Dog.bg Форуми : Моят зоопарк!!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Моят зоопарк!!! За онези,които се съмняват.....

#61 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 January 2011 - 05:21 PM

Много интересна тема.Изчетох я като роман с интерес от начало до край, всъщност надявам се да има продължение и grigo009 да продължи за разказва така увлекателно и сърцато за своите любимци. Ще ми се да знам дали пиленцата оцеляха сред това мнозинство от котки, за които едно пиленце е лакомство.
Преди доста години имах един неприятен случай. Приятели ми подариха едно пате на няколко дни и го возих 350км до в къщи. Като го свалих от колата го захлупих с една метална касетка върху тревата на двора, докато му направя подходящ дом след няколко часа. Да ама не, не съобразих че патето не може да излезе през дупките на касетката , но котка може да бръкне вътре с лапа и за съжаление докато подготвя новия дом за патето горкото биде изядено от комшийската котка за по малко от час :eg_033:
Беше ми много тъжно за патето, а то беше толкова сладко и много жълто. Минаваха ми мисли за отмъщение, но после му се размина на котарака защото той не е виновен. Това са му инстинкти, грешката бе изцяло моя.
grigo009 мога само да се прекланям пред упоритостта и голямата любов с която се грижиш за толкова животинки. Продължавай да ни разказваш за тях и със снимков материал разбира се.
Поздрави на всички.
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   kitty Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2011 - 05:49 PM

Невероятни са. много харесвам ротвайлерите и питбулите ама мисля че е много рисковано да имаш такова куче и още други кучета.

#63 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 16 April 2011 - 10:39 AM

Показване на мнениетоkitty, в 18 February 2011 - 03:49 PM, написа:

Невероятни са. много харесвам ротвайлерите и питбулите ама мисля че е много рисковано да имаш такова куче и още други кучета.

Ми,да ти кажа,много грешно си мислиш... :md_064: Няма нищо рисковано да живеят с други кучета,котки,птици и т.н. Всичко звиси от грижата и възпитанието на зверчетата и не сизирам само кучетата... :wink:
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#64 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2011 - 02:03 PM

Показване на мнениетоpiron45, в 22 January 2011 - 04:21 PM, написа:

Много интересна тема.Изчетох я като роман с интерес от начало до край, всъщност надявам се да има продължение и grigo009 да продължи за разказва така увлекателно и сърцато за своите любимци. Ще ми се да знам дали пиленцата оцеляха сред това мнозинство от котки, за които едно пиленце е лакомство.
Преди доста години имах един неприятен случай. Приятели ми подариха едно пате на няколко дни и го возих 350км до в къщи. Като го свалих от колата го захлупих с една метална касетка върху тревата на двора, докато му направя подходящ дом след няколко часа. Да ама не, не съобразих че патето не може да излезе през дупките на касетката , но котка може да бръкне вътре с лапа и за съжаление докато подготвя новия дом за патето горкото биде изядено от комшийската котка за по малко от час :eg_033:
Беше ми много тъжно за патето, а то беше толкова сладко и много жълто. Минаваха ми мисли за отмъщение, но после му се размина на котарака защото той не е виновен. Това са му инстинкти, грешката бе изцяло моя.
grigo009 мога само да се прекланям пред упоритостта и голямата любов с която се грижиш за толкова животинки. Продължавай да ни разказваш за тях и със снимков материал разбира се.
Поздрави на всички.

Благодаря за милите думи... :wub:
Иначе всички са си цели целенички живеят си охолно и понякога имам чувството,че се наговарят задружно да проверят с годините упоритостта и любовта ми към тях дали е същата?! :smile:
Да не говорим,че напоследък една от маците се е преселила да спи в кошчетата на кокошките и им топли яйцата :ud_009: ...Пълна лудница...
B този смисъл да разкажа малко селскостопански неволи(Аrha е виновна,щото ме подсети,въобще,че имам темичка :r_181: )..
Значи Адам(петелчо) и Ева(кокошчица) решиха да си имат бебета...Аз естествено ,като обслужващ personal и човешка квачка направих всичко по силите си тяхното желание да стане реалност...
Резултатът са 2 перфектни кокошчици(Ева 1 и 2) и 1 перфектен петел(Адам 2)...Извинявам се, но от търчане и обгрижване не съм мислила за имена,а пък и аз като човек ,които си кръщава подопечните със звучните, интелигентни и много мислени имена тип...Прасчо(персийска котка), Chiara(Светла)-черна котка), Scura(Тъмна)-бяла котка и т.н,може и за тяхно добро да е... :ab_041:
Та значи изживяването е неповторимо с малките жълти щъкaщи фафурки :ha_081: ...до момента в които порастнат и ми стана ясно,че трябва да се справям с казуса да сприятелявам 2 петела... :gn_167:
Тук ще кажа само,че мислих всичко...От това да подаря мъжкия бебок на някои с условие до живот да бъде гледан,като принц(а и все пак той си е родословен и уникален красавец),до там да му пусна темичка,че търси дом :ac_007: ...Лошото е,че щом дори и тук въпреки,че Италианците ми обещаваха всичко(ама аз виждах,как ме гледаха тъпо и неразбиращо и в съзнанието си как прехвърляха ориз или картофки?! :mb_060: ),си дадох сметка, че за България пък въобще никакъв шанс.Така варианта да го задомя момчето ми отпадна.
Да не говорим,че Адам(син) е много привързан към мене и ме следва,като сянка,а и от момента в които види,че щъкам някъде по двора...почва едно пеене независимо колко е часа и докато не ги удостоя с внимание не се спира...И преди някой да тръгне да ми спори,че не е вярно искам да кажа,че ще направя клипче и снимки(но малко по натам,щото в момента сменят перушина и са супер раздърпани,плешиви и грозновати,особено кокошчици и няма начин да ги лъсна тука да се излагат пред народа :ea_103: ).Таka след супер много техники и подходи от моя страна..тип..Молби, заплахи, някое и друго шамарче...за момента сме на положение,че се понасят доста добре,много рядко се случва да се сдърпат и е за много кратко(обикновенно се разправят за някоя от принцесите :wc_055: )...
Иначе толкова бързо порастнаха,че в момента трудно ги различавам...особено Баща и Син(като две капки вода са),кокошчици също,но едната щерка е малко по светличка,а другата е малко една идея по тъмничка и с тях няма проблем...А и с Ева имам някакво разбирателство,което е почти ненормално(ако не и дам поне за секунда от ръка да яде,спира да се храни и ме следва,като кученце... :ha_081:
Всъщност,като се замисля,на петелчовци мога някоя и друга снимка да сложа,защото те са в доста по приличен вид,ама като си открадна някоя свободна минутка...
Толкова за днес от мемоарите на една граждано-начинаеща селянка с нейните впечатления и споделени емоции... :vb_024:

P.s..Да си допълня нещо...Искаше ми се да споделя с всички,че тези същества ме изумяват колко са интелигентни и,че няма нищо вярно във фразата..."Акъл,като на кокошка" :ea_103: ...Да не говорим,че четох тук по форуми много и стана ясно от други хора с доста по голям опит от мен,че могат да бъдат перфектни домашни любимци...
Само съветвам да не се разглезват много,защото направо на главата може да ти се качат...Аз явно,колкото съм изискваща и строга с ротвайлерите, с тях направо прекалявам с лиготиите...Стигна се дотам,че приятели и познати,почнаха да ме бъзикат,защото казват,че никога в живота си не са виждали подобно нещо и кокошарник,в които се налага периодично да се коси тревата...Ами,как иначе като съм ги свикнала на нарязана прясна салатка,ябълка(но определени видове и сортове, щото не обичат всичко, а и на цели парчета се мръщят и не искат :bm_008: )...Ама пък всички се пукат от яд,като им кажа,че са като часовник с яйцата(тази година започнаха посред зима да снасят :wd_043: ),даже много често по 2 бройки за 24 часа... :vd_047: ,не че за мен има някакво значение кога и колко де...
Ооооххх хайде стига толкова...Хубав,успешен и усмихнат ден на всички от сърце желая :vb_024:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#65 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 16 April 2011 - 02:36 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 16 April 2011 - 12:03 PM, написа:

Да не говорим,че напоследък една от маците се е преселила да спи в кошчетата на кокошките и им топли яйцата :ud_009: ...Пълна лудница...

ХАХАХАХАХАААААААААААААААААААААААААААА.......................... При тебе е по-голяма лудница и от при менееее....... :ac_007: :ac_007: :ac_007:
Аз поне нямам пернати....за сега... :zz_031:

Това ме успокоява..малко за твоя сметка...ама... :ac_007:

Знаеш ли какво обаче,за пореден път се убеждавам,че животните от всякакви видове,могат да живеят в перфектни отношения,когато са нахранени и не е нужно да гледат на другарчетата си,като на врагове или ядене.... Това ме радва,защото дори заложените им толкова надълбоко инстинкти,могат лесно да се забравят,когато животинките са добре гледани и свикват да живеят зедно и да не се гледат едно друго,като закуска и звяр....
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#66 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 03:28 PM

Arha :ab_041: :ae_085:
Ето малко обещани снимчици...
Първоначално набързо наслагах, каквото ми попадна пред погледа, ама стана някаква супер мешавица и ги разделих на две части...
Едната на кокошчици и петльовци...Да проследите в снимков материал развитието на събитията и да видите, че успях да сприятеля двата петела, въпреки, че преждевременно ми побеляха косите от тез двамцата вироглавите :eg_033: ...Тези снимки са от около месец мисля(не помня), сега са супер идентично еднакви и послушни вече... :af_089:
Другата малко кучовци и котиовци ей така подбрани произволно, че с темповете, които слагам снимки ще вземат да удъртеят докато се наканя...
Има много смешни(поне за мен) снимки...Моля да обърнете внимание на любимата ми меле3ка,която си е направо цяла гимнастичка...В каква поза си почива :af_089: и с това едното изправено ушо ме спуква от смях...
Има и снимка на лъснато нула номер Прасенце(персийката), та поне да ви стане ясен мотива за това гениално име :ab_041: .Толкова е сладка, като я пострижа и става една такава галиовна и мазнаааа :wub: ...затова понякога дори и да не се налага я докарвам в тоз вид...
Това е от мен...
Хубав и усмихнат ден на всички... :ae_085:

http://prikachi.com/...=10094&gal=6878

http://prikachi.com/...=10094&gal=6877
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   ivanova.ioana Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 10:31 PM

Невероятно красиви животинчета имате:) Възхищавам се и уважавам много хора,които обичат животните!Тези същества ни дават много,но не всеки може да разбере това..Дано да са ви живи и здрави до едно и да продължавате да се грижите и увеличавате семейството с нови членове!

#68 Потребителят е офлайн   Бигъл Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2011 - 02:36 PM

Много красиви животни ! Това ознава обич към животнитее ! Дано всички животни и стопани да са живи и здрави . :) :mg_062: Чао за сега !

#69 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2012 - 10:23 PM

http://youtu.be/h0jf9jc_tGg

Не са нужни обяснения мисля....Освобождаваща и наистина силна песен.
User's Signature

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни