Dog.bg Форуми : Тестове за пазачи на стада

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Тестове за пазачи на стада

#21 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 March 2006 - 10:14 PM

Снимка на шарпланинец, срещу него - вълк.

Прикачени файлове

#22 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 10:36 PM

Каде е форума на мартен да попитам парво.сагласен сам с вас 4е е наи добре да го провериш в реална обстановка но времената ве4е са други не само там са ги селекционирали така но аз мога ли да сам сигурен 4е ку4ето което си взимам е такова за каквото ми го представиат да виарвам на собственика 4е баща му е убивал валци все пак тои ще ми го продава,ако ниама на4ин да се провери в изкуствена среда вси4ко би било на доверие.и да се похвалиа притежавам ку4ета 4иито родители са убивали валк пред мен.риадко 6тастие от 15 години гледам животни и не мога да попадна на са6тата ситуациа макар да сам убеден 4е поне ги прогонват а може би убиват.Мога ли да твардиа или по то4но гарантирам 4е тиахното поколение ще е такова не разбира се.
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#23 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 25 March 2006 - 11:03 PM

Цитат

Цитат

Как са проверявани векове наред без да са организирани борби,в реална ситуация.
Ще дам пример ,в Пиринска ,Егеиска и Вардарска Македония в момента ,а и винаги е имало много вълци,тоест кучетата са проверявани в реална ситуация,без да са участвали в кучешки боеве.
Кучешките боеве могат тотално да променят структурата на кучетата,когато целта е само това.
Променят се много части от тялото ,главата,ъглите на предните и задните краиници,променя се дори и темперамента,кучетата които са селекционирани за борби не могат да съжителстват с други кучета от техния пол.

Благодаря за отговора. Ще търся информация в тази насока.
Поздрави!

п.п. Аз не Ви питам, г-н Илиев, как да проверим вълкодава в реална ситуация, а как да проверим и да оценим способността му да пребори хищник преди наличието на реална ситуация.

Абе момиче ,ти знаеш ли,че тези вълкодави ,които са селекционирани само за борби/защото това става мания/не стават за овчарски кучета.
Как да ти го обясня на разбираем език?

#24 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 11:09 PM

Цитат

Абе момиче ,ти знаеш ли,че тези вълкодави ,които са селекционирани само за борби/защото това става мания/не стават за овчарски кучета.

Не можете да го обясните г-н Илиев. Един човек, за да е в състояние да схване нещо е необходимо да има база, над която да надгражда.

Иначе е преливане от пусто в празно.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 11:10 PM

gn.Илиев гарантирате ли 4е другите селекционирани без тестове са пастири
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#26 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 11:13 PM

gn.Атанасов говорите за сарказам .......... а........ говорете по темата
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 11:35 PM

Цитат

Уважаеми господине, аз опитах да ви говоря по темата а вие взехте да ме саркастирате че парадирам и незнам какво си още. мина ми времето, а то бе преди повече от 20-25 години, когато сляпо вярвах на написаното и публикуваното и го използвах като доказателство за да затвърдя тезите си.

На цялата ми добронамереност към Вас, погледнете как се отзовахте и преценете, мога ли да си позволя самоунижението да водя и поддържам контакт с човек, който се е отнесъл с мене по такъв начин. Не сте ме виждал, не ме познавете, не знаете с какво и на какво ниво се занимавам, а тръгнахте по плоскостта на елементарните коментари.

Въпреки добрия тон, който спазвах от самото начало на контакта си с Вас, какво получих насреща и мислите ли, че при това пложение аз мога да си позволя самоунижението и безочието да комуникирам с човек, който се е отнесъл по такъв начин с мене.

Виждате, че тук във форума има няколко инфантила, които неистово се опитват да създадат интрига, не виждат, че не им обръщам внимание и не отговорям на наивизмите и простотиите им, но те според нивото си, продължават нагло да се натрапват.

Аз приемам всечи човек с открито сърце, но и много малко ми е необходимо за да направя ревизия на отношенията си към него.

Най-добронамерено Ви придложих да ви посетя на място, да поговорим очи в очи. Вие ми отказахте, като единствения ви аргумент бе, че "имате съображения". И след това започнахте да се нахвърляте. Не дейте така. Правиете си лоша самохарактеристика. Но в края на краищата проблема е Ваш. Всеки е свободен да действа според нивото на знание, възпитание и ценностни системи.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 11:40 PM

Цитат

gn.Илиев гарантирате ли 4е другите селекционирани без тестове са пастири

Не мога да гарантирам нищо,защото това което се прави с тая порода според мен е погрешно.
Първа грешка-характера,това е наи-важното качество за една порода.
Използват се страхливи кучета/особено разплодници/за разплод.
Един страхлив мъжки ,може да увреди цяла порода.
Не е важно ,колко си голям а какво сърце имаш.
Втора грешка/за Бок/цвета ,черно и бяло/
Наи -добрите кучета в Македония бяха с друг цвят.
Трета грешка-невъвеждането до ден днешен на родословия,микрочипове,татуировки.
Това дава възможност за кръстоски с други породи.
Четвърта грешка-Бок и Каракачанското куче спряха да се използват по предназначение.
Пета грешка-борба за власт и разделяне на породата с един генетичен материял на две породи.

#29 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 12:22 PM

Цитат

Г-н Илиев,
кой ви говори за вълкодави селектирани за борби? bl) Кой ви говори за мания? bl) bl) Кой ви пита кое става и кое не става за овчарско куче??? bl) bl) bl)

Как да ви обясня на БЪЛГАРСКИ език въпроса си?

Как да проверим вълкодав без вълк?
Как да проверим дали е способен да защити стадото си, без да намесваме вълк и стадо?
Преди наличието на подобна ситуация?

Моля Ви, четете внимателно. За трети път Ви питам. Ако не знаете, просто отговорете, че не знаете. В това няма нищо срамно.
Поздрави!

п.п. Г-н Атанасов,
що не вземете да пишете до "Лична Драма"? Там ще ви се зарадват много.

#30 Потребителят е офлайн   malkia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 01:18 PM

Мад благодаря за горе преведената статия.Беше ми интересна.
поздрави
User's Signature

I am passenger through the desert.From myself i come - to myself i return.

#31 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 08:33 PM

Цитат

Цитат

Уважаеми господине, аз опитах да ви говоря по темата а вие взехте да ме саркастирате че парадирам и незнам какво си още. мина ми времето, а то бе преди повече от 20-25 години, когато сляпо вярвах на написаното и публикуваното и го използвах като доказателство за да затвърдя тезите си.

На цялата ми добронамереност към Вас, погледнете как се отзовахте и преценете, мога ли да си позволя самоунижението да водя и поддържам контакт с човек, който се е отнесъл с мене по такъв начин. Не сте ме виждал, не ме познавете, не знаете с какво и на какво ниво се занимавам, а тръгнахте по плоскостта на елементарните коментари.

Въпреки добрия тон, който спазвах от самото начало на контакта си с Вас, какво получих насреща и мислите ли, че при това пложение аз мога да си позволя самоунижението и безочието да комуникирам с човек, който се е отнесъл по такъв начин с мене.

Виждате, че тук във форума има няколко инфантила, които неистово се опитват да създадат интрига, не виждат, че не им обръщам внимание и не отговорям на наивизмите и простотиите им, но те според нивото си, продължават нагло да се натрапват.

Аз приемам всечи човек с открито сърце, но и много малко ми е необходимо за да направя ревизия на отношенията си към него.

Най-добронамерено Ви придложих да ви посетя на място, да поговорим очи в очи. Вие ми отказахте, като единствения ви аргумент бе, че "имате съображения". И след това започнахте да се нахвърляте. Не дейте така. Правиете си лоша самохарактеристика. Но в края на краищата проблема е Ваш. Всеки е свободен да действа според нивото на знание, възпитание и ценностни системи.

страшно много писане и пак не по темата ,знаете ли купих си ваша книга преди време ,за германското ов4арско ку4е от там разбрах пове4е за вас от колкото за ку4ето ако не помните про4етете си я ,сериозно ви говориа, колко страници имате в които говорите за вас за ,"капацитетите",за приятелите си из света колко страници са заглавията на литературата която сте ползвали и т нт.Продалжавате и тука.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 09:06 PM

Цитат

Цитат

Г-н Илиев,
кой ви говори за вълкодави селектирани за борби? bl) Кой ви говори за мания? bl) bl) Кой ви пита кое става и кое не става за овчарско куче??? bl) bl) bl)

Как да проверим дали е способен да защити стадото си, без да намесваме вълк и стадо?

Моля Ви, четете внимателно. За трети път Ви питам. Ако не знаете, просто отговорете, че не знаете. В това няма нищо срамно.
Поздрави!

п.п. Г-н Атанасов,

Как ще провериш вълкодав без вълк,еми няма друг начин.
Като го пуснеш да се бори с друго куче,това ли е проверката?
От векове вълкодавите се гледат в среда където има вълци,а не в градовете,където стават домашни любимци.
Един овчар си взима кученце от друг овчар от доказали се родители.
Този същия овчар няма да го впечатлиш с някое добре изглеждащо кученце па макар и от родители които могат да се сборят с някое друго куче.
Ти ми кажи защо се интересуваш от борбите с кучета,и защо само за това си пишете във форума на Мартен.
До там ли ти стига интелекта.
В 99% от случаите вълка бяга от кучето.
Стига се до схватка само ако вълка е изненадан,или другата краиност много гладна глутница ,когато срещу тях са по малко кучета.
Моят развъдник е на място ,където има страшно много вълци,дори преди 2 месеца на снега видях следи от вълк на метри от оградата.
На 200метра от мен вълците преди няколко години убиха над 50 овце.
Овчара имаше само едно куче,което се оказа недостатъчно да спре глутницата.
Сега същия овчар има 2 кучета,които са много дребни на ръст но тази година са гонили два пъти вълци.
В раион където има много вълци са необходими 3-4 кучета за да опазят стадото.
Не е необходимо тези куечета да са способни сами да се справят с вълк,достатъчно е да създават числено преимущество,вълците винаги бягат и почти никога не нападат стадо с 3-4 кучета.
http://amstaf.hit.bg

#33 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 09:29 PM

Г-н Илиев,
продължавате да увъртате и да не отговаряте на въпросите ми:

Имате ли отговор?

За съжаление овчарите нямат финансовата възможност да изхранват голям брой кучета. Съветът за числеността в случая не е от полза. Трябва ни вълкодав. Как можем да проверим дали едно овчарско куче е вълкодав? От най-ранната му възраст до зрял период? Без наличието на вълк. Не на собствена територия. В отсъствие на стадото.

#34 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 10:40 PM

Цитат

Г-н Илиев,
продължавате да увъртате и да не отговаряте на въпросите ми:

Имате ли отговор?

За съжаление овчарите нямат финансовата възможност да изхранват голям брой кучета. Съветът за числеността в случая не е от полза. Трябва ни вълкодав. Как можем да проверим дали едно овчарско куче е вълкодав? От най-ранната му възраст до зрял период? Без наличието на вълк. Не на собствена територия. В отсъствие на стадото.

Ти продължаваш да не отговаряш на моите въпроси,кажи за борбите нали вече си специялист/в този форум ставате такива/.
Знаеш ли че всичките които се занимават с борби на кучета ,могат да бъдат изхвърлени доживотно от FCI.
И друго,могат да влязат в затвора,от следващата година нещата няма да са същите.
Всички видеозаписи служат за доказателство в съда,така че мислете му.
Така че никога не се надяваи каракачанското куче в FCI,ZAЩОTO ИМА много записи,които са излъчвани по някои телевизии,как се /тестват/вашите кучета,във вашaта организация.

#35 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 10:44 PM

Аз не познавам хора, които се занимават с борби.

За разлика от Вас и г-н Атанасов.

Ще ми отговорите ли на въпросите, които неколкократно зададох, или да приема, че не знаете?

#36 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 10:52 PM

Цитат

Аз не познавам хора, които се занимават с борби.

За разлика от Вас и г-н Атанасов.

Ще ми отговорите ли на въпросите, които неколкократно зададох, или да приеме, че не знаете?

Не лъжи има свидетели,те знаят какво си пишете там.
Кажи за борбите ,ти си информирана биткаджиика.
Нали за това си пишете там.
Не те ли е срам ?

#37 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 10:56 PM

Цитат

Не лъжи има свидетели,те знаят какво си пишете там.
Кажи за борбите ,ти си информирана биткаджиика.
Нали за това си пишете там.
Не те ли е срам ?

Г-н Илиев, това са клевети. Не ми губете времето с овертюри.

Говорете ми с доказателства. Не се излагайте - достатъчно разумен човек сте, за да се убедите сам за какво става въпрос. Така да си изграждате мнение по слухове малко е наивистично за мъж на вашата възраст..

Не ме е срам. Нямам от какво да се срамувам за разлика от всички вас.

#38 Потребителят е офлайн   malkia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 11:19 PM

Абе какво намесваш Мартен форума бе?Момичето те пита едни въпроси ти съвсем друго отговаряш.Като не знаеш недей писа.Още нещо ти в Мартен Форума не си бил така че нямаш право да казваш какво има и какво няма за какво се пише и така нататък.Ама нормално беше да се пишат такива работи все пак за да си вътре във форума трябва да си одобрен.Така че стой си извън форума и си говори каквото искаш.Фантазирай си няма лошо.Въображението е хубава черта.
User's Signature

I am passenger through the desert.From myself i come - to myself i return.

#39 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 04:11 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Г-н Илиев,

Поздрави!

п.п. Г-н Атанасов,

Как ще провериш вълкодав без вълк,еми няма друг начин.
Като го пуснеш да се бори с друго куче,това ли е проверката?
От векове вълкодавите се гледат в среда където има вълци,а не в градовете,където стават домашни любимци.
Един овчар си взима кученце от друг овчар от доказали се родители.
Този същия овчар няма да го впечатлиш с някое добре изглеждащо кученце па макар и от родители които могат да се сборят с някое друго куче.
Ти ми кажи защо се интересуваш от борбите с кучета,и защо само за това си пишете във форума на Мартен.
До там ли ти стига интелекта.
В 99% от случаите вълка бяга от кучето.
Стига се до схватка само ако вълка е изненадан,или другата краиност много гладна глутница ,когато срещу тях са по малко кучета.
Моят развъдник е на място ,където има страшно много вълци,дори преди 2 месеца на снега видях следи от вълк на метри от оградата.
На 200метра от мен вълците преди няколко години убиха над 50 овце.
Овчара имаше само едно куче,което се оказа недостатъчно да спре глутницата.
Сега същия овчар има 2 кучета,които са много дребни на ръст но тази година са гонили два пъти вълци.
В раион където има много вълци са необходими 3-4 кучета за да опазят стадото.
Не е необходимо тези куечета да са способни сами да се справят с вълк,достатъчно е да създават числено преимущество,вълците винаги бягат и почти никога не нападат стадо с 3-4 кучета.
http://amstaf.hit.bg

Явно не се познавате с много овчари. За това и пишете някои неща, които не отговарят не истината.
Ако кучето на овчаря не може да се пребори с това на съседното стадо, то какво остава да се справи с вълк. Овчарите говорят с апломб за дадено "куче давач"! Във вашия регион(Разлог )още си спомнят за кучето "Дауд", който за една нощ удавил 5 песа.
От такива кучета чобаните търсят сой, защото знаят, че давачите са силни и на "гад"(хищници). Овчарите си избират кученце с определени екстериорни и психически характеристики, които им подсказват работният потенциал. Такава е традиционната народна селекция.
Вълка бяга от кучето само ако усети, че насреща си има сериозен противник. В противен случай или спокойно си взема животни от стадото или пък убива и изяжда самото куче.
Бройката на кучетата които ефективно могат да охраняват стадо зависи от:
1. гъстотата на хищниците в района,
2. от броя на животните в стадото,
3. от вида и породата на животните в стадото,
4. от личните качества на кучетата.
5. от релефа и типа на пасищата(алпийски, горски и т.н.)
Така, че с усмивка приемам фриволното определяне на необходимите бройки във вашия пост

Цитат

В раион където има много вълци са необходими 3-4 кучета за да опазят стадото. Не е необходимо тези куечета да са способни сами да се справят с вълк,достатъчно е да създават числено преимущество,вълците винаги бягат и почти никога не нападат стадо с 3-4 кучета.
bravoS
Ако беше така овчарите щяха да влачат със себе си 3-4 дребосъка, които ядат колкото едно Каракачанско куче, но създават числено преимущество b) . Защо ли са толкова глупави тези овчари и не икономисват храна по този начин?
И да ви подскажа още нещо - вълците много обичат да хапват кучешко! Тук се сещам за един овчарски майтап за дребните кученца. Та казват, че те са страшни мечкодави! ...щото засядали в гърлото на мечката и тя се задавяла! b) l) b)

п.с. Стъпките на вълк край оградата на развъдника показват, че сивия е търсил да повечера. Ако околните стада са добре охранявани, вълците ще се насочат към кучешко. Дано оградата ви е здрава!
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#40 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 03:06 PM

Брех кара ти си можел да говори6 и другоиа4е,така по ми харесва6,а не като онова ти вклиу4ване в кангалската тема
-----
ако ниакои има идеи и опит,може и 4ужд,сащевремено го е страх да ги сподели или са в разрез сас хуманото му представиане в форума нека ги напи6е като гост,нека нравственоста ни и на4ина ни на мислене не ни пре4и да споделиаме мнение било то и гре6но
-----
Ако кк правиат такива тестове мога само да им плиаскам,те 6те сахраниат ку4етата ни знаете ли колко са тарсени ловните ни породи и защото са работни ,барака го тарсиат от Франциа забележете,страна с дестки регистрирани породи в FCI, гн Илиев вие та4ите породи които са рожби на киномахията а я отри4ате тотално,ниакаде из форумите биахте навит да пускате стаф на кк ....... лицемерие маи му викат на тва,но ви разбирам изиавен дресиор да е киномах е тва не е ети4но
User's Signature

• (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни