Dog.bg Форуми : Какво стана с Мима?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Какво стана с Мима? Оцени темата: *---- 1 Гласове

#61 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 February 2011 - 01:52 PM

Показване на мнениетоGregoriani, в 02 February 2011 - 12:46 PM, написа:

Показване на мнениетоagalina, в 02 February 2011 - 04:30 AM, написа:

Показване на мнениетоJL, в 02 February 2011 - 10:16 AM, написа:

До тук не сме показали нито, че можем да се грижим добре за животните
Кой не е показал - аз, ти ,кой ? Ние правова държава сме или не ? Германия правова държава ли е ? Ако не върнеш чужда собственост - как се нарича , моля те с 1 дума да отговориш ?
Дето вика Фурия, утре ще си пратя кучето на лечение с договорка и пращане на луди пари, и некви ще ми го свият ,защото решили, че по-готини от мен. Ха!

И тука го има този закон, и по него Димитров обсебва, задържа чужда собственост.
Какво сега, ще ми кажеш да прегазим закона ли?

Питал съм го - НЯМА документ за собственост върху Мима.
И си го е казал – беше на Фейса

ЧЕ КА НЯМА ДА ОТКРАДНА МИМА

Gregoriani, няма ли вече да се спреш. Престани да ни обременяваш с гадните си меркантилни писаници, бе човек! Не сме длъжни, след като нищо не зависи от нас, да се ангажираме и да ни е гадно заради теб. Ходи в съда или на м... си, там си обяснявай кой колко трябва да взима и колко не е взел от Мима.
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 February 2011 - 01:54 PM

Много внимателно следях една тема в руски сайт, където потребителка се разрови относно фактите около масово вкарване на бездомни животни в Германия от Русия и Източна Европа. Там бяха публикувани много странни цифри: за близо последните 20 години, всяка година в страната се вкарват до 300 хиляди животни.

Замислете се поне за секунда, къде потъва такова количество кучета и котки, при условие че населението там е към 82 млн. и си имат собствени приюти, където имат собствени бездомни животни чакащи за осиновяване.
По-тревожен бе този факт, че за повечето от тези животни няма никаква по-нататъшна информация: къде са и какво става с тях никой не знае. Няма инфо около новите осиновители, а наивници с розови очила дори утвърждават че немците нямат пари за фотоапарати, просто си гушкат животинките щото са с добри сърца, не като нас.

Същата тази потребителка каза специално за Мима че не е единствено животно-инвалид в Германия за която се събират пари дори когато нужда от същинско лечение вече отдавна няма. Сръбската Мила си има протези за колко? 500 долара ли беше?

Хъм...
Трябва ли животните да са заложници в тази мътна игра, където излиза че не само в България има по един-двама такива като Димитров, които са напипали в германската схема удобното място?
Не знам какво става в тази Германия, ако Добрева одобри - ще потърся съвет от германските кучкари с въпросите какво, по дяволите, става там и защо от два независими източника в различни държави виждам някакви странни нередности точно при вкарване на животните там?

Все повече въпроси си задавам, и все са без отговор. Но сега разбирам защо една рускиня при тежка лакътна и тазобедрена дисплазия не си прати кучето в Германия за операция, а намери клиника където оперира германски хирург... Явно защото не е искала да остане без куче.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#63 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 February 2011 - 02:03 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 February 2011 - 12:59 PM, написа:

Там бяха публикувани много странни цифри: за близо последните 20 години, всяка година в страната се вкарват до 300 хиляди животни.

Интересно как е намерила тази толкова подробна и точна информация.
Много ми прилича на ЕЖК.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#64 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 February 2011 - 02:06 PM

Буш,

Възможно, но покрай случая с Мима бях озадачена: как така и те си задават въпроси, и те също са свързани точно с тази страна?
User's Signature

#65 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 02:45 PM

Gregoriani,ти "като българин,живеещ в Ню Йорк"-цитирах те....,наясно ли си изобщо какво се случва напоследък с клетите,бездомни,а и в частност с някой "задомени" животинки,че взимаш толкова дейно участие в темата!?......Въпросът ми е риторичен!!!!
Хайде,моля те,поразпитай първо роднини и познати,намиращи се на територията на милата ни Родина и сблъскващи се пряко,а не косвено като теб с родната действителност и чак след това ни убеждавай,че ако Мима все пак се върне тук,стопанинът.......,стопанката.......ох,обърках се....,че те изведнъж толкова кандидати да гледат горкото куче се навъдиха,че човек да им изгуби бройката чак......!!!!.......Мдаааа,та КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ КАК НЯКОЙ ОТ ТИЯ ХОРИЦА-тукашните й СОБСТВЕНИЦИ:dry:, ще се юрнат да правят по 10 пъти на ден масажи на краченцата на Мима(състоянието й го налага) или пък да я оборудват ТЪРПЕЛИВО всеки път,преди разходката с протези,инвалидна количка и останалите нужни "атрибути",задължителни за нейното положение.........май се размечтах......,а в същност уж не съм наивна.....
Аз на твое място,бих се разходила до "статуята на свободата",бих си пуснала песента "Ню Йорк,Ню Йорк"и бих направила още куп ПОЛЕЗНИ неща,вместо да бръщолевя тук с ехидна усмивчица "бабини дивитинини"(ако някоя от разговорните думички или използваното клише не ти е ясно,ще ти го преведа на ню-йоркски:re_037:).
НИЩО ЛИЧНО!!!Айде,със здраве!

П.П.:Моля се Мима да си остане там,където е в момента,за да е ИСТИНСКИ обгрижвана и обичана!!!
User's Signature

Дори и най-гордите птици слизат на земята,за да пият вода!

#66 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 03:28 PM

Лекарка от Германия,която направи абсолютно незаконна евтавазия на кучето от Шумен,получи ефективна съдебна присъда за злодеянието си.Прочетох МИМА-ДОБРЕВА,видях снимки и се убедих,че Мима ще чувства много по-добре там,къде тя живее сега,къде тя е щастлива,независимо че преди бях на друго мнение.Спрете това безобразие със съда!

#67 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 03:31 PM

Чарли, мн обичам острия ти език...той е като за малоумни българи....
В Германия всяка година по инициатива се правят събирания на хора осиновили български кучета...Хубаво е. Нашите като отидат там се шашват от тълпата германци, заели се с лечението и билежките на наши изстрадали животни. Толкова им е хубаво, че не искат да се връщат. Мн от тях имат по 1, 2 или дори 3 наши кученца. там няма порода, няма болест, няма недъг, там има малка страдаща душа за която да се полагат грижи.....Животните в техните приюти са на принципа на нашите...и не са препълнени. Ясно осъзнават какво е отговорност и любов към животното. Също така на глава от населението се падат по-малко малтретирано животно от при нас...няма и такива, които скиторят гладни по улиците и вс да ги рита....ние тук се борим, кой както може за вс нещастник на улицата, не си стоим в НЙ пред монитора и да гледаме сеир и да се чудим как аджеба да земем американските пари....
В моите очи нито Виолета, нито предишните собственици на кучето имат право да се нарекат такива...Едните са нехайни, другите са решили да минат тънко...
Казвала съм го и преди, ако аз съм такъв собственик за такова куче, моля вземете ми го и го спасете от мен....
Давате ли си сметка, че тук спорим кой да вземе парите...мн е пошло и гадно....Хващате се и плюете човек, който се грижи за хиляди наши несретници... ако не беше той какво ли щеше да е в секцията "без дом"?! Не ми се мисли....
Никой нормален няма да върне кучето тук, тук където никой не си мръдна пръста да го защити със закон и никой не направи нищо за да разберем кой е човекът направил това....извращение...Пу че нация, как да се сърдя, че ни мислят за изядени свински галоши...

#68 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 03:38 PM

За Furia_s - Прикачен файл  getdata МИМИ ДОБРЕВА.rtf (19.64K)
Брой сваляния: 108

#69 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 03:46 PM

ljubov

Прочетох го това, вие поне за трети път го закачате тук. Но въпросите ми не стават никак по-малко.
И ако моето куче има нужда от операция-протезиране сто пъти ще си помисля дали да потърся съдействие на някоя организация за неговото опериране в Германия. Защото може после и да го гледам само на снимки, където всички ще ми обясняват колко е щастливо там, как ще му е по-добре и да го забравя - да си взема друго. И въобще няма да е голямо утешение за мен че ако някой там приспи кучето как ще го осъдят - това няма да ми върне кучето.

Казах ви - въпросите са все повече, съмненията също. И определено в такава ситуация нямаше просто да си взема друго куче - за мен това не е играчка. Знам за какво говоря с моя вечно болен пес, и помня чудесно как съм го носила на ръце след всяка една операция от ужас и суеверие страхувайки се да излизам от клиниката с празен нашийник да не си остана с него.

За това не мога да приема позицията: тия там са прекрасни, а ние тук не си се грижим за животните си. Става дума за друго. И ако бях изпаднала в подобна ситуация щях да съдя хората, които не ми връщат кучето до последно.
User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 03:56 PM

През 2002 по препоръка на Мария Великова от Добрич намерих Григор Димитров за да ни помогне тук във Видин.За съжаление,видинския кмет не се съгласи.Спечели Шумен,а във Видин хиляди кучета бяха избити ,а парите са отишли в нечии джобове.Може всичко да се говори за господин Григор Димитров,но помощта на неговата организация за бездомни животни в България е аксиома,която не иска доказателства.Бих искала заедно да работим с неговата организация тук във Видин.

#71 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 04:03 PM

Показване на мнениетоljubov, в 02 February 2011 - 03:01 PM, написа:

Бих искала заедно да работим с неговата организация тук във Видин.

Аааа, ето къде е бил ключа от палатката. Под изтривалката. Вашите амбиции с кого и къде искате да работите не ме интересуват: интересува ме когато някой задържа чуждо куче и не го връща на стопанина му да си понесе последствията, да не се има за Господ пък ако ще и Димитров да се казва. Той Мима не я е намерил на пътя, а е убедил стопанката да я прати в Германия за лечение и протезиране с последващото завръщане. Ако я е навивал да остави кучето за осиновяване там и тя е била склонна да го разгледа този вариант, то отговора в крайна сметка явно е бил НЕ, щом се стигна до съд.

Най-огромната вреда в цялата история виждам за тези хора и организации които се занимават отговорно с уличните животни. Нали сега ще ги сложат под един знаменател с тези, които правят някакви мътни истории на гърба на животните.

Тъжно е всичко това и е адски грозно.
User's Signature

#72 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 04:20 PM

Имам 13 кучета в апартамента си.Прибрах ги от улица,защото имаха проблеми със здраве,но няма къде да отидат.Едното от тях с увреден крак и с епилепсия.Много бих искала да му се намери семейство в Германия,защото съм убедена там той ще чувства по-добре.Тук има подслон,храна,доктор,ако има проблеми.Но средствата ми са ограничени,защото практически издържам дружество,храним и лекувам десетки животни от улица.И съм много благодарна на чужденци,които помагат на нещастни животни,които хиляди се мъчат по улиците на България.

#73 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 04:23 PM

И пляс...патосът ни плесна по челцата.. :ab_041: :ab_041:
Нали знаеш, че тези организации за чието добро име толкова ти е притумкало, се борят бездомните да са живи, здрави, непребити и неотровени...нещо, което не се връзва с твоите персонални въжделения....?
пп. Постът ми не се отнася за горния на ljubov

#74 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 04:25 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 February 2011 - 02:51 PM, написа:

ljubov

Казах ви - въпросите са все повече, съмненията също. И определено в такава ситуация нямаше просто да си взема друго куче - за мен това не е играчка. Знам за какво говоря с моя вечно болен пес, и помня чудесно как съм го носила на ръце след всяка една операция от ужас и суеверие страхувайки се да излизам от клиниката с празен нашийник да не си остана с него.

За това не мога да приема позицията: тия там са прекрасни, а ние тук не си се грижим за животните си. Става дума за друго. И ако бях изпаднала в подобна ситуация щях да съдя хората, които не ми връщат кучето до последно.

Furia_S,разбирам Ви прекрасно!Това,което оцветих в червено,го изпитах съвсем скоро...Наистина е ужасно чувство-знам!.....НО НИКОЙ не говори за Вас или за мен,нито пък за това как ние-например 70% от стопаните сме готови да минем и през ада за нашите кучета......,а става дума за останалите 30%.
Аз лично искам да знам например,къде беше стопанинът на Мима,когато тя е пищяла от смъртни болки,докато извергът й е рязал краченцата и как така въпросният обичлив собственик НЕ Я Е ЧУЛ!?!?....Да не би Мима да е живяла на другия край на селото:dry:!?
Ето такива подобни въпроси пък се въртят в моята глава и НЕ ми дават мира....

С уважение към Вас:Крис :rc_036:
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 04:30 PM

Относно убеждения.От МИМА ДОБРЕВА се вижда кой кого е убеждал.И кой какви сметки е правил.

#76 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 February 2011 - 04:30 PM

доколкото аз помня историята й ,а нарочно не желаех да чета и да се набърквам в темата за Мима е че стопанинът й я е гледал на двор,но не е живеел на къщата си идвал е да я храни.Т.е е оставала сама след като той си е тръгвал.От тази гледна точка аз не виждам вина на този човек.А вие?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 04:35 PM

ljubov
Разбирам ви че вярвате безрезервно в абсолютен кучешки германски рай и вашето куче с епилепсия ви е в тежест. Но това не значи че всички стопани разсъждават така. Аз имам само едно на даден етап - вечно болно, куцо, със сменени връзки на коляно, и всеки път се молих да излезе от упойка и да издържи сърцето му при поредна операция.

Има стопани които НЕ ИСКАТ да се отърват от техните кучета-инвалиди. Не искат да се отърват. Не ис-кат. Аз съм от тях. За това не събирам по 13 животни в жилещето си, а се старая да гледам пълноценно и качествено едно: оценявам реално силите и възможностите си. Има много стопани с няколко кучета, едно от които може да има сериозни здравословни проблеми и те цял живот се борят за любимците си, обичат ги не по-малко отколкото здравите си кучета, и полагат не по-малко грижи - напротив. Има хора които си гледат слепите, глухите, без крайник животни и не ги изхвърлят.

Не го разбирам и не го приемам това. За това няма начин да разбера вашата гледна точка - защото си мислите че Димитров ще ви помогне да намерите дом на нежелан от вас куч, дайте да го защитаваме всичките?

Личните ви интереси и амбиции не ме интересуват. Мима е въвлечена в борба между организации, а точно това не трябваше да става. И точно той не трябваше да постъпва така: собственика каза още лятото миналата година да се върне кучето. Щеше да е редно да й го върне.
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 February 2011 - 04:37 PM

Едно не мога да разбера защо винаги става така,че си чешем езиците по казуси ,които не зависят от нас.Аз пък се моля решението на съдията от ДРС да е най-доброто за Мима.Едниствено нейното психическо и физическо състояние трябва да е в основата на мотивите на съдебното решение.
Относно това дали кучетата осиновени в Германия,аз нямам голям опит,имам едно кученце пратено там със съдействието на много хора/темичката на Уша от Варна/ .Получих писмо от стопаните и снимки,ами да щастлива е и е по-добре там от колкото в България.
Много ми е интересно какво е поведението на съдията по време на делото,ако някои е присъствал нека пише.Интересно е как един прагматичен и гледащ по друг начин на нещата човек разглежда подобен род казус.

#79 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 04:40 PM

....ами ако не дай,Боже му я върнат!?...Пак ли ще я върже "ПРЕЗ ДЕВЕТ ПЛАНИНИ В ДЕСЕТА" .......и ако все пак се случи, как ли би й се отразило това.......:dh_188:
User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 February 2011 - 04:45 PM

дори и да бъде вързана хипотетично това си е право на собственика,въпроса е защо никой нищо не направи за да се хване виновникът за това деяние.Това е по страшното според мен.Според мен кучето трябва да се върне на собствениците чиито имена са на паспорта на кучето.Щом не еимало изрична уговорка кучето да остава или да бъде осиновено в Германия.Не смятате ли,че така е редно?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема