Dog.bg Форуми : Ягд териер в беда!!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ягд териер в беда!!! търси се спешна помощ!!!

#1 Потребителят е офлайн   struggle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 September 2010 - 01:50 AM

Здравейте,
Днес следобед се прибирах от почивка и шофирайки, на петолъчката между Сливен и Карнобат (пътя София - Бургас), видях на пътя пред мен току що блъснато кученце. Агонизираше и се гърчеше по средата на шосето. Спъваше се в предните си лапи и се търкулваше през глава между колите ... тъжна и гадна гледка..... Веднага спрях и с мой приятел тръгнахме да го изнесем от пътя на безопасно място. Цяло чудо беше, че оцеля през минутата, която ни беше нужна, за да стигнем до него, като се има предвид бясната скорост на колите, които профучаваха на сантиметри от него. Кученцето се оказа породисто и е възрастно - от порода Ягд териер. Беше в силен шок и дишаше тежко. Огледахме го - едната предна лапичка беше засегната и имаше кръв, но не много. Видимо нямаше някакви сериозни поражения освен тази рана, която пак повтарям не изглеждаше много зле. Освен силния шок в който беше, друго притеснително не забелязахме, макар, че компетентно мнение не можем да дадем, понеже не сме ветеринари. Според мен хайванът има реален шанс да оцелее и ви пиша тук с молба за помощ, понеже за съжаление не можахме да направим много за него. Занесохме го на отдалечено място от пътищата - на сянка, оставихме му и водичка. 10000% щяхме да го вземем с нас, обаче бяхме в сравнително малка кола, натоварена с много багаж, 4 човека вътре + 2 кучета- мъжко и женско, силно агресивни към себеподобни от своя пол. Мислихме варианти, но просто нямаше начин да го вземем с нас, а живеем и далече и ни чакаше бая път. Разпитахме персонала от ресторантите на петолъчката дали някой знае нещо за него, дали някой не го иска и дали може да се грижи за него, докато се оправи. Разбрахме само, че се е навъртало наоколо от 2 - 3 дни. Пробвали са до го привикват и да му дават хляб, но не е яло сух хляб. Според мен 100% е домашно куче и то добре гледано, навярно наскоро се е загубило по време на лов или нещо такова. Един човек от единия ресторант каза, че ще го наглежда, но много доверие нямам. Много ни е кофти, че нямаше начин да го вземем и да се погрижим по-добре за него. Моля, ако има някой човек, който обича кучетата, и живее в Сливен или в Карнобат, или някъде в тоя район близо до Петолъчката- да отскочи утре и да види дали кучето е все още там и да го прибере, ако може. Дори и да е някой, който не може да поеме грижите за лекуването му и да му намери нов дом, възможно е да измисля вариант да го прибера и аз да се заема с това, но просто трябва да знам дали е още там и дали е живо, защото съм ограничен с финансите тоя месец и не мога да рискувам да тръгна към Сливен и да хвърля бая пари за гориво с риск то да не е там... Силно се надявам някой добър човек да се отзове и да помогне. Възможно е и кучето да няма много време...
User's Signature

...it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. HOW MUCH YOU CAN TAKE AND KEEP MOVING FORWARD! THAT'S HOW WINNING IS DONE!!!!

#2 Потребителят е офлайн   Ирка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 10:58 AM

Много, много стиснати палци! Дано някой успее да го прибере оттам!

#3 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 07:36 PM

здравейте,
много благородно от Ваша страна, 4е сте решили да му помогнете. Не всеки би спрял и би се погрижил за него. Затова и аз прескочих до Петолъчката да потърся "хайванчето" и евентуално ако е живо да му дадем шанс да се оправи.
Доста потърсих на мястото, което ми каза около ОМВ-то, намерих само това ку4е
Качена снимка
Имаше някакви прилики с ягтериер, но беше зздраво и се движеше нормално за това го оставих. Поразпитах хората от ОМВ, но никой не беше 4увал за ударено ку4е в4ера. Разпитах и близкия ресторант, но и там нямаха представа. Прегледах и канавките и несхто като сметисхте покрай един строеж, но само котки се виждаха.
Преско4их и от другата страна на пътя да видя дали не се е раздвижило и да търси нещо за ядене, но също го нямаше.
Отидох и към един друг ресторант, който беше от другата страна на ОМВ и една газстанция. Там попаднах на една жена, която ме заведе на мястото където сте го били оставили, но него го нямаше. Каза, 4е и сина и е идвал сутринта да го търси, но него ве4е го е нямало.
Посъветва ме да го потърся в близкото лозе и след малко го 4ухме да плаче. Беше се свил на кравай в едни треви и тихо пла4еше.
Благодарихме двамата с него на жената за помощта и побързахме да се връщаме в града.
На мен не ми изглейдаше добре, защото нямше никакви движение, но се виждаше ясно, 4е гръдния му кош мърда. По пътя обратно се постопли малко или нещо такова, но се поразмърда и взе да мята леко с опашка.
Качена снимка
Качена снимка

След съвет, от един друг потребител на този форум, за което искаме да му благодарим с ку4ето и за готовноста му да ни помогне, го заведохме при един от най-добрите доктори в града. Прегледа установи вътрешно-ставно или костно /не съм сигурен за термина/ счупванена единия преден крак. Лошото е, че и раните са се инфектирали. Друго видимо като изключим охлузванията не бе констатирано. Другото, което е притеснително, е че не може да се изправи и ще се надяваме да няма увреждане на гръбначния стълб.
За съжаление тук в нашия град няма специалист, който да моеже да извърши операция по оправяне на счупеното краче. Ще се надяваме на Вашата помощ за това.
В момента кучето е на стационар на антибиотици за борба с инфекциите на раната, нещо успокояващо против шока /че цялото трепери/, и друго нещо против парализа. МОже и да съм изтървал нещо.
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Тези снимки ги оставих мало по-големи ако може някой да си каже мнението по раните.
Надявам се да измилим нещо заедно за това куче, защото крачето му ще се нуждае от операци, а и след стационара, няма да мога да го задържа дълго у нас. Моите кучета не вярвам да го приемат с отровения обятия. Кучето не е никак старо според ветеринаря, около година и половина и има още много нещата да му се случва, да се надяваме все хубави :md_064:
Това е за сега от нас. Утре ще го видим ка се справя.
PS. Искам и да изкажа благодарност към д-р Георгиев и красивата му помощничка, за отношението, с което обгрижиха пациента си.

#4 Потребителят е офлайн   struggle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 08:06 PM

Здравейте,
безкрайно съм ви благодарен, че се отзовахте толкова бързо и помогнахте на хайвана. Точно второто куче от снимките е ягдтериера, за който писах. Страшно се радвам, че има шанс. Мога да помогна финансово за ветеринарните сметки, с храна и с търсенето на нови стопани. Това с което немога да помогна е да му дам дом, дори и временен защото съм в гарсониера с мъжки пит бул, който е със силна нетърпимост към други кучета. Имам няколко познати и приятели, които мисля, че ще могат да помогнат с временен дом, ако се наложи след стационара. Започвам да разпитвам за това още сега...
Вие от кой град сте? Знам, че в Стара Загора ( ветеринарния университет ) са едни от най-добрите специалисти в България. Мога да съдействам- имам телефон на професор от университета, който е чудесен професионалист...
В крайна сметка кученцето си е ягдтериер нали? Извинете, но много не ги познавам ловните породи, моя авер с който бях каза, че е такова...
User's Signature

...it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. HOW MUCH YOU CAN TAKE AND KEEP MOVING FORWARD! THAT'S HOW WINNING IS DONE!!!!

#5 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 September 2010 - 08:25 PM

Леле, Fanfan, направо си ... :rc_036: . Честно казано не вярвах някой да отиде да му помогне или поне не навреме. Цял ден го мислих това куче. Ако можем с нещо да помагаме, сме насреща:)
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#6 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 01 September 2010 - 09:41 PM

fanfann :rc_036:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#7 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 10:36 PM

благорим на всички за подкрепата. За сега тя е това, от което се нуждае момчето. ако имаме нужда от нещо ще пиша, всички разходи до момента са покрити, така че няма проблем. Не знам колко би струвала една такава операция на счупеното краче.
В момента кучето се намира в гр.Сливен, в стационара на ветеринарния доктор, който споменах. Надявам се да остане там поне 3-4 дена да се стабилизира. До тогава надявам се да имаме някаква алтернатива за временен дом.
Според ветеринарния кабинет си е чист ягдтериер в съвсем млада възраст - малко над година. Дребен на ръст, рязана опашка, космат, изглежда много послушен. Въпреки, че е ловна порода, с това краче повече за гонитби няма да става. Ако някой си го хареса да не се срамува да го поиска.
утре след посещението ще имам повече новини.

#8 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 01 September 2010 - 10:47 PM

Вероятно не е изгубен по време на лов,защото ягтериерите се ползват за глигани,а в момента е активен ловът на пернат дивеч.Как ли е попадна л там?Както и да е,като знам на каква опасност са изложени тези кучета по време на лов,честно казано се радвам за този сладур,че меко казано се е отървал-от верига,сух хляб тръни,дупки от куршуми и какво ли още не.Стискам палци да преодолее сегашното си състояние,да се възстанови бързо и да намери хора,които да го обичат и глезят!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#9 Потребителят е офлайн   Ирка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 11:44 AM

Fanfann, Struggle - :rc_036: :rc_036: :rc_036:

#10 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 12:10 PM

fanfann голяма работа сте :rc_036: и на struggle също :rc_036:
Аз вчера си мислех кой ли познат ще минава оттам,а вие без да се замисляте и отивате.
Щом е при д-р Георгиев,в добри ръце е.
Ако има нужда от финансова подкрепа занапред казвайте,поне сте ми наблизо.

#11 Потребителят е офлайн   Веселушка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2010 - 01:48 PM

fanfann, думи нямам ... ти си страхотен Човек :rc_036:

#12 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 03:38 PM

здравейте на вси4ки, който мислят за момчето.
днес ходихме да го видим. взема да се пооправя вече, опасност за живота му няма. Става и въпреки, 4е се клатушка и все гледа да се опре до нещо стои изправен на три крака. Апетит не му липсва изобщо. Доктора продължава с лекарствата и засега ще го оставим при него на стационар до понеделник.
дове4ера ще кача снимки да го видите как се клатушка.

#13 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 04:07 PM

Не мога да не напиша нещо и аз при положение, че сълзите ми тръгнаха, когато прочетох за първи път темата.
Сега казвам: Struggle, Fanfann - Качена снимка . Има ХОРА! Има и има! Пак ми стоплихте душата. Пожелавам ви здраве и на вас и най-вече на кучето. Дано бързо се оправи. Моля ви, не преставайте да пишете, информирайте ни какво се случва.
И все си мисля, че ако това куче е имало собственик-ловец, то той вече не го заслужава.

#14 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 10:37 PM

ето обещаните снимки. мом4ето изглежда малко тъжно, но това е заради лекарствата. скоро се надяваме да се поусмихне. аз ще отсъствам до понеделни, така 4е тогава ще Ви информирам за състоянието му. той е в сигурните ръце на доктора до тогава.
4а0 на всички и благодаря за хубавите думи.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2010 - 06:02 PM

Проверихте ли кучето за чип или татуировка?
Може би все пак някой си го търси.

#16 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2010 - 02:45 PM

здравейте отново,
днес ходим при мом4ето да го видя. Според доктора състоянието му се подобрява, урепнал е и надебелял малко. Единствения проблем остава със счупеното кра4е. Още около седмица ще го караме на инжекции и ще стои в стационара докато се оправи проблема с инфектиралата рана и после ще го снимаме на рентген, за да видим състоянието на счупването.
Според доктора хигиенните му навици били на много ниско ниво. Пускайки го от клетката осирал целия кабинет. Надявам се това да е нещо причинено от стоянето в клетката и да не му попречи да си намери дом. За сега няма кандидати нито за осиновяване след възстановяването, нито за временен дом.
за чип и татуировка няма. търсех обяви за изгубени ядгтериери, но не открих. може би някой го търси, но може и да е натирен. ако е загубен по-вероятната при4ина ще е да се е загубил по време на лов. според доктора с този счупен крак за лов повече няма да го бива и вероятно ще го преспят. затова не съм сигурен дали си заслужава търсенето на евентуални такива негови бивши собственици. Все пак СТръгъл е неговия спасител и той ще каже какво да направя с кучето ако изпаднем в така ситуация, в която някой ловджия си го познае.
4а0 за сега

#17 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2010 - 08:43 PM

Горкото куче, никоя организация ли не може да го поеме? Вярно, че навсякъде е препълнено, но все пак - как така да се приспи, що за идиотщина? Аз ви казах, че такива собственици не си заслужават животните. На ловджиите изобщо не им пука за кучетата, те имат по няколко и което се загуби не го търсят. Моля Ви, не остаовяйте момчето така? Нали човека дето го беше намерил пръв каза, че има идея за временен дом или не съм разбрала? А относно акането навсякъде из кабинета не се тревожете - това е от шока, имала съм същия проблем с куче ударено от кола и след време всичко се оправи. Трябва търпение. Боже, дано се развият добре нещата.

#18 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2010 - 11:16 PM

да той кажа, че ще потърси временен дом, но предполагам покрай тези по4ивни дни и празници нещата не са се наредили по сметките му.
и аз се надявам на хубави собственици на това мом4е, достатъчно лоши неща са му се случили досега, време е да види и хубавата страна на живота.
за акането наистина се надявам да е от шока и да като се посъвземе да си върши "работата" навън.

#19 Потребителят е офлайн   struggle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2010 - 03:21 AM

здравейте,
благодаря на всички за хубавите думи и поздравленията, но поради обстоятелствата тогава не мисля, че успях да направя нещо кой знае какво за хайвана. Човекът, който наистина помогна и спаси живота на кучето е fanfann, за което му свалям шапка и му благодаря от сърце.

За съжаление за сега удрям на камък в опитите да намеря временен дом. Всички идеи, които ми се въртяха в главата тогава се оказаха неизпълними. Търся и постоянен такъв- продължавам да разпитвам и съм казал на много приятели и познати да разпитват и чакам добрата новина...

Радвам се много, че кучето укрепва бързо. Относно акането си мисля също, че е от шока, който си беше бая силен...
Относно ловците съм също на мнение, че повечето не си гледат кучетата с особено уважение и грижа... Познавам обаче 1-2ма такива, които си гледат кучетата грижовно и с любов и въпреки, че не разбирам що за спорт е лова, мисля, че от кучешката гледна точка животът при тях би бил добър за едно ловно куче. Но за сега с тях не съм говорил да приютът това куче, понеже виждам, че повечето от хората съпричастни тук не са съгласни то да отиде в ръцете на ловец и се съобразявам с това. Не мисля, че аз имам правото да определям на кого да се даде, защото както казах, не смятам че съм направил кой знай какво за него. Ако fanfann и всички останали сте съгласни, утре мога да говоря с тези познати-ловци. Мисля, че ще се грижат с уважение и любов към него...
Друг вариант като най най-краен, който имах е, ако нещата опрат до там, че кучето трябва да остане на улицата- да го взема и да го закарам до едно село близо до Пловдив при някои баба и дядо, които да го гледат като дворно куче. Но наистина се надявам нещата да не стигат до там, защото това си е доста мрачен вариант- вързан и на сух хляб до края на живота му... Но както казах ще се съобразя с Вас и с Вашето мнение, понеже не смятам, че имам повече права над това куче от който и да е съпричастен потребител тук...
Наиситна няма ли някаква организация или клуб, които могат да помогнат. Намерих тук някакъв киноложки клуб на ягдтериера http://dogbg.net/ind...ta=119&catid=20 , но много не съм наясно с тези неща и незнам те дали поемат ангажименти да се грижат за ранени и изоставени представители на тяхната порода...
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2010 - 11:44 AM

struggle не омаловажавайте вашето участие,все пак без вас едва ли това куче щеше да е живо.Вие така да се каже сте свършили подготвителната работа по спасяването му.
Прочетох това за ловците и трябва да ви кажа,че истински запалените ловци се грижат страшно добре за кучетата,хранят ги с хубава храна,да не говорим че прекарват часове с тях в обучение и занимания.Те все пак са част от хобито им,което аз също не разбирам,но това сега не е важно.Така че ако някой познава такъв ловец,това никак не е лоша идея.В сравнение с улицата или веригата на двора,това е много по-добър вариант.

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни