ДеSиHka, в 31 August 2012 - 05:49 PM, написа:
А другото, относно воя това е по-големият проблем. Не знам какво да направя, нито и липсва храна, нито вода, нито нищо има и играчки, естествено, че и липсват хората около нея разбира го, но не знам дали изобщо някога ще спре. Не искам да правя нищо грешно, с което да я поощрявам да го прави, за това се допитах и до вас :)
Благодаря за отговора :)) Усмихнат ден от мен
"Ела" се учи първо на къс повод, после на дълъг повод и накрая без! Логиката да започнеш с къс повод - > ако кучето не иска да дойде при теб като сте близ един до друг едвали ще иска да дойде като е далече! Казваш командата и дърпаш рязко повода и съответно кучето към себе си! После награда и браво! Продължаваш така докато не схване какмо искаш, не повече от 5-10 минути на ден! Винаги завършвате с правилно изпълнена команда, тоест положително! Не му викаш, не се караш, не го удряш, седиш и повтаряш като малоумен, ако е необходимо, така става по-бавно, но пък по-качествено! Три дни с късия, после сменяш с дългия, тук повече време ще трябва, след две седмици пуснато и на затворено, за да не щипне на някъде!