Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#201 Потребителят е офлайн   Аби Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 March 2008 - 01:28 PM

благодаря ви за съветите Аби не е лошо куче но с това хапане може да те побърка.иначе вече изпълнява командите на място и седни научи ги за ден два но при легни и аз виждам трудности започва да сяда после тръгва кум мятото си и се обърква явно ще трябва да сменя командата не прави много бели по цял ден стои самичка и има само проблем с ходенето по нужда на вън не иска а като се приберем  си свършва работата и не смея да я удрям защото изглежда е страхлива без да съм я бил само като започна да и викам и свива ушите чуди се къде да се навре а съм я удрял само веднъж в момента когато пишкаше тогава направо полудя от старах и сега не смея да я ударя

#202 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 04:46 PM

ако не ги тренираш командите всеки ден след 2 месеца няма да ги изпълнява а като стане на 6 7 вече няма и да те слуша :) затова ако питаш мене научи го на основните като някоя забранителна команда командата ела и стой и наблегни на тях а ако можеш да отделяш по няколко часа на ден за нея може да я тренираш и на другите команди ;) и не я карай да си мисли че като я извикаш ще и сложиш повода и ще я пребереш защото няма да идва

#203 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 05:52 PM

най-доброто е пусни и не, върши прекрасна работа  ;)

#204 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 06:06 PM

Това с телевизора или радиото е нещо много полезно, от както го прочетох тук, и започнах да го прилагам, както оставя в нас така го намирам, тя се разполага из целия апартамент, затворени врати не търпи, сама си ги отваря, жалко, че се научи, мислех, че няма да и дойде на акъла, ама на кучето умно  ;D но винаги преди да я оставя сама я разхождам поне 2 часа, а тия разходки как ми се отразиха на фигурата, мммм много съм доволна  ;D отклоних се май от темата  :P
User's Signature

Качена снимка
ИМАМ БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА НА МАДОНААА

#205 Потребителят е офлайн   Ети Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 09:27 AM

Не сме обучавали нашата Бети при специалист,защото ни казваха отвсякъде,че е безсмислено.Може би е грешка от наша страна.Кучето е невероятно енергично и иска да му се обръща внимание.Ако стопанинът е прекалено зает, то привлича вниманието му с бели. Нас ни спасява големият двор и честите излети в планината.Иначе кучето е много умно и от малко прекрасно разбира кое е забранено и кое не. Проблемът е да го накараш да спазва правилата.

#206 Потребителят е офлайн   Аби Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2008 - 09:37 AM

не съм сигурен но май и при мен проблема е такъв по цял ден ме няма и тя седи в апартамента сама иначе имам чуството че различава кое е лошо и кое добро но като и се карам ме гледа и пшка на пътеката

#207 Потребителят е офлайн   Аби Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2008 - 12:07 PM

здравейте командите седни,лягаи и място ги разбира и изпълнва но как да я нау4а на стои не мога да и обесня че като кайа седни и после стой трябва да стои седнала  сяда и веднага след като и дам награда става и трябва пак да и кажа седни и така

#208 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 01:16 PM

моето хъски я изпълнява за сега (на 9 месеца сме) аз ще ти кажа как съм я научил.Първо обучението на тази команда започна в нас, казвам и да седне след което и повтарям командата стой непрекъсното като едновремено с тва правя две крачки назад,ако не е мръдне от мястото си и давам награда но ако земе че стане докато се отдалечавам я връщам на същото място и пак започвам отначало като ако го изпълни следващия път правя повече крачки назад.След това се отдалечавах и се скривах зад някоя стена и пак ако не изпълни я връщам на същото място и пак отначало.Също е хубаво докато се отдалечаваш с крачки след като си се отдалечавала с лице към нея да го направиш и с гръб към нея. Като се научи излизате навън и прилагате командата на все по голямо разтояние като този път ако ще даваш лакомство за да не ходиш до нея може да приложиш команда с която тя да дойде при тебе примерно аз и казвам "айде" и така.Също не трябва да и даваш лакомство всеки път.... и командата ако не се тренира често след няколко дена няма да я изпълнява аз бях заминал за 1 седмица и като се върнах ми трябваха 2 седмици някаде за да влезе в час. Успех :)

#209 Потребителят е офлайн   roop Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2008 - 02:51 PM

Здравейте.
Арис го научих да сяда и ляга но немога да го науча на командата ела тук.Някой ако може да каже някакъв метод с който да го науча ще съм му благодарен.

#210 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2008 - 10:45 PM

казваш и ела и даваш наградка като дойде 1во на по малки разтояния после на все по големи и не винаги даваш лакомство ;) ако играе с друго куче или кучета много трудно ще дойде а ако знайш че няма да дойде по хубаво не я викай

#211 Потребителят е офлайн   nikian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2008 - 07:39 PM

И ние имаме проблем с командата ЕЛА ТУК ако някой може да даде сьвет ще бьда много благодарна .Иначе командите седни и легни ги изпьлнява без проблем . :sos:
User's Signature

Качена снимка

#212 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2008 - 07:55 PM

ами съвет са ти дали -лакомства

http://dog.bg/forum/...opic,785.0.html

#213 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2008 - 09:42 PM

Цитат

И ние имаме проблем с командата ЕЛА ТУК ако някой може да даде сьвет ще бьда много благодарна .Иначе командите седни и легни ги изпьлнява без проблем . :sos:

е нали написах как...:) по различно мнение едвали ще чуеш говорено е по тези въпроси много потърси във форума

#214 Потребителят е офлайн   nikian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2008 - 08:50 PM

yay_plam
не деистват пробвах но идва лапа лакомството и бяга
User's Signature

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 08:55 PM

Еми като дойде я хвани или я накарай да седне. Аз така правя, бъди хитрата, ако понечи да го лапне го дърпаш и така..

#216 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 11:35 PM

забий му един в кофата :)(базикам се) незнам на мен ми помага това че имам дебел глас и като и се развикам тя направо ляга :) може да не я удряш удари някаде близо до нея земята или някои мебел или нещо подобно:) да разбере че ти си над нея и тя трябва да те слуша да се страхува от тебе но не много до толкова да знае че като и кажеш нещо трябва да те слуша

#217 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 March 2008 - 04:38 PM

Мойта Райа е на 2 месеца и не спира да хапе!!! Вече имам 3 разпорени пръста  :'( :'( :'(
Опитвах това; като започне да ме хапе да и бутна играчка в устата, но като се изправя и тръгна краката ми са и по- интересни. А думата "Не!", не винаги действа. Изобщо от никой няма респект  :( А би трябвало поне мен малко да ме зачита, защото съм с нея почти по цял ден... Като започна да се карам се прави, че не ме чува. Следващия път ще пробвам с твоя метод; Petyo.

#218 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 11:59 PM

Като и блъснеш един в кофата ли ;D
User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#219 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 02:10 AM

Цитат

Мойта Райа е на 2 месеца и не спира да хапе!!! Вече имам 3 разпорени пръста  :'( :'( :'(
Опитвах това; като започне да ме хапе да и бутна играчка в устата, но като се изправя и тръгна краката ми са и по- интересни. А думата "Не!", не винаги действа. Изобщо от никой няма респект  :( А би трябвало поне мен малко да ме зачита, защото съм с нея почти по цял ден... Като започна да се карам се прави, че не ме чува. Следващия път ще пробвам с твоя метод; Petyo.

сега като се замисля и моята като малка хапеше после като смени зъбките спря :)

#220 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 March 2008 - 11:35 AM

По- бързо да ги сменя, че всичко ме боли от нея, и нямам един читав пръст  :rolleyes:

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни