Подарявам/имам нужда от ...
Публикувано: 01 November 2012 - 03:55 PM
Публикувано: 02 November 2012 - 03:15 PM
Caya, в 01 November 2012 - 01:55 PM, написа:
Мога да дам клетка, тя е за куче, но е достатъчно голяма да стане за две малки котета.

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 06 November 2012 - 10:56 AM
Много изхвърлят малките вампири!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 06 November 2012 - 11:02 AM

Публикувано: 06 November 2012 - 11:12 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 06 November 2012 - 11:24 AM
Публикувано: 10 November 2012 - 03:26 PM
Публикувано: 14 November 2012 - 11:26 AM
Мърфи, в 10 November 2012 - 03:26 PM, написа:
резерве:-) Благодаря, Мърфи!

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 14 November 2012 - 11:32 AM
bushkata, в 06 November 2012 - 10:56 AM, написа:
Много изхвърлят малките вампири!
Молбата ми остава

На вратичката хич не държа, т.е. дори да я няма не е проблем. И да я има - сигурно ще се наложи да я махна.

Публикувано: 14 November 2012 - 11:34 AM

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 14 November 2012 - 11:53 AM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 25 November 2012 - 09:49 PM
Здравейте,
във вторник имаме куче, което ще пътува за Германия, но се оказа, че клетката която бяхме приготви за него му е малка...търсим от някъде назаем или да си купим на старо. Не знам какви точно са стандартните размери, но трябва да е поне 70 см. дълга и да е от затворения тип, тъй като пътуването ще е със самолет. Ако някой има някакви идеи с които може да помогне ще сме много признателни! Благодаря предварително!
Публикувано: 30 November 2012 - 10:08 PM
Кучето е пред телевизията и ще го отровят, както отровиха други две, а не мога да го хвана и трябва много спешно да го махна оттам.
Публикувано: 21 December 2012 - 12:41 PM

Брой сваляния: 201
От обикновените - има малко катетри, компреси в най-различни размери, памперси за хора.
Ако някой проявява интерес моля да пише, също ако има нужда от повече информация. Част от нещата са с изтекъл срок на годност.

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 24 December 2012 - 04:37 PM
Не знам дали тук е правилното място за моята молба за помощ и дали има смисъл да я публикувам, но искам да знам, че съм изчерпала всички варианти.
Кучето ми е немска овчарка, намерена преди 1 година покрай оживен булевард. Има някъде из форума тема за нея, но не я намирам в момента.
Рая (кучето) се оказа с много лошо минало (живот в клетка, в развъдник), поради което последиците не закъсняха.
Тя има лакътна дисплазия и на двете предни лапи, с която се борим откакто сме я намерили и въпреки, че тя практически няма хрущяли и на двата крака, с лекарства я поддържаме в състояние без силна болка.
След това се появи проблема с гръбнака. Привлачваше леко задните си крака като ходи, но тъй като вече бяхме на много лекарства, операции и възстановяване, нямаше назначено лечение за него до вчера.
По-късно се установи, че Рая има DCM (Dilated CardioMyopathy) - заболяване на сърцето, което при кучетата не се лекува, а може само да се забави и съкращава живота значително (1-2 години живот от диагнозата).
След няколко месеца махнахме тумор от млечните жлези на Рая със съмнение за Рак. Според патолога, тумора беше метастаза на раково образувание във вътрешните й органи, но нито на ехограф, нито на рентген се откриваше някаква аномалия. Въпреки това, направихме курс за химиотерапия, за да избегнем евентуално рецидивиране на тумора. Няма и седмица след последното вливане и се появи нов тумор, който за седмица порасна двойно. Отидохме за нова операция да го премахнат и на предварителната рентгенова снимка се видя, че има разсейки в белия дроб. От тогава Рая се води в краен стадий на рак, на палеативно (за облекчаване на симптомите) лечение и правим всичко възможно да й дадем колкото се може повече време с нас.
За съжаление вчера, изведнъж Рая загуби сила в задните си крака и не може да стъпва на тях. Оказа се притискане на нерви някъде из прешлените на гръбнака, но поради напредналия рак, не може да се говори за скенер или оперативно освобождаване на нервите.
Затова сега сме на кортикостероиди и търсим инвалидна количка.
Цялата тази история я написах с цел да покажа защо ми е толкова спешно да намеря инвалидна количка на заем за Рая. Трябва ми днес или утре най-късно. Поръчали сме вече да се направи такава специално за нея, но по празниците, дори с доброто желание на хората да работят по нея в празничните дни, това ще отнеме 4-5 работни дни, които ние не можем да загубим.
Ако някой може да даде на заем или под наем или дори за продаване количка за средно голяма Немска Овчарка, моля да ми звънне на 0878 869386.
Благодаря
П.П.: Това е албум със снимки на кучето, за преценка на евентуален размер:
http://www.facebook....64999497&type=3