Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#581 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 January 2009 - 10:32 PM

Цитат

Как се учи "Дай лапа" и после "Другата"? Това винаги ми е било най-трудно за разбиране. Че то като седне кучето, и ти му взимаш лапата, то почва да те хапе! :huh: Моля някой да обясни :)

Незнайната,при мене не беше трудно.Аз подходих така- Взех  наградка да й привлече вниманието и после я карам да седне.Когато изпълни командата следва наградка и после слагам ръка пред кучето.Естествено то незнае защо все още.Галиш го и хващаш леко лапата и я вдигаш и даваш наградка.При нас така се получи без затруднения  :blink:  .Иначе аз научих  Никита дори и на "Дай пет" ;D Отново й казвам "Седни" -> наградка и после и казвам "дай пет" и тя скача и си удря лапичката в ръката ми ( силно казано удря , но мисля , че разбрахте за какво става дума  ;D )
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#582 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 10:34 PM

О, искаме и ние "Дай пет" :) Ще пробвам утре-другиден и ще кажа резултатите! :) Благодаря много за съветите  :blink:
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#583 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 10:36 PM

Аз ще пробвам с "Гепи шалтера"  ;D

#584 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 10:45 PM

Цитат

О, искаме и ние "Дай пет" :) Ще пробвам утре-другиден и ще кажа резултатите! :) Благодаря много за съветите  :blink:

Съжалявам че пускам нов пост , но неможех да добавя снимка в стария.Ето относно командата "дай пет ".Като научи командата "дай лапа " започнах да вдигам ръката си по-високо и по-високо- естествено придружено с наградка(защото е като монетен телефон - ако пуснеш монетка ще си свършиш работата и така де отклоних се)И когато започна и тя да си вдига лапата по нависоко се изправям и като й кажа "дай пет "  подскача. Сега вече направо при " дай пет " скача  с лапата напред  ;D
Ето снимка от началните етапи
User's Signature

Качена снимка

#585 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2009 - 11:08 PM

neznainata не ви ли е рано за "дай пет" ? ;)
Аз лично първо я научих на "не", после "ела", после "седни" ...
И чак след като ги научи добре започнахме и с други, които не намирам за толкова важни (донеси, на място ..)
Според мен е по-добре да знае малко на брой команди, но да разбира, че трябва да се изпълняват винаги, вместо да знае 20, но да ги изпълнява когато си иска.
Иначе също си се кефя на разни такива не точно команди, а думички, които  е запомнила - напр. преди разходка да се качи на първото стъпало от едни стълби за да я вържа, "хайде"( като сме с колело - да тръгне или да се забърза), "таралеж" (коледния и подарък е таралеж, и сега като и кажа почва да се ожледа и да си го търси), "котка" (същото ..)

#586 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 11:16 PM

Цитат

neznainata не ви ли е рано за "дай пет" ? ;)
Аз лично първо я научих на "не", после "ела", после "седни" ...
И чак след като ги научи добре започнахме и с други, които не намирам за толкова важни (донеси, на място ..)
Според мен е по-добре да знае малко на брой команди, но да разбира, че трябва да се изпълняват винаги, вместо да знае 20, но да ги изпълнява когато си иска.
Иначе също си се кефя на разни такива не точно команди, а думички, които  е запомнила - напр. преди разходка да се качи на първото стъпало от едни стълби за да я вържа, "хайде"( като сме с колело - да тръгне или да се забърза), "таралеж" (коледния и подарък е таралеж, и сега като и кажа почва да се ожледа и да си го търси), "котка" (същото ..)

И при мене Никита свикна като се прибираме да седне на  второто стъпало и да чака да затворя вратата и да заключа. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#587 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 11:28 PM

Рано ни е за "Дай пет", да :) Имах предвид, че за "Дай лапа" ще пробваме.
Иначе при "Ела" имаме 85-90% успех. Само ако си яде "тортичките", не идва, иначе идва почти винаги. Като не дойде, няма награда, естествено. Как да я накарам да идва винаги? Тренираме всеки ден, но ...
"НЕ" го признава само когато е извикано (изкрещяно) и не знам как да я науча, че дори просто казано, "НЕ" си е "НЕ"...  :rolleyes:  Някакви идеи?
"Седни" го знаем перфектно, научихме го почти веднага, като почнахме...
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#588 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 January 2009 - 12:03 AM

И аз отначалото крещях това "НЕ!" като душевноболна :) По цял ден само се НЕ-ках... Веднъж вече се бях отчаяла от нейна милост (на Райа), след правенето на поредната беля и просто казах с примирен глас, тихо и спокойно "Не!"... И ооо, чудо! Тя спря да върши това, което вършеше  ;D

#589 Потребителят е офлайн   atizavar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 10:02 AM

Цитат

Рано ни е за "Дай пет", да :) Имах предвид, че за "Дай лапа" ще пробваме.
Иначе при "Ела" имаме 85-90% успех. Само ако си яде "тортичките", не идва, иначе идва почти винаги. Като не дойде, няма награда, естествено. Как да я накарам да идва винаги? Тренираме всеки ден, но ...
"НЕ" го признава само когато е извикано (изкрещяно) и не знам как да я науча, че дори просто казано, "НЕ" си е "НЕ"...  :rolleyes:  Някакви идеи?
"Седни" го знаем перфектно, научихме го почти веднага, като почнахме...

Ох,аз съм се прибирала от разходка с моита "перфектна послушанка" :mazohist: :Абе, ти чуваш ли ме?!: с преграхнал
глас в началото,когато я взехме и не ни познаваше/слушаше.Наистина е трудно,ама се примирявам че "ела" и "сядай" (когато пресичаме улица) ги изпълнява.Е,не винаги последното го изпълнява,но аз съм обедена че трябва да му се повтаря многоооооооооо.Така че търпение му е маиката.

#590 Потребителят е офлайн   kostadinoff94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 01:02 PM

Здравейте на всички  :blink: :blink:!Имам голямото желание да си закупя хъски,защото породата много ми харесва.Незнам,но главно ме привлича своенравието (все пак съм Овен и мисля,че ще си подхождаме).Живея в малък град,в апартамент с много голям двор.Решил съм,че като си купя кученце ще го сложа там  :yahoo: :yahoo: :yahoo:.Но възникна един проблем...Преди 4 години бях опериран от кучешка тения.Сигурно,защото имах едно кученце пумиярче много умно,но не ваксинирано.Родителите ми много се безпокоят да не се повтори,и искам да попитам какви ваксини да бия на кученцето и дали самите ваксини ще помогнат в унищожаването на тези тении.И също искам да попитам когато поотрасне кученцето трябва ли да му давам кокалчета такива от пиле например,защото съм чел по книги,че хъскитата не обичат кокали и блажното.Моля помогнете ми  :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos:
И поздрави на всички!  :yahoo: :yahoo: :yahoo: :P :P :P :P :P
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#591 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2009 - 09:51 PM

оф топик... но
Ваксините и обезпаразитяването на кучето са различни неща. Кучето трябва да се обезпарзитява редовно (дават се хапчета)
Не е добре да се дават кокали на кучетата, въпреки че те много ги обичат. Вредни са, и могат да направят големи поразии в храносмилателния тракт, особено такива, които са от птици.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#592 Потребителят е офлайн   kostadinoff94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 10:30 PM

Цитат

оф топик... но
Ваксините и обезпаразитяването на кучето са различни неща. Кучето трябва да се обезпарзитява редовно (дават се хапчета)
Не е добре да се дават кокали на кучетата, въпреки че те много ги обичат. Вредни са, и могат да направят големи поразии в храносмилателния тракт, особено такива, които са от птици.

Много ти благодаря за ценната информация :).Аз съм един нов фен на тази порода и мисля да си остана такъв.Но се колебая за мястото откъдето да си взема кученце имам 2 варианта:1-вия е Плевен.Непознат човек (мой приятел си е купил кученце от него),от който мисля да си взема кученце обаче мисля,че не е много компетентен!Оня ден той ми каза,че е леко надебеляла кучката,от която ще си взимам кутрето и аз се зарадвах и го попитах дали е бременна той каза,че сигурно е бременна.Попитах го дали ще провери той каза,че незнае как...Питам го дали кученцата са с родословно дърво,той ми вика,че родителите са му истински хъскита...2-ри вариант: Колега на тати (бъдещия ми кръстник) е получил кученце (подарено) 100% чистокръвно,с родословно дърво и мисля,че е от кученцата на HuskyPower,защото мисля,че е идвал при теб да си пуска женските.Е те този колега на тати каза,че ще говори с човека,за да ми продаде кученце на символична цена.Е раздвоен съм кое да избера.Мисля 2-рия вариант,защото колегата на тати е много запознат с кученцата от порода Хъски и много трудно може да се мине.И все пак той е много близък на семейството и няма да ни излъже,а за 1-рвия вариант малко се съмнявам.
                                  Е кажете вашите мнения  :blink: :blink: :blink: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Поздрави на всички  :P :P :P :P :P
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#593 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 10:33 PM

Много ясно че втория вариант хем е по сигурен хем няма да те излъже този човек  ;)

#594 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 January 2009 - 12:29 AM

Много даобра команда и много често намираща приложение (поне при нас) е остави, пусни, фу или както ви харесва. Съветвам ви да я научите и нея. Така във всеки един момент можете да накрате кучето си да остави нещо, което е лапнал а не трябва. Ако всичко е с комада НЕ е по-трудно. Така се учи лесно и на вземи остави, не яде докато не му кажете например. Отнемате му разни лакомства без да се дразни, по този начин лесно разбират и, че всико което им давате (главно храна) е преди всичко ваша. Много е важно да можете във всеки един момент да отнемете храната на кучето, без то да ви захапе. Защото ако някой ден налапа някоя пържола на улицата да кажем, знае ли се какво има в нея.
User's Signature

Качена снимка

#595 Потребителят е офлайн   El Patseto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 07:17 AM

Цитат

Много даобра команда и много често намираща приложение (поне при нас) е остави, пусни, фу или както ви харесва. Съветвам ви да я научите и нея. Така във всеки един момент можете да накрате кучето си да остави нещо, което е лапнал а не трябва. Ако всичко е с комада НЕ е по-трудно. Така се учи лесно и на вземи остави, не яде докато не му кажете например. Отнемате му разни лакомства без да се дразни, по този начин лесно разбират и, че всико което им давате (главно храна) е преди всичко ваша. Много е важно да можете във всеки един момент да отнемете храната на кучето, без то да ви захапе. Защото ако някой ден налапа някоя пържола на улицата да кажем, знае ли се какво има в нея.

Абсолютно съм съгласен ! Аз използвам "ФУ" като команда да пусне . Много ефикасна , когато вземе нещо от земята дори и когато хапе . Веднага пуска ! ;)

#596 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 07:32 AM

И ние сме така, ама с "Плюй", можеше да е "пусни", да му казвам "фу"...100 други работи, не..."плюй", като се развикам по улицата "плюй" "плюй", толкова е звучно  ;D ;D
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#597 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 January 2009 - 09:14 AM

Оох, xael, имала глава да пати ;D Определено има глупави команди, които звучат перфектно, ако сте сами, ама на улицата :rolleyes:
Като беше малка и се учехме да пишка навън, изведнъж установих, че при подканяне от моя страна действа по-експедитивно. Да де, ама ключовите думи бяха "Айде пиш-миш". Бая народ се е пулил насреща ми, като почна "Айде мамо, пиш-миш, пиииш-мииш, пиииш-миииш"... Добре, че вече няма нужда от подканяне.
Иначе ние сме на "Пусни!". После ме хвана яд, че не бях чувала за "Фу!" -много по-кратко, ясно и категорично звучи, ама... Също и "Седни", "Легни" и "Спри" (напоследък последната я заменихме успешно със "Стой"). Ако ми побегне я карам да седне, за да ме изчака (действа по-успешно от "Ела", защото свързва "Ела" с връзването на каишка и си прави оглушки). Случвало се е аз да викам "Седни", а тя учудена да легне... Явно, когато сме далече една от друга не чува ясно, какво викам, защото окончанията са еднакви.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#598 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 09:21 AM

Хахах, Илит, страхотно подканяне  ;D Нашето е само "пиш", понеже един ден я видях да се наглася и само това ми хрумна ;D А "Фу" или "Пусни" тепърва ще ги учим... Ще гледам да избера и аз някоя по-звучна команда като xael  ;D
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#599 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 09:58 AM

Аааа, добре, не съм само аз. "Пиш-миш", към фаворитите думи за команди ми е вече. ;D
Твърдо съм решена, един ден някое от следващите кучета да го уча така:
"Келеш"-пусни
"Говедо"-седни
"слон"-легни
и прочие  ;D ;D

А аз Джек чак сега почнах да го уча да ляга с команда "долу" и само дето си биех главата в стената, докато разбера, че баба го била научила на "легни".
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#600 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2009 - 10:11 AM

xael,големи образи сте ;D

Ние пък сега сме на вълна "чукни" (като дай пет) и е много смешна,защото буквално ти дере ръката и натиска ;DОбаче много се кефи ;DПосле като й кажа "чукни с другата" веднага сменя лапите и още по-силно  ти натиска ръката и започва да се оглежда къде е лакомството,което ще получи :meche:

То това трябва да се види.Така не мога да го обясня B)
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема