Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#401 Потребителят е офлайн   Nihilum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 July 2008 - 02:51 PM

хъски някакви идеи как да науча Амбър да не зима храна от непознати и да не пипа всичко което види по улиците и да го яде :( :( това е ужаснно !!!  :huh: :huh: :huh: :huh:
User's Signature

Кучето е най-добрият приятел на човека. А човека ДАЛИ е най-добрия на кучето ???

#402 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2008 - 10:28 PM

За първото, честно казано никога не съм се тормозила и не съм си го поставяла за цел.
За второто на сто процента не съм го постигнала. Ако са пред очите ми не взимат нищо от земята, но зад гърба ми.... правилото не важи явно.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#403 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 03:41 AM

Цитат

За първото, честно казано никога не съм се тормозила и не съм си го поставяла за цел.
За второто на сто процента не съм го постигнала. Ако са пред очите ми не взимат нищо от земята, но зад гърба ми.... правилото не важи явно.

За моето хъски уж добре възпитано въжи същото правило:) . Хъскипалуър пробах метода с котето да го гледаме и да я успокоявам обаче няма ефект  :rolleyes: види ли коте полудява....

#404 Потребителят е офлайн   zarkooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 05:26 AM

добре ми за вас каква вазраст не е бебе кажете ми тогава на колко трябва да стане тара че да я изкарам наванка куче се гледа на ванка това е просто разберете го ватре то се мъчи много повече тей че след третата ваксина го изкарвам

#405 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 11:28 AM

Аз да ви се оплача.От 2-3 дни Макс въобще не ме слуша навън,вероятно му мина страха.Преди като викнех идваше веднага,а сега мине ли човек или куче тръгва след тях и все едно ме няма :'(.Винаги нося лакомства с мен да го прелъгвам ама той хапва и изчезва.А да не говорим,че всеки боклук е наш  :(.Май ще трябва да се примиря с нрава на породата и за съжаления ще трябва да го разхождам на каишка  :( :( :(,а така ми се щеше да свикне да слуша без нея.Ама като гледм по форума за изгубени кучета всяко 5-то е хъски явно това си им е в кръвта!!!
User's Signature

Качена снимка

#406 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 11:22 PM

Цитат

добре ми за вас каква вазраст не е бебе кажете ми тогава на колко трябва да стане тара че да я изкарам наванка куче се гледа на ванка това е просто разберете го ватре то се мъчи много повече тей че след третата ваксина го изкарвам
Кучето няма да се мъчи вътре, ако са му усигорени достатъчно разходки. И какво му е по-добре в двора. Цял ден вързано за една верига, и то куче на 3,5 месеца :huh: . Стои завързано и не прави нищо. Много му е добре! Може хората да ме упрекнат, но ще го кажа: Ти не си за куче. :huh:
User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#407 Потребителят е офлайн   zarkooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 05:09 AM

кой ви каза че ще е варзано то ще си ходи свободно из двора а пак вечер ще го заварзвам само и то ще го заварзвам на една далга тел тей че пак ще може да си тича и да си се разкарва тей че кой каквото иска да ми говори кучето е за да се гледа наванка и затова и мойто ще е наванка

#408 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 11:02 AM

;D ;D Ако не е обезопасено не го дръж навън, тоест ако няма голяма ограда която тя не може да прескочи или някои друго куче или някои да влезе и да я открадне :) Ако тези две неща не са осигурени те чакаме в темата Изгубени/Намерени и Разгонване/Заплождане...(дано никога не разбереш защо точно тези две теми) :) И естествено че ще е 50 пъти по добре да си гледаш кучето в двора , но все пак не всички имаме къщи :). А и междудругото хубава градина ли имате на двора ?:) ( очаквай да я прекопае )

#409 Потребителят е офлайн   Nihilum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 11:25 AM

зарко виж са какво ще ти кажа аз като си взимах куче имах доста упреци но успях малко от малко да ги възприема и да започна да ги прилагам ... Поне от моя гледна точка моето кученце е доста добре гледано и поддържано не изключвам въргалянето в локви и мърлянето в каквото и да било но това да си вземеш куче и да попиташ кога да го извеждаш и да попиташ кви ваксини и какво да му се прави е чисто мъчение за кучето ... Самото куче от майката има някакъв имунитет който започва да отслабва междъ 44 - 46 дни и точно на 45ия ден когато е на 50 % от фазата си се вкарва ваксина и кучето получава имунитет . ако е по рано кучето си има имунитета и вируса който му се дава няма да му подейства и кучето няма да изгради защити срещу него и 3тото което ако мене питаш ти преди да вземеш куче трябваше да почетеш и да се поинтересуваш !!! Аз преди да взема Амбър задавах доста въпроси тук и след като я взех разбрах че НИЩО ама НИЩО незнам ... ! но все пак човек се учи докато е жив . Надявам се, че ще промениш мнението си и че ще отидеш да попиташ някой как се гледа куче защотот на този етап неставаш за стопанин и само мъчиш животинката . Ако оставих кучето навън ГАРАНЦИЯ ДАВАМ че нямада те остави да заспиш от скимтене ... А итова имай го в предвид  НЕ Е КУЧЕ ПАЗАШЧ И НЕ Е КУЧЕ ЗА ОВЦЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
User's Signature

Кучето е най-добрият приятел на човека. А човека ДАЛИ е най-добрия на кучето ???

#410 Потребителят е офлайн   Nihilum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 11:27 AM

АА и още нещо ... Няма по хубаво от това сутрин в 6 : 00 да те сабудят с целуфки и хапане по носа имай го в предвид !  :'( :'( :'(
User's Signature

#411 Потребителят е офлайн   zarkooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 06:15 PM

значи какво да си го гледам при мен вътре никога да не го изкарвам наванка,а пак относно това как го взех стана супер спонтанно-една вечер видях един човек с хаски и се разприказвахме и му викам и аз искам да си взема хаски и той ми вика ми че ела до нас аз имам малки на 25 дена и аз взех един приятел с мен който разбира от кучета нали да ми каже дали кучето е хубаво той го одобри и изчаках го да стане на 43 дена и на 45-я ден му бихме ваксината

#412 Потребителят е офлайн   zarkooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 06:19 PM

а пък и не може всеки да си гледа хъскито у тях ватре поне 50 процента си ги гледам наванка тей че не виждам проблем да е наванка

#413 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 06:20 PM

Кой говори да не го изкарваш  :huh: С достатъчно разходки на кучето ще му е комфортно. Цял ден в двора, без да играе с други кучета и стопанина си, незнам кое му е по "добре"-то..
User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#414 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 08:36 PM

Цитат

а пък и не може всеки да си гледа хъскито у тях ватре поне 50 процента си ги гледам наванка тей че не виждам проблем да е наванка

Неразбрах това което написах по горе дали ще го осигуриш на кучо

#415 Потребителят е офлайн   zarkooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 08:59 PM

еми да то през деня ванка само няма да остане баба дядо майка брата те по цял ден с на двора самичко няма да остане пък и аз като се варна от работа ще си го разкарвам и само вечер като си лягам ще го заварзвам на една дълга тел не за друго ами защото ако не го вържа ще иде отпред на двора и може някой да го вземе

#416 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2008 - 05:36 AM

Имам въпрос, нарочно ли правиш тия тъпи правописни грешки с цел затрудняване четеното или просто не знаеш български?
На хъскито ще му е много добре на 40 градуса през лятото на двора, да знаеш  ;D
Пък и още нещо - щом така или иначе ще си правиш каквото знаеш, без да се вслушаш в съветите на хора, които със сигурност имат поне малко повече опит от теб, защо си направи труда да задаваш въпроси, при това написани на някакъв много интересен и неразбираем език?
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#417 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 16 July 2008 - 07:55 AM

По принцип няма нищо лошо кучето да е на двора АКО двора е обезопасен, ако бебето не е по цял ден без грам наблюдение и внимание,ако има сянка,винаги пълна паничка с вода и къщичка.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#418 Потребителят е офлайн   Snoweyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2008 - 03:59 PM

Хора,проблем!Мойта гад побесня,от около седмица някаде напълно пощуря,сутрин лае по всеки(мен,майка ми,баща ми),взе да ни хапе по ръцете,всъщност не е само сутрин ами взе доста често да го прави това за това се попритесних.Не е гладна,водя я на разходка,играя си с нея,има си играчки,кокали за дъвчене,дървенца разни,нз кво и липсва и защо го прави.Преди си беше спокойна от известно време взе да ги прави тия неща.На някой случвало ли му се е,какво да правя?(На година и 1 месец сме)?  :huh: :huh: :huh:

#419 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 July 2008 - 07:26 PM

Относно двора, от личен опит мога да Ви кажа, че кучето само ще предпочете да е на вън, ако има възможност. Бък зимата, като стана на 5-6 месеца и неможем да го вкараме вътре. На двора му е интересно, минават котки, таралежи, бяга и се разхожда. Не мога да разжера защо щом човека си има двор трябва да затваря животинчето в стая. Те сибирците ни не са глупави, зимата искат на вън, лятото като усетят, че вътре на климатика е по-хладно и се прибират, но не за много дълго. Друго си е да си тича на двора (но нашият двор е доста голям де).
User's Signature

Качена снимка

#420 Потребителят е офлайн   Kaspian Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 July 2008 - 09:17 PM

Тоя zarkooo си е взел куче между другото,мисля си аз.Задава едни и същи въпроси,на които получава отговори,и после пак и пак глупав ВЪПРОС!Един съвет от мене отдели 1-2 часа от времето си,почети малко от форума или използва ТЪРСАЧКАТА и ще ти бъде малко по лесно.И ако не е проблем да споделиш с каква цел си взел хъски?

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни