И ние имаме съсели на вилата. По цяла нощ гризат по тавана, но и през ум не ни е минавало да ги давим. През първата нощ явно им бяхме супер интересни, тъй като ходим рядко в тази къща и през една супер миниатюрна дупка на тавана се показваха до кръста и ни гледаха оцъклени. Сладурски животни са и не са ни направили сериозни бели или щети, а живеят там от около 5-6 години.
Случайно някой ветеринар да знае, как да изгониш съсел?
Публикувано: 29 August 2013 - 03:54 PM
От скоро и аз живея в къща в която се оказа има съсели.
Репертоара им не се различава от описаните до тук, нооо и на мен не ми е хрумвало да затривам горките животни.
Тук прочетох смехотворно-ужасяващи-егоистични и арогантни изказвания които ме потресоха.
Никога няма да разбера защо някои хора са решили че света е само за тях.
Аз взех пример от моите кучета - след първоначалния стрес престанаха да им обръщат внимание.
Като се фиксирате върху тях сами си създавате повечето драми.
Репертоара им не се различава от описаните до тук, нооо и на мен не ми е хрумвало да затривам горките животни.
Тук прочетох смехотворно-ужасяващи-егоистични и арогантни изказвания които ме потресоха.
Никога няма да разбера защо някои хора са решили че света е само за тях.
Аз взех пример от моите кучета - след първоначалния стрес престанаха да им обръщат внимание.
Като се фиксирате върху тях сами си създавате повечето драми.
Публикувано: 29 August 2013 - 08:10 PM
Според мен, най-важното при споменатите методи е, че няма да имат НИКАКЪВ ефект. Ще хванеш 1, ще хванеш 2, 3...20. И? Те се множат много и това, че сте уловили няколко няма по никакъв начин да ви реши проблема.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com