Dog.bg Форуми : Кучето в София - на къса каишка

Към съдържанието

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето в София - на къса каишка Оцени темата: -----

#361 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 August 2010 - 08:36 PM

Хора дишайте дълбоко и не влагайте емоция, че ейй сега ще ви обяснят, колко сте истерични :md_064:
А иначе, нагоре в темата Мил даде адреси в СО на които можете да изкажете своето негодувание и "колкото повече, толкова повече". Тука и да спорим смисъл няма.
На мен тая наредба (пардон-проектонаредба) ми прилича на следното - " Има изнасилвачи, ми да скопим всички мъже"....

#362 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 30 August 2010 - 09:00 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 30 August 2010 - 08:20 PM, написа:

Помните ли ги неостарялите боеве, какви хора си взимаха питове тогава или ротове, малко ил много кучето прилича на простите си стопани и повечето такива комплексирани хора си взимат иманно такива кучета и именно затова те трябва да минават тест, не заради порода, а защото в България няма такъв тест за стопани!

:ab_041: :ab_041: :ab_041: ТЕ да минат тест????И как по-точно, или вие живеете с мисълта, че кучетата използвани за бой са чипирани и регистрирани в общината ли?Ама не се притеснявайте, те не се и водят на разходка, такива луксове не им влизат в ежедневието.Просто са попаднали в ръцете на някой изрод...
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#363 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 09:09 PM

Лошото е, че някои хора взимат куче, не заради самото него, а заради това, че е силно, правя си шегички, насъскват го да хапе улични кучета и тн и такива хора не си взимат колита, това е разликата и точно тези мили душици хапят хора, това е факт, не предрасъдат, нито дискриминация!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#364 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2010 - 09:15 PM

Още ли пишете в тази тема? Някакво развитие? Случайно да са променили наредбата? Незнам защо още го обсъждате. Като не искате не слагайте намордник на кучето, просто ще си плащате глобите. Просто е.

#365 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 09:16 PM

Хахах не виждам и ти да си се отказал/а :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#366 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2010 - 09:22 PM

Опитах се няколко пъти да прекрата спора, но резултат няма. Не виждам защо толкова спорите. Еднити са за намордници другите не. Само се пише,пише. Пък промяна на наредбата? Никаква.

#367 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 09:29 PM

Нали във форумите това се преви, пише се спори се и тн. едва ли бойко ще иска да си полафи с нас :) Хайде лека вечер, че утре някой са на работа! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#368 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 09:59 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 30 August 2010 - 07:56 AM, написа:

Ще ми се да чуя мнението на всички против наморДниците, вие какво избирате уважаеми кучелюбци, ЗАБРАНА НА ПОРОДИ или ПО-СТРОГИ ПРАВИЛА ЗА СТОПАНИТЕ???

Ако не е нахално от моя страна, конкретно и кратко, точно на този въпрос да отговорите, защото останалите локуми вече ги има в темата.

Абсолютно съм против ЗАБРАНА НА ПОРОДИ, а съм за ПО-СТРОГИ ПРАВИЛА ЗА СТОПАНИТЕ, но идва едно НО! Защо не се повдига въпроса за редовния контрол, а не само организиране на хайки от време на време по парковете! Аз смятам, че крайно време е да има органи към общините или полицията, които да правят проверки редовно и то не само в парковете, а и в междублоковите пространства, където стават много повече белите. Съответно към тези органи да можем да се обръщаме за съдействие и да се оплакваме от недобросъвестни стопани, които досега не са спазвали каквито и да било правила и сега надали ще го правят! Примери в ежедневието, предполагам имат всички - един от моето - често по време на разходка,пътя в парка си пресичаме с един сенбернар(размера и килограмите му са ви ясни). Та този сенбернар е коте в отношенията му с деца, възрастни хора и женски кучета, но към мъжки кучета - агресията му няма граници! Собственика му е човек с трудна подвижност, но си пуска винаги кучето и винаги ако наблизо има мъжки кучета става проблем. Кучето е такова, че въобще не седи до него, а само гледа откъде ще се появи куче и съответно отива да го провери и ако е мъжко - жална ви е картинката!Няколко пъти се случи и на мен...- той ме обвинява, че моите кучета го придизвикват - а те са на повод, и отговора му беше"ми пусни ги - те нищо не могат да направят на моето, но твойте няма да оцелеят". Как да се разбереш с такъв човек?Собственика не си прави труда даже и да го повика и докато стигне до другия край на алеята, вече страстите между кучетата са се разпалили и добре, че винаги се е намирал страничен човек да му хване кучето и да изчака господина да дойде и да го върже. Бяхме се събрали няколко човека, които имахме вече инциденти и подадохме жалба и в полицията и в общината , но резултат няма вече 1 година!
За намордник съм абсолютно против, защото никой не може да ме убеди, че кучетата са щастливи! Ако кучето ми е агресивно и създава проблеми - естествено, че ще потърся професионална помощ или ще прибягна до наморник! А доколко ще помогне всички кучета над 10кг. да са с такъв, като повечето хора са против и съответно няма да го слагат поради ред причини! И пак един случай(знам че всички имаме такива и за съжаление сигурно ще ги имаме и занапред)-моята ветеринарка сложи намордник на голдъна си преди 1 година с цел да не яде боклуци, защото там където си разхождат кучетата в нейния квартал, един малоумник беше сложил отрова и си отидоха 2-3 домашни и още толкова бездомни кучета! Предполагаха кой е този "доброжелател" и написаха жалба срещу него, която беше отнесена и в общината и в полицията - няма да ви казвам, сигурно се досещате, резултат никакъв - даже и не дойдоха и да го проверят! Но докато те се разправят с "органите на реда"- някакъв си довежда кучето, пуска го и само нейният голдън(защото беше с намордник само той)го отнесе - 6 шева!!!
Е, като имаме наредба, но няма кой да контролира дали се изпълнява и няма къде да се оплачеш и да се санкционират стопаните които по един или друг начин са навредили на някого, каква е ползата? В наредбата пише, че ще има големи глоби за нанасяне на вреди - абсолютно съгласна, но към кой да се оплаче човек и да се вземат веднага мерки за да не пострат и други? На българският ни манталитет само редовни глоби ще свършат работа!
Все си мисля, че трябва да се натисне да заработи вече и единия регистър за кучетата.Микрочипа е задължителен и ще е от голяма полза и за общината и за нас, да влезе в действие. Проверяващите да имат четец за микрочипове(всичко лъска наяве и за стопанина и за кучето)-така хем ние няма да носим паспорти и бележки за регистрация, хем когато има някаква нередност, проверяващите лесно ще изпращат по адрес глобите на стопаните. Като глобят някой един, два пъти - ще видиш как следващия път кучето ще му е на повод, ще си чисти след него и ще гледа кучето му да не пречи на околните!
Много се извинявам за дългия пост!

#369 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 10:03 PM

Показване на мнениетоmil_, в 30 August 2010 - 06:02 PM, написа:

Показване на мнението-Sasho-, в 30 August 2010 - 05:25 PM, написа:

Вече писах по-нагоре, че не съм против породите! Просто се чудя, защо тук трябва да е по-различно от другите европейски държави? Не разбирам каква е целта ви?Моля прочетете тези линкове и вижте, че в изброените държави от EU е без съществена разлика.

Определянето на едни правила за дадена порода и други за друга не е нищо повече от породна дискриминация.
Това, че германците са въвели породна дискриминация значи ли, че и ние трябва? Защо да сме против нея? Защото:
1. Никъде по света, вкл. в изброените държави, тя не е намалила инцидентите грам.
2. Създава фалшиво усещане, че нещата са ОК, ето, помислено е за вашата безопасност, хора.
3. Създава прецедент и основание за дискриминация по всякакви параграфи.
Породната дискриминация е измислица на чиновници навсякъде по света, не на познавачи. Вижте становища по този въпрос на организации, всички са единни - киноложки клубове, федерации, организации за защита на животните.

А вие се запитайте защо в други държави отменят породната дискриминация, например Холандия? Голям фал има в Дания, чисто по вина на тяхната киноложка федерация. Тя се е обявила против, но е предоставила на чиновниците списък, с което им е дала оръжието в ръцете. Светът е широк, можем да избираме дали да повтаряме чужди грешки и дали да ходим там, откъдето другите се връщат.
НЕ САМ ПРОТИВ НИКОЯ ПОРОДА!!! Против съм само теста за куче над 10 кг.С глоби и повод ОК,но тест защо за всички.Пак питам колко време ще отнеме да минат всички кучета този тест?Приема се наредбата и какво?Тагава ли ще се мисли за теста,изготвяне на методология,кои ще го провежда,къде,кога?Най-вероятно ще има още повече бездомни . Това ли искате?Или ще има опашка с номерца за тестове.А инцидентите се дължат на безотговорните стопани,на липсата на електронна система за индентификация/чипове/ и най- вече проверяващи длажностни лица!!!Да светът е широк лошото е ,че брат ми и баща ми не искат да се връщат и те имат кучета и са открили топлата вода.тока и кошчето за боклук. DessyD да съм казал забрана на породи или някои друг да го е споменал?Лека вечер!

#370 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 10:04 PM

:rc_036: Дам много правилно!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#371 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 August 2010 - 11:30 PM

немога да разбера какъв е проблема с намордниците ?!?!?!
какъв е подяволите ?
има намордници за почти всякакви породи кучета с различните им мyцyнки и тн ....
нито my пречи на кучето нито ,намордниците стрyват колкото 1 плазма .... нито изисква много време за поставянето my ... дори има много красиви намордници ...
лично аз искам да взема на мойта ето такъв тип

http://www.google.bg...p=18&ved=1t:429,r:0,s:18&biw=1280&bih=580

даже да ви кажа нямам търпение да порасне и да и взема намордник ... кучето изглежда много по контролирано и безопасно за хората + това никoй няма да има причина да ти се заяде ,че кучето ти може да нападне някои .............примерно в 6 часа сyтринта когато я изкарвам пред входа да се свърши работата без да я връзвам (разбирасе нося с мен повода + пликчета за фекалиите + наградка за добре свършената работа) 1 намордник и всичко ще е ок за всички
User's Signature

Качена снимка

#372 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 August 2010 - 12:08 AM

Последен отчаян опит да се разбере:
Намордниците са идея на общината, която се заклева да предприеме радикални мерки.
Общината не е имала никакви идеи за тестове, щом се видя, че са непреклонни, предложихме тест като спасителен пояс - поне да може да се освобождават хората чрез него. На това общината отговори - става, ама ако вземете да свършите цялата работа.
За да се осъществи това в общи линии е нужен силен ентусиазъм и много къртовска неплатена работа.
След обширната дискусия между кучкари тук, в този форум, стана ясно, че тестът не ги кефи. ОК, няма да има.
Всички ще си останем с намордници без право на освобождаване.

#373 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 06:43 AM

MyDuality я си представи тепърва да учиш едно 13 годишно куче да седи с красив наморник, да не може една пръчка да си вземе!
Мил, кой е казал, че тестовете не са ок? Това е един добър вариант, но не за всики кучета, иначе наистина с номерца и запазване на час до нова година! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#374 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 August 2010 - 09:01 AM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 31 August 2010 - 06:48 AM, написа:

Мил, кой е казал, че тестовете не са ок? Това е един добър вариант, но не за всики кучета, иначе наистина с номерца и запазване на час до нова година! :)

Да, де. Все ми е едно за кои, само не за моето, нали така.
Споменах нещо за дискриминация.

#375 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 09:11 AM

Mисля, че си умен човек, но явно след толкова обяснения пак не си схванала какво имам предвид, няма значенив, а за дискриминация неможе и дума да става защото го има и обратния момент. Примерно скандалите,заради които е цялата истерия, да кажем с рота и какво стана хоп дискриминация- всички кучета са лоши и убиват деца, как ще се извиним на пинчерите за това, те убиват ли, или да си носят последствията, тази думичка "дискриминация" не е толкова проста, колкото я изкарвайте, защото целия свят се върти именно чрез, тази дискриминация! По полека с глупостите, тук си говорим с факти- сила, захапка, големина, реална опастност, килограми, не тези са лоши, а тези добри, защото за мен най-агресивните кучета (лично мое наблюдение) са пекинезите, пинчерите и дажа болонките и какво, те реална опастност ли са за някой, след като дете под 12 години, мисля че беше по закон няма право да е само! То разбира се децата си тичкат насам-натам и под тази възраст, но данеби пинчера да му откъсне крака? Стига с тези глупости, само заради малоумни стопани трябва да се минават тези тестове и да има наморници, а не защото кучетата са лоши!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#376 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 09:12 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 30 August 2010 - 07:56 AM, написа:

Ще ми се да чуя мнението на всички против наморДниците, вие какво избирате уважаеми кучелюбци, ЗАБРАНА НА ПОРОДИ или ПО-СТРОГИ ПРАВИЛА ЗА СТОПАНИТЕ???

Ако не е нахално от моя страна, конкретно и кратко, точно на този въпрос да отговорите, защото останалите локуми вече ги има в темата.

Поставяш въпроса неправилно, по-строгите правила са на гърба на кучето, а не на стопанина...
Ако моето куче нахапе дете, баба или огромен чичко, аз съм съгласна да лежа в затвор и даже няма да обжалвам...Това е носенето на отговорност (поне според мен), а не за да ми е по-сигурно да опаша кучето в намордници и не знам още какво и да го влача с поводо, който ще е толкова къс, че кучо ще ми препикава патъците... 2 безотговорни стопани да "пострадат" и мн бързо всички други ще се научат как и защо да си възпитават песа...

#377 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 09:27 AM

Единственото, което е минус в тази ситуация, че тук под наказателна отогвореност не се водят всички, или по-скоро си мислят че не се водят, но пък си мисля, че доката няма по-строг контрол и да се наложат тези наморници, как да обядниш на келеша пред блока, че трябва да сложи такъв, като няма кой да ги следи тези неща, всичките тези хайки са показни! И другото е как да обясниш на майката, която е останала без дете, че този келеш ще лежи в затвора, това няма да я накара да се чувства по-добре, просто трябват мнооого строги мерки, почнат ли да се взимат кучета от определените за това места, аз си мисля, че хората там могат да преценяват и ще се интересуват за в бъдеще какво става с това куче и тн. Просто трябва строг контрол, като за момента може би се налагат такива тестове съвсем реално, но не мисля, че се налагат за всички кучета. Първо, че бабите с болонките на по 15 години няма от къде да вземат по 20 лв, второ, че кучетата са адски много и до нова година няма как да минат, някои кучета не представляват опастност, след като по наредбата ще са на повод до мястото за разходка и се надявам тези места да се оградят, което довежда инцидентите до минимум!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#378 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 09:37 AM

Келешите са отговорност на родителите си... В белите страни на провинилия се келеш, баща му лежи в затвор... А и това с годините (колко тр да е годишен човекът, който води куче...) не го коментирам. На половина правилно е, липсва му само долната граница - т.е. бабата от нашия квартал, която води боксера на сина си как ли ще се справи ако той хукне? Миналата година не успя - в последствие едно кученце си загуби зрението....
Както и да е.... Лично аз ще минавам каквито тестове се изискват, но няма да си тормозя песа като го опаша с намордник и не знам още какво... Веднъж на ден е пуснат свободно в парка да тича, да играе с другите кучовци, няма да му го отнема...Ако тази глупост се приеме, ще си плащам глобите.. Лошото е, че заради такива глупости ще се започне пак изхвърлянето на дом любимци, защото хората не могат да си позволят това и онова. Когато стана истерията с чиповете се сблъсках с 2 такива случая...1 куче е в приют, а за др събрахме пари да чипираме, та бабата да си я задържи...

#379 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 09:44 AM

Еми това е положението и аз ще си плащам глобите ако се наложи да му слагам наморник, защото освен докато си клати дупето наляво- надясно да умреш от смях друго неможе да направи, а под келеш разбирам примерно 20 и няколко годишен тъпанар, квартален "гангстер", който си въобразява, че е над закона и разхожда голямо озлобено куче! Как да се оправиш с такива говеда , а те са много :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#380 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 09:51 AM

Реших че говориш за малките, които вече няма да можело да казват "тате вземи ми куче"...
А иначе за такива идиоти над 20 г., трябва да се прилага закона - както ще важи за мен, така и за него....
Сигурна съм, че ако се приложи строго и бързо, такива инциденти ще намалеят. Назидателнивт пример в Бг много действа... Но тук опира въпроса до институции и кой е син на баща си...така че двойният стандарт ще продължи да важи. За това се връщаме пак в началото (сиреч 1-ви клас), каквито и рестрикции да се приемат, те няма да важат за всички...Тогава е безсмислено и аз да ги спазвам.

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни