Публикувано: 09 September 2008 - 06:47 PM
xael :palec:
Petyo от поста и аз по-скоро разбрах, че не трябва да се слушат всички мъдри кучкари, които срещаме по улиците.
Иначе за форума си абсолютно прав. Само да има кой да прочете тази по-важна информация, обсъдена тук ... а не през ден някой да пита какво да прави с 30 дневното си зло хъски или да спори, защото на поляната са му казали, че пилешките кокали/нагръдника/биенето с вестник ... са най-доброто за едно куче.
Също историите тип до 6 месеца ще пикае вкъщи . до 1г. пубертет, след 1 г. най-възпитаното и умно куче и въпроси от типа Кога ще мога да го пускам без да иска да избяга от мен? ми идват доста тъповати.
Всичко си зависи от стопанина и все пак кучето.
Парис ( без да е уникален за историята гений) я взех на 56 дни, 2-3 дни след това пътувахме и до бабини (май празник беше, 150км в едната посока, апартамент)
И въпреки, че за 3-4 дни смени 3 къщи ( родната си, нашата и бабината) е имало максимум 3-4 локви НЕ в банята. Обаче бях почти постоянно с нея спи, след това я водя до тоалетна, след това игра за да се умори, малко разходки за опознаване на дома из стаите(като си я понаглеждам какво прави и забранявам да гризе килим, да се качва по масата) и така. Тоест не съм я оставяла сама да се шляе из къщата, да пикае по леглата или да гризе килими имахме си програма.
Е друго си е да поседна на компютъра/да изляза или да си поканя дружки и да не се занимавам с кучето 2-3 часа обаче все пак аз си исках кучето (както уж и вие ) и след като забелязах, че ако не и хвърлям 10 минути топка, почва да скучае, скача, бяга, изплисква си водата из къщата, къса вестници, събаря саксии сама си избрах какво да правя.
Е, на мои приятел хъскито ( по думите на баща му, които често го разхожда) си е тъпо животно. 1 месец го пратили на училище заедно с другите им 2 кучета и то си останало същото инато магаре немската овчарка всичко научила и изпълнявала, лабрадора също не слушал на 100%, но поне бил по-добре от хъскито. Въпросният ми приятел обаче далеч не се занимава с кучето, та затова и когато то вече е на 10 месеца понякога му сере сутрин ( в 11-12 ) в леглото ( за да някой стане и го разходи)
Та много труд и упорство от страна на стопанина вероятно е тайната. Не съм си възпитала обаче още моето куче много добре, та малко не върви да ръся много съвети.