Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#781 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 October 2009 - 01:01 AM

Извинявам се за предният ми пост,че не е по темата за трудният характер и обучение,но беше започнато да се пише.Така,че сега ще се опитам да се поправя.Като чета как повечето от вас се опитвате да обучите вашите любимци не ми се сърдете,но вие повече ги лигавите колкото да ги обучавате.До колкото мога да си позволя,това е мое мнение де само Tali има правилен подход smile.gif Не си мислете ,че с от рода;охх колко си ми сладичък и миличък моля те неме хапи и хайде сега да седнем,ще има някакъв резултат.Въобще не казвам,че трябва побой и тормоз.Напротив,иска много любов,но всичко да е премерено.Ако трябва образно казано както беше във филма "Белият зъб" захапи го за ухото,за да му покажеш кой е водачът.Веднага давам пример.Излиза моята съпруга и се почва: - Лелеее,колко си ми хубав какъв си ми пухкав ама само това не ти харесвам,че много ме хапеш и си ама да знаеш голям лигльо.След пет минутни какви ли не изпълнения от негова страна аз стоя и се заливам от смях.В следващият момент само подавам командите: Брандо Не.Гласова команда с жест:Седни , на място и всичките лиготии свършват до там.Това са си мои методи и не карам никой да ги изпълнява,всеки си има право на мнение.Наистина е приятно както в по-горните постове беше споменато няма да казвам кой md_064.gif да се разхождаш с Хъски без то да те разнася като пръскачка из лозе наистина е удоволствие хихихихиих така че успех на всички и не ми се сърдете за няколкото критики re_037.gif
User's Signature

Качена снимка

#782 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 October 2009 - 01:11 AM

би било хубаво от твоя страна да споделиш товя опит с нас новите :). Не че аз имам сериозни проблеми със малкия макар, че все още е мъничък бързо усвои някои команди. Но би било да научим за "техниките" на по опитните ;)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#783 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 October 2009 - 01:35 AM

Цитат(Meto @ Oct 9 2009, 12:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
би било хубаво от твоя страна да споделиш товя опит с нас новите :). Не че аз имам сериозни проблеми със малкия макар, че все още е мъничък бързо усвои някои команди. Но би било да научим за "техниките" на по опитните ;)

За техниките на обучение има много книги и изписано за тези неща.Аз искам да кажа,че малко строгост към вашият любимец никога не е излишна,но както споменах това си е мое мние.
User's Signature

Качена снимка

#784 Потребителят е офлайн   martinis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 October 2009 - 12:30 PM

Excalibur, именно... Много си прав, че трябва да има строгост... но хъскито живяло откак свят светува в глутница си има строго иерархични свой си разбирания за това как и на кого да се подчинява... Само мисля, може и да греша, поправете ме тогава, че в случая вашият Брандо е наясно с иерархията, според която вие сте шефа, и затова се подчинява на вас... Както и трябва да бъде...
Разбира се, да си признат за шеф трябва да респектираш кучето, така че всичко си идва на място...
в заключение: не лигавете хъскито си! Това не са пудели и дакели... rc_036.gif

какъв опит да споделя в случая?
Ами сещам се за най-елементарното.
Кучо се наяжда за две минути и когато ние вечеряме, той е задължително на ъгъла на масата, но забележете, от страната на жена ми... Защо? Защото тя все му дава по нещичко от чинията си... и колкото и пъти да й казвам, тя може един залък дае... но му дава... и кучето е разбрало това и затова е винаги строено до нея. Никога не застава до мен, просто защото аз не му давам нищичко от чинията си ab_041.gif
Обратното е когато става дума за игра, тогава е само с мен и никой друг не го интересува... Та изводът, поне за мен е, че трябва стриктно и безапелационно да отстоявате правилата които искате кучо да спазва, защото веднъж ако ги пренебрегнете и прескочите, кучето веднага разбира, че ще може и втори път да се пробва... ако мине номера....

User's Signature

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.

#785 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2009 - 08:47 PM

Между другото аз също съм на мнението на martinis.

Докато се храним при нас е същото,само дето Рафи седи от страната на приятеля ми ,понеже той му дава, за да не всяваме смут на съседите  ab_041.gif иначе като е само с мен и ако гъкне му изсъсквам един път и ляга под масата  ea_103.gif

А днес докато се разхождахме навън ама изобщо не ме слушаше ,тичаше по хората,ровеше в кофите и така се бях вбесила ,че го понашляпкаш в парка eg_033.gif но моята голяма грешка, от която много си патя,е че много го глезя и само му бера страх ... и явно трябва да сменям посоката на държание  dry.gif но като цяло хората,с които се разхождаме казват,че бил много послушен като за неговата порода  smile.gif .. 

#786 Потребителят е офлайн   huskeylover4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 12 November 2009 - 11:32 PM

Моето хъски изпълнява, когато му изнася, но как да го науча да стане по злобно смисъл да се защитава, защото голям проблем ми е че котката ми го бие и го гони, даже и от саксии се плаши пък да не говорим за големи кучета, вярно че гони кокошките и ги умъртвява, но все пак МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ dh_188.gif мен ме е страх вече да го извеждам на разходка, за да не го здави някое куче dh_188.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#787 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 11:39 PM

По природа хъскито е дружелюбно куче. Не става за пазач.
Но пък може да се защитава отлично. Просто явно не му се е налагало досега, не възприема котката като някаква заплаха :)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#788 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2009 - 12:12 AM

Първо, кученцето ти е още малко. Второ мисля, че много бъркаш с това да провокираш по някакъв начин агресия в него. И трето, един съвет - стой на страна от кучета, които са проблемни и могат да "го задавят". Ако пък искаш да се бие с тях, ще имаш доста неприятности и чести посещения при вет. лекар.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#789 Потребителят е офлайн   huskeylover4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 November 2009 - 12:20 AM

Ами не искам да се бие, просто да се защитава, защото може да има някъкъв момент в който няма да съм до него, за да го защитя, а странното е, че с мен се бие, ръмжи ми, хапе ме, но може би го възприема като игра! Аз имам и немска овчарка на около 10 години, та когато той се бутне в нея, за да и яде яденето и тя го сдавя ако не съм там ще го убие за това искам да се защитава smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#790 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2009 - 12:24 AM

Първо вземи мерки кучетата да не се сбутват и да не се карат за храна. Ако създваш и допускаш такива ситуации между тях един ден ще имаш проблем. Хъскито ти няма работа при паничката на овчарката и обратно. Също така не допускай, кучето ти да те хапе, ръмжи и да ти се налага. В това се състои ранното възпитание.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#791 Потребителят е офлайн   huskeylover4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 November 2009 - 12:34 AM

Мерси много, но какво да направя за да предотвратя хапането и останалото, прочетох в 1 сайт, че нетрябва да го удрям, защото ще започне да прави на пук, единствено ако много не слуша го шляпвам лекичко през муцункатано никога със злоба или силно ea_103.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#792 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2009 - 12:41 AM

Караш се на кучето, казваш строго "Не", игнорираш го и така. Пошляпване също, през муцуната, за да има ефект. Никога, никога не наказвай кучето със злоба или когато си ядосан/а.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#793 Потребителят е офлайн   huskeylover4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 November 2009 - 12:50 AM

Мерси много smile.gif smile.gif smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#794 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2009 - 12:18 PM

Не се притеснявай , защото хъскитата тичат доста бързо. ab_041.gif Когато стане дебело , пусни кучето да се оправя , защото иначе не му даваш никакъв шанс в ситуацията. Иначе давай го по - строго и му покажи кой е шефа. ab_041.gif

#795 Потребителят е офлайн   ySn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 10:21 PM

Цитат(huskeylover4e @ Nov 12 2009, 11:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мерси много, но какво да направя за да предотвратя хапането и останалото, прочетох в 1 сайт, че нетрябва да го удрям, защото ще започне да прави на пук, единствено ако много не слуша го шляпвам лекичко през муцункатано никога със злоба или силно ea_103.gif

Трябва си твърда ръка.Нямам предвид да го биеш за щяло и нещяло, но когато не слуша аз си позволявам.Естествено не е нито толкова силно, нито толкова бой, може да го хванеш за кожата на врата и да стиснеш, или да приложиш от тези правила за кучешката йерархия-да го повалиш по гръб и така нататък.Много рядко съм се изпускал силно, но това е било след половинчасово гонене и правене напук.След това слуша много.Може би някои няма да го одобрят, но пак казвам че става въпрос за лека физическа разправа и то рядко.И кучето ми определено знае кой е шефа и има респект.А и не се свива на топка като ме види
ae_085.gif

#796 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 November 2009 - 11:34 PM

във връзка с темата, която започна excalibur и аз искам да кажа нещо;
Въпроса не е дали "лигавиш" или глезиш кучето си, а какво друго правиш освен, че изразяваш обичта си към него. Нормално е да го поглезиш- нали си е твоето "дете"... Но наистина е нужно да се скараш когато направи беля, нещо, което не трябва.
И аз глеза, мачкам и лигава кучето си... НО в подходящите за това моменти.
Не е лошо това, че говориш на кучето си като на дете, че се "лигавиш" с него. Лошо е, ако го правиш когато не трябва... И това е главният проблем. Няма куче, което да не слуша защото се държиш с него като с човешко бебе, а не слуша защото всичко му се прощава, защото във всички случаи получава ласки- след агресивен "пристъп"- обикновено собственик започва да го гали "За да го успокоя!", когато започне да досажда докато се храните например- хвърляте му "малко" парченце храна отново "За да го успокоя! Милото то...!", и колко още такива случаи знам и съм видяла...
Трябва да се постави границата- това може, както трябва е, и мога да те гушкам и мачкам. Това не правиш както трябва, не трябва да го правиш и не е правилно- мога само да те игнорирам след като ти се поскарам.
По- трудно е да научиш човека, отколкото кучето... Убеждавам се всеки изминал ден в това.

#797 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 21 November 2009 - 09:20 AM

Цитат(Tali @ Nov 20 2009, 11:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
във връзка с темата, която започна excalibur и аз искам да кажа нещо;
Въпроса не е дали "лигавиш" или глезиш кучето си, а какво друго правиш освен, че изразяваш обичта си към него. Нормално е да го поглезиш- нали си е твоето "дете"... Но наистина е нужно да се скараш когато направи беля, нещо, което не трябва.
И аз глеза, мачкам и лигава кучето си... НО в подходящите за това моменти.
Не е лошо това, че говориш на кучето си като на дете, че се "лигавиш" с него. Лошо е, ако го правиш когато не трябва... И това е главният проблем. Няма куче, което да не слуша защото се държиш с него като с човешко бебе, а не слуша защото всичко му се прощава, защото във всички случаи получава ласки- след агресивен "пристъп"- обикновено собственик започва да го гали "За да го успокоя!", когато започне да досажда докато се храните например- хвърляте му "малко" парченце храна отново "За да го успокоя! Милото то...!", и колко още такива случаи знам и съм видяла...
Трябва да се постави границата- това може, както трябва е, и мога да те гушкам и мачкам. Това не правиш както трябва, не трябва да го правиш и не е правилно- мога само да те игнорирам след като ти се поскарам.
По- трудно е да научиш човека, отколкото кучето... Убеждавам се всеки изминал ден в това.

ba_025.gif Аз съм на същото мнемие... осеобено последните 2 изречения!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#798 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2009 - 06:19 PM

Tali,казах още преди,че харесвам начинати на отношение и обучение към твоята любимка.Колкото до глезенето и игра,ако ни видиш нас двамата с Брандо какви игри и борби правим по поляните ще паднеш от смях.Моите приятели направо се кефят как дивеем а който не ме познава може да си каже,че нещо ми трепка в главата ab_041.gif ама какво да направя като си го обичам много.Но винаги си знаем кога трябва да си играем и кога да си се слушаме. re_037.gif
User's Signature

Качена снимка

#799 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2009 - 07:26 PM

с търсачката не успях да намеря,
и за да не преравям темата - можете ли да ме светнете за литература на български свързана с обучението на хъски, или поне кучетата от вълча порода.. ясно е че от мойто планински спасител няма да стане, но имам нужда от помощ да го обуча да спазва основни команди когато е сред природата - при сякакви ситуации.

може би аз бъркам някъде, но когато се ИЗМОРИ става особено своенравен - седни, ела, до мен въобще не ги зачита.

ФАКТ е че тези кучета изискват много време, а не винаги съумявам да отделя.

#800 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2009 - 10:08 PM

Виж в раздела за обучение :) Там има полезни теми, отделно по книжарниците можеш да откриеш хубави книжки. Аз не съм ползвала такива, затова не мога да ти кажа конкретни имена, но пусни едно търсене в google за "обучение на кучето", може да си харесаш нещо оттам.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема