Котка в беда - нахапана от кучета Бети спешно търси временен или постоянен дом
Публикувано: 22 July 2010 - 10:26 AM

Публикувано: 22 July 2010 - 01:49 PM
Публикувано: 26 July 2010 - 11:05 PM
И все пак - има 1% надежда. Не се отказваме. Докторът каза, че ампутацията изобщо не е спешна тъй като в крачето има кръвоснабдяване и няма да стане нищо страшно. То е силно опънао назад, сякаш е парализирано, а трябва да започне да се свива в ставата долу и в коляното. Показа ми как да я раздвижвам, но тя пищи от болка и въпреки това ще го правя. Скоро ще кача снимки на момичето да го видите колко е сладко. Засега това от нас. Ще пиша пак.
Публикувано: 01 August 2010 - 05:00 PM
Публикувано: 01 August 2010 - 09:43 PM
Публикувано: 01 August 2010 - 10:58 PM
Публикувано: 09 August 2010 - 06:46 PM
Публикувано: 12 August 2010 - 09:49 AM

Тази сутрин обаче, стопанката на Бети ми се обади адски разтревожена. Според нея Бети не е добре. Тя продължава да си държи втвърдено и изпънато назад крачето и не става с раздвижване. Но си беше спокойна. Снощи стопанката е искала да я свали от спалнята на пода, Бети изхъскала, започнала да мяучи и не спряла до сутринта. Не е искала да яде, хъскала, когато посегнеш към нея, видимо я боли. Раната почти се е затворила. Моята реакция беше да отидат на лекар, но за съжаление в момента нямат финансова възможност. Трябва да се изчакат няколко дни. Стопанката все още не може да приеме че може да се наложи ампутация на крачето. Тази сутрин котката е по-спокойна.
Притеснява я ужасно и друго: Другата й котка е много стресирана от Бети, хъскат си една срещу друга и са настроени на война. Засега стопанката си е в къщи и балансира нещата, но скоро започва работа и много я притеснява как ще остави двете котки цял ден.
Та: Приемаме всякакви, ама всякакви съвети от хора с опит с котки. Давайте, не може да няма начин тези две писанки да свикнат заедно. Какво да се прави, как да ги приучва? Стопанката гушва едната и с нея отива при другата, гали я и й говори, обаче са си враждебно настроени. Дали изобщо някога ще свикнат?
Публикувано: 12 August 2010 - 10:07 AM
Ако едното коте биде затворено, и двете ще се успокоят психически от стреса. Това го виждам по моите. Като ги разделя, страстите утихват и те се чувстват малко по-спокойни.

Публикувано: 12 August 2010 - 03:25 PM
Публикувано: 12 August 2010 - 03:55 PM

Публикувано: 12 August 2010 - 04:00 PM
Публикувано: 12 August 2010 - 04:06 PM
Публикувано: 12 August 2010 - 09:00 PM
Паричките ни дойдоха добре. С тях ще отидем на ехограф. Това е засега. Огромно благодаря на всички, и давайте още съвети. Добре са ни дошли.

Igdani вече ще чета и ще си записвам - виноват. Но ти не се отказвай да ми пишеш.

Публикувано: 12 August 2010 - 09:33 PM
Kогато се осиновяват котки по различно време и те не се харесват, хубаво е да има отделни панички за храна за всяка от тях. Даже ако е възможно и отделни кутии с пясък.
Паничките за храна помогнаха при моите котараци, кото не само си хъскаха, но се гонеха да се бият. Сега продължават да не се обичат, но поне могат да останат в една стая без да се бият.
Успех и скорошно оздравяване!
Публикувано: 17 August 2010 - 11:20 AM
Моля мод да сложи отдолу на заглавието на темата - спешно търси дом.
Направо съм разбита. Толкова исках да се получи и бях убедена, че ще се получи. Хората са много свестни, но трудно се оправят в такива ситуации. Разбира се засега няма да я изхвърлят. Ще остане при тях до намирането на дом и ако се намери дом те ще купуват всичката храна на Бети.