Dog.bg Форуми : Кучето в София - на къса каишка

Към съдържанието

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето в София - на къса каишка Оцени темата: -----

#401 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 August 2010 - 10:34 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 30 August 2010 - 05:15 PM, написа:

Еееехх въобще не ми се пише и нямам време,но няма начин...
Италия можете да я премахнете от изброените,или поне да сложите достоверната и валидна наредба.... :md_064:

http://www.uniroma1....i/ordinanza.pdf :mg_062:
За съжаление нямам никакво време наистина,но Моля ако някои има време и желание,да я преведе...Наистина си заслужава...

P.с...По въпроса за старата наредба...
Както неведнъж съм споменавала...и тук се премина през доста наредби,черни и бембени списъци....Но важното е,че на финала се разбраха и осъзнаха допуснатите грешки, и сега всичко е наистина във завиден ред...
В наредбата с две думи се казва...Че собствениците на ВСИЧКИ кучета,се подвеждат под наказателна отговорност(ако кучо направи нещо против правилата)...Разхождат се на повод,максимална дължина 1.50 метра и наморДник :ab_041: ..мек,твърд или какъвто си искате(има естествено и уточнения,но те засягат единствено собствениците)...Кучетата се делят единствено на Агресивни или Не...и най важното е ,че за всичко Винаги е виновен Стопанина...Няма породи...Всички по еднакъв начин, и с един аршин се мерят... :ae_085:
Но Моля преведете я,ако ли не,Аз лично ще се заема при първа възможност,защото е наистина много добра наредба...а така с две думи не става много ясно, и се губи ценна информация.. :ae_085:

Да запознах се с наредбата която цитирате и там много ясно е написано:
Чл. 1 т.3
а. Винаги използвайте повод, който не надвишава 1.50м. по време на разходка на животното в градските зони и места за обществено ползване и на определените зони за кучета от общините.
б. Да се прилага намордник на кучето в случай на риск, за безопастността на хора или животни или искане на компетентните власти.
Къде в случая е задължителен намордника?
Защо не цитирате и електронната система за индентификация(ЧИПОВЕ) задължителна за всички EU държави, която влиза в сила от 06.2011г.
Ето какво представлява точно в Италия и вече работи!
ТУК
Какъв по-хубав контрол от това? Действаща ДОБРА наредба и действащ регистър!
А някой тук мисли ли за това? Дори и вие не го споменавате, а предполагам, че го знаете!

#402 Потребителят е офлайн   icyland Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2010 - 10:45 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 31 August 2010 - 04:36 PM, написа:

icyland, видяхте ли нещо, което се намира по-далеч от носа Ви? Никой не се интересува от това как Вие си разхождате кучетата. Всеки има своето "АЗ" и "моите кучета", а също и "моят начин на живот". Точно това се опитват да променят хората, заели се с преговорите по тази наредба. Ако Ви е трудно да го разберете, почнете от това да престанете да гледате от собствената си камбанария. Никой не се интересува как Вие или аз си разхождаме кучетата, дали сме отговорни или съобразителни. Масовият "кучкар" не е кинолог, не е отговорен и не е образцов. Надявам се, че сега сме си изяснили за какво дискутираме, а не да подскачате като ожилени, че видите ли става въпрос непременно за "свещеното Ви аз".
Деца можете да срещнете по всяко време и навсякъде, кучета и кучкари също и никой не е застрахован от конфликт. Идеята е да се знае кой, защо и кога е виновен, а не всеки инцидент да провокира многодневни безсмислени дискусии и да се регламентират отношенията между всички обществени групи без да се толерира безпринципно някоя от тях.
Проблемът е, че когато станат инциденти всички сме в кюпа и никой не ни разделя на отговорни или безотговорни. Всички сме "онези кучкари", чиито кучета мърсят, хапят и желаят да умъртвят горките граждани. Никой не задава въпроси за причините. Иска се мигновена, силно рестриктивна реакция от властупражняващите и те с охота вземат присърце този обществен подем и желание за психологическо разтоварване на масите.

Мисля, че в постовете си не подскачам и не влагам никакъв лош тон, просто ви отговарям! Наредбата се преразглежда, защото има много "инциденти" и то фатални. А аз се опитвам да приканя всички хора да са много по внимателни и да не се стига до инциденти. За да не се стига до виновни/ невинни. А относно това за кинолозите...не мисля, че трябва да си кинолог за да се сетиш да си викнеш пуснатото куче като видиш майка с дете, която те гледа плахо. И не мисля, че е толкова трудно да го хванеш докато се разминете, точно за да няма шанс за инциденти.

Гледайки от моята камбанария, все пак не виждам защо е трудно за хората разхождащи кучетата си да НЕ ги водят на детски площадки, да ги викат като видят деца, да си наблюдават кучетата и при съмнение, че то ще тръгне да търчи след велосипед примерно да го върже като знае, че лае по тях (не да обясняват че било добро и само си лае) ?

Ако вашето мнение и на повечето хора е, че ще станем образцови кучкари с намордници, ми почвайте още днес да ги слагате, за да не сте виновни за инциденти.
Мисля, че темата е вече обсъдена и резултат краен няма! Започват лични пререкания, така че ще престана да си "чеша пръстите по клавиатурата" (както бях обвинена) да не се изтърка :ae_085:

Хубав и усмихнат ден!
User's Signature

IcyLand siberians

#403 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 11:24 AM

Показване на мнениетоicyland, в 01 September 2010 - 08:50 AM, написа:

...Наредбата се преразглежда, защото има много "инциденти" и то фатални...

А това е така, защото няма ефективен контрол. Нещо повече, няма никакъв контрол!
Отговорност за случващото се и вина имат контролиращите органи за осъщественото бездействие, а не отговорните или безотговорните собственици, нито кучетата от една или друга порода. Безотговорните собственици на опасни кучета ще станат отговорни само когато ги принудят. Не ти и не аз, а опредените за това контролни органи. Те не го правят, не желаят да го правят, няма кой да ги накара да изпълняват задълженията си и няма да го направят.
Факт е, че никой контролиращ орган няма да признае публично вината си. По-лесно е да се прехвърли вината другиму. Медиите много услужливо и поръчково манипулират общественото мнение.
Вие също се подвеждате и тръгват дребни спорове и скандали помежду ви.
Настоящата наредба си е много добра и в този си вид, но ще започне да действа, когато има контрол.
Каквито и промени да се направят в наредбата, нещата ще са по старому, докато няма контрол.
Сега единствените потърпевши от настоящата действителност са собствениците отговорни за своето поведение и поведението на кучето си.
И аз съм от тях. :rc_036:

#404 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 01 September 2010 - 12:23 PM

Наай после да съм съгласен 100% и аз с 1 мнение :af_089:

Без такива мнения човек си мисли че е в лудница , и той / аз е най лудият :ab_041:

Аферим , машала ( няма аналогични такива бълг. думи :md_064: )
Не е пробл в законите , дори да спазваш ( като мен :md_064: ) първият закон на света - " Не прави на другите това което не искаш да ти правят на теб "
е достатъчно да се живее чудесно .

#405 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 September 2010 - 12:53 PM

Показване на мнениетоicyland, в 01 September 2010 - 10:50 AM, написа:

Мисля, че в постовете си не подскачам и не влагам никакъв лош тон, просто ви отговарям! Наредбата се преразглежда, защото има много "инциденти" и то фатални. А аз се опитвам да приканя всички хора да са много по внимателни и да не се стига до инциденти. За да не се стига до виновни/ невинни. А относно това за кинолозите...не мисля, че трябва да си кинолог за да се сетиш да си викнеш пуснатото куче като видиш майка с дете, която те гледа плахо. И не мисля, че е толкова трудно да го хванеш докато се разминете, точно за да няма шанс за инциденти.

Гледайки от моята камбанария, все пак не виждам защо е трудно за хората разхождащи кучетата си да НЕ ги водят на детски площадки, да ги викат като видят деца, да си наблюдават кучетата и при съмнение, че то ще тръгне да търчи след велосипед примерно да го върже като знае, че лае по тях (не да обясняват че било добро и само си лае) ?

Ако вашето мнение и на повечето хора е, че ще станем образцови кучкари с намордници, ми почвайте още днес да ги слагате, за да не сте виновни за инциденти.
Мисля, че темата е вече обсъдена и резултат краен няма! Започват лични пререкания, така че ще престана да си "чеша пръстите по клавиатурата" (както бях обвинена) да не се изтърка :ae_085:

Хубав и усмихнат ден!

Наредбата се преразглежда защото освен липсата на контрол съществуват и редица нерегулирани фактори и действия, които дават повод всеки да си мисли каквото му е удобно. Точно това правите и Вие. Това, което на Вас Ви се струва нормално и смислено, за друг няма логика или е лишено от смисъл. Точно защото не се изисква да си кинолог за да направиш някои "елементарни" неща, точно затова трябва да се тушира всякакъв опит за дискриминация било по порода, било по килограми, било по друг екстериорен белег. Ако бариерата 10 кг може да се прескочи или да се тушира максимално дискриминационния елемент с тест, аз съм твърдо "ЗА". По тази причина няма какво да обяснявате нито Вие, нито аз какво мислим за правилно. Правилата трябва да бъдат формулирани толкова ясно и просто, че дори олигофрените да ги разбират. Ако се обезпечи контрола по тази наредба и ако се въведат единни правила за всички с възможност за тестов подбор, на практика няма значение дали ще има намордници и дали аз или повечето хора мислим, че това ще направи всички образцови. При породното развъждане е същото - тестовия подбор (какъвто и да е той) определя индивидите, които се ползват с правото да продължат селекцията. Всяка една наредба или законов акт предвиждат възможности за освобождаване или олекотяване на задължението за субекти, които имат специфично положение в обществото и не пречат на останалите. Това ще направи всички равнопоставени и при отговорността, и при правата. Ако поставянето на намордник ще ограничи идиотите да създават проблеми на гражданите и на кучкарите като общност не виждам къде Ви е проблема изобщо. Аз също не мога да разбера какво толкова страшно има в един намордник. Умряло куче от носене на намордник няма. Оставям настрана разнообразните форми на намордници, които се предлагат сега. Изобщо няма значение аз или Вие какво правим или не правим. Инцидентите са факт. Всички страдаме - факт. Обществото негодува - факт. Използва се момента за да се наложи нещо от тотално безхаберен, но вероятно добре мотивиран фактор - факт. Къде тук видяхте мястото на нашите собствени убеждения и действия?!?
Резултат от дискусията наистина няма, защото както виждате след толкова страници Вие пак си говорите "Аз", "моите кучета", "моите неща", "моите разбирания", дори не се опитвате да изскочите от тях за да погледнете обобщената картина, а тя е грозна, безотговорна и населена с проблеми. Отгоре на всичко самото общество поставя всички нас под един знаменател, т.е. Вие и идиота с ротвайлера, нахапал детето сте едно и също за обществото. А сте седнали да дискутирате да има или не намордник?!!?!!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#406 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 01:18 PM

DessyD,
По принцип си права. Проблемът е, че често контрол няма, защото самите общинари знаят (или осъзнават), че нещата не са изрядни от страна на самата Община. Не мисля, че въпросът ми е толкова конкретен, сигурно има и други места, освен Младос 1 в София с този проблем: Кучето над 10 кг по наредба СТИГА до мястото, определено за разходка с намордник и къс повод. И това се контролира. Какво става, ако обаче въпросното "място" не може да се използва за разходка? (Непригодно е, общината не си е мръднала и пръста да го направи пригодно) Общинарите НЕ контролират, защото и те са нормални, адекватни хора - виждат, разбират, сигурно някои също имат кучета... Всички мислят "как ще е най-добре", но се захваща или от средата, иле не от този (нужния) край и става "както обикновено".
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#407 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 September 2010 - 01:32 PM

Абсолютно съм наясно с безумията и абсурдите. Разбирам те напълно, аз също се хващам как от време на време вдигам скандали за това, че площта, която са определили за разходка е неизползваема. В Пловдив също има достатъчно абсурди и както разбрах в последните месеци наредбите просто се копират и се приемат без обществено оповестяване. Точно затова ми се ще в София да има смислен резултат в писмена форма. Не може да разчитаме нито на разбиране, нито на безконтролността, защото когато нещо е написано то си важи, независимо от контрола и за съжаление, изскача точно когато станат инциденти, а те не липсват никак. На мен също няма да ми е приятно да слагам намордник на кучето си, но ако това ще накара идиота с ротвайлера да сложи намордник и да не пострада следващото дете - ОК. Не мога да изисквам от всички да приемат факта, че аз обичам кучета и те живеят със семейството ми, точно както и някой моторист не може да изисква от мен да приемам надбягванията с мотори по улиците на града, например, и този акт подлежи на санкциониране. Но и вие, и аз знаем, че такива състезания се правят постоянно някъде. Предполагам, че за тези мотористи също е нормално да спрат на пешеходна пътека или да внимават как карат, но колко от тях го правят в действителност. Затова ЗДП ограничава всички? Това, че и там се "контролира" - също го знаем, но все пак си има ясни правила, които не зависят от това кой какво мисли или счита за правилно.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#408 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 01:50 PM

Всъщност, моят въпрос е насочен по-скоро към това - възможно ли е, ако някой по някакъв начин участва в евентуални обсъждания (има начин някой от изготвящите Наредбата да чуе мнението му) - да обърне внимание върху този проблем?
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#409 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 September 2010 - 01:55 PM

Показване на мнениетоdanny, в 01 September 2010 - 01:55 PM, написа:

Всъщност, моят въпрос е насочен по-скоро към това - възможно ли е, ако някой по някакъв начин участва в евентуални обсъждания (има начин някой от изготвящите Наредбата да чуе мнението му) - да обърне внимание върху този проблем?

Добре би било, наистина, при положение, че се изисква някакво ограничение следва да има и нещо в замяна. Както се прави при всички преговори - едните отстъпват за едно, другите за други, от едните се изисква едно, от другите друго и всички предложения трябва да са еднакви по стойност и значение. :ba_025:
User's Signature

#410 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 02:02 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 31 August 2010 - 09:39 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 30 August 2010 - 05:15 PM, написа:

Еееехх въобще не ми се пише и нямам време,но няма начин...
Италия можете да я премахнете от изброените,или поне да сложите достоверната и валидна наредба.... :md_064:

http://www.uniroma1....i/ordinanza.pdf :mg_062:
За съжаление нямам никакво време наистина,но Моля ако някои има време и желание,да я преведе...Наистина си заслужава...

P.с...По въпроса за старата наредба...
Както неведнъж съм споменавала...и тук се премина през доста наредби,черни и бембени списъци....Но важното е,че на финала се разбраха и осъзнаха допуснатите грешки, и сега всичко е наистина във завиден ред...
В наредбата с две думи се казва...Че собствениците на ВСИЧКИ кучета,се подвеждат под наказателна отговорност(ако кучо направи нещо против правилата)...Разхождат се на повод,максимална дължина 1.50 метра и наморДник :ab_041: ..мек,твърд или какъвто си искате(има естествено и уточнения,но те засягат единствено собствениците)...Кучетата се делят единствено на Агресивни или Не...и най важното е ,че за всичко Винаги е виновен Стопанина...Няма породи...Всички по еднакъв начин, и с един аршин се мерят... :ae_085:
Но Моля преведете я,ако ли не,Аз лично ще се заема при първа възможност,защото е наистина много добра наредба...а така с две думи не става много ясно, и се губи ценна информация.. :ae_085:

Да запознах се с наредбата която цитирате и там много ясно е написано:
Чл. 1 т.3
а. Винаги използвайте повод, който не надвишава 1.50м. по време на разходка на животното в градските зони и места за обществено ползване и на определените зони за кучета от общините.
б. Да се прилага намордник на кучето в случай на риск, за безопастността на хора или животни или искане на компетентните власти.
Къде в случая е задължителен намордника?
Защо не цитирате и електронната система за индентификация(ЧИПОВЕ) задължителна за всички EU държави, която влиза в сила от 06.2011г.
Ето какво представлява точно в Италия и вече работи!
ТУК
Какъв по-хубав контрол от това? Действаща ДОБРА наредба и действащ регистър!
А някой тук мисли ли за това? Дори и вие не го споменавате, а предполагам, че го знаете!

Ами страхувах се точно от факта,да не се наложи накрая да превеждам и обеснявам,ма щом се налага....
Превод на наредбата...Не е абсолютно пълен и перфектен,но най важното и ,каквото успях...

Член 1...
Параграф 1.Собственикът на кучето Винаги отговаря за хуманното отношение,контрола и управлението на животното и отговаря по Граждански и Наказателен кодекс,за щети или наранявания на хора,животни и имущество,причинени от самото животно.
Пaр.2.Всеки,с какъвто и да е статус,които се съгласи и поеме отговорност да се грижи за куче,което Не е негова собственост си поема отговорността за периода,в които ще го гледа.
Пaр.3.С цел предотвратяването на щети или наранявания на хора,животни,имущество...Собственикът или грижещият се за едно куче,трябва да вземат следните мерки:
a)Винаги използвайте повод,до степен,която Не надвишава 1.50 м,по време на разходките на животното,в градските зони и места отворени за обществото,с изключение строго определените,кучешки зони от общините.
b)Носете със себе си намордник(твърд или мек),да се прилага на кучето в случай на риск за безопасността на хора,животни или след постановление от компетентните органи.
в)Поверявайте, кучето на хора,които са в състояние да се грижат правилно.
г)Взимайте куче,изисквайки информация,за неговите характеристики...физически и поведенчески,съобразени с подзаконовите актове.
d)Осигурете се ,че кучето има необходимото поведение,съобразено със специфичните нужди,за живот с хора и животни,в контекста,в който живее.
Пaр.4.Създават се курсове за обучение на Собственици на кучета и се издава специфичен документ-лиценз.
Тези курсове са организирани от общината,съвместно със здравните власти,в сътрудничество с ветеринарни лекари,ветеринарни сдружения и асоциации за защита на животните.
Пaр.5.Ветеринарнят лекар на свободна практика,информира,собствениците на кучета,за тези курсове,И в интерес на общественото здраве,информира компетентните власти,за наличието(сред своите клиенти),на кучета,които изискват оценка на поведението,като задължителни за правилното управление,с цел защита общественото здраве.

Член 2....
Пaр.4.Задължително за всеки,които желае да разхожда кучето в градска среда,да събират изпражненията и да носят винаги необходимото,за събиране на същите.

Член 3...
Пaр.1.Ветеринарните органи са задължени в установяване физическото състояние на животните и доброто управление от страна на Собственика.
Пaр.2.Ветеринарните служби,в случай на откриване на риск и висок потенциал на всякакви наранявания причинени на хора,животни или неща...Предвиждат мерки за предотвратяване и необходимостта от Терапевтична намеса :ud_009: от ветеринарни лекари,специалисти в поведението на животните.
Пaр.3.Ветеринарните лекари,трябва да водят регистър на кучетата от Пaр.2
Пaр.4.Собствениците на кучета,вписани в регистъра от Пaр.3 сключват застраховка... за граждански вреди срещу трети страни..причинени от своето куче и са задължени ВИНАГИ ДА ПРИЛАГАТ-ПОВОД,НАМОРДНИК,когато то е в градски райони и на места отворени за обществено ползване.

Член.4.....(Ееееиии тука става вече още по забавно :ab_041: )

Пaр.1.ЗАБРАНЕНО е да притежават или гледат кучета по Член3,Пар3 На:
a)Повтарящи нарушители или такива с тенденция :ud_009: ,
към,които се подлага на превентивни мерки или персонална мярка за сигурност;
b)Всяко лице,което е осъдено(дори и не окончателно),за престъпление срещу личността или срещу собственост...с лишаване на свобода повече от 2 години.
d)На непълнолетни граждани(под 18 години),такива с умствена недостатъчност и такива под опека. :wb_052:

Мдаааа така...След,като прочетете наредбата,предполагам ще стане ясно,защо не споделям всичко,което знам,а само това,което евентуално може да е приложимо за ситуацията в България.
Искам да отбележа,че Италия е на светлинни години от нас,Но не е било така винаги.Те също са минали през хиляди наредби,черни списъци и т.н,докато достигнат до това ниво ,на което са в момента. :ae_085:
Единствената разлика е ,че може би имат повече гражданско съзнание и отговорност.Не се вайкат и не осополяват всичко,а изпълняват,обсъждат,коментират по същество.
И ние ще достигнем с времето това ниво,Но чудесата са за приказките....Логично е да минем някакъв път,докато се конкретизират и нормализира обстановката.
Но лошото ,е че в предвид това,което наблюдавам,Ние кучкарите ще сме причина това да стане по бавният и труден начин :dh_188: ....Защото винаги ще има компетентни,които да казват...Аз съм си Oк ,другите да си гледат работата.
Ако има обективни хора и с ръка на сърцето ,Моля прочетете наредбата и помислете ,кой части биха могли да се използват и кой най вече засягат Нас?!
Естествено ,че неможе да се претендира....и на нас ще са ни Задължителни и намордници и чудо,защото просто има още мнооогооо време докато проимаме гражданско съзнание и закони,които да ни накарат да се съобразяваме и на наша отговорност да слагаме намордници и т.н...
Еми те хората си имат специално психолози за агресивните кучета,и специализирани курсове за СТОПАНИТЕ :ud_009: ,пък ние сме тръгнали да се приравняваме и да претендираме,защо и при нас не е така...
Както и да е...

P.С...Говорим за манталитет и разбиране на ситуациите...
Виждали ли сте разплиокан ротвайлер,2-пъти годишно на специален зъболекарски стол,задължителен преглед или препоръчителен?!....Аз съм виждала... :md_064:
Чудя се дали вече не са измъдрили и холивудска усмивка за кучовци... :ab_041:
Не работят с ренгени или много рядко ...За всяко съмнение се използва магнитен резонанс... :md_064:
Да продължавам ли да споделям,какво знам и какво съм виждала?!
Затова несъм споделила и за чиповете и за други неща,които според мен ще дойдат ,но трябва време,желание и мнооогооо работа...
Ама с хора ,които освен да крещят....Ееее Аз пък НЯМА....Доста се усложняват нещата...
Ама има решение и на това....
Задължаване и строг контрол,пък да видим,докога ще се издържи с това Няма... :md_064:
Както обичам да давам пример със задължителните колани за шофьорите....
В началото всичко живо се кълнеше,че НИКОГА...Я гледай сега,как след няколко глобички и отнемане на точки,как се подобряват нещата... :ab_041:
Лек и успешен ден на всички....Аз днес седмичното писане си го направих....УЖАС...Егати романите ,егати чудото ...и за какво?!....Убедена съм,че някои до 2 минути ще започне дискусията от начало :dry: ...Успех на всички... :rc_036:

P.С.2...Идеята ,с която сложих актуалната наредба е и защото,тази,която бяхте предоставили е много жалка и болезнена за мен .....Тази,която ще бъде срамът на Италия за доста години напред...А именно "расовата дискриминация","черен списък" или там ,както се казва...
Положителното е,че се осъзнаха и вкараха всичко в перфектен ред...
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#411 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 September 2010 - 06:20 PM

Показване на мнениетоmil_, в 30 August 2010 - 07:45 AM, написа:

За мен е потресаващо колко много хора са готови да прегърнат породна дискриминация само и само да не си строшат рахатлъка, щото си мислят, че ще излязат сухи от водата.
И за мен .
Отчайващо е , наистина.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#412 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 06:24 PM

Супер си е тази наредба, но при тях явно има нормални места за разходка, дано и при нас някой ден е така! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#413 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 06:57 PM

Съжалявам , но аз съм от тези които казват НИКОГА и НЯМА на това което съм сигурен че е безумно . :af_089:

Колега Григо007 съжалявам , но явно неосъзнаваш , че живееш в 1 изкуствен свят където това което виждаш са декори ....

Колан на колата слагам фиктивно като не го закопчавам , фаровете на колата ги светкам , но нон стоп псувам този който не ми дава избор и в супер слунчев ден карам на фарове , само защото този " законодател" има крушки за продаване ...

Големият ред , и регулация + демокрация на запад видях с очите си че в Германия водят до фактическо робство( робство по време на демокрация :af_089: ) и пълна зависимост и унищожение на личността + здравето на индивида ....
В Испания и Холандия ( холандските мошенници :ab_041: ) ги доведе дооооо .... еднополови бракове :ab_041: :ab_041:

П>С> Зла баничке , моля по Икиндия моля не пий акохол.. . Мразя Злите банички, защото са зли :ab_041: !

#414 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 07:09 PM

Е това ако не е дискриминация! :)
По това, че в нас е пълно с марков алкохол, всеки може да отсъди, че сме въздържатели :)
Защо да е лоша, поне е със сигурност по-добра от нашата и им е усигурено повече! Кучетата трябва да са на повод и да носиш наморник, само по необходимост, както и че си носиш последствията! Само това с ветеринарите: Кой ветеринар в Бг ще си прогони клиент, като обяви, че кучето му има проблем с агресивността?!
Впрочем добре,че има гугъл, защото тази Икиндия въобще не знаех какво е :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#415 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 07:19 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 01 September 2010 - 06:02 PM, написа:

Съжалявам , но аз съм от тези които казват НИКОГА и НЯМА на това което съм сигурен че е безумно . :af_089:

Колега Григо007 съжалявам , но явно неосъзнаваш , че живееш в 1 изкуствен свят където това което виждаш са декори ....

Колан на колата слагам фиктивно като не го закопчавам , фаровете на колата ги светкам , но нон стоп псувам този който не ми дава избор и в супер слунчев ден карам на фарове , само защото този " законодател" има крушки за продаване ...

Големият ред , и регулация + демокрация на запад видях с очите си че в Германия водят до фактическо робство( робство по време на демокрация :af_089: ) и пълна зависимост и унищожение на личността + здравето на индивида ....
В Испания и Холандия ( холандските мошенници :ab_041: ) ги доведе дооооо .... еднополови бракове :ab_041: :ab_041:

П>С> Зла баничке , моля по Икиндия моля не пий акохол.. . Мразя Злите банички, защото са зли :ab_041: !

Емиле Приятелю....Спри се със иронията и сарказма,че има хора,които ти се връзват... :ud_009:
Говорим за Мен(човек,който цяла сутрин отдели да превежда и преписва всичко на листче,с химикал...един,втори,трети път... и после пак на компютъра,за по достоверно и сигурно)... :ud_009:
Моля те знаеш,колко те уважавам....Ама удръж си инстинкта и, уважи труда ми.....Поне ти...

P.S....Много оооффф ....май така се казва,ма след всичко казано тук ,на кой му пука...
Извинявам се ,но не се сдържах...Ма цяла сутрин си загубих и дано някои оцени....
Еееегати мазното претендиране за Комплименти...Ама вие всички сте виновни вкупом...Не бях такава... :be_107:
Шегата настрана...Лека вечер на всички и Дано успееме да вкараме нещата малко в ред....По един или друг начин... :rc_036:

P.S.2..И за хрониката Аз съм grigo009 ,а не 007....Грешка,допусната грешка видях... :db_046:
Не ,че нещо,ама си има смисъл в нещата... :mg_062:
Все още не смятам да се превръщам в Agent 007 :ab_041:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#416 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2010 - 07:23 PM

Показване на мнениетоdanny, в 01 September 2010 - 01:55 PM, написа:

Обсъжданията приключиха. Всички проблеми, които коментирате, бяха изложени многократно, вкл. писмено. Чуваемост нямаше, особено след като се намесиха някои дежурни активисти и настана хаос.
Шанс имаше и продължава да има, ако се появи масова активност от страна на гражданите по повод публикувания проект.
Единственото, което можем да направим, е отново да изброим недомислиците в писмо, но тъй като не можем да им предложим решение на проблема агресия, не очаквам резултат.Надявам се поне да бъдат презицирани някои текстове - както някой съвсем резонно посочи, "винаги и навсякъде" с намордник би значило и на изложба или у дома с намордник, също за водачите на незрящи и подобни неща. Също 80-те см да бъдат заменени поне със 120, прегледах пет онлайн магазина и най-късите стандартни поводи са толкова, по-добре да се махнат сантиметрите, защото всеки знае какво НЕ е къс повод.

#417 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 07:32 PM

Според мен ЕДИНСТВЕНО аз Ви чух , и аз ви разбрах , но не ме трогвате ни най - малко , така че ,...
"надежда сяка оставете . " :md_064:

#418 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 07:32 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 01 September 2010 - 01:07 PM, написа:

...След,като прочетете наредбата,предполагам ще стане ясно,защо не споделям всичко,което знам,а само това,което евентуално може да е приложимо за ситуацията в България.
Искам да отбележа,че Италия е на светлинни години от нас,Но не е било така винаги.Те също са минали през хиляди наредби,черни списъци и т.н,докато достигнат до това ниво ,на което са в момента. :ae_085:
Единствената разлика е ,че може би имат повече гражданско съзнание и отговорност.Не се вайкат и не осополяват всичко,а изпълняват,обсъждат,коментират по същество.
И ние ще достигнем с времето това ниво,Но чудесата са за приказките....Логично е да минем някакъв път,докато се конкретизират и нормализира обстановката.

Благодаря за целия превод на наредбата. Наистина е точна и ясна. Не виждам смисъл да минаваме в България през хиляди наредби за да стигнем до нещо подобно! Защо винаги да се търси оправдание в българския манталитет? Ако наредбата е както в Италия и има кой да КОНТРОЛИРА-няма ли да работи тук? Опитвам се да гледам малко по-далеч от носа си, защото доста често пътувам и винаги съм се интересувал как е извън Б-я за каквото и да било. Да бил съм и в клиника за животни, която е по-добра и от българска болница, така че знам за какво говорите! А отностно това, че сте изписали за цяла седмица напред, аз пък досега не съм писал никога, но отдавна чета форума. Не ми хареса начина по-който се развиват нещата около наредбата и затова започнах да пиша. Не смятам, че не е дошло времето да се говори за чиповете(регистъра)защото юни 2011 не може да се пътува с куче където и да било извън Б-я.
А относто линка за старата наредба в Италия се извинявам! И все пак спестихте още нещо от наредбата в Италия(защото говорим за там) и то е за задължителните застраховки на кучета, където се делят на потенциални агресивни и неопасни.
Потенциално агресивни: (7-8 породи и куче независимо от породата, което се е провинило и стопанина му има наложен акт) - застрохователно покритие 1млн.евро и се заплаща от 200евро нагоре
Неопасни: пак покритието е 1млн.евро и се заплаща от 35евро нагоре.
Ако тук се въведе такава застраховка, няма ли пак да се заговори за "ДИСКРИМИНАЦИЯ" НА ПОРОДИТЕ? Ще последват нови 20 стр."трагедия,ужас и НЯМА"
П.С. Ще изровя линк за застраховките и ще го пусна!

#419 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2010 - 07:45 PM

Да, определено ако се появят напъни за определяне на "опасни" и "неопасни" породи, ще се протестира, в това се заклевам. Пет пари не давам, че на някои им изнася други да оберат негативите.

#420 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 07:45 PM

Показване на мнениетоmil_, в 01 September 2010 - 06:28 PM, написа:

Шанс имаше и продължава да има, ако се появи масова активност от страна на гражданите по повод публикувания проект.
Единственото, което можем да направим, е отново да изброим недомислиците в писмо

:ba_025: Напълно съм съгласен с вас, но смятам, че и кинолозите в тази държава, трябва да се включат и да вземат сериозно отношение по въпроса!

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни