Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#441 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 July 2008 - 02:59 PM

е това е да й завиди човек
:wub:
много сте готини на тази снимка
пупупу :P

каква е мекичка и чистичка
Анук може да изглежда така ако я къпя на две седмици :rolleyes:

не се ли овъргаля хубаво в пархоляка значи не е била навън  :-

#442 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 July 2008 - 03:20 PM

Цитат

А как до процедирам в тази ситуация? Има ли смисъл да и се карам или да я наказвам след като се прибера вкъщи. По едно време ядеше як пердах след като се прибера от работа, но ползата беше никаква. Аз по принцип я наказвам само ако съм я хванал в момента на белята и на "местопрестъплението", защото смятам, че иначе не би разбрала, защо я наказвам.

Добре дошли в отбора!  ;)
Наказанието след прибиране у дома няма да ти помогне. Аз съм убедена, че кучетата добре знаят кога са направили беля, виждам го в погледите им, виждам го в начина, по който ме посрещат, в езика на тялото - те очакват да им се скарам, когато има нещо направено... което не е редно да се прави. Не удряй кучето, но
не пропускай да я смъмриш кратко и ясно пред вещите, които е разхвърлила, гризала и опустошила. Всеки гледал хъски у дома е минал по този път. Когато остават сами едни кучета "безчинстват" повече други по-малко.
Това, което съм правила аз е ограничаване на полето на достъп до вещи за унищожение. Винаги са имали на разположение стая и коридор, където да стават погроми, не че са били позволени.. Понеже отдавна гледам повебе на брой кучета, при нас бели няма, или са нещо инцидентно, защото никой не остава сам самичък  ;D Клетка ползвам за кучета бебета за по няколко часа. Но има големи клетки, искам да кажа МНОГО големи кретки, където едно куче може да стои и по-дълго. Има кучета "Худини" , които успяват да се справят и с клетките и само заключен катинар може да им се опре. Познавам такива бедствия. нещата обикновенно отшумяват, но на дадения момент изглеждат "цяла вечност" и отчайващо без край.
Не бих посъветвала да се заключва куче в баня. Поне за мен е неприемливо. Не съм използвала и намордници, знам че се научават да ги свалят. Всички кучета правят бели, не са само хъскитата, но те, като по емоционални може да си развихрят повечко въображението.
Ако кучето отваря врати, значи те просто трялбва да се заключват. Тогава започва тяхното гризане. Тогава можете да заковете ламарини с профила на вратата(обикновенно след като вратата от долу вече я няма) Различните кучета правят различни изобретения, и собствениците им също.
Имам познати, които в апартамента си имат заграждения, (които се сгъват и прибират) те са метални, тип клетка без покрив. (жилището им е голямо и удобно за това) Изобретенията им се състоят в това, че имат в къщи камери и могат да следят, какво се случва в къщи докато ги няма от компютрите си на работа. Ако видят, че положението някъде излиза от контрол, звънят си по телефона в къщи и запозват да говорят по тел. секретар.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#443 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2008 - 03:21 PM

Ох, какво е добричкоооо  :wub:
Като мацинка  ;)
Качена снимка
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#444 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2008 - 03:39 PM

Цитат

... Аз съм убедена, че кучетата добре знаят кога са направили беля, виждам го в погледите им, виждам го в начина, по който ме посрещат, в езика на тялото - те очакват да им се скарам, когато има нещо направено...

Абсолютно правилно :samodovolen:Ще дам един пример от днес.Аз всеки ден се прибирам в обедната почивка да видя как е Хели и да направим една кратка разходка,за да си свърши работата ;DДнес се прибирам,хапнах малко и отидох в спалнята да си сложа удобни дрехи за разходка.Излизам от стаята-тук Хели,там Хели-няма я.Обиколих цялата къща и всички нейни скривалища-пак я няма :oВикам я да дойде-от никаде не идва и аз вече :rolleyes:А няма откъде да излезе...Кога отивам в едната стая пак да търся какво да видя-ЛОКВИЧКА :angry:Поглеждам зад дивана-Хели се скрила там със свити уши и ме гледа уплашено.Изяде 1-2 шамарчета по муцунката и й се скарах.Тя послушно седна и започна да ми дава лапички(това е нейния начин да се подмаже) и ми стана толкова жалничко ;DС този мил поглед....Но ето едно доказателство как знар,че е направила беля и как знае,че следва каране :PХитруши големи са...

Цитат

Имам познати, които в апартамента си имат заграждения, (които се сгъват и прибират) те са метални, тип клетка без покрив. (жилището им е голямо и удобно за това) Изобретенията им се състоят в това, че имат в къщи камери и могат да следят, какво се случва в къщи докато ги няма от компютрите си на работа. Ако видят, че положението някъде излиза от контрол, звънят си по телефона в къщи и запозват да говорят по тел. секретар.

Това е върха просто,нямам думи :P ;D ;)
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#445 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 31 July 2008 - 04:54 PM

Видяла съм се в чудо с мойта зверкиня напоследък. Минахме през няколко етапа на оставяне сама и накрая общо взето нямаше проблеми -в новото жилище за 7 месеца не направи нито една беля, никой не и чу гласа (освен, когато беше разгонена, но то не се брои).
Сега, за мой ужас, навлязохме в нов етап. От 3 месеца съм в болнични и по цял ден се мотая вкъщи. Когато излизам е някъде наблизо и за малко, та си я взимах с мен -хем разходка, хем компания. Постепенно отвикна да остава сама, а от няколко дни започва да вие дори, когато вляза в тоалетната. И това при положение, че не е сама -детето и мъжа ми също са си у дома, просто не вижда къде съм аз. Да не говорим какво става, когато изляза без нея. :o Сякаш загубих правото си да излизам сама -без значение колко народ е до нея, тя вие, разхвърля (а ако някой и се скара -ръмжи), дори ужасното "наказателно препикаване" на нещо мое -я дреха, я чехли (няма нужда да споменавам, че локви у дома не е имало от повече от 3 години). А когато се прибера съм "наказана" -никакво посрещане, никакво скачане и тичане, каквито се полагат на всеки друг излязъл на някъде -за мен само цупене и избягване.
Направо ме втриса, като се сетя, че след месец и половина, живот и здраве, ще изчезна за 7-8 дни, а когато се върна, ще нося едно пищящо и обсебващо вниманието на нейната "мама" вързопче... Каквато е ревнива, не ми се мисли как ще го преживее...
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#446 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2008 - 05:24 PM

Илит
ако не се бъркам някъде бях чела
за подобно поведение на кучетата ако жената е бременна  :rolleyes:

ама немога да се сетя къде го четах

ще се пробвам да го намеря

#447 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 31 July 2008 - 06:10 PM

Как е разбрала гадта, че съм бременна :o
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#448 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2008 - 06:23 PM

Да и на мен ми е много интересно това :oДано Anuk го намери
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#449 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2008 - 07:28 PM

Цитат

.....
Направо ме втриса, като се сетя, че след месец и половина, живот и здраве, ще изчезна за 7-8 дни, а когато се върна, ще нося едно пищящо и обсебващо вниманието на нейната "мама" вързопче... Каквато е ревнива, не ми се мисли как ще го преживее...

И ние сме в същото положение, направо не знам какво ни чака.

Лара също е в разрушителен период сега, просто е подивяла. Сума ти време си седя кротко и изведнъж откачи. Оня ден беше си отворила гардероба, яла врзки на обувки (добре че само това) .... От няколко дни я оставям на балкона, не знам какво прави там, вие ли, спи ли, никой до момента не е идвал да ни арестува за измъчване на животни, щото и това очаквам, ако почне да вие например. Единствения начин е да има сигурно място, където да се изолира .. уви тази екстра е рядкост.
Другото, което спомена Huskypower е да си има компания от друго/други кучета ... обаче това трябваше да го измисля по-рано .... Така, че помислете за второ куче :)
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#450 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2008 - 08:28 AM

за съжаление не успях да го намеря
но беше свързано с това, че кучето усеща хормоналният дисбаланс

Не знам дали е истина, то по мрежата на какво ли не може да попаднеш
(понеже и ние плануваме да се множим и плодим  :blink: и се ровя за разни инфота
и така ми беше попаднало това нещо)

#451 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 01 August 2008 - 08:45 AM

Като се замисли човек, май не е толкова невъзможно -щом надушват страха, какво пречи да надушат и буря от хормони, каквато е бременността.
Husky Lara, мислила съм за второ куче, но не смея точно сега -един господ знае как ще се развият нещата и дали ще имам време и нерви за още едно "дете"... Още повече, че не съм убедена, че ще помогне. Зита наистина е ревнива -играе си с някое куче седмици наред, но ако реша да го погаля, то горкото установява, че тя има големи и остри зъби. И, разбира се, прави го с пълното съзнание, че после ще и се скарам и веднага щом приключи с конкуренцията идва със свити уши, готова да си изтърпи наказанието.
Не искам да взимам някой парий, когото няма да посмея да погаля заради нея.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#452 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 02:33 PM

Цитат

Ох, какво е добричкоооо  :wub:
Като мацинка  ;)
Качена снимка
Не знам да ли е като мацинка, но моя като ме погледне с този поглед значи е намислил нещо...
Понеже е злояд ли или не знам защо , но никога не е харесвал акита, нито човешки нито някакви други... забелязал съм от приятелите му , че харесват конските повече от кравешките :rolleyes: Неговия проблем е... всъшност проблема е мой - много обича да се омаже с мъша... много е гадно!
Хубавото е в цялата работа, че това е една от двете му бели. Другата е да ми избяга. Прави го средно два пъти месечно и по-често когато има разгонени женски.... рекорда му е 4пъти за една седмица началото на януари... беше ад, защото изчезваше за цяла нощ и го намирах сутринта в друг квартал- Младост1, а аз съм в Младост2. Дори едни жени ме заплашиха, че ако го видят още веднъж в квартала им, ще го хванат и няма да ми го върнат вече... Оказа се , че разгонената при която е ходил по цяла нощ е била във "вторичните суровини" между двата квартала. Те са с плътна висока ограда и не е имало как да го открия там. Случайно разбрах , че ги е навестявал от пазача и то много след като спря да изчезва.... иначе, от време на време изчезва за по два-три часа , за да провери какво става из квартала. Това се случва разбира се , когато имам най много работа! През другото време е послушен, следи ме по време на разходка, в къщи никога не прави бели, а има достъп на всякъде и до всичко..
Понеже не съм имал куче , се обучавахме и двамата в движение, но никога не съм го бил. Карал съм му се, первал съм го с показалец през носа като малък и веднъж го замерих и уцелих с повода , защото не искаше да дойде да го хвана. От тогава, ако нещо се е заиграл или ми прави на инат и не иска да се прибира, като хвърля повода или нещо друго по него, със съответната интонация в гласа, веднага свива ушите и идва при мен. Какво да го правя, от разходките такива каквито са не искам да го лиша, знам че се чувста щастлив с тях, няма да го водя на повод постоянно , както повечето от неговите събратя по порода.
User's Signature

Качена снимка

#453 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 02 August 2008 - 07:29 PM

Според мен подобни "разходки" са най-малкото безотговорни и опасни. Ако кучката ми се скрие от очите ми (също се разхожда без повод, но на подходящо място-полянка - и под постоянен контрол) веднага я викам при мен. Ако се забави (а тя е хъски, случва се да се направи на ударена) ми побелява косата и се втурвам да си я прибера.
А да изчезва за цяла нощ и аз да го считам за нормално... Пази Боже!
Преди малко четох за прегазено хъски... Как мислиш, ако беше на повод, щеше ли да си отиде така нелепо?!?
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#454 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 08:20 PM

Не съм казал че е правилно- напротив, но не виждам друг начин. Макс е на 5години и сме така вече 4. Когато ми избяга , го намирам за отрицателно време. Никога не съм го пускал да се разхожда сам. Нощите в които не е спал в къщи и аз не съм спал - на два часа обиколка на квартала.
User's Signature

Качена снимка

#455 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 09:12 PM

П.п Всъшност има начин да го озаптя - кастрацията, но жените в къщата и дума не дават да се обели по въпроса. Даже съм се заричал да го направя при следващото му бягство, но се му се разминава....
User's Signature

Качена снимка

#456 Потребителят е офлайн   ir4eto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 06:58 AM

здравейте , имам хъски на 45 дни и много се притеснявам защото постоянно ме хапе и лае със злоба -дали е защото му се играе или е нещо друго  ? :(

#457 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 August 2008 - 07:07 AM

Всички хапат като малки  :rolleyes: И аз си мислех, че съм взела звяр когато Райа беше бебе, но с каране, а и с възрастта тя спря да хапе. Сега бебето си чеше зъбките, които растат  :blink: Приготви му играчки, които да са му под ръка когато му се прииска да хапе. А иначе се въоръжи с адски много нерви и търпение  :blink: Ще са ти нужни!!! ;)
А за лаенето сам трябва да разбереш защо е така и какво го предизвиква. Моята дивачка не се обаждаше като малка. И сега почти не и се чува гласа. Само когато и се ака или пиш. се обажда и много рядко вие на опеделени песни  ;D

#458 Потребителят е офлайн   ir4eto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 07:52 AM

благодаря ти - а грешка ли ще е ако му казвам "не"  и го ударя леко за да се усети че не трябва да прави така  :(

#459 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 August 2008 - 07:53 AM

аз така правих. Не знам дали е грешка, но при мен проработи  :blink:

#460 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 11:04 AM

ir4eto не е грешка,можеш да го тупваш с два пръста по нослето,за да му покажеш,че това не е правилното поведение като лае и/или като хапе. ;)
Казвай строго и твърдо "НЕ!" при тези си действия,ще разбере много бързо.
Не трябва да му позволяваш да проявява доминантно поведение като малко, защото като порасне, ще свикне така и ще стане по-зле с хапането и лаенето към близки хора.Туширай агресията още в зародиша й. :blink:
User's Signature

Качена снимка

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема