Ягд териер в беда!!! търси се спешна помощ!!!
Публикувано: 07 September 2010 - 12:14 PM
Честно да ви кажа в началото възлагах най-много надежди именно на някои от познатите ми ловци, понеже се грижат добре, а и единият мисля, че се занимава точно с ягдове и гончета. Но впоследствие като прочетох мнението на повечето от хората тук го отписах като вариант това с ловците. Сега обаче, ако и останалите сте съгласни, мога още днес да говоря с някой сериозно да го прибере.

...it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. HOW MUCH YOU CAN TAKE AND KEEP MOVING FORWARD! THAT'S HOW WINNING IS DONE!!!!
Публикувано: 07 September 2010 - 12:40 PM

Публикувано: 08 September 2010 - 11:23 AM
Казаха ми,че като го извеждат на разходка безумно го е страх от коли и това си е съвсем разбираемо.
И още нещо до неговите благодетели,измислете му име на мъника.Засега го наричат Рошо защото е бил много рошав и доста четкане е трябвало да го приведат в не толкова рошав вид.

Много се надявам да му се намери дом на това сладурче,изобщо не му се стои в клетката.Иска да получава внимание и ласки.
Публикувано: 08 September 2010 - 03:36 PM
Ето линк:
http://www.bezdom.in...75&Itemid=1
Публикувано: 08 September 2010 - 04:47 PM
добри новини за малкия.
Приятел на мой приятел проявява сериозен интерес към кучето... За човека знам, че е ловец и се грижи много добре за кучетата си. Готов е да си го гледа дори и ако се окаже, че кучето нестава за лов вече.
Стискайте палци. Ако всичко върви по план тези дни може да пътуваме към Сливен, за да видим дали ще си допаднат с хайвана. Надявам се всичко да се нареди добре.
Може ли малко повече инфо за състоянието на момчето. Колко дни още е нужно да стои в стационара, за да укрепне добре и да е готов за път евентуално...
fanfann, може ли да ми дадете някакъв ваш телефон на лични, за да се чуем с вас и да оговорим нещата за срещата
Поздрави и стискайте палци !!!!!!!!!!!!
Иначе за обявата за загубения ягд... мисля, че не става въпрос за същото куче, но fanfann може да каже най-точно това... мисля, че нашия герой имаше малко повече черна окраска от това.

...it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. HOW MUCH YOU CAN TAKE AND KEEP MOVING FORWARD! THAT'S HOW WINNING IS DONE!!!!
Публикувано: 08 September 2010 - 05:03 PM
missi, в 08 September 2010 - 01:41 PM, написа:
А сега де,като не съм добър физиономист

struggle ако стане това да си има дом малкия ще е прекрасно.Той е толкова миличък,че заслужава само хубави неща и най вече хубави и добри хора

И ще се харесат с твоя човек,сигурна съм.Тези очи трудно може да ги пренебрегне човек

Публикувано: 08 September 2010 - 06:29 PM
Само искам да напомня, че след като се стабилизира и раните се оправят, кучето трябва да се оперира в Стара Загора заради счупването/счупванията. fanfann явно няма достъп до интернет в момента, но мисля, че ще потвърди същото като се включи.
Кучето наистина е много мило, по-дребничко отколкото изглежда на снимките, и погледът му е такъв, че не можеш да го забравиш.

Публикувано: 08 September 2010 - 08:22 PM
тези дни нещо времето не ми достига да свърша всичко и затова забавих писането си тук.
преди около 4ас и нещо ходих да видя мом4ето и да говоря с доктора. Вече може да се каже, 4е инфектираната рана е овладяна и по нея няма опасения. Д-р Георгиев иска да остане 2-3 дни за наблюдение, за да сме напълно сигурни. Сега остава основната задача да му помогнем за кра4ето. Утре ще се опитам да му направим рентгенова снимка да видим истинското състояние на счупването и дали подлежи на оперативна намеса. Мисля, че в Сливен вече има рентген, дано не се лъжа.
За обявата от Русе, благодаря, 4е ще потърсили, аз в деня, в който го докарах търсих в бездом.инфо, но тая съм я пропуснал или са я публикували след това. Кучето на снимката е друго, според мен това, което е при нас е по-младо и окраската в лицето е друга.
За потенциалния осиновител ако Стругъл смята, че човека ще се отнася добре с кучето и го наглежда от време на време и ни информира със сними за състоянието му, аз нямам нищо напротив. Лично аз съм силно предобеден към ловците, но може би е твърде крайно отношението ми. Според преценката на доктора, дори и след евентуална операция, със 100% сигурност кучето няма да става за лов. Ще може да тича, но по скоро в свински тръс, отколкото като другите си събратя. Аз мислех след като му мине процедурата по лекуването на крачето да го кастрирам, за да можем да намалим шанса за евентуални злоупотреби с него. Кучето е дребничко и сладко и сега след като взе да се пооправя от шока показва голямо желание за живот.
Признавам аз съм до никъде с търсенето на стопанин на животното, а то започва да си иска своята порция внимание ежедневно и ще е прекрасно за него да си намери дом колкото се може по-скоро.
Относно отнователната "забележка" на Лола за името, аз мислех да го кръстя Роки, в чест на цитата в аватара на човека, който го е измънал от шосето, но можем и да поумъваме още.
това е за сега от мен. утре дано смогнем с рентгена и ще Ви информирам. 4а0
Публикувано: 09 September 2010 - 01:56 AM
тази вечер се чух по телефона и проведохме един дълъг разговор с евентуалния осиновител на хайвана. Накратко ще ви разкажа с какви впечатления съм останал за него, за да прецените всички: значи знаем се от преди година и половина някъде, когато с един мой приятел бяхме спасили едно много изстрадало куче от сигурна смърт и му търсихме нови стопани. Още тогава това момче (евентуалния осиновител) ни предложи помоща си като даде временен дом на кучето, докато ние му търсим нови стопани и го лекуваме. От тогава останах с впечатление, че е човек, който наистина обича и го е грижа за кучетата. Признавам, че не го познавам добре лично, знаем се покрай мой добър приятел, на който имам доверие и определям като свестен човек. Той мие гарантирал за него, че е свестно момче, което си обича кучетата и се грижи с уважение и любов към тях. Гледа и няколко други кучета, всичките ловни породи някои от които ягдове. Всичките му кучета са работни и ги използва по предназначение. Но ми е дал дума, че ще се грижи за хайвана въпреки, че не става за лов вече.
Ако стане така, че той е бъдещия стопанин, аз лично поемам ангажимента да ви информирам със снимки за състоянието му.
fanfann
Евентуалният осиновител ме пита по телефона дали вие ще поемете лекуването на лапичката, защото и той самия е готов да го направи. Каза ми, че има близък лекар- много добър специалист по такъв сорт травми и е готов да го ангажира с лекуването на лапата. Сподели ми, че има доверие само на него като лекар и помоли, ако може утре като сниматe лапата на рентген, да сканирате снимката и да ми я пратите по нета, за да може и неговия доктор да даде мнение за всеки случай. Ще съм ви много благодарен, ако ми пратите сканирано копие на снимката, за да съберем още едно мнение на добър специалист и да се вземе най-доброто решение в ситуацията... Ще я покажа и на лекаря, на който аз се доверявам, който също извършва такъв тип операции- колкото повече мнения имаме, толкова по адекватно решение ще се вземе според мен...
fanfann
Уважавам мнението ви. Както казах и преди- за мен вие сте човека, който направи и прави най-много за това куче и решението за съдбата му, заслужавате да дадете най-вече вие. Аз ще уважа преценката ви и не искам да се съобразявате с мен, понеже не смятам, че съм допринесъл с кой знае какво за кучето. Предлагам ви, ако всичко върви по план, след няколко дни да дойдем с моя човек до Сливен, да се запознаете лично, за да прецените най-добре и ако останете наистина с добро впечатление- само тогава да го дадете, без да се чувствате по никакъв начин длъжен към мен за това. Аз ще уважа решението ви и в никъв случай няма да остана с лоши чувства.
Поздрави и всичко добро!

Публикувано: 09 September 2010 - 11:11 AM

Оставих и малко парички за стационара да помогна малко на fanfann който днес ще го води и на ренген.
Ето го и Рош с новото си име Роки

Публикувано: 09 September 2010 - 11:15 PM

днес ходих да видя мъника. добре е вече и изобщо не му се стои в клетката и само се моли за внимание. направихме малка разходка на квартала. пишка си и дришка навън, слуша на каишка. днес му е била последната инжеция, така 4е от утре вече няма да го боцкат. Не можахме да направим рентгена, защотото ветеринаря отсъствал. надявам се утре да свършим това, за да знаем повече за състоянието на мом4ето.
struggle, в 09 September 2010 - 02:01 AM, написа:
Евентуалният осиновител ме пита по телефона дали вие ще поемете лекуването на лапичката, защото и той самия е готов да го направи. Каза ми, че има близък лекар- много добър специалист по такъв сорт травми и е готов да го ангажира с лекуването на лапата. Сподели ми, че има доверие само на него като лекар и помоли, ако може утре като сниматe лапата на рентген, да сканирате снимката и да ми я пратите по нета, за да може и неговия доктор да даде мнение за всеки случай. Ще съм ви много благодарен, ако ми пратите сканирано копие на снимката, за да съберем още едно мнение на добър специалист и да се вземе най-доброто решение в ситуацията... Ще я покажа и на лекаря, на който аз се доверявам, който също извършва такъв тип операции- колкото повече мнения имаме, толкова по адекватно решение ще се вземе според мен...
ще е голямо облекчение за мен ако този човек се погрижи за пълното му оздравяване. Поради липсата на възможност да го оперират в моя град, още не бях измислил как ще го направя с транспорта. За финансирането на евентуалната операция, просто нямам идея колко би струвала, но със сигурност ще се опитам да помогна при нужда.
напълно ще се доверя на твоята преценка за човека. искрено се надявам да случи мом4ето. той къде ще го гледа /имам предвид, ще има ли възможност да тича и да се разхожда/?
какво мислите за евентуална кастрация или сега не е момента?
ето някоя снимка от разходката:
Публикувано: 09 September 2010 - 11:59 PM
хубав репортаж!
Отдавна все се каня да попитам - защо когато оперират кученцето за счупването не го кастрират направо. Мъжките кастрации са много лесни, а и така и така е под упойка, няма нужда да се стресира два пъти кучето. Защо не се консултирате с доктора за това?

Публикувано: 10 September 2010 - 07:43 PM
днес направихме рентгеновата снимка. Опасенията на доктора се потвърдиха, 4е счупването е много близо до прегъвката и няма да могат да извършат операцията тук, Някой сканирал ли е рентгенова снимка?
Взех го от стационара и е на временен дом до понеделник. Разходихме се и мога да кажа, че хигиенните му навици са вече нормални.
това е за сега. 4а0
Публикувано: 10 September 2010 - 07:58 PM

struggle надявам се, че вашия човек не се е отказал.Сега след като тук не може да се направи повече за малкия,може би трябва да си го вземат и да се започне лечението по нататък.Всичко това,ако се харесат де,за което така силно се надявам да стане.

Пишете ни как се развиват нещата

Публикувано: 10 September 2010 - 10:23 PM
преди малко пак говорих с евентуалния осиновеител:
Отностно копието на рентгеновата снимка- той наистина натстоява да я види възможно най-скоро и да я изпрати на неговия си лекар. Каза, че ако не става със скенера, може да се направи копие с цифров апарат. Слага се снимката на светъл бял фон- някаква стена осветена добре или върху бял лист хартия и се снима с цифровия фотоапарат. Можело и срещу лампа да стане работата.
Зададох му и въпросите които fanfann зададе.
Относно мястото където ще го гледа - кучето ще живее в двор голям около 2 декара заедно и с други ловни породи кучета. Гарантира, че всичките му кучета ядат само най-доброто и са обгрижвани добре, освен за ловуване ги използва и за изложби и се оказа, че ходи по изложби и по чужбина.
Относно кастрацията- твърдо против е да се кастрира, но дава дума, че кучето в никакъв случаи няма да попадне отново на улицата, ако го вземе той.
Това е за сега, което мога да кажа от негово име.
Благодаря за оказаното доверия fanfann, на мен момчето ми изглежда свестно, но 100% гаранция немога да дам, понеже не го познавам добре лично, за да съм сигурен напълно.
Има си и голяма доза късмет цялата работа. Да се надяваме, че всичко ще се нареди добре за хайвана... той го заслужава