Dog.bg Форуми : Какво стана с Мима?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Какво стана с Мима? Оцени темата: *---- 1 Гласове

#121 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 February 2011 - 10:53 PM

Показване на мнениетоJL, в 02 February 2011 - 09:46 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 February 2011 - 09:37 PM, написа:

... или просто ще се зарадваш ако има кой да те отърве от него?

А не иска ли точно това г-жа Виолета Добрева, когато пита плахо дали г-жа Линкогел ще иска да осинови Мима?!

Щом съди Димитров за да й върне кучето - значи не иска.

Прочети нагоре постинги на ljubov. Където тя самата признава че иска да я отърват от куче-инвалид и разчита на помощта на Димитров да й реши проблема.
Добрева не е искала такова нещо, толкова ли не виждаш че от страна на Димитров няма нито едно публикувано писмо. Само писмата на Добрева се постват тук.

Всичко започна от ljubov, която иска да работи с Димитров. А ето тук и аз се възмутих: то бива-бива, но някои хора трябва и съвест да имат.

Ти какво предлагаш в такава ситуация? Да си затваряме устите и да си бършем носовете?

Да мълчим? да цъкаме с език колко шибани хора сме? Това не е вярно!
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#122 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 February 2011 - 11:03 PM

Аз пък просто съм бясна на гнусната нишка ,че българите не можели да се грижат ,не били дорасли да се грижат, не можели да управляват дарени пари , могат само да режат крака явно и нямат Закони. А , и жената не можела да масажира крака , моля ви се.
Бе дали българи стотици хиляди хора не се възмутиха искрено от тази ужасна история и не събираха подписи, пари ?.
Дали българи не се емнаха ,вкараха време, нерви и средства и не проправяха път за Законите си ?Дали безучастно гледахме? Дали не воюваме всеки Божи ден на фронта за животните? Верно е ,Стара Европа е напред с материала, поради май разбираeми причини , но тук не живеят безучастни дебили !
Ма господина бил наливал пари за приюти.Ма оценяваме го. Както и оценяваме, че тези пари са не негови лични ,а от дарения.На едни прекрасни хора ,поклон им честно.
Ма и сигурно трябва да си посипем главите с пепел завинаги ,защото Родината ни е създала уродът рязал Мима.На фона на това, че в Германия примерно, като да няма садисти. Ни един. Ха! Некак не ми харесва (а аз съм последният човек , който страда от национализъм ) , че някой упреква нацията ми ,че не можела да се грижи за животните си , а само ги насилвала . А и конкретно собственичката на кучето , като да не можела ,макар че априори е и отнет шансът да го направи!
А и чисто практически - народът се облещи като видя що сметки са разкрити, що пари се изискват за това страдалче.А ма моля ви се, колко да струват тези протези и това лечение ??Колко още не достигат ,че да събираме? Въпреки ,че сме май кофти хора ,не способни .Наглост.
Ма имала документи за собственост, ма дреме им, те били по-читави и по- способни - така били решили.Не мога за уважавам съд ,който не зачита документи за собственост.Било то и в милата Стара Европа.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#123 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 11:23 PM

agalina го каза точно и ясно: "Тук не живеят безучастни дебили!"
Това трябва да разберат всички, или поне тези които уважават себе си, и които искат и се борят нещо да се промени.
Ако искате да живеем достойно /и хора и животни/ направете нещо сами , а не хленчете на чужди порти!

Основната тема за Мими е затворена.
Моля , да не се отварят нови теми и дебатите тук да се прекратят.
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#124 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 February 2011 - 02:18 AM

Показване на мнениетоLaska, в 02 February 2011 - 10:28 PM, написа:

Моля , да не се отварят нови теми и дебатите тук да се прекратят.

Моите уважения към Вас, но това е форум. Дали тук, дали във ФБ или в друг форум - това е нещо, което както се вижда - живо интересува всеки един, който е чул, прочел, подочул. И хората искат да се изкажат. Вълнува ги - обсъждат.

Няма как да обиколите целия нет и да затворите всички места, на които това се обсъжда.
На практика, според мен - двете теми трявба просто да се съединят.
Те не са на никого, за да каже някой, че трябва да се затворят.
Това може да реши само Админ. Мисля, че докато не се нарушават правилата на форума - то темата няма причина да бъде затваряна. Ако се нарушават - има начини и наказания за нарушаващите.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#125 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 11:22 AM

Показване на мнениетоagalina, в 02 February 2011 - 10:08 PM, написа:

...Не мога за уважавам съд ,който не зачита документи за собственост.Било то и в милата Стара Европа.

По принцип в милата Европа, освен документи за собственост, съдът зачита и писмено или устно изразени намерения, приема наличние на задълженост, дори когато няма изрично подписан договор. Писмото на г-жа Добрева дава достатъчно основание на г-н Димитров да предложи на г-жа Линкогел осиновавянето на Мима и той го е направил преди да дойде онзи ултиматум - върни ми Мима след 3 дни. Аз така го разбирам. Оттам нататък остава съдът да реши кое тежи повече - документите или коректността и почтеността между партньорите. Но каквото и да реши съдът изводите са кофффффти. Можеха да се разберат. Щеше да е голяма чест и за тях и за нас. А може би все още могат... Надеждата умира последна. :md_064:
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#126 Потребителят е офлайн   Margarita1111 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 12:38 PM

Вярно е,че всеки има право на мнение,както и право да го изкаже.Но какво става когато това ,което се говори не отговаря на истината,когато някой съзнателно клевети и обижда.?Нали Ви е ясно,че всеки човек има достойнство и трябва да бъде уважаван.Не си ли превишаваме правата,като водим коментари,незасягащи нас?И си мисля ,че вместо да обсъждаме домашните любимци ,за които има кой да се погрижи-визирам Мими-да не забравяме бездомните.От това ще има по-голяма полза.

#127 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 01:10 PM

Margarita1111 в предишната тема която вие подхванахте с анкета не мислехте, че нямаме право да обсъждаме и да изказваме мнение...сега когато видяхте, че не всички са на ваша страна и когато анкетата е подадена от другата страна вече има проблем...?! Малко ми намирисва на фурнаджйска лопата...
Агалина съпшите тези хора, които плюеш и нападаш са тези, които наливат пари по сметки, тези които помагат както и с каквото могат и тези които подкрепят всяка публична изява свързана със защита на бездомните животни...Малко ми е странно как застана на страната на драскачите и викачите, които за нищо не си мръднаха пръста и решиха да не зарязват клавиатурката в името на обща цел и закон... Не разбирам как ще извадиш радиаторче от Сеславци, изтормозено и измъчено и ще го сравниш с изправените уши и веселите очи на мима...Всички тук имаме я куче я котка, научили сме се да четем езика на тялото, едва ли ще ни заблуди добрата обстановка в която ще поставиш изтормозения сеславец...
Не виждам вие да се въздържате от лични коментари, не е логично да го изискавате от нас...

#128 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 01:41 PM

Danyto, не хаби усилия да се аргументираш, няма смисъл, никой не вниква или по-скоро на никого не му изнася да вникне в тях. Да не говорим, че хора като Фурия винаги ще те надвикат и ще те надприказват, това им е самоцел. Това не е обсъждане, а надприказване, защото никой не оборва нечии аргументи, а само крещи като луд своите - едни и същи. А и в крайна сметка - какво значение има общественото мнение, като нещата се възприемат толкова низко - Мима като еднолична собственост, документи, закони, ПАРИ и... няма място за морал и човещина.
От цялата работа в карйна сметка излиза, че всеки е сам за себе си, няма каузи и общи цели... а имаше толкова силен устрем и толкова силна подкрепа в началото, че на вски му идваше от вътре да излезе и да се бори срещу насилието в какавато и да е форма (поне на мен ми въздейства така). Много е жалко, че това потъна и се изроди в този сеир, резултатите са видни тук...
Между другото Добрева също е една голяма губеща, защото от символ на човечност и благородство се превърна в нещо съвсем друго...
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 February 2011 - 02:02 PM

Чарли, но това са вече детинщини - не свеждай всичко до елементарно затапване и някакви си твои лични обиди. Не само аз си задавам въпроси които са без отговори - има хора с болни животни, които се поставят на мястото на собственик пратил кучето си за лечение, и да не му го върнат. Погледни от тази гледна точка, вместо упорито да я игнорираш защото не те интересува. Никой от нас не е застрахован от това любимеца му да се разболее, да има нужда от протеза или сериозно лечение - може да се случи на всеки. И тогава...?

Гадно е това усещане, което изпитвам само като помисля че може да ми се случи на мен, на кучето ми или на някой стопанин с болно животно - познавам такива достатъчно.

Спрете с тези лични симпатии-антипатии, като в детска градина когато децата сочат с пръст един друг в спора си "а пък тя, а пък той, а пък тези". И престанете да възприемате цялата тема единствено като поле за изчистване на някакви лични сметки - за мен тя не е такава.

JL

Цитат

А може би все още могат...

Щеше да е най-добре за всички да се разберат като хората.
User's Signature

#130 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 02:10 PM

Не можеш да отъждествяваш себе си и твоето куче, което отглеждаш от малко пале и което е част от семейството ти години и изобщо всичко си е частен случай, със казуса "Мима - Виолета Добрева". Смятам, че това не се нуждае от обяснение и не разбирам защо по този начин умишлено се опростяват нещата - това си е груба манипулация, хайде, моля...

Обиди и т. н. - не заслужава коментар....

Мима заслужава най-доброто и ако има начин нека й се спести всеки излишен стрес - това е единственото, което защитавам и мисля!
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 02:17 PM

Чарли,
А защо не помислиш че Добрева може да разглежда Мима точно като свой частен случай? В крайна сметка тя точно такава позиция има. Манипулациите са двупосочни в случая, трябва просто да се игнорират, защото този който вади компромати оказа се че има своя собствена цел.

Аз съм против категоричното дамгосване на Добрева в случая и 100% изкарване на светец едва ли не човека от другата страна. Сама разбираш че действителността никога не е чисто бяла или чисто черна.
User's Signature

#132 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 02:18 PM

Показване на мнениетоCh@Rlie, в 03 February 2011 - 01:15 PM, написа:

Не можеш да отъждествяваш себе си и твоето куче, което отглеждаш от малко пале и което е част от семейството ти години...

Мима заслужава най-доброто и ако има начин нека й се спести всеки излишен стрес - това е единственото, което защитавам и мисля!

Благодаря ти,Чарли,че ми спести писането!:smile:Абсолютно подкрепям мнението ти!
User's Signature

Дори и най-гордите птици слизат на земята,за да пият вода!

#133 Потребителят е офлайн   marti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2011 - 02:19 PM

Toва прочетох в zoomania.org

Източник: standartnews.com

Кучето Мима от Дряново, което доби не само национална, а и международна популярност, стана касичка. В Районния съд на Добрич тръгна дело за правата над 5-годишното животинче, чиито лапи бяха отсечени. Новите му стопани в Германия възстановиха крачетата след операции с протези. Адвокат Виолета Добрева от Русе иска да си върне Мима, на която се води настойник, защото в сметката на името на животното има постъпили 8 хил. долара дарение от САЩ.

Срещу нея в съда се изправи зам.-председателят на "Германо-българска помощ за животните" Мария Великова, която пред медиите заяви категорично, че адвокат Добрева иска да си върне кучето, за да може да изтегли парите. Великова твърди, че адвокат Добрева е случаен осиновител на Мима, след като дружеството е пратило кола с хора да приберат животното за лечение и осиновяване.
При издаването на паспорта на Мима адвокатката е направила документа на свое име и е обявила и дарителска сметка, поясни още Великова.

На 14 март ще продължи съдебният спор за правата върху Мима, когато съдията по делото ще разпита двама свидетели, поискани от адвокатката.

Случаят с отрязаните от неизвестен досега изверг лапи на Мима доби чрез медиите и интернет огромна популярност. Животинката стана и повод за кампания за криминализиране на насилието над животни.

Виржиния Георгиева

#134 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 02:24 PM

Последното, което мисля е, че натози свят са останали светци. Но е факт, че кучето изглежда много добре и щастливо.
Факт е също, че казуса беше причина много хора да направят първата си крачка в каузата "Да спрем насилието срещу животните" според теб как им действа този сеир?! Просто си казват:м.. им на всички и тези са фалшиви като всички други", и с това всичко приключва. А да не говорим за тези, които се борят с години за тази кауза и нямат нищо общо със случая, те са губещи без никаква вина, защото попадат под общия знаменател.

ПП: Понякога се налага да направим жертва в името на каузата, която защитаваме. Толкова ли е трудно това в този случай! Ако наистина става дума за кауза, а не за пари и т.н. - аз мисля, че не...
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 03 February 2011 - 02:25 PM

Добре де,защо не помислите малко наистина и за Мими? Оки,Ласка е неин собственик,оки, Димитров я задържа неправомерно,но защо са толкова малко тези които наистина мислят къде ще е щастливо това животинче? Все документи и собственост ви в главите,меркантилност в обилна доза.Мими си има нов живот в Германия,нова среда която е повече от животоспасяваща за нея,вие ревете все за документи.
Вземете я върнете тук че и ушите да и отрежат :eg_033:

#136 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 02:30 PM

Показване на мнениетоCh@Rlie, в 03 February 2011 - 01:29 PM, написа:

Последното, което мисля е, че натози свят са останали светци. Но е факт, че кучето изглежда много добре и щастливо.
Факт е също, че казуса беше причина много хора да направят първата си крачка в каузата "Да спрем насилието срещу животните" според теб как им действа този сеир?! Просто си казват:м.. им на всички и тези са фалшиви като всички други", и с това всичко приключва. А да не говорим за тези, които се борят с години за тази кауза и нямат нищо общо със случая, те са губещи без никаква вина, защото попадат под общия знаменател.

Тук с теб съм изцяло на едно мнение (вах, доживяхме!), но цялата история не може да се забрави ей така, просто да им се остави кучето и да гледаме как хората твърдят: в чудесната Германия всичко е ок, а ние тука сме такива-онакива и да се плюят хората тук. На мен лично ми омръзна да слушам колко са прости изроди живеещи тук, просто защото това изобщо не е вярно. както има хората които си изхвърлят животните, така има и хора които ги прибират - около мен е пълно вече сред мои познати и приятели с не по едно прибрано изхвърлено домашно - и някои от тях не че неса породо-подобни, а са абсолютно безпородни. Така че слагане под един знаменател с изрода, който се и изгаврил с Мима на тези хора го смятам за абсолютно недопустимо.
User's Signature

#137 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 02:55 PM

Показване на мнениетоmarti, в 03 February 2011 - 01:24 PM, написа:

Toва прочетох в zoomania.org

Източник: standartnews.com

Адвокат Виолета Добрева от Русе иска да си върне Мима, на която се води настойник, защото в сметката на името на животното има постъпили 8 хил. долара дарение от САЩ.

При издаването на паспорта на Мима адвокатката е направила документа на свое име и е обявила и дарителска сметка, поясни още Великова.

Яяяя,крушата си имала и опашкаааа.....Как не се сетих!?Качена снимка

Възможно е г-жа Добрева да е най-страхотната и невероятна жена на света,не споря!...ОБАЧЕ,на Мима със сигурност не й пука чие име пише на паспорта й,така както и на моя пес-според документите си се води на баща ми....,но НЕ МОЖЕ да диша ЕДИНСТВЕНО без мен!!!ТОЙ МИ Е СЯНКАТА,дори и в облачно време!:re_037:
Така,че спрете да говорите за клетото кученце като за неодушевен предмет!То е ЖИВО СЪЩЕСТВО-има си емоции и ЧОВЕК,който го възприема и обича като такова!
User's Signature

#138 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 02:56 PM

двоен пост...
User's Signature

#139 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 03:12 PM

Чарли не се оправдавам, аргументирам се...
Но четейки ми става едно нещо ясно...пищящата драскачка пречупва всичко през собствената си призма...ядосва се защото нападаме "конете с капаци" в тая държава, в частност нея, такива от чийто непукизъм и злоба сме стигнали дотук. За това се отъждествява с този случай и за това го гледа само през собствените си очи...За това е жегната и ядосана...Да ми е жал ли или пак да я пратя при колега психолог..?!
Факт е че никой не застана и не даде смислен отговор с доказателства, че Мима ще е по-добре тук...Как ще го направи, кой ще й го осигури, говорили ли са с лекари, способни да й помогнат...Чувам единствено тя е еди чия си собственост и точка...а тази собственост от година живее и е обичана в Германия (или Лапландия все тая...) и изведнъж да я върнем тук при непознати хора в непозната обстановка...знаем как се отразява смяната на стопаните при мн кучета. Голям процент умират от мъка...Мима от кой ли процент е?Ще изчакам съда да видя..
Луда работа...пошла...
Единственото, което се постига с тия дела и глупости е да превърнем едно нещастие в чесалня за езици...как никой не ме обори с нормални и човечни доводи, че баш тук му е мястото на това животно...Били я обичали, а тия в Германия да не би да я мразят....Пууу

#140 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 03:48 PM

Показване на мнениетоagalina, в 02 February 2011 - 02:08 PM, написа:

Аз пък просто съм бясна на гнусната нишка ,че българите не можели да се грижат ,не били дорасли да се грижат, не можели да управляват дарени пари , могат само да режат крака явно и нямат Закони. А , и жената не можела да масажира крака , моля ви се.
Бе дали българи стотици хиляди хора не се възмутиха искрено от тази ужасна история и не събираха подписи, пари ?.
Дали българи не се емнаха ,вкараха време, нерви и средства и не проправяха път за Законите си ?Дали безучастно гледахме? Дали не воюваме всеки Божи ден на фронта за животните? Верно е ,Стара Европа е напред с материала, поради май разбираeми причини , но тук не живеят безучастни дебили !
Ма господина бил наливал пари за приюти.Ма оценяваме го. Както и оценяваме, че тези пари са не негови лични ,а от дарения.На едни прекрасни хора ,поклон им честно.
Ма и сигурно трябва да си посипем главите с пепел завинаги ,защото Родината ни е създала уродът рязал Мима.На фона на това, че в Германия примерно, като да няма садисти. Ни един. Ха! Некак не ми харесва (а аз съм последният човек , който страда от национализъм ) , че някой упреква нацията ми ,че не можела да се грижи за животните си , а само ги насилвала . А и конкретно собственичката на кучето , като да не можела ,макар че априори е и отнет шансът да го направи!
А и чисто практически - народът се облещи като видя що сметки са разкрити, що пари се изискват за това страдалче.А ма моля ви се, колко да струват тези протези и това лечение ??Колко още не достигат ,че да събираме? Въпреки ,че сме май кофти хора ,не способни .Наглост.
Ма имала документи за собственост, ма дреме им, те били по-читави и по- способни - така били решили.Не мога за уважавам съд ,който не зачита документи за собственост.Било то и в милата Стара Европа.

Шапка ти свалям за думите и разбирането. Ако си от Пловдив имаш едно за моя сметка.

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни