Трудният характер и обучение на сибирското хъски
Публикувано: 04 March 2008 - 10:23 PM
Публикувано: 04 March 2008 - 10:35 PM
Публикувано: 04 March 2008 - 11:35 PM
Цитат
даваи и да си хапи играчките защото я сърбят зъбките и е нормално да хапи а ако хапи тебе и казвай забранителна команда напримерно не и след това и дай играчка ако иска пак тебе да хапи пак казваш не с още по сериозен тон и така увеличавай тона може и леко шамарче по муцунката или я отмествай настрани
Публикувано: 05 March 2008 - 09:48 AM
Публикувано: 05 March 2008 - 10:36 AM
име::Лиса
на 3 месеца е :P
Публикувано: 05 March 2008 - 12:14 PM
Също така когато си вземе нещо и се скрие под леглото ми, докато я извадя минавам през ръмжене, хапане.. Ужас! Днеска доста яко ме стисна и си изяде шамара :'( Изкарах я набързо за краката, ама не мисля че постъпуих много правилно, но в крайна сметка с добро.....не става, особено когато е взела чорап или някакъв друг предмет или нещо :(
А иначе командата "ела тук".... :huh: :huh: :huh: Зле!!!!! Когато е на пвоод е невинната душица, да ти стане жал и да я пуснеш, ама след махането на синджира.. и тя бяга и аз бягам и става еднаа :rolleyes:
Иначе за другите команди съм горд стопанин :samodovolen:
Само "ела тук" е проблема :( и това когато намери нещо да бяга от мене :huh:

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 05 March 2008 - 12:19 PM
Публикувано: 05 March 2008 - 12:20 PM
Цитат
Напротив, много правилно даже си постъпила... пред алтернативата да я оставиш там и тя да разбере че ТЯ е постъпила правилно и че с малко упорство всичко може да стане по нейно желание.

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 March 2008 - 12:24 PM
Цитат
Цитат
Напротив, много правилно даже си постъпила... пред алтернативата да я оставиш там и тя да разбере че ТЯ е постъпила правилно и че с малко упорство всичко може да стане по нейно желание.
Вдъхна ми малко успокоение, но това не го правя за първи път. Повтаря се многократно откакто е дошла в къщи. Друг би ухапала, в това съм сигурна, при мене минава гладко, само със стискане. Позволява ми всичко да правя, но за друг.... мисля че ще защити своето или самата себе си. Говоря за майка ми, баща ми и брат ми :(

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 05 March 2008 - 12:28 PM
Четох някъде, че ако тя доминира така над теб да я обърнеш по гръб и да си сложиш крака при гръдния и кош, все едно е победена и да не и даваш да става.., но не знам дали действа и кой го е измислил.. :rolleyes:.
Публикувано: 05 March 2008 - 12:34 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 March 2008 - 12:37 PM
Еми до сега не беше оставяна в клетка, но от скоро докато ме няма седи в нея и вие само докато тръгна /някъде половин един час/ и спира после, но все пак е оставяна много пъти сама и винаги вие, дори и да е в целия апартамент.. Това не мога да я отуча.. да не вие. Поне да беше тихо, а нейните серенади ги чувам на 10 метра от нас, като съм излезнала вече.. :(
Публикувано: 05 March 2008 - 12:46 PM
Кучетата вият от някакъв дискомфорт, не зная дали ще е в помощ в случая, но ти колко време имаш на разположение да и отделяш на ден за разходки на вън?

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 March 2008 - 01:13 PM

Siberian husky - a dog who find the way to my heart
Публикувано: 05 March 2008 - 06:27 PM

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !
Публикувано: 05 March 2008 - 06:51 PM
Цитат
Еми три пъти на ден я извеждам. На обяд половин час, сутрин и вечер над 1 час.
Публикувано: 05 March 2008 - 07:05 PM
Публикувано: 05 March 2008 - 08:32 PM
Не е важно само времетраенето. Вярно е и това, което каза Northerner, че темперамента на кучето е от значение.
Историята познава и по-тежки случаи от вашия, дано се пооправят нещата, но няма да стане "с магическа пръчка". Трудно е да се даде успешна рецепта в този случай, защото никой не може да контролира кучето, когато е само. Опитай с повече разходки, за нейната възраст - колкото може повече, един вид, като се уморява да не и остава време да мисли за простотии, макар че да изискваш такова нещо на този етап си е луда работа.
Сутрешната разходка е по-добре да е по-голяма, защото цяла нощ е спала и готова за подвизи. Но пусто време все не стига, пък ставането рано поне на мен не ми е силна страна.

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 March 2008 - 08:39 PM
Чакам да се здобие с хамут и почваме всеки ден тренировки да дърпа /с колело/, за впрагя да се понаучи малко. Мисля, че ще и се отрази добре и ще я изморява :blink: .. за жалост просто в Б-я е много трудно да се здобиеш с хамут.
Публикувано: 05 March 2008 - 08:44 PM

JulyVell Siberians