nushcho, ако решиш да я викнеш докато играе, първо изчакай да се поизмори малко или поне да и доскучае играта. Като започне да се разсейва тогава я викни. За да си сигурна, че ще дойде... Иначе няма смисъл да я викаш ако знаеш, че няма да остави играта. Ако не дойде ти падаш в нейните очи, децата, с които играе се "издигат"...
Първо така започни да я викаш, като видиш, че се е поизморила. След време ще започнеш да я викаш и в кулминацията на играта- пак ще идва... Но се започва от първата степен- измореното куче

П.П.
xael, носила съм вестник, та и цяло списание дори, когато Райа беше малка... Резултат имаше отначалото, след два дена използване на вестника навън тя започна да ми прави на пук- да скача още повече по мен и да хапе. Скачането го реших с отбиване с коляно в гръдния кош докато е във въздуха и лети към мен. След това следваше хапане на каишката- другото правене на пук, и започваше да тича в кръг и следователно да ме върти... Вестника и тук не помогна. Помагаше корекция с повода и "Седни!"... Сега във всички случаи използваме "Седни!"...
Така че драги съфорумници... вестника не винаги е решение... още по- малко списанието

Трябва си здрава ръка, строг тон и една перфектно научена команда.