Dog.bg Форуми : От днес Дания забрани 12 породи кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

От днес Дания забрани 12 породи кучета Забраната влиза в сила от днес ! Оцени темата: ***** 2 Гласове

#21 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 July 2010 - 11:23 PM

Показване на мнениетоdeni_avr, в 01 July 2010 - 09:17 PM, написа:

Дания е страната, в която всяка година се избиват съвсем по варварски и стотици китове. Цял свят протестира и срещу това. И какво? Нищо! Явно хората сме навсякъде едни и същи. Тук избиваме брутално, там интелигентно и спокойно - със закон.
Чудя се кога Майката Природа ще ни ликвидира и нас.

:ba_025:
Ето това е коментарът който уцели десятката. Браво на deni_avr, защото видя връзката между едното и другото, което си е 100% прозрение.
Така е - когато съзнателно се тренираш да си нечувствителен към нещо, ставаш нечувствителен към всичко.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#22 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 11:27 PM

Показване на мнениетоdeni_avr, в 01 July 2010 - 09:17 PM, написа:

Еми много скоро. Май само ние сме вредното звено дето пречи на природната хармония
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#23 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 July 2010 - 11:33 PM

Показване на мнениетоdeni_avr, в 01 July 2010 - 11:17 PM, написа:

Скоро!

По темата. Това го видя сутринта по фейс'а ще копирам мнението си което писах и там.

Дайте да забраним и ние! Но не породите а хората! От ясно по ясно е, че не всеки е годен да отглежда куче! Независимо каква порода е тя!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#24 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 July 2010 - 11:43 PM

Природна хармония в тая история аз не виждам. Тези породи са умишлено създадени от човека с и заради точно тези качества, заради които сега ги избиват. Ето това е човекът - създава нещо с цел и после го избива пак поради същите причини, заради които го е създал.
Ние подчинихме котката, кучето, кравата, прасето и сега правим каквото и както си пожелаем с тях. Няма за какво да тъжим. И ние сме вид животни със същите инстинкти. В дивата природа животните също се избиват, също си причиняват страдания и болка. И също има изключения като нас тук - онзи филм за лъвицата осиновила жертвата си. Само че и двете умряха, защото природата е такава, тя не е "за" милосърдието.
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 11:57 PM

Не става въпрос за хармония.
Връзката е, че и в двата случая има реакция, която казва "Ние сме човекът, ние сме най-важните, за нашето добруване е важно да убиваме тия китове, или да забраним тия кучета".
По принцип, разликата е, че Дания не може да застраши съществуването на дадена порода кучета, но може да застраши съществуването на един животински вид. Още една разлика - ако тази забрана попречи на дейността на хора, които са ангажирани с тези породи, те все пак имат някакъв изход - да преместят дейността си в друга точка на Европа. За китовете няма такъв избор.
Но аз няма да задълбавам повече в тази тема, защото предпочитам съпричастието.
Регулирането и избягването на нежеланите инциденти според мен в този случай трябва да бъде чрез по-стриктен контрол, а не чрез забрани.
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   monic Икона

Публикувано: 02 July 2010 - 01:37 AM

Не мисля че породата определя лошия характер на кучето.Опасно става когато се отглежда и обучава да е такова.Не знам за вас ,но аз не се сешам за питбул,които съм виждала през живота си да е агресивен към хората.Всички са толкова добри и спокойни кучета.Виж за пинчерите имам късан панталон от тях.Глупаво е да се съди за кучето по породата.Ами безпородните???Тях към злите ли веднага ги причисляваме.Или зависи колко са големи.

#27 Потребителят е офлайн   BullTerror Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 03:17 AM

еми супер тези от Дания накрая и болонката ще махнат ... не знам защо но мисля че са постъпили грешно като са забранили тези кучета :dh_188:

#28 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 07:22 AM

Абе Дания!Тия се чудят как да запазят разпадащото им се общество,проядено от здравословни проблеми,в следствие на неимоверно обедняване на генофонда.Манете ги тия,след 100 тина години няма да ги има или повечето от тях ще са със синдром на Даун.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#29 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 10:26 AM

Относно избиването на делфини и китове: не говорете наизуст.
Международният съд за Правата на Животните към ООН осъди за убийствата на китове и делфини, извършени в Япония, Норвегия, Фарьорските острови, Исландия и Гренландия министри от тези държави

Признава обвиняемите за виновни в:

- Нарушения на международните закони

- Съучастие и насърчаване на убийството на китове и делфини

- Разграбването на природното наследство, което принадлежи към живия свят

- В голяма отговорност и съучастие в мъчения и унищожаването на десетки хиляди китове и делфини всяка една година

- Актове на жестокост, извършени срещу животни в дивата природа, защитени по целия свят

- Не-прилагането на принципа на предпазните мерки по опазването на морския живот

- В съзнателно застрашаване на морската екосистема, която е вече сериозно отслабена от човешката дейност

- В съзнателно застрашаване на живота на други хора чрез разпространение на хранителни продукти, произведени от месото на китове и делфини, което е импрегнирано с токсични вещества, без да информира обществеността за рисковете

Международният съд за Правата на животните към ООН РЕШИ:

1. Съдът призова международната комисия по китолов (IWC) за разширяване на мораториума за големи китове всички китоподобни (делфини, морски свине и китове).

2. Съдът изисква всички крайбрежни страни да обявят светилището им изключителната икономическа зона (200 мили), както и за забрана на лова и залавянето на всички китоподобни (китове, делфини, морски свине, orcas).

3. Съдът поиска от Световната здравна организация да издаде препоръка да се забрани пускането на пазара на всеки продукт на китове за потребление (храна или друга употреба), както и официално да информира обществеността за опасностите върху здравето при употребата на тези продукти.

4. Съдът призова всички държави да подкрепят Австралия в нейните правни действия срещу Япония пред Международния съд в Хага за явно нарушение на международното право във връзка с японското корабоплаване в международните води на Антарктика.

За присъдата ще бъде уведомен Международния съд в Хага и осъдените лица.

Копие от нея ще бъде изпратено и до председателя на Парламента, председателят на Европейския съвет, Председателството на Съвета на министрите на ЕС, председателят на Европейската комисия, Съветът на Европа, Организацията на обединените нации, ЮНЕСКО, Световната здравна организация и Международната китоловна комисия.
Женева, 22-ри февруари 2010 година

Относно забраните на породи: НЕ съм съгласен да има забрани! Това са пълни глупости. При нас има 1 доберман , 1 питбул и 1 бултериер - всичките са добри и моето куче си играе с тях.Не нападат хора.Е понякога се карат , но никога не се бият до кръв хапват се малко и това е.Вече ако някое куче ги нападне , според мен кучето е напълно в правото си да се защити!!!!!

НЕ НА ЗАБРАНИТЕ НА ПОРОДИ! ДА НА ПРОВЕРКИТЕ ЗА АГРЕСИВНОСТ!!
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 July 2010 - 10:37 AM

plamenko, всичко това е чудесно, но ще ги изчакам да видя какво ще направят оттук насетне, защото ще е крайно неприятно и безсмислено действие, ако реакцията на обществата в тези държави е същатата като в БГ. У нас като се каже, че някой е осъден в Хага все едно му казват "осъдиха го на майната си" и няма никава реакция нито от обществото, нито от държавните структури. :rc_036:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#31 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 July 2010 - 10:47 AM

Само поровете из форума ни и вижте колко ДЕЦА притежават питове,стафове и тн... Избиват си комплексите с тях,правят се на "големи" и "тежки",експериментират с животните...Жалкото е,че не само децата-собственици на такива породи (и не само-изобщо собствениците на кучета) са такива.Има достатъчно големи,респективно предполагаемо зрели хора,които не са си взели куче от породата,защото я ценят и обичат,а по съвсем,съвсем други причини.
За мен решението не е да се забраняват породи,а да се забраняват собственици :dry:

#32 Потребителят е офлайн   desislava96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 10:51 AM

Аз не мога едно нещо да разбера - на хората , създали този закон, не им ли е ясно , че всяка порода може да е аграсивна ( неотговорния стопанин , може да превърне в бомба със закъснител дори и сетер /случайно избрана порода,първата която ми дойде на ум/ ... Еми , че то ще стане инцидент и човек ще бъде нахапан от някоя друга порода ( която не е заклеймявана за бойна) , тогава и нея ли ще забранят ? По-добре да забрнят безотговорните стопани (тези, на които им е кеф да озлобяват кучетата си; тези , които се кефят да оставят свото куче да скача да дави по-малка и по-беззащитна порода; тези , на които не им пука за своя домашен любимец и го възприемат като играчка , а не като приятел)... Не е до забраната на породите - аз смятам , че като им забранят една порода , те ще почнат друга да ползват за боеве... Аз съм ЗА санкция , която се налага на стопани ( защо кучетата и истинските любители на тази порода да страдат заради безотговорността на други?!)

Нека в този форум не се караме и не се нападаме , заради различно мнение - всеки вижда въпроса под друга гледна точка , всеки има право свободно да се изкаже :ae_085: Така виждам аз нещата и се надявам , че и други хора мислят като мен ...

#33 Потребителят е офлайн   sisity_bs1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 11:04 AM

Това е ужасно ТЪПО.Това че хората използват тези породи за да се бият не означава че животните са лоши.И какво стопаните коита имат такива кучета да ги убият ли?Това е смешно.Веднъж гледах как един доберман си грижи за ЗАЕК.

#34 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 11:19 AM

Мислейки върху това, че корените за избиването на китовете и забраната на породите са на едно и също място - в убедеността, че това са действия "в интерес на хората" се замислих върху още един аспект.
В момента има много собственици и развъдчици на споменатите породи, които активно участват в кучемразката кампания срещу уличните кучета и прокламират повсеместната евтаназия не само към агресивните, а към всички улични кучета. Тези хора не си дават сметка, че ако тази "анти-улучни-кучета" кампания постигне целта си, именно те - питбули, ротове и пр. ще са първата следваща мишена на изтрещелите кучемразци. Така че нека и те малко се замислят кого и за какво подкрепят.
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 11:30 AM

Добре де,ще се съгласи ли някой с мен че и така наречените интелигентни хора са прости.Ние всички индивиди ,дето се наричаме хора и се имаме за интелигентни сме прости.Правопропорционално.Колкото сме интелигентни толкова сме и прости.
Как може хора които не са кинолози да създават закони свързани с кучетата.И това се отнася за всички сфери на живота.Тотално сбъркана работа.Все едно аз да съм народен представител и да създавам законопроект за селското стопанство..Че аз не мога да различа дискова брана от култиватор,само съм ги чувал.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#36 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 11:41 AM

Показване на мнениетоMickeyYP, в 02 July 2010 - 08:52 AM, написа:

Само поровете из форума ни и вижте колко ДЕЦА притежават питове,стафове и тн... Избиват си комплексите с тях,правят се на "големи" и "тежки",експериментират с животните...Жалкото е,че не само децата-собственици на такива породи (и не само-изобщо собствениците на кучета) са такива.Има достатъчно големи,респективно предполагаемо зрели хора,които не са си взели куче от породата,защото я ценят и обичат,а по съвсем,съвсем други причини.
За мен решението не е да се забраняват породи,а да се забраняват собственици :dry:

Абсолютно,трябва собствениците да минават курсове ли,психотест ли...но като занем как у нас се спазват законите,не виждам как ще стане.При всички случаи вината е у хората.

#37 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 July 2010 - 11:43 AM

Показване на мнениетоalexy, в 02 July 2010 - 11:35 AM, написа:

Че аз не мога да различа дискова брана от култиватор,само съм ги чувал.

Аз мога! :af_089:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#38 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 02 July 2010 - 11:46 AM

Показване на мнениетоJL, в 02 July 2010 - 11:24 AM, написа:

Мислейки върху това, че корените за избиването на китовете и забраната на породите са на едно и също място - в убедеността, че това са действия "в интерес на хората" се замислих върху още един аспект.
В момента има много собственици и развъдчици на споменатите породи, които активно участват в кучемразката кампания срещу уличните кучета и прокламират повсеместната евтаназия не само към агресивните, а към всички улични кучета. Тези хора не си дават сметка, че ако тази "анти-улучни-кучета" кампания постигне целта си, именно те - питбули, ротове и пр. ще са първата следваща мишена на изтрещелите кучемразци. Така че нека и те малко се замислят кого и за какво подкрепят.

Кои са тези хора ?

Моля за имена и примери за активното им участие.

#39 Потребителят е офлайн   Loveanimals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 11:51 AM

Абсолютно съм съгласна с Десислава. Мисля, че едно куче,независимо от породата става такова,каквото го възпита стопанинът му.Вчера гледам човек разхожда питбул на къс повод и минавайки край автобусната спирка кучето видя един черен рошавелко,уличен превъзходен на когото току-що бях дала кренвирш. Питбула се опита да се разлае,но последваха строги команди: Млъкни,редом! и човека с пита си продължиха разходката,като че ли нищо не е било.Евала на такива стопани! А за останалите гадняри - задължителен психотест преди да вземат куче,задължителна регистрация,чипиране,ваксиниране,обезпаразитяване,евентуално кастриране. Ако искат да развъждат,да подпишат декларация,че ще намерят осиновители на кутретата или ще си ги оставят за свои домашни любимци,както и декларация че няма да изхвърлят домашния си любимец иначе подлежат на глоба (щом с добро не става!!!). Ако не могат да се справят сами с дресировката да потърсят професионален дресьор. Че то иначе наистина и болонката могат да превърнат в агресор. А май вече трябват и изолатори за диви хора,в лудниците като че ли са по-нормални.

#40 Потребителят е офлайн   dgindeva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 July 2010 - 11:53 AM

Здарвейте, на всички!

Отвратена съм от клипчето - горките хора. Това е резултат от цялото общество.Аз винаги съм се занимавала с породи кото изискват сериозно възпитание, и те са го получавали. В момента бултериерката ми винаги се разхожда на повод и с наморник. Но кажете ми как е правилно да реагирам според Вас, когато сме на разходка с наморник и в един момент от всички страни ме заобиколят улични кучета (сформирана глутница) които са готови на се нахвърлят. Точно така миналата седмица на морето глутница женски ми нахапаха кучето!!! Аз съм за това всички кучета да се водят на повод, не заради това че са евентуално са лоши, а по скоро затова да не стряскат хора и деца, както и за тяхна лична безопасност. За наморници нека всеки сам да си прецени, но поне повода му дава някакъв контрол.По какъв критерии точно биха могли да бъдат забранени дадени породи? Категорично против съм забраната на която и да е порода - те са резултат на десетилетия упорита работа и труд. За мен грешката идва от нас хората, а не от самите кучета. Кучето става олицентворение на собственика си! Може би трябва се се засили контрола при даването на кучето на даден човек. И аз искам моето да тича и да си играе с другите и затова го водя на поляни покрай града, където това е безопастно за всички. Нека всеки се замисли как е редно да си разхожда кучето и прецени кое е редно и кое не!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни