Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#901 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 June 2010 - 05:45 PM

Показване на мнениетоTurboFree, в 19 June 2010 - 03:51 PM, написа:

На 17 съм почети и несъм чел въпросните теми.

А какво точно разбирате под лягане,защото мойта когато се срещне с друго хъски се навежда напреде и разтваря двете предни лапи в страни гледа странно и стои нащрек, след което се изправя и започва да дивее.. но аз го разбирам повече като желание за игра а не като подчинение

Това са две различни лягания, поканата за игра е когато задницата е във въздуха , и е легнала напред, лягането, за което говоря аз е цялостно лягане . . . което показва подчинение и като цяло не-заплаха! Иначе е нормално като е по-малко кучето да ляга пред по-големите по вече споменатите причини! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#902 Потребителят е офлайн   pr7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 12:30 PM

Имам две кучета, едното е на 7 месеца друго е хъски - Кучето ми е на 3 месеца, от 50-60 ден я изкарвам без нагръдници и други такива водачи. Опитвам се да и покажа, че и имам пълно доверие и се опитвам да не я ограничавам относно нейната свобода, но дали това е правилният подходточно към тази порода?
User's Signature

pr7

#903 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 June 2010 - 12:37 PM

Да изградиш такова доверие между теб и кучето е много хубаво! Ако има ефект от това и куч идва при теб при повикване и т.н. ще е перфектно, но не трябва да се пренабрегват и страничните фактори. Примерно да нямя улици със силен трафик на коли и т.н.. Също така и котки или други, които да привлекат вниманието на кучето и да хукна подир тях. Всеки сам си преценява, но в днеш ни времена хората почнаха и наморник да си слагат на кучетата само и само да не глътне умишлено поставено парче месо или нещо от тоз сорт ако ме разбираш какво имам впредвид. Сигурността трябва да е преди всичко.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#904 Потребителят е офлайн   pr7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 11:22 PM

Да, ясно. Май ще е най-добре да я запиша на някой друг курс и да се учи да взима храна само от мен ?
Но някой, може ли да ме ориентира на някъде - добър клуб, или някаква друга информация която може да ми бъде полезна?! и най-вече колко пари ще ми струва?
Живея в София :)
User's Signature

pr7

#905 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 05:57 AM

Показване на мнениетоpr7, в 21 June 2010 - 11:27 PM, написа:

Да, ясно. Май ще е най-добре да я запиша на някой друг курс и да се учи да взима храна само от мен ?
Но някой, може ли да ме ориентира на някъде - добър клуб, или някаква друга информация която може да ми бъде полезна?! и най-вече колко пари ще ми струва?
Живея в София :)

Не мога да открия визитката, ще потърся довечера, но имам познат, който има училище за кучета с доста удачна, според мен, схема: тренировките са за кучето и стопанина, провеждат се с 5 - 6 кучета едновременно, за да се научат да изпълняват команди независимо от обстоятелствата /насаме, навън, без/с друго куче наоколо.../ Можеш да прегледаш в постовете на Тали - има много клипчета как се учат определени команди, но започни с основните: ела, седни, място, не...и ги повтаряй до превръщането им в 'рефлекс'.
На това 'училище', за което говоря, няма да те учат на щуротийки /"застани на 3 крака, погледни наляво и ми изпей..."/, а ще ти помогнат да общуваш пълноценно с кучето - да го разбираш и да те разбира то. Можеш да ги засечеш всеки уикенд в Борисовата градина (зад УАСГ) към 10 сутринта. Възрастен мъж с 2 роботизирани добермана и още доста кучета около тях :)

С тази задача обаче може да се справи според мен всеки и без училище, а за помощ - има форум, има книжки :md_064:

Само от разходките с тях обаче научих някои уж елементарни неща, за които много хора, както и аз, не съм си давала сметка - например това, че името на кучето не е команда. Много често, когато прави нещо или искам да дойде и викам "Ари, Ари". Вярно, има интонация, но името трябва да привлече вниманието, а командата да се изрече след това "ела" ; "не" ... и така нататък :)

#906 Потребителят е офлайн   ralna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 08:04 PM

Днес съм толкова горда от моята Джеси, все едно е дете казало първата си думичка. Незнам дали е от характер или обучение, но днес като изкарах Джеси на разходка, успях да я кандрадисам само да се изпишка. След два часа я чух, че стои пред входната врата и квичи като заклана. Повиках я при мен, но като не дойде реших, че сигурно й се излиза и я изведох, а то големия зор бил да се изходи по голяма нужда. Веднага щом се добрахме до полянката тя я натори, а после се затича към входа да се прибираме. :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#907 Потребителят е офлайн   pr7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 July 2010 - 11:36 PM

Здравей те, имам питане относно опашката на хъскито ми. Беше му мн хубава - дигната, а сега като чели не може да я дигне или я дига съвсем малко.... не като преди. Седи му като пречупена :(
на какво се дължи това ... някой имал ли е същите "проблеми" и как може да се оправи ?
User's Signature

pr7

#908 Потребителят е офлайн   Venom_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2010 - 01:15 AM

Значи моя проблем е такъв-след като Теа изяде 5 малки пиленца и уби 4 други, баба ми реши, че задължително трябва да я затворим (преди това беше пусната свободно из двора) .Намерих и място ,доста просторно, 10х10 метра има къде да се скрие от жегата и всичко съм и осигурил, не е вързана. Но затворя ли вратата започва едно нещо като лаене( по-скоро пискане), а Теа е доста гласовита. Казах си, че като свикне ще спре, ноо вече 3 седмици е там ии не спира да писка, само като отида при нея се успокоява. Почти всеки ден е на разходка,не е гладна,не е жадна.Ако някой има същия проблем и се е справил, дайте ми съвет....
User's Signature

Качена снимка

#909 Потребителят е офлайн   Spikes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 11:44 AM

Почти всеки ден е на разходка?
Какво значи това? Че кучето си стои по цял ден затворено там ли?

#910 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 July 2010 - 11:51 AM

Venom_, започни да обръщаш внимание на кучето си- играите, занимавай го, порадвай му се, отделяй му време... и започни да го разхождаш всеки ден, ако не, то поне го пускай на двора да тича 2, 3 часа.

Отглеждането на куче не се състои само в хранене и поене. Кучето иска внимание и време!

#911 Потребителят е офлайн   Venom_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2010 - 03:46 PM

благодаря за съветите вече не ходя на работа вчера цял ден бяхме заедно от сутрин до вечер и като я оставих вече беше уморена а като тръгнах остана спокойна вече не съм зает както бях до сега и ще съм с нея по цял ден разбрах че тя точно това е искала да и объщам повече внимание. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#912 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 July 2010 - 03:52 PM

При мен преноса от свободно скитане на двор в клетка стана плавно. Първо сложих водата вътре в клетката. После почнах в нея да ги храня. Просто им показах, че това не е лошо място. Сега все още не са на 100% в клетката. Но задам ли команда "Място!" Хукват в нея :).
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#913 Потребителят е офлайн   pr7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 July 2010 - 01:33 AM

някой да ми препоръча добро училище за моя домашен любимец? Живея в София.
User's Signature

pr7

#914 Потребителят е офлайн   Darichkaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 11:47 PM

Здравейте ! Тъй като от собствен опит съм се убедила, че хъскито е доста своенравно куче, а пък бих искала да го науча на много неща искам да попитам има ли някои от вас, които са използвали услугите на училищата за кучета? Най - важно за мен е да го науча да не взима храна от всеки или както сега се получава при разходка или ако съм го пуснала на двора да дъвче каквото намери. Преди имахме язовир поднаем и там имахме ротвайлери пазачи, единият от тях, когато го взехме беше минал училище и само него не успяха да отровят крадци... :( Попринцип имам достатъчно време да се занимавам с кучето си и навярно много от вас биха казали, че човек може и сам да се справи, но според мен с помощта на компетентни лица би било доста по - лесно и резултатите ще са на лице. Та ако някой е използвал или знае за такова училище в областта на Пловдив може да обмени информация тук ! Благодаря предварително и се извинявам, рових се из темите и потърсих в търсачката,но такава тема не намерх... Ако се повтаря, извинявам се отново!

#915 Потребителят е офлайн   toshko18 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 12:09 AM

Здравей,
Препоръчвам Център за обучение на кучета "ДЕЯ"

Успех :ba_025:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#916 Потребителят е офлайн   sstoilov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Фотография, Музика, Кинология, Интернет, SEO, GNU Linux

Публикувано: 29 August 2010 - 11:49 AM

Venom_, "повече внимание" не! Много повече внимание!!! Може да звучи пресилено, но кучето ти живее за и със твоето внимание. То е почти толкова важно за него, колкото и наличието на кислород във въздуха. Това не е някаква мутация на Фикус - сипиш му едно канче водица и го оставяш да фото синтезира на спокойствие. Не, няма да свикне просто така, самичко, от нищото, "Ще свикне, само малко време" НЕ! Кучето е социално животно! Иска контакти, работа, задачи за вършени, игра, обучение, разходки, игри, разговори, и още, и още. Аз смея да твърдя, че работя най-много от познатите ми (17..19 часа на ден) Но разпускам с кучето си! Разхождаме се, спортуваме, играем, учим се. Времето прекарано с мой сибирчо е незаменимо и за двама ни. Вече повече от три години сме заедно и винаги, ама винаги има с какво ново да ме изненада. Опитай! Създай му работа, ангажименти, научи го да върши нещо (каквото и да е то) Той това иска, да прави нещо! Ако ти не му намериш занимание, няма кой!
Пискането е нормално! Все пак я затваряш там. И мен да ме затвориш пък дори и в 5звезден спа център, ако знам че ме затваряш, ще пискам не ми ... ще пискам много! Проблема не е в удобствата и затворената врата, а начина и причините за което кучето ти се озовава там - затворено. Страх, паника, неразбиране, неодобрение, Да продължавам ли? Само, затворено, без задачи за вършене...ми гадничко си е! Ще плачи...Защо не покажеш на кучето си, че като го затваряш там искаш от него да е спокойно? Да си почива, да се зарежда за следващата разходка, игра, задача. Създай в него идеята, че не го наказваш, а му даваш пространство, време и предпоставки за почивка. Не му затръшвай вратата веднага. Изчакай да полегне, говори му, бъди търпелив. Научи се да познаваш кучето си :) Успеха е гарантиран! Иска работа и търпение :)
User's Signature

I do believe that you don't have to walk this road alone

#917 Потребителят е офлайн   sstoilov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Фотография, Музика, Кинология, Интернет, SEO, GNU Linux

Публикувано: 29 August 2010 - 12:16 PM

Съжалявам за добъл поста, но новия интерфейс на форума ми е малко нов - не мога да го свикна още. Искам само да добавя нещо :)
Темата със затвореното куче ми е много болезнена. Не че моето е пуснато и си щъка из двора, но това е една друга тема.
Venom_, приятелю, кочето ти не прави нищо повече, освен да ти подсказва, че нещо не е наред. Нещо куца в живота му. А това няма да се промени само, а кучето ти няма да се премери - не е в природата му, не и в природата на хъскито. С бездействие се създават много трайни и болезнени проблеми . Ето няколко съвета, може да не са най-правилните за теб, но ако искаш ги използвай за основа.
  • Опознай кучето си. От какво има нужда; От какво го е страх, от какво не, Какво обича, какво не обича, Кога е гладно, кога е жадно, кога му се играе, кога му се пикае..
  • Не си изкарвай негативната енергия върху него. То не може да реши твоите проблеми, но може да ти бъде приятел и добър слушател
  • Не го разхождай нервен и напрегнат.
  • Давай му храна и вода, сякаш не е задължение за теб.
  • Създай му навици, втълпи му че тук, при теб има начини и норми на поведение. Ти командваш, то изпълнява!
  • Накарай го да върши нещо, нещо полезно за теб, интересно за него.
  • Бъди постоянен, търпелив и инат като него.
  • Затваряй го на отреденото за него място (па дори то да е 2 на 2 метра) изморено, задоволено и щастливо!
  • Не си тръгвай от там докато не се увериш. че всичко е ОК. Че кучето ти е е хепи, спокойно, щастливо от живота. Ако не е така, започни да се замисляш над нещо много важно. Не му е там мястото, не е и така!!! Не и по този начин. Постъпваш много гадно, дори без да го осъзнаваш...
  • Мигновената реакция при проблем е задължителна. Проблем - корекция! Действа се веднага, на мига. Плачи - корекция Вие - корекция. Мозъка на кучето ти не почива. Той винаги е зает с нещо (кучешки му неща/проблеми) Не го оставяй той да диктува начина ти на живот. Точно обратното ТИ и само ТИ командваш. Проблем - корекция на секундата.

Лесно е :)
Звучи странно, на неговото място трябва да е място за почивка! Не затвор, не!
Успех и сори за двойния пост и аз още свиквам :)
User's Signature

I do believe that you don't have to walk this road alone

#918 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 09:05 PM

sstoilov, комплименти за постовете и отношението ти!
User's Signature

Качена снимка

#919 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2010 - 01:03 AM

sstoilov това,което си написал си е много вярно!На собствен гръб съм го изпитала и си е точно така!

#920 Потребителят е офлайн   BokoPiovra Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 06:58 PM

Здравейте,

Нов съм тук. Предстои ми да взема мъжко хъски. Доста се осведомих за характера на кучето. Не ми се иска да го разхождам само на повод. Бих искал и да го пускам понякога свободно. Най-големия кошмар е да го загубя. Моля, споделете и дайте съвет. Как да накарам кучето да се върне при мен ако наблизо има женска разгонена? В темата "С повод или без повод по време на разходка" прочетох доста страшни неща. Разбирам, че е хубаво да се пуска хъскито в паркове, но през парка може да мине някоя глутница също.

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни