Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#821 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 February 2010 - 06:46 PM

Просто не мога да не споделя голямата си радост и колко много се гордея с Неро. . . wub.gif wub.gif wub.gif
Ние се разхождаме в Борисовата градина и аз обикновено го пускам чак като стигнем големите тревни площи, а не в гористата част, обаче вчера реших да го пусна там, още в самото начало на парка,за да видя как ще се държи и за да му засвидетелствам голямото си доверие и той се стрелна напред и като видя, че аз не съм на другия край на каишката беше направо в шок!!! Хаха спря се,погледна ме супер учудено, но и развълнувано . . . и аз му казах да тича напред и той се стрелна, после спря, погледна ме и ме изчака . . . и се скрих зад едно дърво . . . и той като не ме видя . . . луда паника, хукна натам откъдето бяхме дошли и като го повиках и ме видя . . . леле каква радост . . . беше страхотен и не се отдалечаваше и само гледаше къде съм . . . страшна работа . . .И днес също беше така, и много слуша това момче (пу, да не са ни уроки) . Ама днес така се затича, че го изгубихме от поглед(не беше опасна ситуация) и той, като не ни видя (бяхме с баща ми) и след 5 сек го видяхме да идва, засилил се беше като стрела . . . и после се оказа, че там където отиде имало супер много кучета (а той трудно пропуска) и въпреки тях, той се е върнал при нас . . . Направо умряхме от кеф!!! И така откакто сме влезли в парка и сме стояли час и половина не му е слагана каишката и не се отдалечава от нас, а аз само викам след него "Браво Неро, Браво момчето ми, много добре" и той също се кефи и така . . .

Съжалявам за спам-а, но бях длъжна да се похваля за големия напредък . . .
User's Signature

Качена снимка

#822 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 04 February 2010 - 06:53 PM

QUOTE (Flawless @ Feb 4 2010, 06:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Просто не мога да не споделя голямата си радост и колко много се гордея с Неро. . . wub.gif wub.gif wub.gif
Ние се разхождаме в Борисовата градина и аз обикновено го пускам чак като стигнем големите тревни площи, а не в гористата част, обаче вчера реших да го пусна там, още в самото начало на парка,за да видя как ще се държи и за да му засвидетелствам голямото си доверие и той се стрелна напред и като видя, че аз не съм на другия край на каишката беше направо в шок!!! Хаха спря се,погледна ме супер учудено, но и развълнувано . . . и аз му казах да тича напред и той се стрелна, после спря, погледна ме и ме изчака . . . и се скрих зад едно дърво . . . и той като не ме видя . . . луда паника, хукна натам откъдето бяхме дошли и като го повиках и ме видя . . . леле каква радост . . . беше страхотен и не се отдалечаваше и само гледаше къде съм . . . страшна работа . . .И днес също беше така, и много слуша това момче (пу, да не са ни уроки) . Ама днес така се затича, че го изгубихме от поглед(не беше опасна ситуация) и той, като не ни видя (бяхме с баща ми) и след 5 сек го видяхме да идва, засилил се беше като стрела . . . и после се оказа, че там където отиде имало супер много кучета (а той трудно пропуска) и въпреки тях, той се е върнал при нас . . . Направо умряхме от кеф!!! И така откакто сме влезли в парка и сме стояли час и половина не му е слагана каишката и не се отдалечава от нас, а аз само викам след него "Браво Неро, Браво момчето ми, много добре" и той също се кефи и така . . .

Съжалявам за спам-а, но бях длъжна да се похваля за големия напредък . . .

Да ви е жив и здрав Неро и все така да ви слуша. Мога да си представя какво е вълнението да откриеш, че твоето животинче избира теб пред всичко ab_041.gif
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#823 Потребителят е офлайн   rainbow4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 04:49 PM

Здравейте!
Съжалявам ако въпроса ми е малко глупав, но се интересувам горе долу кога може да започне да се обучава едно хъски ae_085.gif

#824 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 04:51 PM

От когато го вземеш.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#825 Потребителят е офлайн   rainbow4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 05:00 PM

Цитат(xael @ Feb 5 2010, 04:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
От когато го вземеш.

Благодаря за бързия отговор!

#826 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 05 March 2010 - 09:42 AM

Моля, кажете някакво наказание за куче на 8 месеца по време на разходка.Днес всичко стана заради една кора банан,която искаше да изяде,а аз не и позволих.Остави кората, но реши че трябва да ми го върне eg_033.gif НЕ-то неработи, скарвам и се, а тя сякаш иска да ми отмъщава и като и се разширят зениците и започва да ме дебне и да ми скача за да ме захапе .Труполясвам я на земята по гръб, а то диването се бори с мен като я обездвижа за 10 сек. не мърда ама пусна ли я сякаш още повече се амбицира да ме закача със захапване.Направих грешката да я цапардосам по муцунката с ръка...и след това приема ръката ми като заплаха и се опитва да я избегне и предотврати контакта със захапване когато я погалвам.В нас ми казаха че трябвало повече да я пошляпвам ud_009.gif вече незнам кое е правилно, понеже явно съм пропуснала нещо във възпитанието и когато и се скарам не се кротва ами ми прави напук.Искам да разбере че когато съм ядосана няма тън мън ea_103.gif Мисля си че ако разбере това ще ме слуша повече даже ще мога да я пускам без повод на разходка из полето.Врече 100% съм решила да и взема душач и да я разхождам на къс повод докато не се научи на редом,понеже се съмнявам че и от това произтича лиготията и...Моля дайте съвет за един разхайтен пубертет....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#827 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 05 March 2010 - 10:15 AM

Цитат(nushcho @ Mar 5 2010, 08:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Моля, кажете някакво наказание за куче на 8 месеца по време на разходка.Днес всичко стана заради една кора банан,която искаше да изяде,а аз не и позволих.Остави кората, но реши че трябва да ми го върне eg_033.gif НЕ-то неработи, скарвам и се, а тя сякаш иска да ми отмъщава и като и се разширят зениците и започва да ме дебне и да ми скача за да ме захапе .Труполясвам я на земята по гръб, а то диването се бори с мен като я обездвижа за 10 сек. не мърда ама пусна ли я сякаш още повече се амбицира да ме закача със захапване.Направих грешката да я цапардосам по муцунката с ръка...и след това приема ръката ми като заплаха и се опитва да я избегне и предотврати контакта със захапване когато я погалвам.В нас ми казаха че трябвало повече да я пошляпвам ud_009.gif вече незнам кое е правилно, понеже явно съм пропуснала нещо във възпитанието и когато и се скарам не се кротва ами ми прави напук.Искам да разбере че когато съм ядосана няма тън мън ea_103.gif Мисля си че ако разбере това ще ме слуша повече даже ще мога да я пускам без повод на разходка из полето.Врече 100% съм решила да и взема душач и да я разхождам на къс повод докато не се научи на редом,понеже се съмнявам че и от това произтича лиготията и...Моля дайте съвет за един разхайтен пубертет....

Задълбали сте в доста лоша посока - промени тактиката , стимулирай само правилното поведение. и не давай забранителна команда - забрана ма забранителна команда - метод на размяната - линк . не е нужно да тръшваш кучето на земята и прочие просто задълбочаваш проблема , работи на дълъг повод и не крещи няма смисъл кучето чува много добре и като шепнеш, не се ядосвай - НЯМА СМИСЪЛ , покажи на кучето какво искаш от него постепенно стъпка по стъпка и награждавай правилното поведение , играй със него нека знае ,че има партньор и водач .

ако имаш конкретни въпроси пиши , на лс или скайп - най важно е спокойствието и подготовката на водача smile.gif

#828 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 05 March 2010 - 10:44 AM

Цитат(trenertg @ Mar 5 2010, 10:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Задълбали сте в доста лоша посока - промени тактиката , стимулирай само правилното поведение. и не давай забранителна команда - забрана ма забранителна команда - метод на размяната - линк . не е нужно да тръшваш кучето на земята и прочие просто задълбочаваш проблема , работи на дълъг повод и не крещи няма смисъл кучето чува много добре и като шепнеш, не се ядосвай - НЯМА СМИСЪЛ , покажи на кучето какво искаш от него постепенно стъпка по стъпка и награждавай правилното поведение , играй със него нека знае ,че има партньор и водач .

ако имаш конкретни въпроси пиши , на лс или скайп - най важно е спокойствието и подготовката на водача smile.gif

Много благодаря, за веднагическия отговор ae_085.gif Само да уточня,че нямам проблем със вземането от устата и- не си пази храната от мен (за щастие).Просто беше недоволна че я накарах да се подчини и стои мирно до мен.Ще се постарая да променя насоката, мисля че и проблема идва от малко отделено време за нея :(( Събота и неделя ще и отделям повече време за разходка и игра за да заздравим връзката.И да видим дали ще се получи smile.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#829 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 05 March 2010 - 10:48 AM

Цитат(nushcho @ Mar 5 2010, 08:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(trenertg @ Mar 5 2010, 10:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Много благодаря, за веднагическия отговор ae_085.gif Само да уточня,че нямам проблем със вземането от устата и- не си пази храната от мен (за щастие).Просто беше недоволна че я накарах да се подчини и стои мирно до мен.Ще се постарая да променя насоката, мисля че и проблема идва от малко отделено време за нея :(( Събота и неделя ще и отделям повече време за разходка и игра за да заздравим връзката.И да видим дали ще се получи smile.gif

принципно научи я да ти донася каквото ида вземе в уста за , раменяй го за наградка и похвала - дори кокал да е - нека ти го донесе да се похвали какво съкровище е намерило похвали я размени го за парченце кремвирш и после се заиграйте или тичайте или правете нещо хубаво

#830 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2010 - 02:29 PM

Хъскитата принципно са лоши "донасячи". Метода с размяната е интересен, но при повечето от тях може да мине 2-3 пъти, и едва ли ще се вържат повече.
От друга страна 8 месеца е възрастта, когато хормоните си казват думата. Щом кучето се опитва да се налага на тази възраст, значи не е било добре научено да не го прави преди това. Разбира се, не е късно, но опита на самото куче от всяка една такава и подобна случка е много важен. За това аз лично бих посъветвала освен поощряването на правилното поведение, да не се правят "оглушки" за нежелано такова, а то да се пресича на момента и да не се позволява на кучето "да отбележи точка", защото следващия път ще иска същото, и така собственика постепенно ще "загуби играта".
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#831 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 March 2010 - 08:22 PM

Цитат(Huskypower @ Mar 5 2010, 02:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хъскитата принципно са лоши "донасячи". Метода с размяната е интересен, но при повечето от тях може да мине 2-3 пъти, и едва ли ще се вържат повече.
От друга страна 8 месеца е възрастта, когато хормоните си казват думата. Щом кучето се опитва да се налага на тази възраст, значи не е било добре научено да не го прави преди това. Разбира се, не е късно, но опита на самото куче от всяка една такава и подобна случка е много важен. За това аз лично бих посъветвала освен поощряването на правилното поведение, да не се правят "оглушки" за нежелано такова, а то да се пресича на момента и да не се позволява на кучето "да отбележи точка", защото следващия път ще иска същото, и така собственика постепенно ще "загуби играта".

Да точно това имах в предвид-как да се пресича това нейно поведение?Със пошляпване с някакъв предмет ли, с каране ли, забрана с НЕ, накакво игнориране...просто аз вече не се сещам какво?
Днес пробвахме със донасянето и разменянето.Носи ми пръчката 98% от случаите и я пуска пред мен за да може да си вземе наградката, но когато се опитвам аз да я взема за да я метна пак, трябва да съм много бърза защото на Зина не и харесва да и я вземам и се опитва да я грабне първа.Нейната си пръчка - нейна си е dry.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#832 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 March 2010 - 09:02 PM

И ние имахме подобен проблем на тази възраст smile.gif ... Сега отново се появява подобна нервност понякога по време на разходка, но това става само когато се обади гладът или при превъзбуда. Втория проблем го решавам като замествам дразнителя с по- голям дразнител... Което при нас е една думичка "Виж!" ... Като чуе думичката знае, че има нещо по- интересно от това да ми се Звери... а по- интересното дори ТИ да не го виждаш, кучето винаги го намира ab_041.gif Това им е хубавото, във всичко намират забавление! Може и вие да си направите такава думичка за екстремни ситуаций, но ако кучето чисто и просто доминира, тази думичка няма да реши проблема. Важно е да знаеш кой къде стои в семейната "верига", кой е лидера в момента, за да знаеш и кой метод да използваш...
Сега към основния проблем... Водете се на дълъг повод (ролка)... Като започне проблемното държане отпусни повода да се опъва свободно, при опит да те захапе или да ти скочи, посрещаш със свит крак и коляно. Предполагам, че това ще я спре. При нас нищо друго нямаше ефект! Ако и това не проработи съм си измислила и друг метод- "Крайния метод" му казвам аз... Не знам до колко е правилен, но при нас дава резултат на 200%. Убивам атаката с атака. Което ще рече, че тръгвам към нея бързо и решително, с ясната мисъл, че ако не се помести ще я избутам за да мина аз и в продължение на минута, две процедирам така- върва към нея без да спирам сякаш ще я "помета", принудена е да се отмести, да ми направи път, статуса й, който се е вдигнал изведнъж за момента поради превъзбуда или нещо друго се понижава и кучето се успокоява. Поне моето...
При нас втория метод има особен ефект, тъй като Райа принципно е доста доминантна и понякога се налага по- грубо да си затвърждавам позицийте... Важно е да не се кривва от правия път, т.е. да не си отстъпваш мястото дори за миг.

За вземането на предмети бих препоръчала една игра :) Първо започнете вкъщи, след това и навън...
Взимаш любима играчка... Сядаш, коленичиш, клечиш, както ти е удобно :) Зина е срещу теб. Оставяш наградата на земята, даваш забранителна команда. Изчакваш, след това позволяваш да я вземе. Хвалиш чрез игра с предмета, поощряваш... Целта на играта е, че се учи позволителна и забранителна команда, изчакване, кучето се учи на търпение. Изграждате доверие- взимаш играчката, но след това я даваш или споделяш за да играете заедно, за забавление. Кучето доволно, ти също доволна. И с течение на практиката (на играта) кучето ще спре да взима каквото и да е без позволение... Ще стигнете до степен когато ще можеш да оставиш най- сочната пържола на земята, а Зина ще стои отстрани и ще гледа без да я пипа... Или пък с едно цъкване от твоя страна ще пуска захапаното smile.gif Упражняваите се всеки ден в това! Ако обича да дърпа, дърпаите! Важно е да е максимално приятно за Зина.

Успех Нуше, дано се справите! smile.gif

#833 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 10:37 PM

Като стана дума за обучение:

http://vbox7.com/play:e106fc72

af_089.gif af_089.gif af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#834 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 March 2010 - 11:00 AM

Тали, ще пробвам и твоите методи, признавам бях забравила за номера с коляното и крака.Днес сутринта се държа по-прилично.Реших по въпроса за дърпането по време на разходка да процедирам така: само на къс повод докато стигнем до стадиона или полянката за игра и тогава да я пусна на дълъг.Понеже дори и да я скъся за 1 мин тя като знае че после ще я пусна и се дърпа с все сила за да дойде по-скоро пускането.Така ще се научи че само на полянката може да е на дълъг повод, а на другите места ще се наложи да се примири със късия.Днес като се прибирахме прицедирах така.В началото естествено негодуваше и се дърпаше, но към края на разходката разбра че няма да и мине номера и започна да върви по-нормално.Пак имаше леко подръпване, но само колкото да усеща че все още я държа, то все пак животното не е самоубиец да се беси 20 мин.Идва един момент в който се примирява със ситуацията, но винаги пробва да види дали няма да я отпусна мъъъъъничко.Естествено като мине покрай любимия и казан за боклуци неизвестно защо се дърпа, или като види котки, кокошки или бягащи ниски същества....
Днес пак играхме на донеси и размени пръчката за гранулка - има ефект но пак не и харесва като я взема.Реших като я взема не всеки път да и я мятам, а да я командвам да седне и само като се успокои да и я дам като награда.Така ще разбере че ако иска нещо от мен не трябва да ми скача и насила да си го взема, а да ми се подмаже и помоли в седнало положение със искащ поглед ab_041.gif
По друг начин ще я наказвам със рязко подръпване на повода и скъсяване(ако е бил дълъг).Понякога работи,но понежа аз съм си виновна не го правя винаги....Проблема е в мен не в кучето, просто не съм постоянна в изискванията и в позволеното за нея.Понякога я оствям да и мине номера или си казвам защо да се мъчи да се дърпа нека да я отпусна ea_103.gif , но вече ще се поправя и няма да позволявам своеволия.РЕД и ДИСЦИПЛИНА!!!!Това е решението.Надявам се да не е късно и непоправимо...Благодаря на всички за съветите непременно пак ще питам ae_085.gif
plamenko това куче е наистина супер!Много ми хареса номера с пералнята и люлеещото се конче :)))
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#835 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2010 - 07:04 PM

nushcho струва ми се, че имаш усет към нещата и ще се справиш. Tali много добре ти е обяснила един от начините, чрез който можеш да научиш кучето си да взимаш неща от него, без да получаваш някое зъбче в замяна. Ако имаш времето и постоянството, ще успееш. Когато познаваш добре кучето си, можеш да постигнеш много, въпроса е да откриеш начина, защото за всяко нещо обикновенно има по няколко такива.

Цитат
Да точно това имах в предвид-как да се пресича това нейно поведение?Със пошляпване с някакъв предмет ли, с каране ли, забрана с НЕ, накакво игнориране...просто аз вече не се сещам какво?

Моят съвет е да не търсиш предмети, с които да удряш кучето. Опитай с промяна в инторацията, придружено с "не", понякога можеш да усетиш нещата преди да са станали и да предотвратиш дадено действие, ако трябва и с игнориране. Просто намери пътя, по който твоето куче да схване, че това което прави не е позволено и не се налага да се случва. Важно е да можеш да овладяваш ситуацията и да можеш да успокояваш кучето. Търпението, увереността и спокойствието са важни при работата с куче.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#836 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 March 2010 - 07:24 PM

Цитат(Huskypower @ Mar 6 2010, 07:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моят съвет е да не търсиш предмети, с които да удряш кучето. Опитай с промяна в инторацията, придружено с "не", понякога можеш да усетиш нещата преди да са станали и да предотвратиш дадено действие, ако трябва и с игнориране. Просто намери пътя, по който твоето куче да схване, че това което прави не е позволено и не се налага да се случва. Важно е да можеш да овладяваш ситуацията и да можеш да успокояваш кучето. Търпението, увереността и спокойствието са важни при работата с куче.

Да благодаря, и аз май на там се насочвам - настроението на стопанина се отразява на това на кучето.Днес на вечерната разходка беше многооооо послушна ud_009.gif чак аз се изненадах. Говорих и спокойно и само когато нарушава правилата с по-строг тон, е имаше и малко подскоци и опити за захапване, но когато и показах, че не и минава номера и ще е по моите правила престана да се лигави.Докато стигнем до стадиона направих така както бях решила-на къс повод.Дърпаше се,но после видя че не става нейното и понамали темпото.Когато вече стигнахме полянката я отпуснах и тя все още се държеше близо до мен, даже като тръгнахме да вървим се отдалечи малко и се обърна да ме чака ud_009.gif което най-много ме изненада.На стадиона през цялото време я занимавах с пръчката и мятам, я с бягане с пръчка в уста и аз до нея тичам, или с изпълнение на команди.Но забелязах че и беше интересно и се стараеше да ми угоди за да получи лакомство.По едно време застана пред мен и седна и чакаше да и дам гранулка, аз не я бях командвала по никакъв начин тя просто реши че като седне послушно пред мен ще я наградя - е получи си наградката и кака и остана много доволна.Когато реших да тръгваме Зина искаше да остане още да си играем и запична да дърпа повода и да скача - това го предотвратих с коляното и със игнориране и гръб.Прими ри се че ще си ходим след 3 подскок. smile.gif И аз доволна си отивам и тя върви до мен без да се тегли много - само малко като набара някоя миризма, но ще го отработим и това ab_041.gif
Направо имам чувството че сега започвам обучението - до сега какво съм правила незнам - спала съм dry.gif Но много съм се амбицирала чак нямам търпение следващата разходка че да се наслаждавам на резултатите от постигнатото.
Хайде стига съм писала,че цял ферман стана, за което се извинявам ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#837 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2010 - 08:44 PM

Когато Чара беше малка и ми се зъбеше ръмжеше , когато се опитвах да и взема кокала играчка , действах по следният начин.
Тя знаеше какво значи "НЕ" и аз и говоря: "Не Чара , не" и бавно и взимам кокала , без резки движения , вече мога да и взема всичко без проблем. Но само аз. На другите им ръмжи :D
User's Signature

Качена снимка

#838 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2010 - 10:12 PM

Кучето е животно което в природата живее на глутници. Там има и йерархия която се спазва строго. До сега веднъж съм имал проблем със зъбене и ръмжане и му показах , че съм по - силният т.е. водача ( казано по нашенски го набих доста сериозно ). Вече му демонстрирам силата си във вид на игра. Дори когато играта загрубее само едно "Не" с остър тон му охлажда ентусиазма.

#839 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2010 - 10:21 PM

Само едно малко уточнение кучето - Canis familiaris е животно, което не живее в природата. Неговата естествена среда е в града, селото, планината, морето ... винаги до, със и около хората. Това разбира се по нинакъв начин не пречи на установяването на каквато и да е йерархия.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#840 Потребителят е офлайн   MARDIK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 March 2010 - 09:15 AM

Цитат(plamenko @ Mar 5 2010, 10:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Като стана дума за обучение:

http://vbox7.com/play:e106fc72

af_089.gif af_089.gif af_089.gif

няма толкова изпълнително куче :D Едмон и той да можеше така да си затваря вратата след себе си... :)
User's Signature

Качена снимка

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема