Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#521 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 September 2008 - 10:12 PM

Не се заяждам просто много хора са се опитвали и не са успявали с теливизора и аз съм го давал като идея но върши рабора първите няколко пъти , както и да е .Аз си мислех че моето куче не вие, но скоро един съсед ми каза че когато седи по дълго време само се чува лекичко как виело , той ми каза "аз я чувам как плаче за вас " :blink: , но не било постоянно а само 2-3 пъти

#522 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 11 September 2008 - 07:33 AM

О, виенето..." любимата " ми тема ;D Когато живеят на глудница ако има едно да обича да вие само гледай какво става така ги подкарва и другите :angry: че побеснявам за миг и аз бързо тичам да се карам. Иначе години наред сме си живяли мирно без вой ама си взехме една хала преди 2г. ;D и тишината изчезна.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#523 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 08:27 AM

Това означава ли,че ако моето куче не вие,но чуе друго да го прави ще се научи и той.Питам защото Макс за сега не се е изявявал в тази посока  ;),но има един доберман над нас,който почти цял ден вие особено като е сам и хич не ми се ще Макс да се научи :,защото 2 кучета да вият,а като прибавим и още едно хъски на 3 етаж /бл е на 3 ет,и на всеки етаж има по едно куче ;D/и със сигурност ще ни изхвърлят :'(
User's Signature

Качена снимка

#524 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 11 September 2008 - 08:29 AM

Ако съдя по своя опит....да напълно е възможно да се научи.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#525 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 September 2008 - 08:51 AM

Блокът в който живеехме преди и имаше около 7-8 кучета във входа
имаше една НОК която виешше порез деня когато е сама.

там жияхме около 2г, но Анук така й не се научи

един единствен път беше вила
съседката ме чакаше на входа
- Бързо се прибирай , че кучето много плака днес и се притесниявам да не му е станало нещо.
Нищо й нямаше, но после се оказа, че има паднал гълъб в комина и може би заради това
незнам

тя вие предимно когато се прибера вечер но тихичко и за млко
и как ли не се опитвам да я подкокоросам
да пееееее ама нъцки
:blink:

#526 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 08:58 AM

А и аз като се прибера Максито почва да ми пее от радост ама едни такива ги извива ;D.Иначе много обича да пее, като му кажа пей Макс и той почва ;D,но иначе друг като му каже неще  :rolleyes:
П.П. Анук що не почнеш да я имитираш да и пееш и може би тя ще почне да пее стеб ;)Понякога така го прилъгвам,само дето ме е страх пък нарочно да не го накарам да вие като ме няма, и рядко го карам да пее.
User's Signature

Качена снимка

#527 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 September 2008 - 09:06 AM

;D ;D ;D
dardaron

Цитат

П.П. Анук що не почнеш да я имитираш да и пееш и може би тя ще почне да пее стеб ;)

колко пеене и виене съм отнесал ама нееееееее
седи и ме гледа опулени и какво ли си мисли
Тая нещо откачи  ;D

сори за оффа

#528 Потребителят е офлайн   LeRoKaL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 08:31 AM

Здравейте на всички, искам да ви попитам малко странен и тъп въпрос.. :) Та въпроса ми е как да отучвам кучето си да прави нещо, защото лесно се учи бързо схваща, но неще да се отучава от дадено нещо... Примерно да разкасва найлонови торбички, метли и др... :)  :sos:

#529 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 08:46 AM

Ами като му покажеш, че не трябва да го прави:строго "НЕ!" с многократно повторение, шляпване по носа, по дупето,...и така.Като реши отново да го прави, пак повтаряш наказанието.След време ще свикне само с "НЕ!",опитваш...
User's Signature

Качена снимка

#530 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 12:40 PM

http://dog.bg/forum/...pic,2080.0.html
ето тук също можеш да погледнеш :)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#531 Потребителят е офлайн   stelco Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 02:38 PM

Ми никога няма да спре да го прави, във ваше присъствие може и да спре ,но като остане без надзор и ако има някеде метла или торбичка "ох мале... ша гъ разкъса с кеф".

#532 Потребителят е офлайн   sstoilov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Фотография, Музика, Кинология, Интернет, SEO, GNU Linux

Публикувано: 12 September 2008 - 05:11 PM

Цитат

Здравейте на всички, искам да ви попитам малко странен и тъп въпрос.. :) Та въпроса ми е как да отучвам кучето си да прави нещо, защото лесно се учи бързо схваща, но неще да се отучава от дадено нещо... Примерно да разкасва найлонови торбички, метли и др... :)  :sos:

Що ли ми е познат този проблем  ;D
Не съм спец, но при мен нещата се случват по следната формула: Тоби прави нещо, което не харесвам. След строг поглед, култовата фраза "Тоби, НЕ!"... и Какво следва!?

вар1. Тоби остава заниманието си и хуква да покорява нови върхове.
вар2. Тоби остава заниманието си, но това трае едва 3 секунди...И пак е на върха на хранителната верига
вар3. Тоби изобщо не ме чува и вижда или се старае да изглежда така.

Имай на идея, че Хъскито в голяма част от времето прави каквото си науми.За да постигнете желаният и от двете страни баланс, се налага много и упорита работа. В много от моментите, то прости ти прави напук...Гледа нагло, забавлява се и продължава със съсипването на торбичката. В мига, в който искаш да го хванеш и да го цапнеш по носа, осъзнаваш колко бързо може да е това Хъски... Ако къщата/апартамента е малък, след няколко минути яка гонка, ще имаш възможност да го накажеш със удар по носа. Ако не е чак толкова малка, просто губиш желание и надежда да постигнеш нещо...
Аз го наказвам, като му се сърдя. Не му говоря, не го поглеждам и други..Ефекта е поразяващ! Разбира се преди това, трябва да му покажеш какво е направил/а, да се поскараш малко и започваш да му се "сърдиш"

И да, може и никога да не се получи...Ината на Хъски не е тайна! Те просто имат собствено мнение и знаят хиляди начини да го покажат...
User's Signature

I do believe that you don't have to walk this road alone

#533 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 06:15 PM

Аз пък имам друга тактика.Незнам доколко е вярна или погрешна, но за сега има доста добър ефект.Още от малък Макс си приватизира един шал и 2 чифта джапанки,които в последствие му бяха подарени  ;D.Всички други играчки са му просто безинтересни.Правеше опити в началото да гепи мойте чехли ,но след строго не си ги взимах и съответно му показвах кои са разрешени да си дъвче.Наистина у нас е малко.....чехли на всякъде,но той се научи и дъвче само тези ,които сме му позволили.Та опитай се да му дадеш нещо ,което обича да разфасова,но да си го хареса той и го прежали с идеята да си отвлича вниманието с него и да не закача други неща. ;)
User's Signature

Качена снимка

#534 Потребителят е офлайн   LeRoKaL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2008 - 09:55 AM

Благодаря на всички, които си каза мнението и на тези, които не си го казах.

Цитат

Аз пък имам друга тактика.Незнам доколко е вярна или погрешна, но за сега има доста добър ефект.Още от малък Макс си приватизира един шал и 2 чифта джапанки,които в последствие му бяха подарени  ;D.Всички други играчки са му просто безинтересни.Правеше опити в началото да гепи мойте чехли ,но след строго не си ги взимах и съответно му показвах кои са разрешени да си дъвче.Наистина у нас е малко.....чехли на всякъде,но той се научи и дъвче само тези ,които сме му позволили.Та опитай се да му дадеш нещо ,което обича да разфасова,но да си го хареса той и го прежали с идеята да си отвлича вниманието с него и да не закача други неща. ;)

Относно твойта тактика(както ти я наричаш  ;D ) мога да кажа, че е доста интересна и можеби правилна, но той си харесва кисийки поне гранулите му стоят в кесийки :), но да му остая да си разфасова тях не е работа, понеже след това в двора става неименуема (с извинение) кочина... Така, че ще пробвам с някое друго негово любимо предметче...  ;D

Та като съм тръгнал с въпросите ;D , да попитам сега идва зима и знам, че колкото и да е сибирско хъските, неможе да стои на студено.. сега ще ви обесня как стои ситуацията с мойто куче  ;) . Аз живея в къща и кучето ми стои в двора, като я купихме имаше постройка за гледане на кокошки, разделена на 2 тухлена около 3 кв/м и мрежа отпред около 4 кв/м. Кучето ми стоеше там през лятото в това с мрежата отпред, за да е на въздух, но сега се притеснявам, че не се е научила да си влиза в тази тухлена постройка и незнам как да му обесня, че зимата ще трябва да си влиза там, защото навън ще истине, той вътре си има направено креватче, но не си ляга на него...  :sos:  ;D

#535 Потребителят е офлайн   bg-dog-cat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2008 - 11:19 AM

Ето малко инфо за това по въпроса  :blink: ;)  :rolleyes: :rolleyes:

Обучение на Сибирското хъски

five months male Siberian Husky

Обучението на сибирското хъски може да предизвика трудности.Сибирското хъски е много своенравно, така че не се доверявайте на факта че е умно и подлежи на дресировка. Обученито трябва да започне още когато кучето е малко, защото иначе бързо ще загубите контрол над него. Препоръчва се когато го е м/у 2 и 3 месеца. Като за начало трябва да му се покаже кой "ръководи парада". То ще разбере кой да слуша (препоръчва се да има само един обучаващ). Никога не го наказвайте строго и НЕ го удряйте, в противен случай ще стане по-лошо, като започне да прави на пук. Още в началото на обученито хъскито трябва да се научи да се води на каишка. То трябва да привикне към нея и следователно към бързината на разходката която му определите. Но в крайна сметка не му отказвайте и  бягането, приподата му е такава и в никакъв случай не може да се научи да не бяга. За него това е полезно.

Домашно обучение:

Повечето стопани го предпочитат пред това да водят кучето си на училище (заедно с тях), макар, че уличището е по-ефикасният вариант.

Започнете с прости команди, които могат да се научат вкъщи, като - седни, легни, не, ела (тук). По-сложните команди трудно се научават и по-често са безполезни. Те се учат в кучешко училище.

Винаги в ръката си трябва да имате почерпка, с която да възнаградите кучето си.

#536 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 September 2008 - 12:24 PM

Напротив; при мойта кучица научаването на нови и дори сложни работи много и харесва. Приема новото с огромно удоволствие и ентусиазъм. Забавлява се много. Според мен всяко хъски си е индивидуално, както при хората; на някои им харесва да учат, на други не, едни се забавляват, други не обичат промените и новите работи.
От два дни уча Райа да се прибира вкъщи и вече като стигнеме до входа сама се сеща и започва да ме трегли по стълбите към "Вкъщи!". Учиме "Валс!" и "Jump!" в момента и се забавляваме отлично  :blink: Особено сега в дъжда.
Хъскито е много схватливо куче! Въпроса е до желанието му да се учи и до подхода на човек.  Не трябва всичко да е сериозно, ами обучението трябва да се превръща в игра, така че и на двете страни да е забавно и интересно!
Особено при сибирското хъски  ;)
П.П.
Това е мойто разбиране, ако някой има различно мнение нека сподели.

#537 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2008 - 12:42 PM

А какво лакомство давате на хъскито, за да изпълнява разните команди/номера? :) Четох някъде, че не се дават гранулите, а нещо, което иначе не се дава, т.е. истинско лакомство, като шоколадовите бонбони при децата. А и още, четох, че трябва да са много малки парченца, за да може да продължи тренировката поне 10-15 минути... Та, какво давате на кученцето си като лакомство? :)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#538 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 September 2008 - 12:57 PM

Аз на мойта и права разнообразие, защото ако и дам едно и също в 2 последователни разходки и омръзва и не го иска. Сега любимите ни работи са; телешки салам, сирене, кашкавал, кроки с лук, бисквити чайка и семки (белени) или фъстъци  ;) Не са много полезни тези работи- освен сиренето, но мисля, че в малки количества няма да навредят кой знае колко.

#539 Потребителят е офлайн   LeRoKaL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2008 - 01:01 PM

Цитат

А какво лакомство давате на хъскито, за да изпълнява разните команди/номера? :) Четох някъде, че не се дават гранулите, а нещо, което иначе не се дава, т.е. истинско лакомство, като шоколадовите бонбони при децата. А и още, четох, че трябва да са много малки парченца, за да може да продължи тренировката поне 10-15 минути... Та, какво давате на кученцето си като лакомство? :)

По принцип му давам кренвирш или салам, зависи какво има...

Цитат

Напротив; при мойта кучица научаването на нови и дори сложни работи много и харесва. Приема новото с огромно удоволствие и ентусиазъм. Забавлява се много. Според мен всяко хъски си е индивидуално, както при хората; на някои им харесва да учат, на други не, едни се забавляват, други не обичат промените и новите работи.
От два дни уча Райа да се прибира вкъщи и вече като стигнеме до входа сама се сеща и започва да ме трегли по стълбите към "Вкъщи!". Учиме "Валс!" и "Jump!" в момента и се забавляваме отлично  :blink: Особено сега в дъжда.
Хъскито е много схватливо куче! Въпроса е до желанието му да се учи и до подхода на човек.  Не трябва всичко да е сериозно, ами обучението трябва да се превръща в игра, така че и на двете страни да е забавно и интересно!
Особено при сибирското хъски  ;)
П.П.
Това е мойто разбиране, ако някой има различно мнение нека сподели.

Как да превърна в игра лягането на креватчето му при положение, че то просто някак си е втълпило, че ако е в тази постройка, аз го наказвам  :huh: , което не е така просто като беше на 2-3 месеца го затварях вечер, защото квартала ми е много завистлив и да не го отровят с нещо. Сега като се опитам да го науча, че трябва там да се ляга и по-точно в тухлената кащичка, защото то ляга наван на студения цимент, а то ме ръмжи и не идва при команда...

#540 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2008 - 02:17 PM

Цитат

Домашно обучение:

Повечето стопани го предпочитат пред това да водят кучето си на училище (заедно с тях), макар, че уличището е по-ефикасният вариант.

Започнете с прости команди, които могат да се научат вкъщи, като - седни, легни, не, ела (тук). По-сложните команди трудно се научават и по-често са безполезни. Те се учат в кучешко училище.

Винаги в ръката си трябва да имате почерпка, с която да възнаградите кучето си.

Това звучи като реклама на кучешки училища. Все едно сам човек не може да си научи кучето с време, желание и търпение ...
а това -  че по сложните команди се научават трудно и са безполезни  :huh:
Който го е писал добра реклама си е направил.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема