Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#701 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 July 2009 - 11:28 PM

От 6 дни имам Хъски. Вече се обръща на името си и "Ела тук" се изпълнява почти на 90%. И това го научи в процеса на игра. Дори вече има респект от "НЕ". Това го научи с помощта на вестник. Обикновено след "НЕ" и проява на характер следва звучен шамар с вестника по задника.Така знае , че при неизпълнение на "НЕ" нищо хубаво няма да му се случи. Но вестника не участва при "Ела тук" защото никога няма да изпълни тази команда. Между другото кутрето е на 1 месец. За разходките е хубаво да знае , че вие командвате парада , като още от малко вие определяте къде да ходи а не то. Така научих Кавказката ми овчарка да не ме влачи по време на разходка. А преди доста време научих Колито ми да не яде нищо което не му е дадено от член на семейството или е намерено някъде навън или вкъщи. Подхвърлях на тротоара или на земята в хола подлютени "лакомства" които съответно доста бързо изплюва. След малко му давам някоя вкусотийка която изяжда с кеф и така приема че нещата , които не са му дадени от стопанина не стават за ядене.
НЕ СЪМ ПРОФЕСИОНАЛИСТ А ПРОСТО СПОДЕЛЯМ НЯКОИ НЕЩА КОИТО СА МИ ПОМОГНАЛИ ДА СИ ВЪЗПИТАМ КУЧЕТО. И НЕ ТВЪРДЯ ЧЕ РАБОТЯТ НА 100%.

#702 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2009 - 12:02 AM

Бих казал че имаш доста опит но винаги може да се желае повече smile.gif

#703 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2009 - 09:23 AM

Цитат(ЦоКо @ Aug 1 2009, 01:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Бих казал че имаш доста опит но винаги може да се желае повече smile.gif

За повече ще разчитам на вашите съвети. Предполагам всеки знае по някоя хитринка която върши работа. smile.gif

#704 Потребителят е офлайн   kalina_vn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 11:11 PM

Знам аз една хитринка при нас тя се казва "кремвирш" докато научи командите които сега изпълнява ,а те никак не са малко е изял бая кила от тях ....За всяки път изпълнен парченце ... Това най ни е помогнало ...
User's Signature

Качена снимка

#705 Потребителят е офлайн   kikex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2009 - 08:01 PM

при мен ефекта с лакомствата стана следния , имали лакомство върши чудеса , но ако я накарам да изпълни някоя команда и получи само едно браво ,надава един лай и после никакво внимание, незнам защо така се получи.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#706 Потребителят е офлайн   6umenskiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интересувам се от много неща!!!

Публикувано: 09 August 2009 - 11:26 AM

Да дам един пресен случай от тази сутрин моя дзвер се научи да се качва на леглото преди два-три дни и от тогава се мъча да го отуча, тази сутрин ме събуди в 6:00ч. с близане и ръфане по ухото на мен не ми е ерогенна зона но не е приятно да те събудят по този начин. Карам му се и го карам да слиза и да не се качва но просто без ефект утре сигурно пак ще стане същата работа но просто като съм си легнал в 02ч. и ми е малко трудно в 6ч. да буда жизнен да му обръщам внимание а той иска точно това след като го нахраня и изкарам на терасата да се изпикае и там каквото му се прави и после започваме една борба с него, аз искам да спя а той да играе и постоянно се качва на леглото и започва да ме ръфа и да и лиже.
Кажете как да го отуча да прави това????
User's Signature

Качена снимка
Не е важно какво говорят хората зад гърба ти, важното е като се обърнеш да замълчат!!!

#707 Потребителят е офлайн   samurai Икона

Публикувано: 10 August 2009 - 02:27 PM

Здравейте,
нова съм във форума, имам женско хъски на 3 месеца. Имаме един проблем с него. Когато ни види много се радва и започва да скаче върху нас и да хапе. Ближе много рядко, изразява радостта си с хапане. Как да я отучим от този навик? Моля помогнете със съвет. Благодаряви:)))

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#708 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2009 - 07:10 PM

Не се притеснявай , като порасне ще спре. За сега ако си я научила на "НЕ" просто и се скарай , така поне за малко ще спре. Моя дзвер след като му се скарам започва да ме лае , но поне не ме хапе. ab_041.gif

#709 Потребителят е офлайн   6umenskiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интересувам се от много неща!!!

Публикувано: 11 August 2009 - 12:57 AM

Цитат(bugsbunni @ Aug 10 2009, 08:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не се притеснявай , като порасне ще спре. За сега ако си я научила на "НЕ" просто и се скарай , така поне за малко ще спре. Моя дзвер след като му се скарам започва да ме лае , но поне не ме хапе. ab_041.gif

Моя също ме лаеше като му се карам но последно време не го прави, сигурно вече му е ясно кой е виновния!! ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка
Не е важно какво говорят хората зад гърба ти, важното е като се обърнеш да замълчат!!!

#710 Потребителят е офлайн   Jordan_pld Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 August 2009 - 01:12 PM

Цитат(samurai @ Aug 10 2009, 03:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Когато ни види много се радва и започва да скаче върху нас и да хапе. Ближе много рядко, изразява радостта си с хапане.

И ние сме така, много сме диви направо е бойно поле сутрин докъто се облека... ed_142.gif ec_117.gif Хапем много и се надявам това да е само период от развитието... smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#711 Потребителят е офлайн   naskohit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 August 2009 - 01:46 PM

Аз пък вчера я учих да сяда,и след всяка изпълнена команда следваше лакомство и сядаше постоянно,дори само да се обърна към нея и сядаше без да и кажа нищо само и само да получи храна ab_041.gif ,но днес все едно нищо не е било...всичко е забравено,но няма да се отказвам докато не се научи.
User's Signature

Качена снимка

#712 Потребителят е офлайн   bolero Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 August 2009 - 01:49 PM

Цитат(naskohit @ Aug 16 2009, 02:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз пък вчера я учих да сяда,и след всяка изпълнена команда следваше лакомство и сядаше постоянно,дори само да се обърна към нея и сядаше без да и кажа нищо само и само да получи храна ab_041.gif ,но днес все едно нищо не е било...всичко е забравено,но няма да се отказвам докато не се научи.

Сара също беше така. Един ден се учим и на края на деня изпълнява всичко, а на следващия пак от начало :)
Но вече идва, сяда, ляга, дава лапата, дава другата ab_041.gif трябва просто много време да и отделяш и да намериш какво обича да яде най-много за да я примамиш :)
User's Signature

Качена снимка

#713 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 17 August 2009 - 02:19 PM

Цитат(samurai @ Aug 10 2009, 12:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,
нова съм във форума, имам женско хъски на 3 месеца. Имаме един проблем с него. Когато ни види много се радва и започва да скаче върху нас и да хапе. Ближе много рядко, изразява радостта си с хапане. Как да я отучим от този навик? Моля помогнете със съвет. Благодаряви:)))

Научи я на команда седни... Като се прибереш и тя започне да скача, да хапе, да ближе... да се радва казваш "Седни!" и започваш да се радваш. Ако стане и отново започне спираш галенето и радването, пак "Седни!" и всичко наново. След 4, 5 пъти така ще се научи, че за да получи внимание трябва да седне, а не да скача по теб! Направо ще се чудиш колко ти е кротко кучето като се прибираш ba_025.gif
Другия начин е с игнориране, но на нас не ни помогна много...

#714 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Икона за мнението  Публикувано: 17 August 2009 - 02:35 PM

Цитат(Tali @ Aug 17 2009, 01:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(samurai @ Aug 10 2009, 12:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,

Научи я на команда седни... Като се прибереш и тя започне да скача, да хапе, да ближе... да се радва казваш "Седни!" и започваш да се радваш. Ако стане и отново започне спираш галенето и радването, пак "Седни!" и всичко наново. След 4, 5 пъти така ще се научи, че за да получи внимание трябва да седне, а не да скача по теб! Направо ще се чудиш колко ти е кротко кучето като се прибираш ba_025.gif
Другия начин е с игнориране, но на нас не ни помогна много...

Здравейте,и аз имам Зина от 2 седмици.Като чета темата виждам че всички с малки хъскита имаме един и същ проблем - скачането по краката, хапането, драскането :) Явно това е типично за малките палета. :) Но не се бях сещала за това с командата "седни" трябва да пробвам!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#715 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Икона за мнението  Публикувано: 17 August 2009 - 02:51 PM

Искам да попитам някой с повече опит в обучението за това как да предотвратя кучето ми да не ми дава да му пипам храната.Преди година имах каракачанска овчарка (Мечо на 10г.,който си отиде от старост) беше много своенравен и много се зъбеше когато се доближавах до храната му.Също така си позволяваше да ме гризва от време на време като не му харесва да му сресвам опашката.Знам че тази реакция зависи и от породата куче но съм сигурна че е възможно което и да е куче да се обучи да позволява на стопанина си да го пипа навсякъде и когато той поиска.
Моето хъски за сега е само на 2 месеца ,но искам да знам трябва ли да прилагам по-строг режим от сега за да не се случи да ме хапе или да ми се зъби,когато искам да извадя нещо от устата му.
Ако някой може да даде съвет - приемам всякакви!
Благодаря! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#716 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 17 August 2009 - 03:07 PM

Работи по следния начин;
Даваш му да яде. Като започне да се храни ти започваш да го галиш; пипаш го по учите, опашката, където на теб ти харесва... ако няма реакция, започваш да му побутваш леко купата с храната... Ако реагира с ръмжене или някаква заплаха взимаш купата с храната веднага. Държиш я, задаваш команда, която знаете, може и няколко. След изпълнението им даваш купата за да се храни и пак започваш; галиш кучето, побутваш купата, дори може да я преместиш. Ако прояви агресия отново същото.
Ние така практикуваме от както Райа беше бебе. Никога не сме имали проблеми относно храненето. Мога да и бръкна сапокойно в устата докато яде, мога да я гала, да я подръпвам за опашката...
Ако кучето не реагира агресивно значи нямате проблем, но няма да е зле да правиш "упражнението" два пъти или един седмично... Просто го гали известно време докато се храни...

#717 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 17 August 2009 - 03:19 PM

Цитат(Tali @ Aug 17 2009, 02:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Работи по следния начин;
Даваш му да яде. Като започне да се храни ти започваш да го галиш; пипаш го по учите, опашката, където на теб ти харесва... ако няма реакция, започваш да му побутваш леко купата с храната... Ако реагира с ръмжене или някаква заплаха взимаш купата с храната веднага. Държиш я, задаваш команда, която знаете, може и няколко. След изпълнението им даваш купата за да се храни и пак започваш; галиш кучето, побутваш купата, дори може да я преместиш. Ако прояви агресия отново същото.
Ние така практикуваме от както Райа беше бебе. Никога не сме имали проблеми относно храненето. Мога да и бръкна сапокойно в устата докато яде, мога да я гала, да я подръпвам за опашката...
Ако кучето не реагира агресивно значи нямате проблем, но няма да е зле да правиш "упражнението" два пъти или един седмично... Просто го гали известно време докато се храни...

Да,благодаря за съвета.
За сега като я галя докато яде няма реакция,даже и разбърквам гранулите с пръсти и си играя с опашката и.Но ако реши да ме хапе или ръмжи ще направя това което ми каза :) Вчера ми се стори че нещо се изнерви,но не съм 100% сигурна , даже си мисля че се закашля малко,за това не предприех нищо. :)))))))
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#718 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2009 - 06:45 PM

Здравейте, имам проблем с кутрето ,но не намерих нищо по въпроса който ме интересува. Моето пале не понася да стои сам и щом с жената си легнем в спалнята настава истински ад. Още по - лошото е че има доста силен глас и ще ни изселят от блока smile.gif . Веднаж решихме да спим в хола ,но тогава реши да ни хапе , лиже и скимти за да го качим на диваните. Някой може ли да сподели как да се справя с този проблем?

#719 Потребителят е офлайн   bolero Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 August 2009 - 08:58 PM

Цитат(bugsbunni @ Aug 18 2009, 07:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, имам проблем с кутрето ,но не намерих нищо по въпроса който ме интересува. Моето пале не понася да стои сам и щом с жената си легнем в спалнята настава истински ад. Още по - лошото е че има доста силен глас и ще ни изселят от блока smile.gif . Веднаж решихме да спим в хола ,но тогава реши да ни хапе , лиже и скимти за да го качим на диваните. Някой може ли да сподели как да се справя с този проблем?

До преди месец и половина имах абсолютно същия проблем. Решението е да не спите няколко нощи, кучето да е само на мястото, където вие искате да спи. Няма да спре няколко нощи да вие, плаче, лае и дере по вратите, но след това няма да имате проблеми.
Много ми беше жал да я оставям и да я слушам как плаче, но пуснете ли я дори за малко в стаята/хола всичко започва от начало.
Усоех :)
User's Signature

Качена снимка

#720 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 09:02 PM

Много благодаря, май ще се наложи да го поизмъча малко.

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни