Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#741 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 September 2009 - 11:11 PM

Цитат(Huskypower @ Sep 1 2009, 10:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И да носите винаги по един вестник затъкнат в гащите, че не се знае кога и за какво точно може да потрябва. ab_041.gif

Нямаш представа колко си права!!

И пак сериозничко...при бабет много помага вестника. Джек по едно време се беше разхайтил като стоя само с нея през деня и си правеше каквото знае, накрая като почна да размахва вестници стана опасна.

А това е куче, което си е размазвало муцуната в дърво, стълби, камъни са му падали на главата, взимал е половин етаж търкаляйки се(всичкото според мен не е случайно препъване, а проучаване на каскадьорски умения)...види ли вестника става най-доброто куче на света, удари ли го, все едно го е обидила до живот(за следващите 2 минути).
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#742 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 02 September 2009 - 08:42 AM

Аз в началото бях почнала с вестник,ама нали уж не трябва да се бият животинките за да не станат плашливи?!За това започнах да я наказвам като я затвярям в другата стая сама-има ефект донякъде.Онзи ден Зина се беше разлигавила на 100% и докато си закусвахме гризеше краката на цялото селейство и скачаше по скутовете ни.Няма НЕ,още повече се разиграваше като че ли напук прави!Накрая баща ми му писна и като кресна с един доста дебел и строг тон,последва шамар и не видях какво друго,но Зина изскимтя леко и веднага при мен да я утешевам,но аз останах безпристрастна към нейния умилителен поглед.После как се кротна,просто нямам думи!!!Значи все пак малко бой по дупето от време на време не е толкова фатално.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#743 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2009 - 09:40 PM

Труден характер!!! Няма такова нещо,има слаб характер на ''Обучаващият'' Нашите прекрасни синеоки е не само синеоки де smile.gif любимци не са нито тъпи,нито трудни за обучение всичко зависи от нас.Не може да го учиш например 3 дена и следващите 5 да се оправдаваш,че си имал толкова работа та и едно седни да не си му казал,а след това виждате ли то нищо не е запомнило.Друга грешка е, ти го обучаваш трима след тебе го лигавят,както при мен се получи с моите две дъщери smile.gif но сега са и те на обучение редом с него af_089.gif Обучавал съм и немски овчарки и не си мислете,че там нещата са много по-розови.Така,че упорство му е майката и много ЛЮБОВ към нашите любимци.Успех на всички!!!!!!! re_037.gif
User's Signature

Качена снимка

#744 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2009 - 12:33 AM

Лошото е,че при много хора минава миловидния поглед,сините очи и сладката муцунка ! И от тук проблемите! Когато Чара беше малка на една разходка непомня какво беше направила,знам само,че със сигурност ме ядоса и аз я хванах за вратлето за кожата тоест като маче :) и я вдиигнах във въздуха ab_041.gif само щом я вдигнах от всичките ми страни се чу:ууууууу аааааа остави кученцето бе,не ти ли е жал бе,къв ти човек?!Аз се обърнах и казах на хората,ако искат да им я дам за 2-3 дена да видим какво ще правят ! :)

#745 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2009 - 08:21 PM

Много жестоко се струва на много хора когато някой си шамароса кучето , но повярвайте ми че при някои породи ( особено по - едрите и агресивни ) и вестника не помага. Ако не покажеш на кучето че си по - силният, може да имаш сериозни проблеми с него когато порасне ( в много случаи се стига и до агресия спрямо стопанина и семейството му ).
"инрересно ми е ако някой теб те налага с весник през мутрата какво ли ще ти е" - А на мен ми е интересно какво ли ще ти е на теб, ако кучето ти те прави разноглед защото си му спестил "садистичният" акт спрямо "мутрата" му???? smile.gif

#746 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2009 - 11:23 AM

Кой,кво ще да вика,финната руска настройка помага ab_041.gif !

#747 Guest_konsa_*

• Група: Гости

Публикувано: 06 September 2009 - 11:14 AM

Цитат(Rositoo @ Nov 14 2007, 07:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте отново.  ;)
С Бленика имаме малък проблем, предполагам и много други собственици го имат. Когато излезем навънка, абсолютно всичко по земята трябва да се обере (всичко което става за ядене), като я пусна без повод командата "ела" когато е намерено нещо интересно или за ядене, не върши никаква полза. Вече на 2-3 пъти ми се случва да я гоня по близо 15 до 30 минути!!!  huh.gif huh.gif Не знам дали някъде не съм сгрешила в обучението. :(
и при мен е така

#748 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2009 - 12:03 PM

Пробвай свободно с намордник или вързано без такъв.

#749 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 07 September 2009 - 08:43 AM

Добро утро на всички!
Вчера имахме гости - братовчедите ми които са дечица на по 10 и 12год.Те много се радват на кучетата и най-вече на породата хъски,и съответно Зина стана голяма играчка вчера.Не че нещо лошо са и направили даже много хубаво се забавляваха,но куч така се разлигави че и аз не можах да я укротя като започна по-сериозно да гризе по ръцете на децата.А те милите ми викат "няма проблем-нищо че ми пусна кръв даже,играем се".И не можах да им обясня че когато я игнорират и не и обръщат внимание на подканите за игра и тя няма да ги занимава по- късно.
Та въпроса ми е - след половин ден лигоч от страна на децата ще и повлияе ли на послушанието към мен (която не я лигави)?
Хубав ден на всички! wg_053.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#750 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Икона за мнението  Публикувано: 07 September 2009 - 09:16 AM

Цитат(nushcho @ Sep 7 2009, 08:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Добро утро на всички!
Вчера имахме гости - братовчедите ми които са дечица на по 10 и 12год.Те много се радват на кучетата и най-вече на породата хъски,и съответно Зина стана голяма играчка вчера.Не че нещо лошо са и направили даже много хубаво се забавляваха,но куч така се разлигави че и аз не можах да я укротя като започна по-сериозно да гризе по ръцете на децата.А те милите ми викат "няма проблем-нищо че ми пусна кръв даже,играем се".И не можах да им обясня че когато я игнорират и не и обръщат внимание на подканите за игра и тя няма да ги занимава по- късно.
Та въпроса ми е - след половин ден лигоч от страна на децата ще и повлияе ли на послушанието към мен (която не я лигави)?
Хубав ден на всички! wg_053.gif

Поне от това, което съм виждала хъскитата обичат децата и, според мен зависи от ситуацията и доколко стопанина държи на обучението - познавах едно куче спасител - North, което само при повикване чрез пляскане оставяше игра, храна, разгонени женски и какво ли още не. Другото, което е - ако от една страна ти я викаш, а от друга страна - децата - може и да се е обърква кого да слуша, а е хубаво да има респект към теб. Не е да нямат избирателна способност, но като цяло не вярвам да й влияе играта върху послушанието :)
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#751 Потребителят е офлайн   gabsito_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2009 - 08:37 PM

ние сме още малки и засега се учим да не акаме из цялата къща. ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ама хъскитата наистина са много умни. на другото ми куче му трябваха 3 седмици, а дребосъка се научи за 3 дена
User's Signature

To be nobody, but yourself,in a world which is doing it's best night and day,to make you everybody else,means to fight the hardest battle,which any human being can fight,and never stop fighting!

#752 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 28 September 2009 - 09:04 PM

nushcho, ако решиш да я викнеш докато играе, първо изчакай да се поизмори малко или поне да и доскучае играта. Като започне да се разсейва тогава я викни. За да си сигурна, че ще дойде... Иначе няма смисъл да я викаш ако знаеш, че няма да остави играта. Ако не дойде ти падаш в нейните очи, децата, с които играе се "издигат"...
Първо така започни да я викаш, като видиш, че се е поизморила. След време ще започнеш да я викаш и в кулминацията на играта- пак ще идва... Но се започва от първата степен- измореното куче ae_085.gif

П.П.
xael, носила съм вестник, та и цяло списание дори, когато Райа беше малка... Резултат имаше отначалото, след два дена използване на вестника навън тя започна да ми прави на пук- да скача още повече по мен и да хапе. Скачането го реших с отбиване с коляно в гръдния кош докато е във въздуха и лети към мен. След това следваше хапане на каишката- другото правене на пук, и започваше да тича в кръг и следователно да ме върти... Вестника и тук не помогна. Помагаше корекция с повода и "Седни!"... Сега във всички случаи използваме "Седни!"...
Така че драги съфорумници... вестника не винаги е решение... още по- малко списанието ab_041.gif Трябва си здрава ръка, строг тон и една перфектно научена команда.

#753 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2009 - 09:30 PM

"Скачането го реших с отбиване с коляно в гръдния кош докато е във въздуха и лети към мен." Това ми хареса като идея. af_089.gif ab_041.gif . Сега сериозно. Някой знае ли, как да го отуча моя убавец ,да не си върши физиологичните нужди на дивана от инат. eg_033.gif ud_009.gif Вече започвам да си мисля , дали да не сменя вестника с чук , кози крак или друг фин инструмент.

#754 Потребителят е офлайн   sstoilov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Фотография, Музика, Кинология, Интернет, SEO, GNU Linux

Публикувано: 29 September 2009 - 09:27 AM

Цитат(bugsbunni @ Sep 28 2009, 08:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...Някой знае ли, как да го отуча моя убавец ,да не си върши физиологичните нужди на дивана от инат. eg_033.gif ud_009.gif Вече започвам да си мисля , дали да не сменя вестника с чук , кози крак или друг фин инструмент.

И аз имам същата чуденка. Вече останах без идеи. Системния и неизчерпаем инат на моят куч, ме остави без всякаква креативност. Не знам защо е решил, че правейки подобна беля ме наказва тежко. Но явно нещо в него го кара да вярва, че това е перфектният начин, да привлече вниманието ми/ни. На няколко пъти му показах, че съм безразличен към неговите разбирания за "мъст" Това почти свърши работа. Казвам почти, защото няколко седмици след това при поредната му глупост майка ми го наказа. Така куче хъски отново реши, че наистина постига целите си, с пишкане върху меката мебел из къщата!

Молим за помощ!
User's Signature

I do believe that you don't have to walk this road alone

#755 Потребителят е офлайн   martinis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2009 - 10:46 AM

Здравейте,
при мен сиамския ни котарак, преживе, правеше такива работи, когато го оставяхме сам, или нещо му забранявахме...
но с кучето нямам такива проблеми... да каже някой спец...
Аз само мога да предполагам, че това е израз на как да го кажа - неговото несъгласие с вашето отношение към него... знам ли...
На кумовете ни, чау-чауто правеше същите номера не много често, но достатъчно, и то винаги на средата на спалнята им, вече два пъти са сменяли матрака... tb_195.gif
User's Signature

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.

#756 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2009 - 08:53 PM

След много чуденки , решихме да тръгнем с гламара на училище. Дано го научат да се държи прилично и нас да го възпитаваме както трябва. Веднага щом има някакъв напредък ще пиша за да ви кажа дали си заслужава.

#757 Потребителят е офлайн   polinnka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2009 - 09:31 AM

Цитат(excalibur @ Sep 2 2009, 08:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Труден характер!!! Няма такова нещо,има слаб характер на ''Обучаващият'' Нашите прекрасни синеоки е не само синеоки де smile.gif любимци не са нито тъпи,нито трудни за обучение всичко зависи от нас.Не може да го учиш например 3 дена и следващите 5 да се оправдаваш,че си имал толкова работа та и едно седни да не си му казал,а след това виждате ли то нищо не е запомнило.Друга грешка е, ти го обучаваш трима след тебе го лигавят,както при мен се получи с моите две дъщери smile.gif но сега са и те на обучение редом с него af_089.gif Обучавал съм и немски овчарки и не си мислете,че там нещата са много по-розови.Така,че упорство му е майката и много ЛЮБОВ към нашите любимци.Успех на всички!!!!!!! re_037.gif

Съгласна съм със теб. И аз така мисля. Нашите кученца не са никак тапи нито трубни за обучение. Само трябва още от началото да бъдеш по строг с тях и после няма да имаш никакав проблем . af_089.gif ae_085.gif Съмо не мога да я науча да не се дарпа като ходим на разходка,аз направо съм като парцал зад нея. Моля ви кажети ми как да я отуча от този вреден навик smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#758 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2009 - 05:58 PM

Пробвай със строг нашийник. Първите няколко седмици да е с шиповете към врата и когато усетиш , че вече не се тегли го обръщаш. Ти сама ще разбереш кога. Пробвал съм и помага.

#759 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 October 2009 - 07:56 PM

Команда "Редом!" и това е... Никакви строги нашииници и такива- "навика"
не се убива със смяната на нашийник, ами се позабравя за известно време, след време- пак дърпане, ами като привикне със шиповете- Какво? Сигурно ще минете на душач... dry.gif
Строг нашийник взех заради майка ми- като ми започне сесията тя разхожда Райа, по- точно обратното... имаше ефект точно седмица- след това си изгуби ефекта. Научихме команда "Редом!" и Воала- кучето не дърпа ако не му позволиш!
polinnka щом кучето ти те дърпа значи все пак не значиш толкова за него, колкото си мислиш или поне колкото ти се иска... Правете повече визуален контакт- очи в очи- и заздравете връзката "Човек- Куче"!

#760 Потребителят е офлайн   polinnka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2009 - 08:10 PM

Цитат(Tali @ Oct 4 2009, 05:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Команда "Редом!" и това е... Никакви строги нашииници и такива- "навика"
не се убива със смяната на нашийник, ами се позабравя за известно време, след време- пак дърпане, ами като привикне със шиповете- Какво? Сигурно ще минете на душач... dry.gif
Строг нашийник взех заради майка ми- като ми започне сесията тя разхожда Райа, по- точно обратното... имаше ефект точно седмица- след това си изгуби ефекта. Научихме команда "Редом!" и Воала- кучето не дърпа ако не му позволиш!
polinnka щом кучето ти те дърпа значи все пак не значиш толкова за него, колкото си мислиш или поне колкото ти се иска... Правете повече визуален контакт- очи в очи- и заздравете връзката "Човек- Куче"!

Според мен тя ме дърпа защото й се играе но аз не мога да я пусна точно когато тя иска ,тя иска да я пускам там кадето винаги има хора.А тази команда "редом" ще се пробвам да я науча и ще видим резултата
User's Signature

Качена снимка

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема