Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#181 Потребителят е офлайн   Аби Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 March 2008 - 10:23 PM

здравейте имам хъски родено на 25.12.2007 много хапе и колкото повече време минава толкова повече хапе.докторът и каза че и растат зъби за това но вече не мога да си играя с нея така хапе че ти се отщява ако я перна се плаши а аз не искам да се напла6и не знам какво да правя ако някой знае за такъв проблем ще съм му благодарен да даде съвет

#182 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2008 - 10:35 PM

Е нашата Мартина :wub: не хапе,но като е пусната се прави на глуха :- и ми прави номера не идва веднага,след командата "ела тук".И гледаме да е в някое затворено място,честно казано не смея да я пускам свободно на всякъде,има опаснасност да хване гората ;D ;D ;D!А тя е наблизо :blink:.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#183 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2008 - 11:35 PM

Цитат

здравейте имам хъски родено на 25.12.2007 много хапе и колкото повече време минава толкова повече хапе.докторът и каза че и растат зъби за това но вече не мога да си играя с нея така хапе че ти се отщява ако я перна се плаши а аз не искам да се напла6и не знам какво да правя ако някой знае за такъв проблем ще съм му благодарен да даде съвет

даваи и да си хапи играчките защото я сърбят зъбките и е нормално да хапи а ако хапи тебе и казвай забранителна команда напримерно не и след това и дай играчка ако иска пак тебе да хапи пак казваш не с още по сериозен тон и така увеличавай тона може и леко шамарче по муцунката или я отмествай настрани

#184 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 09:48 AM

Чери като малка ни хапеше много по ръцете, само да посегнеш да я погалиш и веднага щракваше със малките си, остри зъбки. Правеше го на игра, но не беше приятно да имаш малки червени точки по ръцете си от нейните зъби. Повтаряхме "не" до втръсване, веднъж ме ухапа много силно и тогава изяде шамарчето, но резултат нямаше. Тогава ми хрумна да й давам малки шишета от минерална вода - от мъничка много обича да ги унищожава. Щом ми посегнеше с отворена уста й давах шишето и докато го гризеше усилено я галех по главата и така свикна да бъде галена и да не посяга. Постепенно й отнемах шишето и накрая вече хапането беше история.

#185 Потребителят е офлайн   Zeerg Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 10:36 AM

Аз Трудности несъм срештал смао пнякога ме ядосва като сме наванка по неслуша ако сме насема обаче си слуша незам защо прави така.Или пак когато подуши нещо и краи глуха повтарям по 4-5 пати ("ела тука") докато се накани да доиде ."седни" го научи за 2-3 дена почнах да го уча на легни но обаче при тази команда се запъна нещо и опитах с ЛЯГАИ тка му е по лесно и различава командата седни и лягаи отколкото седни легни почти едни и същи са .  ;) скоро почвам да я уча и да ми носи прачки,като и потхварля нещо и си го зима и него дава :( .
име::Лиса
на 3 месеца е  :P

#186 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 12:14 PM

Хаха Бленика още ме хапе, за съжаление :rolleyes: Колкото и да се опитвам...еми нашите ръце и крака са по вкусни и интересни :huh: Само когато и се скарам престава.... За малко.
Също така когато си вземе нещо и се скрие под леглото ми, докато я извадя минавам през ръмжене, хапане.. Ужас! Днеска доста яко ме стисна и си изяде шамара :'( Изкарах я набързо за краката, ама не мисля че постъпуих много правилно, но в крайна сметка с добро.....не става, особено когато е взела чорап или някакъв друг предмет или нещо :(

А иначе командата "ела тук".... :huh: :huh: :huh: Зле!!!!! Когато е на пвоод е невинната душица, да ти стане жал и да я пуснеш, ама след махането на синджира.. и тя бяга и аз бягам и става еднаа  :rolleyes:
Иначе за другите команди съм горд стопанин  :samodovolen:
Само "ела тук" е проблема :( и това когато намери нещо да бяга от мене :huh:
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#187 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 12:19 PM

При мен ако няма други кучета наоколо няма никакъв проблем, идва при повик, играе, тича.., но види ли куче, дори и в далечината хуква на там и не и пука :huh: . Лошото е, че в нашият квартал е пълно със злобни улични, също и лоши домашни кучета, а Прешъс сякаш не умее да се пази и винаги ходи при кучетата, които просто не я харесват. :(

#188 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2008 - 12:20 PM

Цитат

Изкарах я набързо за краката, ама не мисля че постъпуих много правилно,

Напротив, много правилно даже си постъпила... пред алтернативата да я оставиш там и тя да разбере че ТЯ е постъпила правилно и че с малко упорство всичко може да стане по нейно желание.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#189 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 12:24 PM

Цитат

Цитат

Изкарах я набързо за краката, ама не мисля че постъпуих много правилно,

Напротив, много правилно даже си постъпила... пред алтернативата да я оставиш там и тя да разбере че ТЯ е постъпила правилно и че с малко упорство всичко може да стане по нейно желание.

Вдъхна ми малко успокоение, но това не го правя за първи път. Повтаря се многократно откакто е дошла в къщи. Друг би ухапала, в това съм сигурна, при мене минава гладко, само със стискане. Позволява ми всичко да правя, но за друг.... мисля че ще защити своето или самата себе си. Говоря за майка ми, баща ми и брат ми :(
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#190 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 12:28 PM

Това с хапането наистина е лошо. Ти си я глезиш доста - не и се връзвай толкова, знам, че ти е жал да и се скараш или удариш, но по някой път се налага, защото ще ти се качи на главата. Моята е голяма лигла. С който и да я събера - все е най-разглезена. В Банско тя единствена вие и иска да излиза от клетката.. всички мируват, тя се бунтува и пада едно виене, лаене, дъвчене на клетка.. това е защото е лигла, а другите хъскита си знаят и спят, щом са си по къщите. Направих грешката, че като малка и давах всичко - да ме хапе, да спи в леглото ми, никога не я оставях сама и като вие се връщах и сега ми е много трудно да я отуча. Вече има напредък, но това е от както станах строга с нея. Няма вече мили очички, като сгафи - наказана - да знаеш, научи се много бързо на всичко останало. Само с виенето още се борим. Просто бъди строга и покажи кой е шефа ;). Като хапе пляс един през муцуната /това е единственото място, за което поне на Прешъс и пука.. през дупето никаква работа не върши../, взимаш и нещото и айде наказана. Аз я наказвам, като я карам да легне и не и позволявам да си играе с въпросното нещо и докато е легнала и обяснявам разни неща със строг тон, които тя не разбира.. но аз да и се скарам.
Четох някъде, че ако тя доминира така над теб да я обърнеш по гръб и да си сложиш крака при гръдния и кош, все едно е победена и да не и даваш да става.., но не знам дали действа и кой го е измислил.. :rolleyes:.

#191 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2008 - 12:34 PM

Не е защото е лигла. Елементарно и логично кучешко поведение, което според мен си е съвсем нормално.Предполагам тя не е свикнала да бъде оставяна някъде, още повече от вън, нито е живяла в клетка. При така стеклите се обстоятелства на нейно място и ти ще си лигла  ;)
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 12:37 PM

;D

Еми до сега не беше оставяна в клетка, но от скоро докато ме няма седи в нея и вие само докато тръгна /някъде половин един час/ и спира после, но все пак е оставяна много пъти сама и винаги вие, дори и да е в целия апартамент.. Това не мога да я отуча.. да не вие. Поне да беше тихо, а нейните серенади ги чувам на 10 метра от нас, като съм излезнала вече.. :(

#193 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2008 - 12:46 PM

Да, това е проблем. за съжаление нямам личен опит с "отучване". В къщи е тихо и спокойно. Реди вие, когато не е в нас защото имам примерно разгонена.
Кучетата вият от някакъв дискомфорт, не зная дали ще е в помощ в случая, но ти колко време имаш на разположение да и отделяш на ден за разходки на вън?
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#194 Потребителят е офлайн   Northerner Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 01:13 PM

Според мен, поведението, до голяма степен зависи от характера! Разбира се възпитанието е много важно, но ако кучето е вироглаво, неспокойно и неуравновесено, каквото и да правиш, трудно ще го промениш! Чари също е много глезен, в смисъл, че спи при нас, има свободен достъп до цялата къща, непрекъснато го мачкаме и целуваме, но няма никакъв проблем със стоенето сам в къщи. Не вие, не прави никакви бели, не създава никакви проблеми. Просто самото куче е много спокойно. Извадихме късмет, както се казва! Иначе го влачим с нас и на ски и на море, спим в хотели и го оставяме сам в стаята, там се държи по същия начин. Късмет, това е, случихме на куче! ;)
User's Signature

Siberian husky - a dog who find the way to my heart

#195 Потребителят е офлайн   CUKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 06:27 PM

ние нямаме проблеми с хапането.в момента,в който посегне да хапе казвам "не" и тя почва да се занимава с нещо друго.ако от едно "не" не се спре го повтарям,но с по-твърт тон.ОБАЧЕ имам друг проблем-гризе всичко.има куп играчки, и гумени и въженца..абе всякаки,но ако не я наблюдавам постоянно прави големи поразии,а аз не мога постоянно да съм с нея.сега взехме кокалчета от пресована говежда кожа.във всяка стая съм сложила по единото забелязах,че я привличат.чудя се кгато и те и омръзнат какво ще правя :rolleyes:
User's Signature

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !

#196 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 06:51 PM

Цитат

Кучетата вият от някакъв дискомфорт, не зная дали ще е в помощ в случая, но ти колко време имаш на разположение да и отделяш на ден за разходки на вън?

Еми три пъти на ден я извеждам. На обяд половин час, сутрин и вечер над 1 час.

#197 Потребителят е офлайн   animals_fan* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 07:05 PM

Bini аз не съм гледала хъски ,но съдейки по моето куче което излиза сутрин за 30, (на обяд понякога за малко)и вечер за по час-час и половина (хем е дребосъчка) ,мисля че ще е добре поне едната разходка може би сутрешната да тренирате нещо-например да бягате ,за да си изразходва енергията.А за виенето не знам ,защото както вече написах си имам дребосъчка.

#198 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2008 - 08:32 PM

Успява ли да се измори?
Не е важно само времетраенето. Вярно е и това, което каза Northerner, че темперамента на кучето е от значение.
Историята познава и по-тежки случаи от вашия, дано се пооправят нещата, но няма да стане "с магическа пръчка". Трудно е да се даде успешна рецепта в този случай, защото никой не може да контролира кучето, когато е само. Опитай с повече разходки, за нейната възраст - колкото може повече, един вид, като се уморява да не и остава време да мисли за простотии, макар че да изискваш такова нещо на този етап си е луда работа.
Сутрешната разходка е по-добре да е по-голяма, защото  цяла нощ е спала и готова за подвизи. Но пусто време все не стига, пък ставането рано поне на мен не ми е силна страна.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#199 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 08:39 PM

Ох, и на мен така.., но се опитвам. Сутрин и е най-дългата и изморителна разходка, защото тича на вън с Дарик и се изморява.., на другите бих казала изобщо, защото само ходим и тя си фръцка дупето и души на сам-на там. Ходим доста дълго, но това изобщо не и се отразява изморитнелно.
Чакам да се здобие с хамут и почваме всеки ден тренировки да дърпа /с колело/, за впрагя да се понаучи малко. Мисля, че ще и се отрази добре и ще я изморява :blink: .. за жалост просто в Б-я е много трудно да се здобиеш с хамут.

#200 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2008 - 08:44 PM

Да не е лесно. По-лесно е да си ушиеш сама.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема