с други европейски държави, въвели също подобна забрана.

#2 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 July 2010 - 06:04 PM

Ами...може и да ме изядете сега,но аз съм ЗА. След като хората в Бг не могат да носят отговорност и няма как да им се подейства,а това са доста голяма част.Нека да се забранят! Или да останат само такива кучета от легални развъдници,който не може да си позволи всеки.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2010 - 06:31 PM

И аз съм "ЗА". Такива породи кучета не са за българина .. ПОдкрепям идеята .. да останат само кучетата от легитимните развъдници и то на МНОГО висока цена + психо тест !
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#4 Потребителят е офлайн   stefaniq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучетата
Публикувано: 01 July 2010 - 06:41 PM

А във България може ли да се отглеждат кучета порода ТОСА ИНУ
???Защото не съм виждала в България кучета от тази порода а искам като стана на 18 да си взема ако някой знае моля да пише :md_064: :mg_062:

:beer:
User's Signature

Живей, че после няма да те има, часовника отдавна ще е спрял. Живота винаги си взима, това което ти е дал.

#5 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 07:21 PM

И аз съм за с риск да си навлека нечий гняв.

#6 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2010 - 07:41 PM

Що за хора сте ... ? Забрана и дискриминация по породи ? И вие подкрепяте това ?

#7 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 07:53 PM

И кое да не подкрепяме?Разходката с намордник и каишка?Разбира се,че го подкрепям.
Пък нека ме обвиняват в дискриминация.

#8 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2010 - 08:15 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 01 July 2010 - 07:46 PM, написа:

Що за хора сте ... ? Забрана и дискриминация по породи ? И вие подкрепяте това ?

Да такива сме .. дискриминираме и циганите, на които плащаме сметките в нашия град от ГОДИНИ ..
Забраната ще се наложи единствено, ако хората НЕ СЕ съобразяват съз закона, а е страшно рядка гледката куче с наморник ..
Неможе да поляна, на която от години се събират кучкари да ми доведат питбули 3 на брой обучаващи се за боеве .. Това нормално ли е? Нормално ли е да ти кажат "Хвани си кучето ма ... това куче е за боища .. " Нормално ли е това да стане на 300м. от детския парк .. пълен с деца ???
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#9 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2010 - 08:22 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 01 July 2010 - 08:20 PM, написа:

Показване на мнениетоdog.bg, в 01 July 2010 - 07:46 PM, написа:

Да такива сме .. дискриминираме и циганите, на които плащаме сметките в нашия град от ГОДИНИ ..
Забраната ще се наложи единствено, ако хората НЕ СЕ съобразяват съз закона, а е страшно рядка гледката куче с наморник ..
Неможе да поляна, на която от години се събират кучкари да ми доведат питбули 3 на брой обучаващи се за боеве .. Това нормално ли е? Нормално ли е да ти кажат "Хвани си кучето ма ... това куче е за боища .. " Нормално ли е това да стане на 300м. от детския парк .. пълен с деца ???

И кучетата ли са виновни за това, че трябва да ги евтанизират ?

Кучетата ли са виновни ? Породата ли е виновна, че има хора изроди ?

А ако доведат самоед, който учат за бой, и самоед ли да забранят ? А ако учат хъски, и хъски ли да забранят ?

#10 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 08:26 PM

не видях да се говори за евтаназия,а за разходка на определени породи с намордник.А законите са,за да се спазват.Ние хем нямаме,хем и не ги спазваме.

#11 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2010 - 08:36 PM

Показване на мнениетоmony6802, в 01 July 2010 - 08:31 PM, написа:

не видях да се говори за евтаназия,а за разходка на определени породи с намордник.А законите са,за да се спазват.Ние хем нямаме,хем и не ги спазваме.

Нарушителите на разпоредбите на нормативния акт ще бъдат лишените от техните питомци, които ще бъдат приспивани с упойваща инжекция.

#12 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 08:37 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 01 July 2010 - 06:20 PM, написа:

А нормално ли е да има трима изроди,обучаващи кучетата си за бой,и заради тях цялата порода да се забрани? То по тая логика пинчерите отдавна да са изчезнали по нашите ширини (само в моя квартал има 2-3 "безобидни" (защото са малки) черни звяра).

Та как ще се определи коя порода да се забрани госожице Nadety90? Как виждате 30 сантиметрови "плъхчета" с намордник? :md_064:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#13 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 08:49 PM

Много интересна тема,явно ще предизвика много полемики.А думата"дискриминация" е много удобна.

#14 Потребителят е офлайн   руфус Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 09:33 PM

Аз също не смятам ,че трябва да се забраняват определени породи кучета .По скоро трябва да се забрани достъпа на всякякви хора до тези породи. :ea_103:

#15 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 09:37 PM

Показване на мнениеторуфус, в 01 July 2010 - 07:38 PM, написа:

Аз също не смятам ,че трябва да се забраняват определени породи кучета .По скоро трябва да се забрани достъпа на всякякви хора до тези породи. :ea_103:

да,това е по точно казано.Ако на някого куца възпитанието това са хората

#16 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 July 2010 - 10:03 PM

Ето до какво води подобно безумие.

Клипчето.

Историята.
Ще помоля всички, които са "ЗА" да се представят на мястото на собствениците на това куче. Лесно се казва, да, аз съм за. Защото не те засяга, нали? Затова ви казвам да се представите на мястото на тези хора.

Срамота.

#17 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2010 - 10:44 PM

Не ги засяга, не им пука, не се интересуват ... всеки гледа от собствената си камбанария, никой не мисли за кучетата, за породите, за това защо и как ...

Колко е лесно - няма кучета, няма проблеми ...

Днес е много тъжен и ден за всички хора, които обичат кучета. Много.

И срамен и позорен за Дания - страната, в която преди дни завърши световното първенство за кучета, на което присъстваха 20 000 кучета, включително и всички тези породи, които бяха показани напълно социализирани, нормални, водими ...

#18 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 10:49 PM

Аз също не съм съгласна, че трябва да бъдат забранени определени породи. Е какво после ще ги впишем в "Бялата книга" ли? Зад всяка порода стои многогодишния труд на поколения хора. Трябва да се направи закон за притежание и развъждане. И в този закон да има драстични глоби за не спазващите го. Ние много често събираме нашите йоркшири да си играят с АСТ на един от водещите легитимни развъдници за тази порода в България и заедно с кучетата си играят и нашите деца, които още не са достигнали възраст да ходят на училище. Е как пък досега не сме имали никакав инцидент? Дали ние сме извънземни, или децата ни или кучатата ни?! Не. Просто имаме правилния и разумен подход при отглеждането и на децата си и на кучетата си. Детето ми си играе прекрасно и с ротвайлара ни и с немската ни овчарка и нямама никакво притеснение. Напротив аз съм по сигурна за детото си когато е с кучетата ни отколкото с много наши познати. Старая се да си възпитавам детето правилно, старая се да си възпитам кучетата правилно. Знам, че докато детето ми е в компанията на ротвайлара, немската, овчерка, йоркширите и малтезерите няма да му се случи нищо лошо, не мога да кажа същото обаче ако е сред обществото ни, без значение на улицата, в парка, на детската площадка или в детското заведение, което посещава. Няма агресивна порода кучата. Има агресивни собственици, които не са достигнали нивота да имат Втора сигнална система. Все пак "най-добрия приятел на човека е кучето" и не може заради "черната овца" да унищожим цялото стадо, нали?!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#19 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 11:09 PM

Не определени породи кучета трябва да се забранят, а определени хора!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 July 2010 - 11:12 PM

Дания е страната, в която всяка година се избиват съвсем по варварски и стотици китове. Цял свят протестира и срещу това. И какво? Нищо! Явно хората сме навсякъде едни и същи. Тук избиваме брутално, там интелигентно и спокойно - със закон.
Чудя се кога Майката Природа ще ни ликвидира и нас.
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни