Публикувано: 29 February 2008 - 12:00 AM
Здравейте:)Аз съм от Варна и имам ку4е от порода Бултериер.Имам сериозен проблем и реших да се обарна към вас за помощ и обективно мнение.закупих кучето си преди 5месеца от гр.Силистра от мом4е на име Тихомир/член на БКК Ахглийски бултериер/.Въпросният развъд4ик ми взе /на мен и приятелят ми /скромната сума от 800лв с гаранция от неговият клуб,4е си даваме парите за породисто ку4е с педигри.По същото време от същият 4овек си купуват брат4е на на6ето ку4е о6те една двойка,с които се запознахме в последствие покрай породата.В на4алото се забавиха не6то документите,а в последствие се оказа,4е на нас няма да ни баде издадено родословие /въпреки ,4е майката и ба6тата на ку4ето ни са породисти ку4ета от чужбина/.Цялата работа я разбирам във форума на породата в дог.бг -4е самия клуб на породата БКК англ.бул./т.е. някой от 4леновете му/ си имат някъкви ли4ни проблеми помежду си форумът се бе6е превърнал в арена на псувни,караници и спорове на кой развъника е по-добър/.Обадихме се на г-н Николай Котоф /секретар на клуба и 15мин. само нарежда6е това мом4е от Силистра и ни каза,4е искал да го съсипе,да го откаже да се занимава с ку4ета,как от самото на4ало преди 10год. е бил против приемането му в клуба и т.н.;каза ни да си намерим адвокат след март месец,когато те смятат официално да го махнат този Тихомир от куба си.Не заставам на на4ия страна 1жо се сърдехме на Тихомир и се обадихме на Котоф,но като помислихме малко се усетихме,4е той само иска да ни настрои и ни кара за пускаме жалба към клуба им и към вас,но въпреки вс. ни каза -"от мен зависи дали 6те ви изготвя документа,но НЕ ИСКАМ!"/това си е явна къвга помежду им-няма спор/.моя въпрос е ние как да постъпим при положение,4е сме платили и ку4етата са породисти,а ни се отказва издаването на педигри,а това мом4е все о6те е 4лен на клуба?явно се опитаха да ни настроят така,4е да съберат от нас доказателства,за да го изгонят?Не ме интересуват тяхните глупости- 4овека о6те е тяхен 4лен ИМА ПРАВО ДА ГИ РАЗВЪЖДА И ИЗДАВА ДОКУМЕНТ - не разбирам как не ми се издава документа?Бихте ли се позаитересували,за6тото мисля,4е си имаме права и ако в БГ не ми се обарне внимание смятам да побликувам историята в 4уждестранни сайтове и форуми и да се позамислят хората за какво си пла6тат и да видим как се продават породисти ку4ета в БГ??!Само ги из4аквам о6те малко и просто с една публикация от моя страна във форума им не виждам ,кой 6те им купува ку4етата!? Това е моята история -4акам отговор от ва6а страна.И ви Благодаря предварително:)4ао и Лека работа!