Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#121 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 January 2008 - 06:31 PM

Цитат

Цитат

любо, това че не те слуша и толкова много те дърпа кучето ти на 7 месеца, говори че не си се занимавал много с него, като го освободиш от повод слуша ли те,като извикаш ела тук идва ли, просто не си го дресирал май,незнам моите познати с 5-6-7-8 месечни кучета нямат такива проблеми.Даже свикват кучетата си без каишка да се разхождат и като му извикаш ела да идва,като кажеш не да те слуша. Просто повечко тренировки трябват

Каква порода са тези кучета на твоите познати,защото при хъскитата това не е невъзможно,но не е и толкова лесни както говориш :oОсобено да се разхождат без повод и да изпълняват командата "Ела"...
Те големите кучета не винаги я изпълняват,какво остава за 6-7-8 месечни бясчета?Мисля,че този проблем е всеобщ при нашата порода

Имаш абсолютната ми подкрепа. Наистина ако тези кученца са хъскита..... не знам какви трябва да са...супер хъскита ;D ;D ;D Шегувам се естествено :P , не мога да кажа за другите, но моето ще стане скоро на 7 и без повод е доста трудно да дойде доброволно, преди това бяга около мене с пълна скорост, обикаля ме, бяга после на далече, от което най много ме е страх, и после чак може да дойде. Иначе като се загледа в нещо, лесно мога да я хвана. В общи линии с много упражнения има някаква надежда да се научи на командата "ела тук" , но иначе за стопаните които не се занимават с хъскито си, е почти невъзможно, да не кажа никак.  :o
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#122 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 07:13 PM

примерно на lizka бък е така,той си се разхожда в градината без каишка, на моя марк единия му син няма 1 година даже, а отдавна стопанина му е забравил за какъвто и да е повод :) НО ТОВА СА ХОРА КОИТО СА СЕ ПОСВЕТИЛИ НА ДОМАШНИТЕ СИ ЛЮБИМЦИ И ГИ ВЪЗПИТАВАТ, ОТ КАКТО ТЕ СА В ДОМОВЕТЕ ИМ.хъскитата са мн мн мн своенравни,чуват те,поглеждат те и ти казват абе какво се,точно ся ли искаш да идвам при теб? и трябва да направиш така че  да не ти задават такъв ?, а бързо да идват

#123 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2008 - 07:50 PM

Цитат

Цитат

Или със строг нашийник, сега сме с такъв, защото ми писна от долу-горе 7 месеца всеки ден макс да ме дърпа и ръцете ми да са червени и целите в рани. И сега върви 1 метър пред мене или плътно до мен.

Строгият нашийник не му ли разваля козинката?И аз си мисля да взема на Хели,но ме е страх да не й се накъса козината около врата,че имаме опит със метален душач :(

Строг нашийник се използва за кратко време при обучение. Той не е за водене и разходки.  :huh:

yay_plam, аз съм на мнение, че хора, които са се посветили на домашните си любимци не водят кучетата си без повод... :o
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 08:32 PM

Цитат

любо, това че не те слуша и толкова много те дърпа кучето ти на 7 месеца, говори че не си се занимавал много с него, като го освободиш от повод слуша ли те,като извикаш ела тук идва ли, просто не си го дресирал май,незнам моите познати с 5-6-7-8 месечни кучета нямат такива проблеми.Даже свикват кучетата си без каишка да се разхождат и като му извикаш ела да идва,като кажеш не да те слуша. Просто повечко тренировки трябват
7те месеца са за разходки, в подписа ми пише на колко е макс, а и се дърпа, защото е с нагръдник, и се разхожда не толкова често, защото цял ден вкъщи няма никой, аз съм само първа смяна на училище. И знае си командите повечето доста добре.
User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#125 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 09:45 PM

Прешъс без повод сама по никакъв начин не бих я пуснала, освен на плажа примерно. Тя е пълна с "гениални" идеи и особено ако е около нас пусната веднага ще хукне към дома на Дарик. Не знам как винаги успява да се сети за него :o , но като е в компанията на други кучета няма проблем. Отдалечава се само като иска да си върши работите, защото сигурно се притеснява пред другите ;D или като гони птичките.. луда работа. :huh: Преди беше дооста по-палава. Сега повече слуша, но пак понякога ушите и не чуват.

#126 Потребителят е офлайн   macinci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 10:54 PM

Тера пък когато е сама само с мен тогава ме слуша...имам чувството че пред другите гледа да си покаже магариите :huh:

#127 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 06:52 AM

Според мен характера на хъските е 1:1 с характера на децата, тези които имат деца ще се съгласят, че когато няма чужди хора децата са мирни и послушни, но дойде ли някой и се вади торбата с магариите и се почва, аз имам дъщеря, вече е на 9год., като беше малка ме разиграваше по градинките, ако сме сами, няма проблем, поиграе и тръгваме, но има ли деца, можехме да си тръгнем само с панаири, а сега пък това пале, сами ли сме, няма проблем, има ли компания край. Вече съм тренирана с търпение, с първите разходки на вън тренирам Чара да идва като я викам, да върви с мен, но кой знае къв успех нямаме. Види ли котка и хуква, види ли хора и пак хуква да им се радва  :angry:  а има хора които мразят кучета и вече изпитах тая омраза върху мен  :(
User's Signature

Качена снимка
ИМАМ БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА НА МАДОНААА

#128 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2008 - 09:27 AM

Цитат

yay_plam, аз съм на мнение, че хора, които са се посветили на домашните си любимци не водят кучетата си без повод... :o

:palec:Абсолютно съм съгласна с мнението на Huskypower.Аз също възпитавам моето куче откакто съм я взела и съм се отдала на нея,но това все пак е куче за което съм поела отговорнаст и не бих си позволила да я пускам произволно без повод с риск да й се случи нещо лошо :samodovolen:

П.С. Все пак всеки си има право на мнение,но не мисля,че в този форум има някой,който не се е посветил в обучаването на кучето или кучетата си :blink:
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2008 - 10:30 AM

Исках да кажа, че кучетата, каквито и да са, се водят винаги на повод. Това, че ги пускаме на специални и определени места да играят и тичат си е отделно. Не може да излезеш с кучето, а да оставиш повода в къщи...  :huh: каквато и порода да е, колкото и да е послушно.  :-
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   bubbles22 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 04:05 PM

съгласна съм със Huskypower,
колкото и да слушат и да са възпитани кучетата си има места където неможеш да ги пуснеш  да ходят просто така и да се разхожда свободно.за мен това е доста безотговорно и опасно.
лично аз станах свидетелка скоро как размазаха едно кученце пред очите ми.беше ужасно

#131 Потребителят е офлайн   macinci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 04:58 PM

аз не сам много сагласна..в квартала има едно куче и винаги го разкарват без каишка..на никой не пречи върви си след стопаните,не да тича като бясно а супер спокойно и бавно..изпалнява сички команди..редом ,стой,ела..и т.н. абе куче за пример :) и просто не виждам причина да не се разхожда без повод :}

#132 Потребителят е офлайн   animals_fan* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 05:41 PM

А аз веднъж се скарах със един "стопанин",защото не си беше вързал кучето на каишка и то хукна да хапе моето.Веднага му казах да си върже кучето.Оня ми вика ,че то изобщо нямало каишка.И само повтаряше "-Пешо,ела тука!".Кучето както се очакваше не отиде при него. :huh: :o Е как може такова нещо?Нямам думи просто.
Според мен всяко куче трябва да ходи на каишка или поне ако е пуснато без каишка да бъде наблюдавано и винаги собственикът трябва да има готовност ,всеки един момент да може да му сложи каишката.Аз моето куче например го пускам без каишка само на една полянка ,където не минават много хора.Въпреки това постянно го наблюдавам да не хукне на някъде.А най- добре е да си пускаме кучетата свободно да играят на заградено място,ако имаме възможност.

#133 Потребителят е офлайн   macinci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 06:29 PM

е такива настървени кучета да..но това за което говорех е пълен непокис :) аз сега отивам на кучешка среща с още 1 хъски и 1 ротвайлер :) стискайте палци после лесно да я хвана  ;D

#134 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2008 - 11:25 PM

Всички кучета трябва да се водят на повод в оживени места. А агресивните винаги.
Въпрос на възпитание и отговорност на стопанина. Така преди 5 дена Астра беше изпонаядена от питбул, който ни връхлетя в тъмното изневиделица, защото изрода му стопанин го беше пуснал, щото нямало никой и той слуша иначе... Още ходим на доктори, ближем рани и куцаме извинете!!!! Много собственици си мислят, че кучетата им са еди какви си уж слушат и уж не се бият и пресичат само на зелено. Човек трябва да мисли не само за собствената си безопастност, но иза безопастността на другите. Освен това ако мен ме е страх от кучета и видя пуснато куче, колкото и да ми обяснявате, че то не хапе и т.н.... аз няма да престана да се страхувам. Поводът за кучета е за това, да се водят на другия му край! Не ме интересува кой колко слуша, може, чува, изпълнява и т.н. уж има закони, но нещата опират до възпитание и отговорност.
Или ако пълния ти "непокис" кротък и добър дойде от любопитство да се запознае с моя вързан питбул... няма да мога да ти помогна....
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   macinci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 11:42 PM

Да за това последното си права  :palec:

#136 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 February 2008 - 01:48 AM

Ами аз Бък предимно в морската го пускам да тича на полянката с другите кучета или в квартала където живеем. Ако се разхождаме на други места, а и понякога като обикаля в морската предпочитам да е на повод. Това за питбулите и мен много ме стряска, даже веднъж като вървяхме с Бъки и той прояви интерес именно към един питбул стопанина му каза "Добре че ти е вързано кучето" Ами техните пък като са толкова злобни да си ги водят с наморници. Относно пресичането на улици, от това изпитвам най-голям страх и колкото и да слуша и да чака като му кажа предпочитам да си го държа. 
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   ЗаеК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 11:46 AM

Хехе, и аз бях чувала, че характерът на хъскитата е доста своенравен и че трудно се поддават на обучение, но откакто имам Хачи всеки ден се убеждавам в обратното! Значи в момента момчето е на 51 дни, имаме го от по-малко от две седмици. За това време се научи да ходи до тоалетна почти в 100% от случаите на терасата - сам си сигнализира като му се ходи - скимти и застава на вратата. От три дни го обучавам на "Ела тук", е, вярно започнахме с гранулка, но вече идва абсолютно всеки път, без пропуск независимо кой го вика  :yahoo:
Преди Хачи съм имала две кучета - пудел и бобтейл, и на тази възраст бяха по-невъзприемчиви и по-лигави. За което си бях виновна аз де, но все пак. Така или иначе мисля, че до голяма степен възпитанието идва от стопанина.
Единственото, което ме притеснява в момента е, че още не мога да го извеждам нормално, защото не е минала втората ваксинация, а до 15 февруари кучето съвсем ще се скисне вътре  :kisel:

#138 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 February 2008 - 01:10 PM

Най-накрая да чуя това мнение и от друг. Качи някоя снимка на мъника във фотогалерията да му се порадваме.
User's Signature

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   ЗаеК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 03:16 PM

Да, ще кача снимки в най-скоро време, чакам само момчето, на което е фотоапарата да ми ги запише. Тъкмо запознатите с породата ще се произнесат относно по-необичайната му окраска  ;)

Иначе малкият е много хитър, измисля какви ли не номера още отсега и си представям какъв купон ще падне като поотрасне малко  :meche:

#140 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 06:53 PM

ЗаеК , никой не е казал, че хъскитата не възприемат команди. Напротив, всичко знаят. Изчакай палавника да стане 10мес. -годинка и ако имаш същия успех навън - свалям ти шапка.
User's Signature

Качена снимка

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема