Трудният характер и обучение на сибирското хъски
Публикувано: 10 September 2008 - 10:12 PM
Публикувано: 11 September 2008 - 07:33 AM
Публикувано: 11 September 2008 - 08:27 AM
Публикувано: 11 September 2008 - 08:29 AM
Публикувано: 11 September 2008 - 08:51 AM
имаше една НОК която виешше порез деня когато е сама.
там жияхме около 2г, но Анук така й не се научи
един единствен път беше вила
съседката ме чакаше на входа
- Бързо се прибирай , че кучето много плака днес и се притесниявам да не му е станало нещо.
Нищо й нямаше, но после се оказа, че има паднал гълъб в комина и може би заради това
незнам
тя вие предимно когато се прибера вечер но тихичко и за млко
и как ли не се опитвам да я подкокоросам
да пееееее ама нъцки
:blink:
Публикувано: 11 September 2008 - 08:58 AM
П.П. Анук що не почнеш да я имитираш да и пееш и може би тя ще почне да пее стеб ;)Понякога така го прилъгвам,само дето ме е страх пък нарочно да не го накарам да вие като ме няма, и рядко го карам да пее.
Публикувано: 12 September 2008 - 08:31 AM
Публикувано: 12 September 2008 - 12:40 PM
Публикувано: 12 September 2008 - 05:11 PM
Цитат
Що ли ми е познат този проблем ;D
Не съм спец, но при мен нещата се случват по следната формула: Тоби прави нещо, което не харесвам. След строг поглед, култовата фраза "Тоби, НЕ!"... и Какво следва!?
вар1. Тоби остава заниманието си и хуква да покорява нови върхове.
вар2. Тоби остава заниманието си, но това трае едва 3 секунди...И пак е на върха на хранителната верига
вар3. Тоби изобщо не ме чува и вижда или се старае да изглежда така.
Имай на идея, че Хъскито в голяма част от времето прави каквото си науми.За да постигнете желаният и от двете страни баланс, се налага много и упорита работа. В много от моментите, то прости ти прави напук...Гледа нагло, забавлява се и продължава със съсипването на торбичката. В мига, в който искаш да го хванеш и да го цапнеш по носа, осъзнаваш колко бързо може да е това Хъски... Ако къщата/апартамента е малък, след няколко минути яка гонка, ще имаш възможност да го накажеш със удар по носа. Ако не е чак толкова малка, просто губиш желание и надежда да постигнеш нещо...
Аз го наказвам, като му се сърдя. Не му говоря, не го поглеждам и други..Ефекта е поразяващ! Разбира се преди това, трябва да му покажеш какво е направил/а, да се поскараш малко и започваш да му се "сърдиш"
И да, може и никога да не се получи...Ината на Хъски не е тайна! Те просто имат собствено мнение и знаят хиляди начини да го покажат...

I do believe that you don't have to walk this road alone
Публикувано: 12 September 2008 - 06:15 PM
Публикувано: 14 September 2008 - 09:55 AM
Цитат
Относно твойта тактика(както ти я наричаш ;D ) мога да кажа, че е доста интересна и можеби правилна, но той си харесва кисийки поне гранулите му стоят в кесийки :), но да му остая да си разфасова тях не е работа, понеже след това в двора става неименуема (с извинение) кочина... Така, че ще пробвам с някое друго негово любимо предметче... ;D
Та като съм тръгнал с въпросите ;D , да попитам сега идва зима и знам, че колкото и да е сибирско хъските, неможе да стои на студено.. сега ще ви обесня как стои ситуацията с мойто куче ;) . Аз живея в къща и кучето ми стои в двора, като я купихме имаше постройка за гледане на кокошки, разделена на 2 тухлена около 3 кв/м и мрежа отпред около 4 кв/м. Кучето ми стоеше там през лятото в това с мрежата отпред, за да е на въздух, но сега се притеснявам, че не се е научила да си влиза в тази тухлена постройка и незнам как да му обесня, че зимата ще трябва да си влиза там, защото навън ще истине, той вътре си има направено креватче, но не си ляга на него... :sos: ;D
Публикувано: 14 September 2008 - 11:19 AM
Обучение на Сибирското хъски
five months male Siberian Husky
Обучението на сибирското хъски може да предизвика трудности.Сибирското хъски е много своенравно, така че не се доверявайте на факта че е умно и подлежи на дресировка. Обученито трябва да започне още когато кучето е малко, защото иначе бързо ще загубите контрол над него. Препоръчва се когато го е м/у 2 и 3 месеца. Като за начало трябва да му се покаже кой "ръководи парада". То ще разбере кой да слуша (препоръчва се да има само един обучаващ). Никога не го наказвайте строго и НЕ го удряйте, в противен случай ще стане по-лошо, като започне да прави на пук. Още в началото на обученито хъскито трябва да се научи да се води на каишка. То трябва да привикне към нея и следователно към бързината на разходката която му определите. Но в крайна сметка не му отказвайте и бягането, приподата му е такава и в никакъв случай не може да се научи да не бяга. За него това е полезно.
Домашно обучение:
Повечето стопани го предпочитат пред това да водят кучето си на училище (заедно с тях), макар, че уличището е по-ефикасният вариант.
Започнете с прости команди, които могат да се научат вкъщи, като - седни, легни, не, ела (тук). По-сложните команди трудно се научават и по-често са безполезни. Те се учат в кучешко училище.
Винаги в ръката си трябва да имате почерпка, с която да възнаградите кучето си.
Публикувано: 14 September 2008 - 12:24 PM
От два дни уча Райа да се прибира вкъщи и вече като стигнеме до входа сама се сеща и започва да ме трегли по стълбите към "Вкъщи!". Учиме "Валс!" и "Jump!" в момента и се забавляваме отлично :blink: Особено сега в дъжда.
Хъскито е много схватливо куче! Въпроса е до желанието му да се учи и до подхода на човек. Не трябва всичко да е сериозно, ами обучението трябва да се превръща в игра, така че и на двете страни да е забавно и интересно!
Особено при сибирското хъски ;)
П.П.
Това е мойто разбиране, ако някой има различно мнение нека сподели.
Публикувано: 14 September 2008 - 12:42 PM
Публикувано: 14 September 2008 - 12:57 PM
Публикувано: 14 September 2008 - 01:01 PM
Цитат
По принцип му давам кренвирш или салам, зависи какво има...
Цитат
От два дни уча Райа да се прибира вкъщи и вече като стигнеме до входа сама се сеща и започва да ме трегли по стълбите към "Вкъщи!". Учиме "Валс!" и "Jump!" в момента и се забавляваме отлично :blink: Особено сега в дъжда.
Хъскито е много схватливо куче! Въпроса е до желанието му да се учи и до подхода на човек. Не трябва всичко да е сериозно, ами обучението трябва да се превръща в игра, така че и на двете страни да е забавно и интересно!
Особено при сибирското хъски ;)
П.П.
Това е мойто разбиране, ако някой има различно мнение нека сподели.
Как да превърна в игра лягането на креватчето му при положение, че то просто някак си е втълпило, че ако е в тази постройка, аз го наказвам :huh: , което не е така просто като беше на 2-3 месеца го затварях вечер, защото квартала ми е много завистлив и да не го отровят с нещо. Сега като се опитам да го науча, че трябва там да се ляга и по-точно в тухлената кащичка, защото то ляга наван на студения цимент, а то ме ръмжи и не идва при команда...
Публикувано: 14 September 2008 - 02:17 PM
Цитат
Повечето стопани го предпочитат пред това да водят кучето си на училище (заедно с тях), макар, че уличището е по-ефикасният вариант.
Започнете с прости команди, които могат да се научат вкъщи, като - седни, легни, не, ела (тук). По-сложните команди трудно се научават и по-често са безполезни. Те се учат в кучешко училище.
Винаги в ръката си трябва да имате почерпка, с която да възнаградите кучето си.
Това звучи като реклама на кучешки училища. Все едно сам човек не може да си научи кучето с време, желание и търпение ...
а това - че по сложните команди се научават трудно и са безполезни :huh:
Който го е писал добра реклама си е направил.

JulyVell Siberians