Трудният характер и обучение на сибирското хъски
Публикувано: 17 July 2008 - 05:08 AM
Публикувано: 17 July 2008 - 08:47 AM
Цитат
:huh: :-
Извинявай, обаче тук има доста опитни развъдчици, а също и стопани на хъскита.Бъди сигурен ,че знаят много повече от теб.Лекарите и книгите са точно за това, когато не знаеш нещо, питаш тях.
Поне осигури сянка на кучето и достъп до вода, ако го държиш цял ден на двора в жегите.
Публикувано: 17 July 2008 - 08:55 AM
Публикувано: 17 July 2008 - 11:56 AM
Цитат
Никой не ти е казал че в апартамент е по-добре от двор! Естествено че на двор е много по-добре ! НО за да гледаш кучето си на двор трябва да си осигурил необходимите условия за това ! Сянка и колибка също така и вода ! А относно самия двор той не трябва да позволява на други кучета да влизат вътре ,както и твоето да не може да излиза навън ,демек ограда която да не може да се прескача ! В двора не трябва да влизат и излизат постояно хора....! Хубаво и да знаеш съседите ти какви са за да не го отровят...! Тези неща които ти казвам не за измислици , ако мислиш че в някое от тези неща няма логика и не ти трябва го посочи за да ти обясня какво ще стане ако не е изпълнено . А ако всичко ти е ясно нека ти и другите да престант да коментират едно и също 3 дена :)
Публикувано: 17 July 2008 - 04:42 PM
Цитат
:drugarche: :palec:
Има си ГОВОРИЛНЯ!!!
А лично за zarkooo - ВСЯКАКВИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ХЪСКИТА!

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 17 July 2008 - 04:52 PM
Публикувано: 17 July 2008 - 06:47 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 17 July 2008 - 06:54 PM
Цитат
Мдаам тея другите, да, много сме зле! Особено, като става дума за добро гледане на кучета.
Също така можеш "да вземеш под въпрос" (каквото и да значи тоя израз) това, че няма порода кучета на света, които да обичат да им е студено и да искат студ. Това просто го забрави. Това, че хъскито е северна порода не означава, че обича да студува, просто по природа е пригодено да издържа на студа повече от други породи кучета. И намери най-накрая къде ти се намира на клавиатурата буквата Ъ и пиши по-нормално. ползвай запетайки и точки, че нищо не ти се разбира на моменти.

JulyVell Siberians
Публикувано: 20 July 2008 - 11:35 AM
Някой може ли да ме посъветва нещо? При положение че когато дърпа силно,аз му казвам Не дърпай,но той пак си продължава... :-
Публикувано: 20 July 2008 - 12:39 PM
За проблема, мога да ви препоръчам душач тип алпийско въже! Другите нашийници не са подходящи, защото накъсват много лошо козината на кучо, а не искаме това ;)
http://dog.bg/forum/index.php/topic,2438.m...5.html#msg98095
http://dog.bg/forum/index.php/topic,10948.....html#msg320117
Можеш да видиш какво представлява :blink: Не са скъпи, но са доста удобни и полезни в таквиа случаи ;)

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 27 July 2008 - 08:51 PM
Пиша вече, защото съм отчаян. С Фара имаме много сериозен проблем. Не знаех къде точно е по-добре да пиша, дали в темата: "С какво храните хъскито си?" или тук, но в крайна сметка реших, че моят въпрос по скоро се отнася към възпитанието и обучението на моята Фаричка.
Проблемът ни е следният: Когато сме на разходка и съм я пуснал от каишка, тя обича да си похапва всякакви неща, които може да намери по земята, като изгнили круши, ябълки, кокалчета и най-лошото според мен: човешки изпражнения. Докато сме на каишка и се разхождаме нямам никакви проблеми. Само да видя, че лапа нещо и извикам "НЕ" или "ПЛЮЙ" и тя веднага го изплюва. Както казах проблемът ни е само, докато сме без каишка и си играем с другите кучета.
Днес четери хъскита се бяха омазали ама така ужасно, че не можеха да се доближат на десетина метра. Аз успях да хвана Фари и реших, че трябва да я накажа и да и покажа, че е сгрешила. Заведох я при акото, хванах я за кожата на врата и и натупих муцуната. Ударих я и няколко пъти с повода по дупето. Тя веднага се предаде и вирна крачета. Пуснах я и тя продължи да си играе с другите калпазани. (Тази случка не се разиграва за първи път!) След около 15 мин тя реши, че пак ще отиде там, за да похапне сладко сладко. Разбира се този път не можах да я хвана, дори не можах да я извикам при мен, примамвайки я с кучешка бисквитка. Тя много добре разбираше, че е сгрешила, но реши да ми право напук и се наложи да я гоня около цял блок. Разбира се всичко беше безрезултатно. Знаех, че тя щеше да се върне при мен, когато тя реши и когато ми се отсърди. Преместихме се с другите кучета и след 10-на минути дотърча и тя при нас. След няколко опита да я повикам, тя дойде при мен и дадох наградка, но реших, че няма смисъл да и се карам или да я наказвам, след като, тя едва ли би разбрала, за какво и се карам.
Аз смятам, че кучетата, трябва да се наказват непосредствено след като направят белята, за да разберат за какво им се караш.
Не знам, вече съм абсолютно объркан и се чудя какво да направя и как да я отуча, да яде каквото си поиска от земята. В смисъл да яде, но поне като и кажа "ПЛЮЙ" или "НЕ", да го пуска... Къде греша?!?!?
Публикувано: 27 July 2008 - 09:47 PM
А това, което си направил е просто ужасно безсмислено
Цитат
Можеш ли да обясниш, как се тълкува акта на натопяване на муцуната в лайно?
В същност каква е целта на това действие, какво се постига по този начин?
За кучетата това са невероятно примамливи неща, които ти никога не даваш в паница...
Винаги ще го прави зад гърба ти, винаги когато може. С тлкова кучета и години зад гърба си с тях, това е нещото, което не мога да контролирам на 100 процента.
Иначе можеш да се караш, мошеж да крещиш, да се търкаляш по земята, да си скубеш косата... пак ще го изяде. Колкото и да ти е неприятно. Можеш да я следиш непрекъснато, и когато намери "щастие" да не и позволиш да го хапне, ако си далече, можеш да хвърлиш каишката по нея, за да се стресне и отдръпне. После, обаче ако може ще се върне да го довърши... ако се разсейваш. Това е, свиквай :Бляк!:

JulyVell Siberians
Публикувано: 28 July 2008 - 09:39 AM
Това не са екологично чисти продукти :- не знаеш кой какво си носи :Бляк!:

JulyVell Siberians
Публикувано: 31 July 2008 - 11:12 AM
Искам отново да помоля за съвет. В последните два дни, Фара не спира да чурее вкъщи и всеки път като се прибера от работа, заварвам къщата в плачевно състояние. Не знам как да реагирам в тази ситуация и как да подходя към нейното възпитание.
Пращам ви няколко снимки, за да видите за какво иде реч.
Ситуацията почна да се повтаря. Този проблем го имахме в самото начало, когато я взех. Всяка вечер трябваше да отделям по няколко часа, за да оправям щети.
Пробвахме всичко:
- наморник - не помогна, това което не можеше да яде със зъби просто го драскаше. След като поотрасна, се научи по някакъв начин да си сваля наморника и в крайна сметка го изяде и вече нямаме наморник
- заключване в коридора и банята - ефекта беше също краткотраен, след като на третия ден се научи да си отваря сама вратите. А и като е затворена в прекалено тясно място, драска по вратите и вие
- накрая взех специален спрей, който държи кучетата надалеч. Напръсках диваните и столовете вкъщи и сякаш проблема, с разрухата всеки ден, беше отминал. Не правеше, кой знае какви бели, освен да докопа, някой чехъл или обувка или да надроби някоя ролка тоалетна хартия.
В продължение на месец и половина ситуацията вкъщи се беше успокоила до онзи ден. Пак пробвах със спрей, но ефекта беше нулев.
Кажете какво да правя? Да я заклюявам в клетка ми се струва малко жестоко, въпреки че в една книжка, която четох за възпитанието на хъскитата пишеше, че е подходящ метод, за да си запазя къщата цяла.
Публикувано: 31 July 2008 - 01:47 PM

Of all the things I've lost
I miss my mind the most
Публикувано: 31 July 2008 - 02:01 PM
theokal предполагам,че и оставяте играчки но все пак да си кажа помагат + кожените кокали.Когато кучетата са в нас и ги оставям сами достъпа е минимален ( коридор и кухня ) А за клетката, все пак е някакво решение но за не повече от 2- 3ч.
Публикувано: 31 July 2008 - 02:13 PM
Публикувано: 31 July 2008 - 02:41 PM
Така ме изпраща за работа всеки ден,след което се качва на горната площадка да си поспи докато се прибера ;DТя си има площадка за всичко.Най-горната е за спане-там има играчки,купичка с вода и т.н.,на по-долната... ми нея я ползва за тоалетна понякога ;D,а още по-долната е за да ни посреща и изпраща...
Та така се шири нашата Хели ;D
Хели изпраща мама Тони на работа като едно добро и послушно кученце :wub: