Трудният характер и обучение на сибирското хъски
Публикувано: 31 July 2009 - 11:28 PM
НЕ СЪМ ПРОФЕСИОНАЛИСТ А ПРОСТО СПОДЕЛЯМ НЯКОИ НЕЩА КОИТО СА МИ ПОМОГНАЛИ ДА СИ ВЪЗПИТАМ КУЧЕТО. И НЕ ТВЪРДЯ ЧЕ РАБОТЯТ НА 100%.
Публикувано: 01 August 2009 - 12:02 AM

Публикувано: 01 August 2009 - 09:23 AM

За повече ще разчитам на вашите съвети. Предполагам всеки знае по някоя хитринка която върши работа.

Публикувано: 09 August 2009 - 11:26 AM
Кажете как да го отуча да прави това????
Публикувано: 10 August 2009 - 02:27 PM
Публикувано: 11 August 2009 - 12:57 AM

Моя също ме лаеше като му се карам но последно време не го прави, сигурно вече му е ясно кой е виновния!!

Публикувано: 16 August 2009 - 01:12 PM
И ние сме така, много сме диви направо е бойно поле сутрин докъто се облека...

Публикувано: 16 August 2009 - 01:46 PM

Публикувано: 17 August 2009 - 01:49 PM

Сара също беше така. Един ден се учим и на края на деня изпълнява всичко, а на следващия пак от начало :)
Но вече идва, сяда, ляга, дава лапата, дава другата

Публикувано: 17 August 2009 - 02:19 PM
нова съм във форума, имам женско хъски на 3 месеца. Имаме един проблем с него. Когато ни види много се радва и започва да скаче върху нас и да хапе. Ближе много рядко, изразява радостта си с хапане. Как да я отучим от този навик? Моля помогнете със съвет. Благодаряви:)))
Научи я на команда седни... Като се прибереш и тя започне да скача, да хапе, да ближе... да се радва казваш "Седни!" и започваш да се радваш. Ако стане и отново започне спираш галенето и радването, пак "Седни!" и всичко наново. След 4, 5 пъти така ще се научи, че за да получи внимание трябва да седне, а не да скача по теб! Направо ще се чудиш колко ти е кротко кучето като се прибираш

Другия начин е с игнориране, но на нас не ни помогна много...
Публикувано: 17 August 2009 - 02:35 PM
нова съм във форума, имам женско хъски на 3 месеца. Имаме един проблем с него. Когато ни види много се радва и започва да скаче върху нас и да хапе. Ближе много рядко, изразява радостта си с хапане. Как да я отучим от този навик? Моля помогнете със съвет. Благодаряви:)))
Научи я на команда седни... Като се прибереш и тя започне да скача, да хапе, да ближе... да се радва казваш "Седни!" и започваш да се радваш. Ако стане и отново започне спираш галенето и радването, пак "Седни!" и всичко наново. След 4, 5 пъти така ще се научи, че за да получи внимание трябва да седне, а не да скача по теб! Направо ще се чудиш колко ти е кротко кучето като се прибираш

Другия начин е с игнориране, но на нас не ни помогна много...
Здравейте,и аз имам Зина от 2 седмици.Като чета темата виждам че всички с малки хъскита имаме един и същ проблем - скачането по краката, хапането, драскането :) Явно това е типично за малките палета. :) Но не се бях сещала за това с командата "седни" трябва да пробвам!
Публикувано: 17 August 2009 - 02:51 PM
Моето хъски за сега е само на 2 месеца ,но искам да знам трябва ли да прилагам по-строг режим от сега за да не се случи да ме хапе или да ми се зъби,когато искам да извадя нещо от устата му.
Ако някой може да даде съвет - приемам всякакви!
Благодаря! :)
Публикувано: 17 August 2009 - 03:07 PM
Даваш му да яде. Като започне да се храни ти започваш да го галиш; пипаш го по учите, опашката, където на теб ти харесва... ако няма реакция, започваш да му побутваш леко купата с храната... Ако реагира с ръмжене или някаква заплаха взимаш купата с храната веднага. Държиш я, задаваш команда, която знаете, може и няколко. След изпълнението им даваш купата за да се храни и пак започваш; галиш кучето, побутваш купата, дори може да я преместиш. Ако прояви агресия отново същото.
Ние така практикуваме от както Райа беше бебе. Никога не сме имали проблеми относно храненето. Мога да и бръкна сапокойно в устата докато яде, мога да я гала, да я подръпвам за опашката...
Ако кучето не реагира агресивно значи нямате проблем, но няма да е зле да правиш "упражнението" два пъти или един седмично... Просто го гали известно време докато се храни...
Публикувано: 17 August 2009 - 03:19 PM
Даваш му да яде. Като започне да се храни ти започваш да го галиш; пипаш го по учите, опашката, където на теб ти харесва... ако няма реакция, започваш да му побутваш леко купата с храната... Ако реагира с ръмжене или някаква заплаха взимаш купата с храната веднага. Държиш я, задаваш команда, която знаете, може и няколко. След изпълнението им даваш купата за да се храни и пак започваш; галиш кучето, побутваш купата, дори може да я преместиш. Ако прояви агресия отново същото.
Ние така практикуваме от както Райа беше бебе. Никога не сме имали проблеми относно храненето. Мога да и бръкна сапокойно в устата докато яде, мога да я гала, да я подръпвам за опашката...
Ако кучето не реагира агресивно значи нямате проблем, но няма да е зле да правиш "упражнението" два пъти или един седмично... Просто го гали известно време докато се храни...
Да,благодаря за съвета.
За сега като я галя докато яде няма реакция,даже и разбърквам гранулите с пръсти и си играя с опашката и.Но ако реши да ме хапе или ръмжи ще направя това което ми каза :) Вчера ми се стори че нещо се изнерви,но не съм 100% сигурна , даже си мисля че се закашля малко,за това не предприех нищо. :)))))))
Публикувано: 18 August 2009 - 06:45 PM

Публикувано: 18 August 2009 - 08:58 PM

До преди месец и половина имах абсолютно същия проблем. Решението е да не спите няколко нощи, кучето да е само на мястото, където вие искате да спи. Няма да спре няколко нощи да вие, плаче, лае и дере по вратите, но след това няма да имате проблеми.
Много ми беше жал да я оставям и да я слушам как плаче, но пуснете ли я дори за малко в стаята/хола всичко започва от начало.
Усоех :)