mil_, в 01 August 2010 - 08:06 PM, написа:
Идеята не е да се вземат на някого парите.
Идеята е да се направи нещо по въпроса с агресивните кучета или да се хвърли прах в очите на хората, че се прави, защото има истерия по този въпрос, обслужвана от медиите.
майната, няма никаква безпринципност. Очевидно не си се интересувал много от породоспецифичното законодателство - как е възникнало, до какво е довело, дали е намалило инцидентите там, където е въведено. Какво безпринципно има в това да не повтаряш чужди грешки? Хората се връщат от там, накъдето ние сме тръгнали.
Няма да те убеждавам в това, лично аз просто се включвам само в неща, в които вярвам 100%. Не го приемай лично, няма нищо лично в това, че винаги ще говоря за породоспецифичното законодателство като за една голяма грешка и манипулация, плод на незнание и псевдомярка. Казвам аз, за да не ангажирам всеки с това, но в случая петнайсетина клуба се подписаха под това становище, както и други организации.
Всеки е свободен, общината демонстрира желание за диалог, може да се включи и да доказва, да опитва да прокарва каквото счита за правилно. Този сценарий ще се проведе и в други градове, изобщо няма да се приключи дотук.
Фурия, това уточнение за водачите на незрящи е важно, макар да мисля, че те не попадат в категория компаньони, пък и те са издържали много по-сериозни тестове, за да вършат своята работа, но трябва изрично да се упомене.
Емо, ти нали си говорещия с пекинези от Враца, бе? Дишай спокойно и не се стресирай.
Може ли ако ще дискутираме нещо, то поне да четем какво пишат другите и да отговаряме по същество? Който за каквото си иска да се бори - аз просто казах, че за мен въвеждането на намордници е уникална глупост. Всеки може да си приучава кучето от каквато си иска възраст и да обяснява колко е полезно - много добре - ще сме пионери в световен мащаб защото сме най-умни - очаквам парижани и лондончани скоро да последват светлия ни пример. За всичко съм съгласен - регистрации, глоби, къс повод в "човешките зони", но намордник... Уникална глупост, която аз не знам да я има някъде другаде по света.
Обясних много ясно (според мен) какво имам предвид под "безпринципност" - отговорът беше, че не съм се интересувал и не знам. Много добре, не претендирам да съм капацитет - това, което знам, го изложих и дадох източник. Хайде сега Вие, след като сте се интересувала - дайте ми на мен връзка в интернет, за да попрочета и да се образовам. Не го казвам, за да се заяждам - наистина искам да се запозная с фактите. Фактите, които са ми известни са, че доста от държавите, които в последния Ви пост според мен са онези които "се връщат от там, накъдето ние сме тръгнали" имат закони засягащи определени породи - отделих 10мин от деня си, за да опиша какво зная. Запознайте мен и останалите тук с обратната страна, моля!
Помогнете ми с връзки към две неща: 1. как изброените от мен страни (или поне някои от тях) страдат от законите си засягащи породите и 2. предния път помолих за връзка към статистиката, за която споменахте - зависимост между порода/инциденти - не я получих
И накрая личното ми мнение (да не се чете "поучаване" или "съвет" дори) - с изказвания от типа "ние знаем, вие не" не се печели поддръжка. Постига се с излагане на факти и обоснована защита на позицията (всички ще са с намордник, за да не забранят еди-кои си породи не се вписва - за мен това е казармен подход - еди-кой си не си носи шапката както трябва, но всички ще тичате около плаца). Аз съм много лесен за убеждаване по темата - стига да има смислени аргументи - ще Ви подкрепя.