Dog.bg Форуми : Искам да си купувам Шар-Пей

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Искам да си купувам Шар-Пей

#41 Потребителят е офлайн   brill\nce Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 November 2010 - 01:09 PM

Знаете ли, че дори в България кучето минава на изпит преди да се възпрозведе , където комисия решава дали то има право да създава малки по стандарта :) Можете да го проверите ако не ми вярвате , е нашата майка е годна за това. Кучето не е взето от развъдник а от развъдчик ,регистриран от федерацията и клуба. На мен също не ми е приятно, защото смятам, че тук е възприет един модел на закупуване на шар пей- чрез развъдник(може би единствения познат не знам) и със скептицизъм се подлагат под съмнение всяка дума. Българският развъдник Velvet Hearts между другото изглежда къде къде по-аматьорски от дейността и документите на нашия развъдчик, но да не категоризирам , тъй като не съм достатъчно компетентна да давам оценки :ab_041: Не искам да влизам в конфликти, така че спирам да пиша :wb_052: Благодаря още веднъж, че ми отговорихте Ники :)

С добри чувства !

#42 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 November 2010 - 01:12 PM

Показване на мнениетоNickey, в 15 November 2010 - 12:06 PM, написа:

В крайна сметка аз така и не разбрах - кученцето има или няма родословие? Като под "родословие" се разбира документ за произход с описани съответните поколения назад, име и данни на развъдника, регистрационни номера и т.н.

Останалото няма нужда да коментирам, тъй като е извън темата в момента.
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   brill\nce Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 01:16 PM

Колкото до документите които споменахте :ab_041: Да има всичко това!
Смятам, че дейността на този форум е добра, като цяло,защото Ники е права, че сериала с измамниците е често срещан и трябва някак си хората да се предпазят от измами. Истината е обаче, че сигурност на 100% никога няма!
Всички кучета,които досега сме имали са били с проверено родословие, но истината е,че дори и да не бяха не бих ги обичала по-малко! Покупката на домашен лчбимец е нещо , което би трябвало да носи положителни емоции , така че нека не превръщаме цялият този приятен момент в надлъгване кой е по-компетентен от другия. Аз поне нямам претенциите, че съм затова не искам да влизам в спорове.

#44 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 15 November 2010 - 01:35 PM

И тук никой не иска да спори с Вас!
Просто хората искат да набият в главите на населението, азбучната истина, че ЕДИНСТВЕНИЯТ ДОКУМЕНТ, ДОКАЗВАЩ ПОРОДНОСТ, Е РОДОСЛОВИЕТО! Нищо повече.

Щом имате родословие - всичко е наред!
Покупката на домашен любимец е оправдана само и единствено, ако кучето е породисто(тоест родословно). Ако не е такова - по-добре да се вземе от приют или улицата. Така няма да се насърчава търговията с животи, а както сама Вие казвате, няма да го обичате по-малко.
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#45 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2010 - 02:37 PM

brill\nce,
Щом кученцето ви си има родословие, то цялата дискусия поне за вашия случай бе излишна?! Това трябваше да напишете, след като от самото начало това попитахме. Извинявам, се че описаният от мен случай не се отнася за вашата придобивка!

Мисля, че неразбирането дойде от факта, че начина ни на изразяване е различен.
"развъдчик" и "развъдник" са две различни неща.
В много случаи (както, предполагам, е във вашия) родословно женско куче се развъжда от името на развъдника, от който е взето, без собственика му реално да регистрира нов. Разбира се, това става само и единствено със съгласие, контрол и участие на самия развъдник. В самото родословие, всичко документи свързани с връзката, както и в племенната книга на Федерацията в съответната страна, като развъдник се вписва този на майката (а понякога по договорка може да бъде и този на бащата!), а като развъдчик - името на собственика на майката.
Но в никакъв случай не означава, че в родословието няма вписан развъдник и че бебетата не са от развъдник :mg_062:

Радвам се, че в крайна сметка всичко е наред!
Можете да направите отделна нова темичка за Терра, както приканваме да се прави за всички родословни бръчки!
User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   HaIr4o Икона

Публикувано: 16 December 2010 - 07:37 PM

Можете ли да ми препоръчате развъдник в околните държави :flagbg: Жалко,че няма активни български,но все пак и на чъждестранен сме съгласни. Малко ми е трудно да се оправя в сайта на евробрийдърс (зле съм със знамената) :dh_188: Предполагам,че зимата няма да имат кученца, но все пак си струва да се опита :dog:

#47 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2010 - 07:50 PM

Ако толкова държиш да е от страна около България, ето ти няколко сръбски развъдника, в които сега имат кученца:
http://www.goldpanon...itter.php?id=22
http://www.siriuspei...final%2022.html
http://www.wingsofca...om/forsale.html

Ето и от Румъния:
http://www.altamirasharpei.com/en/
http://sharpeiromani.../puisharpei.htm

Гърция:
http://www.sharpei-p...en_puppies.html

Но мога да ти препоръчам няколко от Унгария и Чехия например - в крайна сметка, в днешни дни пътуването не е толкова сложно.

А на eurobreeder ако не разпознаваш държавите по флаговете, виж долу в левия ъгъл на браузъра какъв линк се появява като минеш с мишката върху знаменцето.
Ако пише например eurobreeder.com/breeders/hungary_dog_breeders.html - в случая се ориентираш, че става дума за Унгария :mg_062:

Освен това, ако цената за теб е фактор, защо не помислиш за възможността да си осиновиш куче?
Например и Цезар, и Бони в момента търсят стопани, а има и толкова много други породни и безпородни муцуни, които ще бъдат също толкова добри другарчета!
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   Layla Икона

Публикувано: 20 December 2010 - 05:26 PM

Здравейте, току що се регистрирах и искам да ви задам един въпрос.
Кучета от тази порода могат ли да се отглеждат навън (нямам предвид вързани на каишка)? Искам да си взема такова куче, но нямам възможност да го гледам вкъщи!
Или трябва да си избера друго куче? Но много ми се иска да е шар пей!

#49 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2010 - 05:33 PM

Не, шар-пей е порода, която не бива да се отглежда навън.
Условията много лошо биха се отразили на такова куче и то ще боледува, като са доста болестите, които вероятно ще го настигнат.
Освен това, няма и да се чувства добре. Те се привързват много към близките си хора и имат нужда от постоянен контакт със стопанина.

Имаше във форума обсъждани случаи на кучета, гледани навън и бяха докарани до ужасно състояние.

Никога не бих го причинила, а и не бих дала шар-пей да се гледа така!
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 03:24 AM

Както казват едни мои познати - "Шар-пеят не е куче!" или "Шар-пеят е най-добрият приятел на ветеринаря!" :ab_041:
Породата е много специфична и определено е много чувствителна към външната среда,предразположен е към МНОГО заболявания! За съжаление, Надето е права!
Шар-пей на двора не може да се гледа! :ea_103:
По- добре се ориентирайте към порода, която е създадена да бъде дворно куче и да се чувства добре в такава среда!НО определено шар-пеят не сред тях! и за да не се мъчите взаймно не взимайте шар-пей!
Успех в намирането на подходящ дворен любимец :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Precious Pei Kennel Bulgaria http://www.facebook....eciousPeiKennel

#51 Потребителят е офлайн   Layla Икона

Публикувано: 21 December 2010 - 01:31 PM

Благодаря ви за точните и изчерпателни отговори. Ще се ориентирам към друга порода тогава. Въпреки това ще следя с интерес темата. А на вас ви желая много хубави моменти с вашите любимци. :smile:

#52 Потребителят е офлайн   Mimeto_Kalcheva Икона

Публикувано: 08 February 2011 - 03:34 PM

Здравейте,
с моето семейство искаме да си вземем черено женско шар пейче. Ще се радвам ако споделите информация или препоръчате развъдник за малки бръчковци.
С поздрав Мими :smile:

#53 Потребителят е офлайн   sweety_bonbon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2011 - 04:19 PM

Здравей,
малко по-нагоре в темата Nickey е написала за развъдници в околните д-ви, в България до колкото ми е известно към момента няма действащ развъдник :dog:
ето и за един Румънски, който има тема и предлагат бебоци:
http://www.sharpei-d...xport/power.htm

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни