Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#501 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 September 2008 - 05:23 PM

Цитат

Добре бе, защо всички сте на принципа "каквото ми казаха", на мен всички ме спират и ми казват "ама с нагръдник е по-добре", с какво да го храня, как да го гледам  :o, аз си познавам МОЕТО куче и знам как ще е по-добре и за мен и за него. Защо трябва да се съобразяваш с това какво са ти казали. Споря включително и с майка ми. Не е хванала веднъж да го изведе, веднъж да го изкъпе или да направи нещо по-сложно от това, да му сипе храна и да се кефи, как той сяда и си чака храната, не защото така се е научил от другите хора, а защото аз съм си играла всичките месеци да го правя нормално куче, но тя естествено като чуе някой да й каже нещо за кучето и веднага пита дали не е по-правилно и се засилва да си отстоява позицията. Докато е малък е най-важно да се научи на каквото може, защото почне ли да влиза в пубертета става още по-зле.

Тук се обсъждат много неща относно възпитанието, храненето и взетите поуки от грешки :) целта на форума е да си помагаме и споделяме, не е задължително да слушаш всеки какво ти казва ( как да го храниш и как да го възпитаваш) важното е да отделиш най-важната информация като например това че ако дадеш пилешки кокали на кучето си след като то ги разчупи те стават на дребни заострени парченца които след поглъщане може да раздерат вътрешностите да се получи вътрешен кравоизлив или това че не е нужно да удряш кучето по дупето за да седне , просто трябва да надигаш постепенно лакомството над главата му и то само ще седне :)

#502 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2008 - 06:47 PM

xael  :palec:
Petyo от поста и аз по-скоро разбрах, че не трябва да се слушат всички мъдри кучкари, които срещаме по улиците.
Иначе за форума си абсолютно прав. Само да има кой да прочете тази по-важна информация, обсъдена тук ... а не през ден някой да пита какво да прави с 30 дневното си зло хъски или да спори, защото на поляната са му казали, че пилешките кокали/нагръдника/биенето с вестник ... са най-доброто за едно куче.
Също историите тип до 6 месеца ще пикае вкъщи . до 1г. пубертет, след 1 г. най-възпитаното и умно куче и въпроси от типа Кога ще мога да го пускам без да иска да избяга от мен? ми идват доста тъповати.
Всичко си зависи от стопанина и все пак кучето.
Парис ( без да е уникален за историята гений) я взех на 56 дни, 2-3 дни след това пътувахме и до бабини (май празник беше, 150км в едната посока, апартамент)
И въпреки, че за 3-4 дни смени 3 къщи ( родната си, нашата и бабината) е имало максимум 3-4 локви НЕ в банята. Обаче бях почти постоянно с нея спи, след това я водя до тоалетна, след това игра за да се умори, малко разходки за опознаване на дома из стаите(като си я понаглеждам какво прави и забранявам да гризе килим, да се качва по масата) и така. Тоест не съм я оставяла сама да се шляе из къщата, да пикае по леглата или да гризе килими имахме си програма.
Е друго си е да поседна на компютъра/да изляза или да си поканя дружки и да не се занимавам с кучето 2-3 часа обаче все пак аз си исках кучето (както уж и вие ) и след като забелязах, че ако не и хвърлям 10 минути топка, почва да скучае, скача, бяга, изплисква си водата из къщата, къса вестници, събаря саксии сама си избрах какво да правя.
Е, на мои приятел хъскито ( по думите на баща му, които често го разхожда) си е тъпо животно. 1 месец го пратили на училище заедно с другите им 2 кучета и то си останало същото инато магаре немската овчарка всичко научила и изпълнявала, лабрадора също не слушал на 100%, но поне бил по-добре от хъскито. Въпросният ми приятел обаче далеч не се занимава с кучето, та затова и когато то вече е на 10 месеца понякога му сере сутрин ( в 11-12 ) в леглото ( за да някой стане и го разходи)
Та много труд и упорство от страна на стопанина вероятно е тайната. Не съм си възпитала обаче още моето куче много добре, та малко не върви да ръся много съвети.

#503 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 09:04 PM

Да, точно това исках да кажа, ама то явно друго се разбра.
Не може някой, който ми каже "Ми аз мойто го пускам и каквото стане, пусни го и твойто" или "Аз имах същото куче, без да искам го натрових като беше на 6 месеца, обаче ти направи това, това и това" да ми обяснява как да си гледам кучето.
Едно хлапе онзи ден тръгна да пуска от повод Джек при положение, че се опитваха да хванат своето куче. Хванах им го, защото знам какво е да търчиш като олигофрен като кучето си, веднъж ми се случи, няма да рискувам пак, казаха "благодаря", казаха че бяга и пак го пуснаха  :huh: Е то ясно, чудно им е тогава защо аз си държа моето на повод...че какво като избяга, евентуално някой може и да го върне.
Ето такива са повечето хора, които дават съвети по полянките. Особено по междублоковите полянки.
Хъскито е упорито, но добро животно, не си пробвайте късмета прекалено често, защото накрая ще ви изиграе лоша шега. Кучето ви не е на идиота, който си изкарва кучето си без повод и после обяснява "ми то бяга, ама се връща след няколко часа, така че няма страшно". Постоянно ме питат защо не пускам Джек, постоянно ми обясняват как като имало други кучета, с които да играе нямало да бяга. Аз знам къде не бяга и с кои кучета играе докато не се просне уморен. Знам и къде хуква като подивял кон и после прибирането му е въпрос на страшно много нерви и притеснения от моя страна.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#504 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 11:11 PM

Много дълги постове хора не ми се чете :) ама сигурно пише хубави работи  :P

#505 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 11:42 PM

А като нямаш какво да кажеш, защо се изказваш само?
П.С. sorry за offtopic-а
П.П.С. м/у другото, може да натиснеш кучето леко по гърба за да седне, даже го пише в книжка за кучета... чак да го удряш... не съм чувала/виждала някой да действа така (а това с натискането съм го чувала/виждала в действие в градинките :))
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#506 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 08:53 AM

абе хора направо ме изумявате :huh:как няма да можете да се справите с обучението на едно малко Хъски и да го научите да изпълнява елементарни неща?! Ами не кучето е виновно, а стопанина!
В никакъв случай не съм съгласна, че Хъскитата са прости или глупави кучета!  :- Своенравни- ДА, но щом едно куче е намерило начин да се качи на главата на стопанина си, то кой тогава е простият B)
От втория месец съм почнала да набивам в главата на Тара исканите от мен неща! И сега-на 1 г. и 4 м.почти е вече и мога да ви кажа, че само по интонацията на гласа и по жест към нея тя разбира какво се иска.Нито в апартамента, нито в двора на къщата ми е правила проблеми-едно строго "НЕ!" и това е...., нооо от малка съм била всеки ден с нея през първите 6 м.Всеки ден имахме занимания и обучение,тренировки в парка.
Доколкото съм чела първите няколко месеца са най-важните, след това и да го биеш просто няма полза.
как така ще си зарязваш кучето :-anew-заеми се сериозно с обучението на кучето си-това е моя съвет.Оставено на двора на вилата то съвсем ще подивее, ако не го откраднат там,което е най-вероятно.
User's Signature

Качена снимка

#507 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 09:39 AM

Цитат

А като нямаш какво да кажеш, защо се изказваш само?
П.С. sorry за offtopic-а
П.П.С. м/у другото, може да натиснеш кучето леко по гърба за да седне, даже го пише в книжка за кучета... чак да го удряш... не съм чувала/виждала някой да действа така (а това с натискането съм го чувала/виждала в действие в градинките :))

Защо трябва да го буташ натискаш или потупваш по "гърба" като може да стане без да използваш сила?! И кога съм казал че нямам какво да кажа ?

#508 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 12:11 PM

Цитат

абе хора направо ме изумявате :huh:как няма да можете да се справите с обучението на едно малко Хъски и да го научите да изпълнява елементарни неща?! Ами не кучето е виновно, а стопанина!

Точно това обяснявах на един приятел, който се оплакваше, че кучетата на съседите вият по цяла нощ. Казах му: пиши жалби, оплачи се където трябва, звъни в полицията... Той ми отговори: по-лесно е да ги застрелям (кучетата). И аз му викам: добре, те с какво са виновни животинките, че не ги гледат явно както трябва, или не им обръщат внимание, или просто на съседа не му се е занимавало с кучето и го мързи да каже "НЕ"? Виновни са стопаните, не кучетата. И приятеля се позамисли малко, и вика: права си, съседите са за бой, не кучетата.

Цитат

Ето този пост аз го разбирам като "нямам какво да кажа, ама да си почеша езика"... Както и да е, темата е друга.
Въпрос на избор е как да научиш кучето да седне.
Edit - изтрих снимката, който видял, видял ;)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#509 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2008 - 12:30 PM

Тая книжка и аз я има и на мен ми върши работа  :P
а за сядането аз на Роби му казвам седни и леко го будам на долу и накрая сам си сяда!
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#510 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 12:32 PM

Точно... то е за да го подсетиш един вид какво искаш да направи.. :) и да му покажеш ;) Въпрос на предпочитание е, но винаги присъства лакомството като награда  B)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#511 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 12:35 PM

neznainata аз също я имам, но не мисля че трябваше да снимаш и да пускаш! Ако не си прочела на книжката освен всичко за сибирското хъски пише и:
Всички права запазени. Нито една част от тази книга не може да бъде размножавана или предавана под никаква форма или начин, електронен или механичен, включително ФОТОКОПИРАНЕ, записване или чрез каквито и да е системи за съхранение на информация, без предварително писмено разрешение на СофтПрес ООД.

П.с. Лично мнение, промени си поста за да не стане някой гаф  :samoubiec:
Това е просто съвет! И да, съветвам всеки да си я купи, защото пише изключително интересни неща!
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#512 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 01:08 PM

Може да имам писменото позволение на СофтПрес :) Пуснах снимката, за да покажа, че това не е "използване на сила" за да се научи кучето, а подсещане, ама...
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#513 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 03:08 PM

хахаха, аз исках само да предупредя ;) Не съм го направила с лоша цел и т.н., а за да помогна ;)
Иначе да, в книжката добре са обяснени основните команди, Бленика оттам научи най-лесно "Легни"  :->)
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#514 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 03:27 PM

Цитат

Цитат

Точно това обяснявах на един приятел, който се оплакваше, че кучетата на съседите вият по цяла нощ. Казах му: пиши жалби, оплачи се където трябва, звъни в полицията... Той ми отговори: по-лесно е да ги застрелям (кучетата). И аз му викам: добре, те с какво са виновни животинките, че не ги гледат явно както трябва, или не им обръщат внимание, или просто на съседа не му се е занимавало с кучето и го мързи да каже "НЕ"? Виновни са стопаните, не кучетата. И приятеля се позамисли малко, и вика: права си, съседите са за бой, не кучетата.

Цитат

Ето този пост аз го разбирам като "нямам какво да кажа, ама да си почеша езика"... Както и да е, темата е друга.
Въпрос на избор е как да научиш кучето да седне.
Edit - изтрих снимката, който видял, видял ;)

Ти как би отучила кучето ти да спре да вие когато те няма ?

#515 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2008 - 03:46 PM

Това никога няма да стане-да не вие когато те няма не съм чувала за такова куче,Ърни тоя месец прави 9 години и за тея 9 години не съм могла да го отуча!
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#516 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 03:58 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Ти как би отучила кучето ти да спре да вие когато те няма ?

ако беше прочел, щеше да разбереш, че говорим за нощно време...
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#517 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 04:48 PM

Е добре кажи ти как би го отучила да не вие вечерта ?

#518 Потребителят е офлайн   VaLk0v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 06:00 PM

http://dog.bg/forum/...ic,3076.0.htmld
Мисля, че тук е обяснено всичко  ;)
User's Signature

JulyVell's Johnnie Walker - Red Label Owner

#519 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2008 - 09:29 PM

Цитат

Това никога няма да стане-да не вие когато те няма не съм чувала за такова куче,Ърни тоя месец прави 9 години и за тея 9 години не съм могла да го отуча!

Моите кучета не вият, когато ме няма ... за щастие  :kuchence:
Когато съм си в къщи също, с изключение на сутринното съботно -неделно пеене, което си правим чат-пат съвсем организирано. Иначе са възможни случки на силен съвместен вой, когато съм си зарязала телефона при кучетата и той започне да звъни  ;D Ванеса веднага започа да "приказва" и другите по нея  :sviruka: и настава една говорилняааааа, че бързо тичам за телефона  :meche:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#520 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 10:06 PM

Цитат

Е добре кажи ти как би го отучила да не вие вечерта ?

Не разбрах защо се заядаш с мен, но бих пробвала примерно с радио или телевизор да оставя пуснати, ако няма никого вкъщи, доста хора са се изказвали тук ,във форума, за положителен ефект от това. Също и вечер, по-тихичко естествено. Може и да се пробва със строго "Не". Има достатъчно начини да научиш/отучиш едно куче да прави/да не прави дадено нещо. Особено пък щом е сибирско хъски... ;)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема