Надявам се обаче да бъдат добре регламентирани местата за разходки и този път ясно да бъде указано какво може и какво не може на тях. Защото с досегашните наредби всъщност никак не беше ясно дали на тези определени места може кучето да се пуска свободно. Да не говорим, че в някои наредби (като напр. на община Люлин) пишеше изрично, че на определените за разходка на кучета места кучето трябва да е задължително на повод и с намордник

Изключително приветствам уточнението, че не е агресивно куче, което напада при самозащита и защита на стопанина си, макар че не ми е ясно как ще се защити, докато е с намордник :)
Малко ми е странна забраната непълнолетни да разхождат куче. Струва ми се прекалена. Защо да не може едно дете на 10 да разходи дребното си кученце или на 15-17 - каквото ще да е куче? Ако се спазват всички останали изисквания, какво може да стане? Ако кучето е с намордник, дори да се отскубне, ще бъде лошо за него самото, че може да го сгази кола, например, но няма да може да направи беля никому. Да не говорим, че разходката на кучето според мен е едно от полезните, възпитателни и приятни задължения на едно дете или подрастващ в семейство с куче. Как е в другите страни впрочем? Със сигурност в много щати в САЩ е разрешено деца да си разхождат кучетата, но за Европа не знам.
А, и се радвам, че най-после е забелязан абсурдът с ограничаването на броя на животните до 2 в наредбата във Варна