Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#1001 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 August 2012 - 08:32 PM

Показване на мнениетоДеSиHka, в 31 August 2012 - 05:49 PM, написа:

lilker въпросът относно "ела" беше по принцип как се заучава командата, естествено, че сега се полагат основите на обучението на всяко куче, но не очаквам чудеса на 3 месеца :)). Просто не мога да разбера как точно се заучава, това е :)
А другото, относно воя това е по-големият проблем. Не знам какво да направя, нито и липсва храна, нито вода, нито нищо има и играчки, естествено, че и липсват хората около нея разбира го, но не знам дали изобщо някога ще спре. Не искам да правя нищо грешно, с което да я поощрявам да го прави, за това се допитах и до вас :)
Благодаря за отговора :)) Усмихнат ден от мен

"Ела" се учи първо на къс повод, после на дълъг повод и накрая без! Логиката да започнеш с къс повод - > ако кучето не иска да дойде при теб като сте близ един до друг едвали ще иска да дойде като е далече! Казваш командата и дърпаш рязко повода и съответно кучето към себе си! После награда и браво! Продължаваш така докато не схване какмо искаш, не повече от 5-10 минути на ден! Винаги завършвате с правилно изпълнена команда, тоест положително! Не му викаш, не се караш, не го удряш, седиш и повтаряш като малоумен, ако е необходимо, така става по-бавно, но пък по-качествено! Три дни с късия, после сменяш с дългия, тук повече време ще трябва, след две седмици пуснато и на затворено, за да не щипне на някъде!
User's Signature

Качена снимка

#1002 Потребителят е офлайн   El Patseto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 10:09 AM

Здравейте приятели,

Не съм писал много отдавана, но ето че пак съм сред вас. Преживяхме много с моя Зевс за тези 4г. и като цяло няма от какво да се оплача, освен от едно единствено нещо. Не можах да го науча да ходи редом до мен. :dh_188: Това се превръща в проблем, защото забелязвам, че поради тази причина, нито децата ми, нито жена ми могат да го разхождат, а моето време не винаги е в повече, което води до кратки разходки. Дори когато аз го разхождам, се уморявам от неспирното дърпане.

Опитвал съм с команди, с награди, с методи на Сизър Милан и какво ли още не, но без успех. Започва да се души(чак хърка) аз му отпускам малко каишката и той вече е 2 крачки пред мен или в страни. :dh_188: Ще се радвам на съвети от ваша страна .

Как смятате, дали след 4г. всичко е безнадеждно?

Поздрави,
Пламен Георгиев

#1003 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 September 2012 - 01:44 PM

Показване на мнениетоEl Patseto, в 02 September 2012 - 10:09 AM, написа:

Здравейте приятели,

Не съм писал много отдавана, но ето че пак съм сред вас. Преживяхме много с моя Зевс за тези 4г. и като цяло няма от какво да се оплача, освен от едно единствено нещо. Не можах да го науча да ходи редом до мен. :dh_188: Това се превръща в проблем, защото забелязвам, че поради тази причина, нито децата ми, нито жена ми могат да го разхождат, а моето време не винаги е в повече, което води до кратки разходки. Дори когато аз го разхождам, се уморявам от неспирното дърпане.

Опитвал съм с команди, с награди, с методи на Сизър Милан и какво ли още не, но без успех. Започва да се души(чак хърка) аз му отпускам малко каишката и той вече е 2 крачки пред мен или в страни. :dh_188: Ще се радвам на съвети от ваша страна .

Как смятате, дали след 4г. всичко е безнадеждно?

Поздрави,
Пламен Георгиев

Винаги има как (надеждата умира последна)!

Въпроса е готов ли си за това? Защото методите понякога стават груби, което не всеки одобрява и не всеки може да ги приложи правилно!

Аз също имах такъв проблем даже и по сериозен бих казал.
Помисли си само две кучета от които единия иска винаги да е напред и напред,а другия се нахъсва от него и тръгва да дърпа и той! ;)

Пробвах със обикновен душач ефекта беше почти нулев! После минахме на строг нашийник и на всеки опит да дърпне напред корекция! Рязко дърпаш на страни разваляш му равновесието и даваш команда - Редом! Ако трябва на всяка крачка!!! За два месеца си мислех, че съм успял да го укротя и му смених нашийника и той усети това! Познай какво направи? ;) Върнахме се на нашийника отново за три месеца и продължихме със корекции после същия нашийник го обърнах със шиповете навън след пет шест месеца минахме на нормален нашийник,но пак метален ;). Даже и сега нося строгия нашийник при мен и го ползвам от време на време за да му припомня, че съм готов да реагирам на всеки негов опит да ме завлече ;)

След почти година и половина опити, вече кучетата ми могат да се разхождат от 40 килограмов човек без главобол ;)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1004 Потребителят е офлайн   El Patseto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 05:46 PM

Благодаря за съветите Meto.

Когато беше на 1г. взех един такъв строг нашийник, но незнам как, ама се когато дръпнех назад, на два пъти се разглоби и съответно започна голямото гонене из квартала. Може да е бил кофти нашийника, де да знам. Сега сме с душач ама ако не е плътно зад ушите, не му пука изобщо. Ще го мъча няма как. Трябва да се научи, но с цената на голяма упоритост и нерви от моя страна.

#1005 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 05:57 PM

Показване на мнениетоMeto, в 02 September 2012 - 01:44 PM, написа:

След почти година и половина опити, вече кучетата ми могат да се разхождат от 40 килограмов човек без главобол ;)

Даже и като претича котка ли?
Щото моите, които вече станаха три, вървят прекрасно, докато не ни мине котка път...
User's Signature

#1006 Потребителят е офлайн   .Tih0 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 11:02 PM

Добър вечер,кучето ми яде банани ,ябълки орехи и така . Искам да попитам пречи ли ? :/

П.С : Чувал съм , че не е полезно кучето да яде захар щото можело да ослепее..А това вярнп ли е . : )

#1007 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 September 2012 - 11:56 PM

Показване на мнениетоМидрол, в 02 September 2012 - 05:57 PM, написа:

Щото моите, които вече станаха три, вървят прекрасно, докато не ни мине котка път...

Сега всичко опира до моята адекватност. Не казвам, че няма изненади, но в голяма степен ги разрешаваме без усложнения. При котките ако я видя навреме и дам команда "Наапред" или "Спокойно" си вървим кротко, но не отделяме очи от котката все пак ;)! Ако тя я видят първи бързо ми напомнят, че е трябвало да я видя навреме и така ;)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1008 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 03 September 2012 - 10:51 AM

Показване на мнението.Tih0, в 02 September 2012 - 11:02 PM, написа:

Добър вечер,кучето ми яде банани ,ябълки орехи и така . Искам да попитам пречи ли ? :/

П.С : Чувал съм , че не е полезно кучето да яде захар щото можело да ослепее..А това вярнп ли е . : )

За Захарта правилно - не е полезна вече дали ще ослепее незнам, но в никакъв слуай не се дава на животно - шоколад, бонбони, вафли, соленки....захарни и солени изделия.
Аз също давам ябълки, но без костилките ако му ги давам лично иначе ако си намери ябълка по двора не му ги чистя. Орехи може, но не печени и солени. Банани не съм давала поради простата причина, че ми излиза много скъпо :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1009 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2012 - 01:07 PM

Показване на мнениетоMeto, в 02 September 2012 - 11:56 PM, написа:

...всичко опира до моята адекватност...

И при нас е точно така! Ако успея навреме да усетя промяната в стойката и в тоя момент да дръпна каишките и да кажа "Спокойно! Редом!" - обикновено се разминаваме с котката като гвардейците пред президенството: изправени, с маршова стъпка и с глави обърнати към котката :flagbg:
Но изтърва ли тая част от секундата, ела да видиш как три кучета и една баба търчат в галоп, предвождани от една котка с бухнала козина и развяна опашка :af_089:
User's Signature

#1010 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 04 September 2012 - 09:56 AM

Показване на мнениетоМидрол, в 02 September 2012 - 03:57 PM, написа:

Ехааа, голямо шоу ще е като ви срещнем в парка:ab_041:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#1011 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2012 - 02:16 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 04 September 2012 - 09:56 AM, написа:

Ехааа, голямо шоу ще е като ви срещнем в парка:ab_041:

След три седмици поне, че Чарка пак ми се разгони :dry:
User's Signature

#1012 Потребителят е офлайн   .Tih0 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 September 2012 - 12:21 AM

Извенете повтарям се , но кучето ми много хапе постояноо на 3 месеца а една моя братовчедка и тя има хъски , но нейното въпбще не хапе... Помогнете ;/

#1013 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2012 - 11:46 AM

.Tih0 не е само при теб това поведение, даже ми е по-странно за хъскито на братовчедка ти... то на колко месеца е? При нас е същото положение, и Джак е на 3 месеца. Когато си играем хапе много, напада, джафка, скача, маха с опашка. Все пак, нали не си очаквал, е ще се държи като безжизнена плюшена играчка. :db_046: Иначе когато е спокоен не прави така, галя го, а той си се нагажда блажено. Мисля, че ще отмине с времето (така казват и не един-двама по-опитни тук във форума). Не му разрешавай, то така или иначе като те боли няма да му даваш да те ръфа. Но все пак е бебе и е трудно да разбере, защо не ти харесват неговите "ласки". Ако се загледаш в поведението на едно човешко бебе на около годинка ще откриеш много общи действия и реакции. Естествено без хапането, това си е кучешка запазена марка. :md_064: Давам думата на по-вещите, те ще ти дадат повече съвети. Ние нямаме голям напредък, но сме оптимисти, че ще пораснем и даже ще ни липсват тези магарии. :af_089:

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#1014 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2012 - 01:53 PM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 08 September 2012 - 11:46 AM, написа:

.Tih0 не е само при теб това поведение, даже ми е по-странно за хъскито на братовчедка ти... то на колко месеца е? При нас е същото положение, и Джак е на 3 месеца. Когато си играем хапе много, напада, джафка, скача, маха с опашка. Все пак, нали не си очаквал, е ще се държи като безжизнена плюшена играчка. :db_046: Иначе когато е спокоен не прави така, галя го, а той си се нагажда блажено. Мисля, че ще отмине с времето (така казват и не един-двама по-опитни тук във форума). Не му разрешавай, то така или иначе като те боли няма да му даваш да те ръфа. Но все пак е бебе и е трудно да разбере, защо не ти харесват неговите "ласки". Ако се загледаш в поведението на едно човешко бебе на около годинка ще откриеш много общи действия и реакции. Естествено без хапането, това си е кучешка запазена марка. :md_064: Давам думата на по-вещите, те ще ти дадат повече съвети. Ние нямаме голям напредък, но сме оптимисти, че ще пораснем и даже ще ни липсват тези магарии. :af_089:

Много хубав подход, ако и с кучето имаш такова разбиране резултатите ще са повече от добри! Наистина всички хапят на тая възраст, моят беше просто ужасен! Хапе, къса ти дрехите, като почна да играе с кучета след третата ваксина и видя, че те се хапят по врата, ме издебваше докато съм седнала някъде и ме хапеше за врата, хахахах, сега ми е супер смешно като си спомня, ама тогава гледах да не го насърчавам в такива нещо! Но с търпение мина всичко!
User's Signature

Качена снимка

#1015 Потребителят е офлайн   .Tih0 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 11:35 PM

На брачедка ми е на 3 месеца и то смисъл сестри са. : ) И дано дано да се оправи ... :/

#1016 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2012 - 05:35 PM

che kakvo ima da se opravq?!??! Tova si e syvsem normalno povedenie za bebe, hora molq vi.... :(
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#1017 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 02:09 PM

Показване на мнениетоLetty, в 15 September 2012 - 05:35 PM, написа:

che kakvo ima da se opravq?!??! Tova si e syvsem normalno povedenie za bebe, hora molq vi.... :(

Така е, но понякога е трудно да обясниш на всезнаещата домоуправителка, която има голден редрийвър, че е нормално да имаш рани по ръцете от любовта на куцеенцето ти. :ae_085: Тя така ме изгледа все едно Джак е най-големият невъзпитан звяр, а аз съм най-тъпата мазохистка... :dry:
Но да се похваля, че мааалко почна да разбира, че не ми е хубаво така. Но пък си личи, че му е трудно да се контролира - вече вкъщи ми казват, че аз съм най-сладката голяма гризинка на Джак :ab_041:.
Сега, когато вече можем да излизаме навън, ще му намерим другарче да си показват магариите един на друг. :beer:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#1018 Потребителят е офлайн   y0u.and.me Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 11:13 PM

Здравейте! Следя форума откакто си взех хъски, имахме проблеми с нея, но се справихме общо взето, обучихме я на команди, почти спря да хапе. На 5 месеца е.
Единствено проблем ни беше, че пишка на балкона и навън стиска - много рядко си върши работата на полянката. Но ми се наложи да замина за уикенда и госпожицата е решила, че леглото ми е тоалетна. Редовно си го е препикавала докато не се върнах. Мислех си, че като се прибера ще престане, но се държи като побъркана - пикае пред мен по леглото, навсякъде по апартамента независимо дали сме вкъщи. Матракът ми скоро ще стане неизползваем и обилно напоен. Ако някой може да помогне със съвет ще съм адски благодарна.. :)

#1019 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2012 - 11:29 PM

Здравейте. Като начало ограничете достъпа и до леглото.Колко пъти я извеждате да върши физиологичните си нужди и през какъв интервал от време?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#1020 Потребителят е офлайн   y0u.and.me Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 September 2012 - 06:23 AM

Няма определени часове, освен сутрин в 7 и вечер, когато я пускам да си играе. През деня излизаме още 2-3 пъти в неопределено време. На повод не иска да пишка, случвало се е 1-2 пъти, но до там. Но когато е пусната няма проблем. Всяка вечер пишка на полянката. Всичко друго се случва у нас на балкона, тъй като тя на памперси изобщо не искаше да ходи. Леглото е точно в стаята до балкона, единствения вариант е да седи затворена отвън, което не ми се иска да правим, за сега има достъп до половината апартамент като е сама. Възможно ли е да ми се сърди толкова, че съм заминала за два дни и да ми отмъщава дори след като съм се прибрала? Дори снощи след 2-3 часа отсъствие (имаше друг човек у нас с нея) се прибрах, порадвах и се, че не е направила нищо и докато не съм гледала ми е препикала леглото.....

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни