Dog.bg Форуми : Кучето в София - на къса каишка

Към съдържанието

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето в София - на къса каишка Оцени темата: -----

#321 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 29 August 2010 - 05:19 PM

Аз съм избрал -
без регистрация , без тест , без глоба , без намордник . ( без да причинявам каквото и да било на околните )
Аз съм свободен :af_089:
И не се караме .

#322 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2010 - 05:24 PM

Показване на мнениетоgeorgia, в 31 July 2010 - 05:22 PM, написа:

Още нещо: намордникът ще е задължителен за всички кучета над 10 кг.

Кучето ви е пекинез, нали? Едва ли има 5кг, така че и без намордник да сте няма проблем.

#323 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 05:27 PM

Аз много добре знам, че повечето големи са лигьовци, но нали тази цялата история е заради майчиците и техните дечица, аз не мисля, че е необходимо да се слагат наморници и на малките кучета, а вече лигьовците ще си се освободят без ядове, та нали по наредбата е редно да са на повод, значи с малките проблема е решен! Еми азне мисля, че е нищо да научиш кучето си да ходи с наморник, защото цял живот си бил свободен и какво на 13 години примерно тепърва да го учиш, това е жестоко и ако може да се спести на някой аз просто не ви разбирам, това вашето е по-долно и от това което правят майките, те поне не го правят от завист или от инат, еми от глупост и предрасъдаци и може би страх!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#324 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 05:27 PM

Аз съм съгластна кучето ми да носи наморник. Ако произвеждаха размер съобразен и с най-малките четирикраки бих му купила, защото предпочитам по улиците да съм съм сигурна, че мога да го контролирам, дори да бъде провокиран да нападне. Не мисля, че на куч ще му е толкооова неудобно с наморник, докато стигне мястото за разходка. :smile:

#325 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2010 - 05:32 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 29 August 2010 - 03:32 PM, написа:

Еми азне мисля, че е нищо да научиш кучето си да ходи с наморник, защото цял живот си бил свободен и какво на 13 години примерно тепърва да го учиш, това е жестоко и ако може да се спести на някой аз просто не ви разбирам, това вашето е по-долно и от това което правят майките, те поне не го правят от завист или от инат, еми от глупост и предрасъдаци и може би страх!

За да не слагате намордник на кучето,отидете да му направете тест на поведение.

#326 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 29 August 2010 - 06:01 PM

Показване на мнениетоno_brain, в 29 August 2010 - 05:29 PM, написа:

Показване на мнениетоgeorgia, в 31 July 2010 - 05:22 PM, написа:

Още нещо: намордникът ще е задължителен за всички кучета над 10 кг.

Кучето ви е пекинез, нали? Едва ли има 5кг, така че и без намордник да сте няма проблем.

http://img651.imageshack.us/img
Качена снимка
Kwi 5 kg, be sestro ? На снимката е бащата( хранен с гранули ) , беше 11кг , виж му главата е колкото моята ....
Моят сега е на 6 мес. и е 7кг, расте с 0.5кг на седмица , преди малко изеде половин домашна кокошка :ab_041:

Въпросът е че не съм с робска психика , и няма да го чипирам , няма да го регистрирам, няма да го водя на тестове, няма ваксина с/у бясссс.. и така :af_089:
Просто нещата с които не съм съгласен и мисля че са безумни не ги правя доброволно ! :af_089:

#327 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2010 - 06:06 PM

Явно си имате куче гигант, защото в стандарта пише: Средната височина на пекинеза е 20 см, а средното им тегло варира от 4.5 кг за женските до 4.6 кг за мъжките. Теглото им не бива да надвишава 6 кг./от уикипедиа/

#328 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 06:58 PM

Аз моя си му правя ваксинки, чипиран е, обезпаразитен, регистрирана и не е опасен, ама никак и немога да разбера, защо не получаваме нищо, нито места за разходка, нито безопастност от улични кучета, а да е и с наморник вече е прекаено, като и 10 годишно дете може да го удържи, защото аз съм била на 8-9 когато безпроблемно съм го разхождала с брат ми или сама (но рядко)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#329 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 August 2010 - 08:38 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 28 August 2010 - 02:49 PM, написа:

данеби хората да мразят кучетата и да ги е страх заради сетерите примерно,

В съсседния блок живее ''мило'' семейство с ирландски сетер,който е изключително агресивен и напада моите кучета безмилостно и мълниеносно защото се разхожда неконтролиран.Лелката отваря вратата на входа и го пуска на самотек.Хиляда пъти сме говорили с нея,а тя даже го подстрекава да е агресивен.Така ,че това за породите е пълна глупост.А защо моите кучета си играят с питбула на човека от другия вход,защо с 60 кг рот на друг познат?
Или намордници за всички и ли без.Какво става ако моето 45 кг куче бъде нападнато от кокер(примерно не се хващайте за думата) да не би той да не може да нанесе рани,а как ще се защити моето куче с намордника?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#330 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 09:42 PM

Ето, веднага ти отговарям стопанина си носи отговорност за кучето и колкото и да е агресивно и необучено, ако е примерно кокер, то той може да го одържи без проблем, нали? Моето куче си играе с бултериер, на който стопанина даже се дразни, че е прекалено добър, но ако не е, ако стопанина неможе да го държи без да го влачи, ако може с една захапка да убие моя, едва ли сетър ще се справи така добре, а че стопанина на това куче е идиот, така е, но ако не беше сетър ами пит, каква щеше да е разликата! Стопани сякакви, но все пак има разлика от характера на различни породи и това което са способни да направят, колко агресивни сетъра познавате или голдъни , а колко от други породи, които и аз много харесвам! Въпрос, който аз поставям е дали всички да са без наморник или само определени породи, защото иначе ще тормозин всички животни, а ако има агресивен кокер се надявам, че стпаните ще му сложат такъв, а ако вашето куче е ок ще си мине теста, сметнете 5000 примерно малки кучета в София по 25 тест= са 125 000, къде мислите ще отидат тези пари, за нашите кучета ли? Аз лично ако се оправи тази простотия предпочитам да ги дам лично за кучетата, които се нуждаят, а не на общинарите!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#331 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 August 2010 - 10:37 PM

Показване на мнениетоelena94, в 28 August 2010 - 08:18 PM, написа:

Показване на мнениетоMyDuality, в 28 August 2010 - 12:12 PM, написа:

Показване на мнениетоelena94, в 28 August 2010 - 10:17 AM, написа:

Показване на мнениетоMyDuality, в 28 August 2010 - 09:51 AM, написа:

знаете ли понякога какво си мисля че е добър варянт
когато кучето отива да речеме до площадката зад блока кучето да бъде вързано без намордник, а когато го пуснеме свободно да бъде с намордник ... така ако мине някои циганин примерно които кучетата ненавиждат ще могат само да тичат около него и да лаят без да имат възможноста да го захапят (и след това да ни усудят че видиш ли кучетатът ни нападат циганите които имат право да се возят бесплатно в градския например за разлика от нас и тнт)

Съгласна!!!
Когато се изведе кучето за 5 мин, колкото да си свърши нуждите, ще трябва да се опакова като Ханибал Лектър ... и по едно 50 килограмово гюле на крака, че да не може да се затича..... :flagbg:
Друг е въпроса, че мисля, че хората се плашат повече от куче с намордник отколкото от такова без...но май това се дискутира по едно време в темата

уж има съгласие пък няма
ок ако твоето куче нахапе някои пак ще пламнат новините и пак ще намразят нас останалите, сещаш лис е за тоя варянт а ?
ако хората виждат че всяко 1 куче е под контрол ... ще се промени тяхното отношение спрямо кучетет това минавало ли ти е през главата
?

:ud_009:
Не мисля, че казах нещо по-различно от теб... защо се заяждаш? Изкара ме, едва ли не , че кучето ми е убило 3746348 човека :eg_033: .... Не съм против намордника! Но при определени условия(например тези, които изтъкна ти и аз)
Ако под контролирано куче имаш в предвид 80-те см и намордник, еми да бъдем реалисти- никога ВСЯКО 1 КУЧЕ няма да е под контрол....

сUжелявам нещо не съм доразбрала ...стори ми се че го казваш подигравателно ...

поне умея да признавам че съм згрешила :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#332 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 10:41 PM

Защо все ротвайлера и питбула ни е в устата. Ами защото тези две породи+хъски и нок са най неконтролирани.. Защото техните собственици им имат прекалено доверие, и си внушават, че това е машина а не куче.. Мислят, че контролират всяко негово движение.Защо мопса може да ходи на повод, пинчера, кокера, пекинеза а тези по-горе искат свобода. Те от какво се пазят? Малките породи как успяват да оцелеят и да се предпазят от безумно агресивните бездомни кучета.. :ab_041: Искат свобода, която в повечето случаи коства здравето на дете или възрастен ЧОВЕК. И заради тези комплексари, е тази наредба, защото именно тяхните кучета--питбули, ротвайлери, и др. захапват за главите малки деца. Нали не се сещате за подобен инцидент предизвикан от Мопс? Имам случай в който ни нападна НОК. Всичко се размина и собственика го хвана на време.. Заговорихме се и го питах защо го пуска без повод-каква е целта на занятието. Отговор: "имал нужда и досега не е правил така". Винаги до сега като му извикал и лягал. Да ама тогава не легна и беше достатъчно не да захапе а да настъпе моето куче, което е на повод и е 2.700кг. Е заради такива са наредбите. Сами си го причиняваме. Не обвинявам никого от тук и не виня кучетата, но факт е, че сред гледащите кучета мнозинство са безотговорните. То не е веднъж, не е два пъти. И говориш, и се караш, и биеш кучета..оправия няма.

#333 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 August 2010 - 10:43 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 28 August 2010 - 09:50 PM, написа:

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 28 August 2010 - 04:49 PM, написа:

dog.bg Хайде стига с глупостите, всички знаеме защо стана така, нали!? Съжалявам, ако някой се обиди, но цялата тази простотия и тези наредби почнаха от инциденти, примерно с детето и рота и тн! Всичко това става заради хора, които си взимат големи кучета и после незнаят какво да правят с тях
Аз лично не разбирам защо държите да гледате малки кучета с наморници, след като на всички ни е ясно, че няма никакъв проблем с удържането им

Точно така! Всеки втори 'контролира" рота, стафа, питбула.... Да ама не. Виж само колко са нахапаните от ротвайлери деца, и изобщо от едри породи домашни кучета. Ами това са 99%. И това, че кучето не можело да се защитава от бездомните е пълна глупост. Кога бездомно куче ще ви нападне ротвайлера, ще ви нахапе?? Ама те горките като им тропнеш и се напикават..Чудят се къде да избягат и ви гледат с бялото на очите, а ние ще защитаваме ротвайлера от тях.. :ab_041: И как веднъж поне едно Чихуахуа, Кокер или Йорки не скъса веригата и не нахапа дете, а все са питове и ротове.. Като е пуснато свободно гордост ли изпитва собственика? Огромно куче щъка по улицата а собственика уж го контролира, докато не обезобрази някого. Трябва да има ред и да се спазва тази наредба, трябва тези кучета да са на повод.
Истината е, че всеки втори си мисли, че "контролира" ротвайлера, стафа и др.., но се лъже. Затова са и нахапаните хора, затова трябва да минават тестове и да носят намордник. В моя квартал бъка от хъскита, които са без повод и уж нищо не правят и се контролират, но в същото време нападат мен и кучето ми.. Е ако аз не съм 100 кила и не мога да им набия по един шут а съм дете на 10 годинки??А моя пинчер е на каишка и трябва да пази спокойствие когато хъскито ни напада. И дали тези стопани не посещават форума. Моето куче макар да няма 3 килограма е на повод и не виждам какво лошо има един ротвайлер-50-60 кила също да е на къс повод и с намордник.

поради проблема че неможеш да си опазиш кучето адекватно при вероятно нападане ,има забрана за децата да извеждат кучета на разходкa
май законите си имат своя смисъл ...а?
User's Signature

Качена снимка

#334 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 10:52 PM

Нали не мислиш, че една жена(визирам моята) 49 килограма ще се справи с едно голямо хъски?? И дали е длъжна да води битки, след като си води пинчера на повод и спазва всички изисквания... Дали пък онзи който "контролира" голямото куче не е виновен в случая. И заради него и такива като него ще има наредби. Аз вече се сдобих с подходяща палка и съм подготвил жена ми за следваща среща с "контролирано" куче. Да му мисли стопанина, на който ще се наложи да го лекува.

#335 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 August 2010 - 10:52 PM

Показване на мнениетоLilTed, в 29 August 2010 - 02:15 PM, написа:

Селския мегдан...всеки си говори какво си иска и не слуша другите...
Абе хора защо само питовете и ротовете са ви в устите? Нима няма нахапани от по-малките и "беззащитни" породи? Някой каза,че просто не се двига толкова шум - еми прав е...и то много...
А защо искам да ви набутам и вас с намордник? (приемам го лично към мен,защото аз го казах) Агресивен кокер...мисля,че трябва да ви говори нещо...всяко куче може да бъде агресивно,ама големите,'щот са големи под ножа (в случая - закона)... :ud_009:

zlatabani4ka жената носела пистолет да се защитава от големите и злобни кучета ли?
Ако е така от утре и аз ще нося,да се защитавам от малките плъхове,които джафкат по мен и не един или два пъти са се опитвали да ме гризнат. :r_181:

Приятен ден на всички и се надявам някой от пишещите да охладят страстите. :beer:

честно да ти кажа ...ако говориме за честота на нападенията .... най-често нападат дребните породи, именно защото всеки като злабаничка си мисли ...айде те са дребни немогат много да наранаят човек .... абе какво значение има КОЛКО ТОчНО Е НАРАНЕН човек
....
това е като малко набит или мaлко бременна :Д

но май другите не се сещат за това :Д
User's Signature

Качена снимка

#336 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 10:59 PM

Кой е ранен от мопс, пинчер, кокер??Това, че лаят и някои са истерични не ги прави опасни.Фактите говорят друго. Колко нахапани деца от питбули, колко от ротвайлери бяха в болници? Колко възрастни? И това е само заради собствениците.. да ги наречем "кучкари"(разбирачи) Нали все пак има "контрол", гледат клипчета на обучени кучета..

#337 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2010 - 10:59 PM

Показване на мнениетоMyDuality, в 29 August 2010 - 08:57 PM, написа:

Показване на мнениетоLilTed, в 29 August 2010 - 02:15 PM, написа:

Селския мегдан...всеки си говори какво си иска и не слуша другите...
Абе хора защо само питовете и ротовете са ви в устите? Нима няма нахапани от по-малките и "беззащитни" породи? Някой каза,че просто не се двига толкова шум - еми прав е...и то много...
А защо искам да ви набутам и вас с намордник? (приемам го лично към мен,защото аз го казах) Агресивен кокер...мисля,че трябва да ви говори нещо...всяко куче може да бъде агресивно,ама големите,'щот са големи под ножа (в случая - закона)... :ud_009:

zlatabani4ka жената носела пистолет да се защитава от големите и злобни кучета ли?
Ако е така от утре и аз ще нося,да се защитавам от малките плъхове,които джафкат по мен и не един или два пъти са се опитвали да ме гризнат. :r_181:

Приятен ден на всички и се надявам някой от пишещите да охладят страстите. :beer:

честно да ти кажа ...ако говориме за честота на нападенията .... най-често нападат дребните породи, именно защото всеки като злабаничка си мисли ...айде те са дребни немогат много да наранаят човек .... абе какво значение има КОЛКО ТОчНО Е НАРАНЕН човек
....
това е като малко набит или мaлко бременна :Д

но май другите не се сещат за това :Д

Не е така. Има огромна разлика дали ще те удари дете /например/ или възрастен човек.Питбули,ротове и т.н. са набеден за ''опасни'' породи защото има много хора които си взимат куче от една от породите пък си нямат ясна представа с какво се захращат.

#338 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 August 2010 - 11:03 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 29 August 2010 - 09:57 PM, написа:

Нали не мислиш, че една жена(визирам моята) 49 килограма ще се справи с едно голямо хъски?? И дали е длъжна да води битки, след като си води пинчера на повод и спазва всички изисквания... Дали пък онзи който "контролира" голямото куче не е виновен в случая. И заради него и такива като него ще има наредби. Аз вече се сдобих с подходяща палка и съм подготвил жена ми за следваща среща с "контролирано" куче. Да му мисли стопанина, на който ще се наложи да го лекува.

еми аз съм с булдог американски , все още е бебе .... но да не мислиш че и аз няма да ходя с палка ?!?!
не искам да наранявам куче но ако ме нападне , не бих искала да пyскам и съскам моето куче срещо тях....то че най-вероятно ще се справи , ще се справи ,но ...не е редно
тук за палката съм съгласна .... това е добър варянт ...(не беше нужно цветущо да обяснявате кой, как после ще си лекъва кучето след побоя с палката)....
ясно е че няма същество na тая земя което да не иска да се защити когато бъде нападнато
User's Signature

Качена снимка

#339 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 30 August 2010 - 09:15 AM

Показване на мнениетоTи Джей, в 29 August 2010 - 05:20 PM, написа:

Абе какво сте ревнали за едни намордници? Толкова ли не можете да си научите кучетата си на това? Смешна работа,голям рев,голямо чудо.

А де???
Чета тука десетки страници едно и също /да бях се захванала "Листопад" да гледам по-добре/, и все в устата сме им ние с големите, или пък "опасни породи" дето не сме можели да ги контролираме, а на практика се оказва, че самите те с един наморДник не могат да се справят.

Абе той Чърчил го е казал отдавна човека "Европа свършва там, от където започват да ядат шкембе чорба". :dh_188:
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#340 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 August 2010 - 09:40 AM

За мен е потресаващо колко много хора са готови да прегърнат породна дискриминация само и само да не си строшат рахатлъка, щото си мислят, че ще излязат сухи от водата.

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни