Dog.bg Форуми : Котка в беда - нахапана от кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котка в беда - нахапана от кучета Бети спешно търси временен или постоянен дом

#21 Потребителят е офлайн   Didi_bg Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 July 2010 - 03:20 PM

Ако е след 19:00 часа мога да дойда и да помогна, имала съм котка с която бяхме заедно 18 години, от нея научих, че за тях е важно не само да помагаш, но да го правиш с обич, това ги лекува.

#22 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 03:31 PM

Оооо, с удоволствие ще приема помощ. Аз също ходя след работа.

#23 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2010 - 10:26 AM

Снощи след работа отново бях при Бети. Видимо е по-добре. досега само лежеше на една страна и не мърдаше. Вчера е ставала на три крака та да отиде до тоалетната, лежи както си лежат котките по коремче. Раната е перфектна, но крачето си седи твърдо и опънато. Когато я раздвижвам, много я боли и се опитва да ме ухапе. Само с едно докосване на ходилцето се установява, че има чувствителност по цялото краче. Да не би да грешим с това раздвижване? Чак в понеделник са при Д-р Димов и ще взема да отида с тях та да чуя за какво става дума. Занесох на Бети лакомства.Качена снимка А стопанката й ме изненада ето с това, което е за всички Вас, които помогнахте и с парички и със съвети и с пожелания за добро. Ето:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Didi_bg Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 July 2010 - 01:49 PM

http://www.youtube.c...player_embedded вижте какво има в нета, струва ми се много подходящо и полезно за други случаи, не дай си Боже. Една домашна вана и животинката може да бъде раздвижена с помощта на стопаните си.

#25 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 July 2010 - 12:13 AM

O, da, ako e zazdravyala dostatuchno ranata (koeto tryabva da kaje lekar), pluvaneto v legen/vana shte razdviji kraka mnogo dobre!
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2010 - 11:05 PM

И лоши и добри новини. Започвам от добрите. Котето Бети е много борбена. Вече се придвижва на три крака из цялата къща, хапва си лакомства, опитва се да се запознае с другата котка (не много успешно - не се харесват много много, но ще свикнат). Тази вечер бяхме в клиниката на д-р Димов. Раната зараства перфектно, почти се е затворила. Това са хубавите. Лошите са, че според докторите 99% крачето няма да се раздвижи. Мускулът е силно съкратен и така зараства. Ако това стане, ще се наложи ампутация, защото ще й пречи и влачейки го ще прави рани. Наложи се да направим още една снимка, която утре или в друти ден ще нося в клиниката. Подължаваме с още няколко инжекции антибиотик за всеки случай.
И все пак - има 1% надежда. Не се отказваме. Докторът каза, че ампутацията изобщо не е спешна тъй като в крачето има кръвоснабдяване и няма да стане нищо страшно. То е силно опънао назад, сякаш е парализирано, а трябва да започне да се свива в ставата долу и в коляното. Показа ми как да я раздвижвам, но тя пищи от болка и въпреки това ще го правя. Скоро ще кача снимки на момичето да го видите колко е сладко. Засега това от нас. Ще пиша пак.

#27 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 August 2010 - 05:00 PM

Има ли ефект поне малък от раздвижването?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 09:43 PM

Котката Бети е страхотна. Преди малко с върнах от там. Ефекта от раздвижването и мнооого, ама мноого малък. Свива си пръстчетата и се опива да си свие крачето в коляното самичка. Вече изобщо не лежи, катери се по спалнята, пече се на слънце на балкона. Обаче другата котка не я приема и седят разделени. Някой има ли идеи как да сближим двете котки или това никога няма да стане?

#29 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 10:58 PM

Преди всичко им дайте време. Сменяйте местата, които обитават котките т.е. едната котка в едната стая другата във втората - после смяна на местата. Това ще даде възможност на всяка да свикне със специфичната миризма, която има другата котка. Не насилвайте нещата и не ги срещайте насила. Като видите, че нещата се поуспокояват започнете да отваряте вратите, но винаги ги наблюдавайте и така ще имате възможност да разберете докъде са стигнали отношенията им - разбира се не допускайте да се бият, че са много паметливи гадинките и веднъж намразят ли се, ще видите зор след това.С течение на времето би трябвало да свикнат с миризмата и присъствието една на друга и да се разберат. Успех и да пишете какво става!

#30 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2010 - 01:42 PM

Забравих да кажа, че и на последната снимка всичко си е наред. Остава да се раздвижваме и да стане чудо. Благодаря за съветите за котараните - ще ги пробваме да свикнат, пък ако не свикнат ще си живеят все отделно и това си е.

#31 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 August 2010 - 06:46 PM

Как е мацанка?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 09:49 AM

Не бях писала доста време в тази тема, защото съм се нагърбила и аз като всички тук с котета, кучета и какво ли още не, но не се оплаквам - радвам се, че мога да помогна. Качена снимка
Тази сутрин обаче, стопанката на Бети ми се обади адски разтревожена. Според нея Бети не е добре. Тя продължава да си държи втвърдено и изпънато назад крачето и не става с раздвижване. Но си беше спокойна. Снощи стопанката е искала да я свали от спалнята на пода, Бети изхъскала, започнала да мяучи и не спряла до сутринта. Не е искала да яде, хъскала, когато посегнеш към нея, видимо я боли. Раната почти се е затворила. Моята реакция беше да отидат на лекар, но за съжаление в момента нямат финансова възможност. Трябва да се изчакат няколко дни. Стопанката все още не може да приеме че може да се наложи ампутация на крачето. Тази сутрин котката е по-спокойна.
Притеснява я ужасно и друго: Другата й котка е много стресирана от Бети, хъскат си една срещу друга и са настроени на война. Засега стопанката си е в къщи и балансира нещата, но скоро започва работа и много я притеснява как ще остави двете котки цял ден.
Та: Приемаме всякакви, ама всякакви съвети от хора с опит с котки. Давайте, не може да няма начин тези две писанки да свикнат заедно. Какво да се прави, как да ги приучва? Стопанката гушва едната и с нея отива при другата, гали я и й говори, обаче са си враждебно настроени. Дали изобщо някога ще свикнат?

#33 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 12 August 2010 - 10:07 AM

Миси, това последното, което прави стопанката не е разумно и като цяло е безсмислено. Котката не се чувства добре ако насила я държиш пред друга котка. Няма ли някакъв начин едното коте, новото по-добре, да бъде затворено в отделна стая? И да се пуска само през определено време с цел запознаството да става бавно и постепенно, а не изведнъж. При котките нещата трябва да стават наистина бавно - миризми и т.н. и после вече близка среща, а не обратното.
Ако едното коте биде затворено, и двете ще се успокоят психически от стреса. Това го виждам по моите. Като ги разделя, страстите утихват и те се чувстват малко по-спокойни.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 03:25 PM

Има възможност разбира се, да се затвори в отделна стая, обаче стопанката така е решила, щото предишната й котка досега е била Господарка, а сега се е свряла в стаята и почти не излиза. Аа, ще й поговоря довечера, че бавно ще свикнат, че няма страшно, щото тя малко се е поотчаяла. Трябва си търпение, при кучетата е същото, аз на моя Господар му довеждах един по един, отначало се трепаха, после си ръмжаха а сега лежат един върху друг и се пощят взаимно. Важното е дасе мисли позитивно и да излъчваш самият ти спокойствие. нали котките усещаха напрежението в поведението на хората? Или греша?

#35 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 03:55 PM

Нали ви бях писала, че събирането насила само ще влоши нещата   :ea_103:. Разбирам, че на жената й се иска всичко да стане бързо и безпроблемно, но не е толкова лесно, а и тя сама си утежнява нещата. Имайки рана едната котка става още по-подозрителна за другата заради миризмата на самата рана и медикаментите с които я третират, а на всичко отгоре е натрапница. Сложно е положението, но нека имат търпение и ще видят, че всичко ще се нареди. Като тръгне на работа жената може просто да заключва вратите и с това ще си реши проблема   :ba_025:

#36 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2010 - 04:00 PM

Обяснете й, че "ще стане бавно" в никакъв случай не означава в рамките на няколко дни, а по-скоро седмици, понякога дори месеци. Да не ги насилва, така няма да стане по-лесно, а напротив. Първо трябва да се научат да живеят "успоредно" и чак тогава заедно.
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 August 2010 - 04:06 PM

за Бети има 20 лв. по общата сметка

#38 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 09:00 PM

Благодаря за паричките. Бях при Бети. Бети се държеше наистина странно и ми се стори, че болката й е в стомаха или около него. Накарах ги да запалят колата та при докторката. Е, Бети е с бъбречна криза. От многото антибиотици може би или просто така се е случило. Засега ще е на бускулизин за да не я боли. Говорихме надълго и нашироко със жената. Наизпринтих й материали от нета днес за котките с характер и изобщо за котките. Тя жената няма комп и никога не е имала. Тя е от хората, ноито лесно се отчайват, но когато видят подкрепа стават силни. Аз няма да я изоставя и се надявам да постигнем добри резултати.
Паричките ни дойдоха добре. С тях ще отидем на ехограф. Това е засега. Огромно благодаря на всички, и давайте още съвети. Добре са ни дошли. Качена снимка
Igdani вече ще чета и ще си записвам - виноват. Но ти не се отказвай да ми пишеш. Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 09:33 PM

Може вече да знаете и да сте и казали на жената, но за всеки случай:
Kогато се осиновяват котки по различно време и те не се харесват, хубаво е да има отделни панички за храна за всяка от тях. Даже ако е възможно и отделни кутии с пясък.
Паничките за храна помогнаха при моите котараци, кото не само си хъскаха, но се гонеха да се бият. Сега продължават да не се обичат, но поне могат да останат в една стая без да се бият.
Успех и скорошно оздравяване!

#40 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2010 - 11:20 AM

Току що ми се обадиха стопаните на Бети. Бяха ужасно притеснени, с молба да търся дом на Бети. През нощта Бети успяла някак си да си отвори вратата, тихомълком е влязла при другата котка и изведнъж е настанал зверски бой. Едва са ги разтървали, в резултат, на което са изподрани целите ръце и крака на стопаните. Всички са травмирани, а най-много другата им котка Пуфи, която от нощта е в най-отдалечения ъгъл отгоре на гардероба и не могат да я свалят за да разберат има ли рани. Бети няма рани, но имала в устата си голям черен кичур от другата котка. Не мога да им се сърдя, опитах се да ги успокоя, но те са скатегорични, че няма да се справят така. Няма да пуснат Бети на улицата докато не й намерим дом, но за тях настава вечен страх и мъка, още повече, че жената започва работа на 1 септември. Бети вече не я свърта на едно място и иска да се разхожда, а стаичката, в която е затворена е прекалено малка.
Моля мод да сложи отдолу на заглавието на темата - спешно търси дом.
Направо съм разбита. Толкова исках да се получи и бях убедена, че ще се получи. Хората са много свестни, но трудно се оправят в такива ситуации. Разбира се засега няма да я изхвърлят. Ще остане при тях до намирането на дом и ако се намери дом те ще купуват всичката храна на Бети.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни