Dog.bg Форуми : Случайно някой ветеринар да знае, как да изгониш съсел?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Случайно някой ветеринар да знае, как да изгониш съсел?

#61 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 04 May 2011 - 11:23 PM

сакън оставете гадинките на мира :)

#62 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 04 May 2011 - 11:44 PM

Показване на мнениетоnavar, в 04 May 2011 - 11:23 PM, написа:

Абе, и аз сега гледайки снимките на jaspermmm, на туй МИЛО гадинче, и както съм ги позабравила зимата, и още не съм им "набрала", мноу милички ми се виждат :ab_041:
Ама като започнем пак да обикаляме като сомнамбули из къщи, и ми се изпаряват толите чувства.А са и супер нагли, чукаш им с дръжката на метлата по тавана, спира за секунда, и явно си вика: "А т`ва е па оная лудата де си обикаля нощем", и си продължава с ръфането, и тамън звънне алармата, и си ляга.... :ab_041:
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#63 Потребителят е офлайн   darizad Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 05 May 2011 - 09:02 AM

Показване на мнениетоnavar, в 04 May 2011 - 11:23 PM, написа:

Виж сега, при условие, че въпроса е те или ние, твоето предложение е неизпълнимо! Втора нощ почти не спим и тенденцията е силно обезпокоителна. Аз лично за сега удържам положението на " търси се щадящ животните начин", но мъжа ми е доста по-краен ( за него вариантът изтребване от "специалисти" е ОК). Та в името на природосъобразния начин на живот ще е добре това с пелина или лимон+ракия да подейства... Между другото аз никога не съм виждала нашите "наематели", разбрах, че са съсели по идеята на един познат ( комуто разказах нашата история ) и по статиите в интернет. Къщата ни е в градски квартал, наблизо ( но не и в съседство) има много гори. Обитаваме я целогодишно. Нещото на тавана се появи преди 5-6 години, в началото беше доста плахо и най-вече САМО! Търкаляше орехи по каратавана и не беше много досадно. Обаче откакто направихме едната стая с гипс - картон и вата, стана страшно! Гадинките се размножиха ( предполагам), влизат под ватата и драскат и тропат по гипскартона! И въпреки сладурския си вид - вдигат шум, който може да подлуди и най - спокойния човек. Тази сутрин в 8 часа нещото толкова настоятелно си вършеше каквото там прави, че не зная какво ще сваря довечера в спалнята... За сега не сме усетили да са прегризали кабел, но тая пролет започнаха толкова "хард", че не знам къде ще свършат нещата до октомври...

#64 Потребителят е офлайн   darizad Икона

Публикувано: 09 May 2011 - 04:53 PM

Междувременно да споделя - оказва се, че моите "наематели" не са съсели....Аз и до сега не съм ги видяла очи в очи де, но преди няколко нощи им чух гласовете, потърсих в интернет звуци на животни и познайте... оказа се, че имам на тавана байнова булчица ( невестулка ). Много е вероятно преди това да съм си имала съсели ( бях убеден в това, защото всички знаци сочеха натам ), но изглежда те са изместени от нов гостенин ( усетих разлика в шума от миналите години и последните две седмици). Сега трябва да се преориентирам в средствата за борба...Въпроса е как да се кача да сложа нафталина ( с това мисля да почна), като вече ме е шубе ( невестулката има лоша слава :dh_188: ). А отворът към тавана е само един и е тесен - мъжа ми не може да се провре посмъртно...Изобщо - сложен ми е казуса...Както каза мъжа ми снощи: жена, това е ясен знак, че трябва да се изнасяме от тая къща ...Като се замисля, твърде пренаселено взе да става наистина.. :smile:

#65 Потребителят е офлайн   hazart Икона

Публикувано: 02 October 2011 - 09:48 PM

Дам оказа се, че и аз имам този проблем. Имам вила в Стара планина, която за съжаление не съм посещавал последните 4 догини.
Днес отидох и освен останалите разочарования (двора беше в гората -> а сега гората е в двора, разбита вила, откраднати електропроводници),
открих и следната картинка...

Качена снимка

Не знам кой ги е включил в Червената книга и в закона за Биоразнообразието (ако наистина са там), но вилата има 4 такива прозореца, като в 3 от тях
картината е аналогична. Кепетата на прозорците са най-малкия проблем, дървените дъски на покрива (подпокривната конструкция) са изгризани, дървената присторойка е цялата във "входове"... направо ми се плаче. Нещо не се обандеждих много от мненията и ще се радвам, ако някои е постигна някакъв резултат и го сподели (независимо от метода - хуманен или не, спрямо разделението в темата :smile: ).

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2011 - 03:00 PM

Не ми се иска аз да го пиша, много е жесток метода, но ... само съм чувала - някакво лепило, за което залепват и няма мърдане, до умирачка... http://www.otrovi.co...grizachi-3.html
Може би фобията ми от тези гадинки оправдава написаното.
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#67 Потребителят е офлайн   hazart Икона

Публикувано: 05 October 2011 - 08:26 AM

Мерси много за отклика, непременно ще пробвам :smile: Иначе да, много са умни животинките и мен малко ми е жал, но... като засягат сериозно интересите ми... няма какво друго да се прави :dh_188: А и ако се погледне оптимистично на нещата, дори може да е в тяхна полза :-D При тази си численост и интензивност на разрушителните процеси, нито за тях, нито за мен, след година време къщата няма да става за живот :smile:

#68 Потребителят е офлайн   Ferol Икона

Публикувано: 05 October 2011 - 11:16 PM

Наистина са голяма напаст като белките , имах щастието да познавам човек който се справяше ефективно с белки, съсели и всякаква гризлива напаст, ловеше ги живи и после хоп на ягтериерите много им се радваха :af_089: Имах удоволствието лично да наблюдавам екзекуцията на уловена белка не е за хора със слаби сърца. Не знам с какво ги хранеше тези кученца но имах чувството ,че ако имаше начин щяха да изядат и металното заграждение, само той можеше да ги доближи :ab_041: и въпреки че мразех гризачи след тая гледка нямаше как да не ми стане жал просто. Та който имаше подобен проблем от селото отиваше при него и той решаваше проблема още в зародиш преди да са се навъдили, проявиш ли милост в началото или изобщо тежко и горко ти за в бъдеще. :smile:

#69 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 October 2011 - 11:25 AM

Показване на мнениетоFerol, в 06 October 2011 - 12:16 AM, написа:

Имах удоволствието лично да наблюдавам екзекуцията на уловена белка

Е, много са ми любими гадни хора като теб, Човеко С Първо Мнение :zz_020:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#70 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 11:38 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 06 October 2011 - 10:25 AM, написа:

+1
Аз бих използвала определението 'гнусни двуноги недоразумения'...Нормален човек просто не може да се изкаже по подобен начин. :zz_020:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#71 Потребителят е офлайн   Ferol Икона

Публикувано: 06 October 2011 - 07:37 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 06 October 2011 - 11:38 AM, написа:

Показване на мнениетоbushkata, в 06 October 2011 - 10:25 AM, написа:

+1
Аз бих използвала определението 'гнусни двуноги недоразумения'...Нормален човек просто не може да се изкаже по подобен начин. :zz_020:

Личи ви ,че никога не сте сблъсквали с подобна напаст и си нямате ни най-малка представа за какво става въпрос и на какво са способни! Не ви ги пожелавам ИЗОБЩО! Обичам животните, имаме кучета ,котки , декоративна порода гълъби (или поне каквото остана от тях) но колкото и да обичаш животните при появата на съсел или белка се променят коренно нещата. Мислих по абсолютно същия начин като вас. След хиляди безсънни нощи, изпотрошени покриви и избити гълъби ,залавянето им не беше просто радост и спасение.В онзи момент и пари бих дала за да видя с очите си екзекуцията му! Не казвам че е нормално да ги мразим ,но в някои случаи просто човешката доброта си има граници а в с моя случай те бяха далечее надминати! Дано не съм ви отегчила с бившите си проблеми :) И все пак обичайте животните обичайте се и вие! :re_037:

#72 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 07 October 2011 - 01:35 PM

Тъй като отглеждах плъх, а те са доста интелигенти, можех да го излъжа много лесно с пържен картоф за примамка :be_107:
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 October 2011 - 01:40 PM

Показване на мнениетоmi6eto_i_ashley, в 07 October 2011 - 01:35 PM, написа:

Тъй като отглеждах плъх, а те са доста интелигенти, можех да го излъжа много лесно с пържен картоф за примамка Качена снимка

Или препечен хляб ... Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   hazart Икона

Публикувано: 08 October 2011 - 09:45 PM

Значи казвате да ги поканя на вечеря :ab_041: Не знам, не знам... след това ако не ги потърся пак, може много да ми се обидят и още по-големи пакости да ми направят :me_065:

#75 Потребителят е офлайн   Блонд Икона

Публикувано: 14 October 2011 - 07:22 PM

Показване на мнениетоChupacabra, в 28 July 2010 - 11:13 PM, написа:

... Човекът е този, който се е нанесъл да живее на територията на животните. Не е обратното. Ние сме дошли втори и затова ние трябва да се съобразяваме с тях, а не те с нас. ...

е, явно аз ще съм в такова положение - къщата ни още не е напълно завършена, но вече е населена от съсели и темата сериозно ме притесни.

все още съм на позиция "мирни средства", но и все още не съжителствам с тях...

:)

#76 Потребителят е офлайн   ofelia Икона

Публикувано: 16 October 2012 - 12:55 PM

Искам да споделя моя опит в борбата със съселите, които от няколко години населяват нашата вила.
Освен на тавана в къщата, имахме и няколко, които се бяха настанили във външната тоалетна на двора. Там винаги стои кофа /голяма от латекс/ пълна с вода. Преди две седмици намерихме удавен съсел вътре. Тръгвайки си заложихме капана / кофата с вода/, но не пълна до горе, а някъде по-малко от половината. И ооо небеса, следващата събота заварихме 4 броя малки глупачета издавени вътре. Сега има вече заложена и такава кофа горе на тавана и скоро ще видим резултата.

Някои форумци веднага ще писнат за нехуманното ми отношение към животинките, но....това е положението.
Който не е имал съсели, той не знае.....

#77 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 01:51 PM

Давенето е бавна и мъчителна смърт...

#78 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 October 2012 - 01:57 PM

Имах честта да се запозная с тези дребосъци на едно село. Обитават два огромни ореха, които са пред къщата, в която бяхме. Не съм предполагала, че могат да вдигат толкова много шум! Караници, писъци, борби, замерване на колите с орехи. Страхотна суматоха. А когато тичат под покрива на друга къща, която е под самите орехи - сякаш са решили да раздигат керемидите. :ud_009:

Вече наистина искрено съчувствам на хората, в чиито домове са се заселили съсели. Ние им се радвахме от далече.
Но не виждам никаква полза от кофа с вода, в която да се давят. Трябва да намерите начин да ги изгоните. Това, че намирате по някой удавен дребосък няма да ви реши проблема, ама изобщо.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#79 Потребителят е офлайн   Blacky_Black Икона

Публикувано: 27 August 2013 - 10:07 PM

Нека Ви разкажа какво се случи при мен. Имаме вила в балкана. От 3-4 години имаме нещо на тавана,което не ни оставя да спим по цели нощи.Тичаше,драскаше,изхождаше се и изобщо само гадни неща. :eg_033: Дядо ми (лека му пръст) мислеше,че е белка и се мъчеше да хване животното с капани като залагаше кашкавал или салам.Нищо! Хващаше се някое друго мишле,а онова горе продължаваше да се натрапва и досажда. Наскоро стареца почина и ми се налага да идвам доста често тук. За 2-3 нощи това животно може да те изкара от нерви.След няколко безсънни часа ставаш и започваш да биеш по тавана с намерението да се изплаши и побегне...неееее...няма този шанс. :zz_020: То си стърже нещо там по дървенията,тича си като вдига страшен шум без да го интересува твоето мнение и за капак на всичко беше разместило керемидите на къщата и при дъжд вътре имаше водопади от десетки дупки в покрива. Това вече преля чашата. :ea_103: Знаете колко струва ремонт на покрив,нали? Чух от местните,че може да е съсел и че се ловил на ядки.Имах два капана и заложих парченце орех. След 2 седмици дойдох и О,небеса! :ud_009: Имаше хванат съсел,който беше умрял в капана от глад. Заложих на ново капана с поредната ядка орех и на другия ден хоп-втори съсел! :beer: Сетих се какво ми е причинил и колко ще ми струва ремонта на покрива и прецених,че този съсел не си заслужава няколкото стотин лева дори хиляда за да си пренаредя покрива и подмена с нови керемиди и първата работа беше да го удавя за да съм сигурен,че няма да се върне.Обвинявайте ме колкото искате,но тези които имат съсели на таваните ще ме разберат.Който ще ме обвини,че не съм хуманен да дойде да си хване съселите и да си ги качи на неговия таван и да си е колкото иска хуманен към тях.Вечерта след удавянето на съсела заложих на ново капана с поредния орех и след 2 часа се хвана още един.Трети съсел! :ud_009: Останах удивен!!! Толкова бързо да се хване??? Естествено и той беше потопен. Казах си: "най-после". 3 съсела хванах стига,но уви...горе имаше още!Сега съм заложил наново 2 капана и Ви гарантирам,че ако се хване съсел и него ще удавя.Да ме простят природозащитниците.И аз обичам животните ама съня ми,нервите ми,чистотата и здравата ми къща са ми по-важни от самия съсел.Прочетох в УИКИПЕДИЯ и там пише: Природозащитен статут Незастрашен[1] . Така,че няма какво да ми казват някой,че бил застрашен,бил сладък,бил хубав и какво ли още не.Да сладък е ама да не ти е в къщата.Щом имам ресултат ще пиша пак.Скоро започвам ремонта на покрива,който се наложи заради това "сладко" животно съсела и ще се постарая да намеря и запълня всички входове от където е влизало.На тези,които имат като моя проблем им пожелавам успех,а на тези,които ще ме плюят и съдят,че съм груб и нехуманен с тях им пожелавам да им се заселят котило съсели на тавана им да ги видя колко ще им се радват.Поздрави и до скоро :r_181:

#80 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2013 - 11:54 AM

На нашето вилно къще имаме цяла банда съсели, но явно са от възпитаните :ab_041:
Нямам никакви оплаквания - да, църкат, стържат си нещо и си такъркат някакви там нещица явно, търчат по тавана и даже един от уплах се хлъзна по улука и падна върху мен, но на нашето съжителство е съвсем мирно (не тихо :md_064: ). Спят в килера, където дори им оставяме орехи и изсушени корички от хляб.
Наскоро имахме белка, която беше започнала да ги избива за наш ужас, но май успяхме да изгоним белката като разхвърляхме на тавана парцали, натъркани в кучетата. Та ако искате да нямате съсели, вземете си белка :ab_041:

Blacky_Black, на Вашите съсели пожелавам в най-скоро време да разберат, че са се заселили в неподходящата къща. Методите Ви няма да коментирам.
User's Signature

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни